Начало Видео Димитър Антов - Патарински LIVE - 9 септември 2020

Димитър Антов – Патарински LIVE – 9 септември 2020

Димитър Антов: На протестите не трябва да се гледа като на запалянковщина, а да се търси разумност

Посланието на тези с палатките е „Ще Ви накажем, че не протестирате“, каза още столичният общински съветник от ВМРО

Протестиращи поругаха църквата „Св. Петка Самарджийска“. Как да опазим културното си наследство от вандали? и ВМРО в акция – Как воеводите почистиха червената боя от църквата при ларгото? Димитър Антов, общински съветник от ВМРО в Столичния общински съвет, говори по темата в Патарински LIVE по Канал 3.

Не трябва превръщаме протестирането в запалянковщина, трябва да се търси разумност. Има основания за протест, има много корупция. Но трябва да се търси диалог. Мафията опитва да вземе бизнеса на успял бизнесмен, започна той.

Общинският съветник обаче е категоричен, че протестиращите не трябва да пречат на хората, които не искат да протестират. Той даде пример с това, че пет палатки затварят Орлов мост, където на ден трябва да преминават стотици хиляди хора. Това не е наказание за премиера, а наказание за тези, които не стачкуват. Посланието на тези, които са сложили палатките са „Ще Ви накажем, че не протестирате“, посочи Антов.

Ако някой не харесва Борисов, да хвърля в градината му яйца. Министерският съвет е културен паметник. Сградата е символ на държавността, тя не е собственост на Бойко Борисов. Трябва да уважаваме нашата религия, защото това нашата културна идентичност. Пещерен антикомунизъм се появява като спомен от минали времена. Трябва да има разумност, сподели Димитър Антов. 

Недопустими са атаките на протестиращите срещу храмове, това е нападане на нашата религия, коментира той случая със „Св. Петка Самарджийска“. Антов, който е каменоделец, се е заел да почисти залятата с блажна боя църква. Той разкри, че е било сложна процедура, тъй като църквата е паметник на културата, не може да се ползват драстични средства за почистване, не може да махнеш част от , стената и камъните, защото това е археология. Почистването е направено с фина химия за премахване на блажната червена боя от църквата „Св. Петка Самарджийска.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“.

ВМРО с декларация в парламента по повод 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа

Тържествена декларация по повод 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България прозвуча от трибуната на Народното събрание. Декларацията...

Карлос Контрера: Новият Отечествен фронт в СОС е БСП, ДБ и Спаси София

В четвъртък – 24 септември 2020 г., по време на сесията на Столичния общински съвет новият Отечествен фронт – БСП, „Демократична България“...

Красимир Каракачанов: Северна Македония няма намерение да води искрен диалог с България

България няма да се противопостави, а ще каже, че не е дошло време за насрочване на дата за насрочване на първата междуправителствена...

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората Да има доброволна военна служба от 1...

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

Коментари