Начало По места ВМРО се регистрира за самостоятелно участие на местните избори в София

ВМРО се регистрира за самостоятелно участие на местните избори в София

Днес общинските съветници Карлос Контрера и Михаил Петров регистрираха ПП „ВМРО – Българско национално движение“ за самостоятелно участие на изборите за кметове и общински съветници в столицата. Контрера е и кандидатът на ВМРО за кмет на София. Предстои да бъдат оповестени и кандидатите за кметове на райони и кметства, както и листата с кандидати за общински съветници.

Основните приоритети, за които ще говорим в кампанията, и идеи, които ще защитаваме, са подобряване на сигурността и обществения ред. Теми, по които има какво много да се направи в столицата. Разбира се, ще говорим и за инвестиции в образованието, образователната инфраструктура, сподели Контрера след регистрацията и добави:

Предлагаме да се прекрати модела на разделянето на столичните училища на две – на фаворизирани и всички останали, за да може в следващите 4 години с премерени инвестиции в кварталите да възстановим баланса между отделните учебни заведения.

Здравеопазването също е един от основните ни приоритети и смятаме, че общинското здравеопазване може да бъде много по-добре финансирано и структурирано, като се обърне внимание и на територии, основно южните и северните квартали, които имат определени дефицити откъм обслужване на гражданите със здравни грижи, заяви кандидатът за кмет на София.

Транспортът, разбира се, също е акцент за ВМРО в София. Имаме подробно разработена програма за инвестиции както в електротранспорта, свързан с трамвайния, тролейбусния, електробусния транспорт, така и в автотранспорта, с идеята не просто да заличим ефектите от трите кризи, които преживяхме като община и държава от 2010 г. досега, но и да развием транспортната система на София, така че градският транспорт да стане по-атрактивен за столичани – да увеличим пътниците, подобрявайки качеството на услугата, допълни Контрера приоритетите на ВМРО.

Кандидатът на ВМРО – Българско национално движение за кмет на София Карлос Контрера изрази надежда, че ще се води една разумна предизборна кампания, в която политическите сили да се конкурират на база програми и идеи. Контрера пожела в предстоящата кампания да надделее разговора за София.

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари