Начало Блог Без ограда на границата с Турция България ще бъде пометена

Без ограда на границата с Турция България ще бъде пометена

Впрегнати са мощни ресурси, за да се манипулира общественото мнение и да не се стигне до оповестеното изграждане на ограда по границата ни с Турция. Вътрешни фактори в България раболепничат пред европейските институции и саботират строежа на граничното ограждение.

Но ако то не бъде издигнато по цялата граница между двете държави, България ще бъде пометена от имигрантската вълна.

За това предупреждава в анализа си сайтът „Общество.нет“. Авторът алармира обществото за същите опасности, за които ВМРО не спира да говори от година насам. Според ВМРО зелената ни граница с Турция трябва да бъде затворена, по примера на Гърция. Споразумението за реадмисия пък трябва да влезе в сила своевременно.

Целия текст по темата можете да прочетете тук:

Вътрешни фактори в България явно саботират строежа на оградата по границата с Турция, която да спира нелегалните имигранти. Тя трябваше да бъде готова през февруари 2014, а на практика нищо не се върши за нейното изграждане. Азбучна истина за сведущите по темата е, че без ограда проблемът с нелегалната имиграция изобщо не може да бъде решен.

В момента България е в състояние на затишие пред буря. Съседна Гърция спря неконтролируемия наплив единствено чрез строежа на 4-метровата си ограда по границата.

Впрегнати са мощни ресурси, за да бъде манипулирано общественото мнение, така че строежът да бъде провален. В политическите и медийни среди се разпространяват два основни аргумента за спиране на изграждането.

Първият, че ЕС е подписал с Турция спогодба за реадмисия и ще може нелегално проникналите да се връщат обратно на нейна територия. Вторият е, че големите западноевропейски държави нямало да връщат обратно у нас получилите в България бежански статут, защото така ги призоваха наскоро представители на ООН, тъй като условията в бежанските центрова били нечовешки.

И двата аргумента са абсолютно неистински и използвани с манипулативна цел. Официално беше заявено, че може да минат години преди подписаното споразумение за реадмисия да влезе в сила и да се прилага. В този прозоречен период Турция може  спокойно да не приема нито един човек обратно.

Лъжовността на втория аргумент е видима от ситуацията в съседна Гърция. Многократно институции на ЕС и ООН я критикуваха, затова че не осигурява добри условия на нелегално проникналите на нейна територия, претендиращи и получаващи бежански статут. Те призоваваха европейските държави да не връщат след изтичането на 3 месечния срок получилите бежански статут обратно в Гърция съгласно Дъблин II. 

Но, на практика, държавите не се съобразяват с тези препоръки. Всички промъкнали се в Западна Европа хора с бежански статут от Гърция биват връщани обратно, независимо от постоянните критики, че условията там не били добри и държавите на Запад трябвало да ги приемат.

Видно е, че не е ясно кога ще влезе в сила споразумението за реадмисия с Турция, а там държавата влиза в период на политическа нестабилност и неяснота. При промяна на управлението в Турция това може да стане един хвърчащ лист хартия.

Няма логика западноевропейските държави да направят компромис спрямо България, който не направиха спрямо Гърция. Според емиграционните правила в Европа, когато един човек получи бежански статут в една държава, той всъщност се разглежда като гражданин на тази държава, и остава завинаги обвързан е нея.

Ето защо колкото и статии да се появяваха за лошите условия в които живеят получилите бежански статут в Гърция, никой от големите европейски държави не се трогна и не ги прие.

Гърците разбраха простата истина, че ако осигуряват луксозни условия за живот на всички претендиращи за бежански статут и нямат непреодолима ограда по границата, държавата им ще бъде пометена, тъй като желаещите да нахлуят от Африка, Близкия изток и Азия са огромно количество.

Mизерията, престъпността, епидемиите от болести и религиозният фанатизъм отвъд европейските граница са в размери, които европейците не могат да си представят –  те гарантират гигантски миграционен потенциал. Защо като са им толкова лоши условията никой не се връща обратно?

Всяко раболепничене пред формалните изисквания на международни институции може да бъде фатално за оцеляването на пограничните европейски държави. Ако не бъде изградена стена по цялата граница, рано или късно България ще бъде пометена.

Повече по темата, активно следена и разгръщана от ВМРО, можете да прочетете тук

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Преди 102 години Девета пехотна Плевенска дивизия записа златни страници в българската военна история

Преди 102 години воините от Девета пехотна Плевенска дивизия, начело със славния български генерал Владимир Вазов, записаха златни страници в българската военна...

Военният министър: Доброволната военна служба е нужна за българската армия

Доброволната военна служба е нужна за българската армия. Тя е път към връщане на достойнството на българския военнослужещ. Това...

Андрей Слабаков е заместник-координатор в Специалната комисия за борба с рака към ЕК

Веднага след като е избран в началото на този парламентарен сезон, той е провел среща с двама национални координатори – експерти в...

Красимир Богданов, ВМРО: Македония продължава да спазва директиви от Титова Югославия

Депутатът от ВМРО смята, че ВМРО-ДПМНЕ води просръбска политика Северна Македония има още много да извърви по пътя към...

ВМРО – Младежи: Проф. Ивайло Дичев да се извини публично заради спекулата с историята на България по отношение на Македония

Настояваме преподавателят в СУ „Св. Климент Охридски“ да бъде докладван на Етичната комисия! Наскоро във Фейсбук се появи интервю...

В Добрич се проведе първото издание на „Бъди войник“ за тази година

В резултат на взетите мерки се повишава интересът към военната служба.Само през първата половина на годината некомплектът в Българската армия е намалял...

Искрен Веселинов: Няма автоматизъм между резултата от референдума и промяната на Конституцията

Прокараната с измененията в Изборния кодекс поправка, даваща възможност за промяна в Конституцията чрез референдуми, според вносителя ѝ - Искрен Веселинов от...

Коментари