Начало Видео Искрен Веселинов: 2019 г. е символ на възхода на ВМРО

Искрен Веселинов: 2019 г. е символ на възхода на ВМРО

Тази година беше изпълнена с много усилия, имаше и два вида избори, на които ВМРО се представи блестящо и се доказа като фактор в политическия живот на България. Доказателство за това е, че имаме двама евродепутати, много избрани кметове и общински съвтници, които в сравнение с предишните местни избори са много повече. Това може би е най-важното за тази година и е символ на възхода на ВМРО.

Това каза пред Национална телевизия „България 24“ народният представител, съпредседател на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов, отчитайки отминаващата 2019 година и работата на ВМРО.

По отношение на парламентарната година Веселинов сподели, че е била богата и с много ициативи.

Да започнем със сигурността, имаме пробив – за първи път благодарение на нас се заговори за разширение на неизбежната самоотбрана, комплекс от мерки срещу битовата циганска престъпност, като тук е редно да споменем и Концепцията за справяне с циганския проблем, която бе внесена от министъра на отбраната  и председател на ВМРО Красимир Каракачанов. Нека да напомня, че благодарение на промените в закона за социалните помощи имаме пряка връзка на получаваните пари с посещаването на училище от децата на тези семейства, които са подпомагани. Както и задължение към трайно безработните да посещават курсове за преквалификация, да доказват интеграция в пазара на труда. Тази наша идея, че единствено чрез образование и труд може да се постигне интеграция – се реализира с всяка стъпка, категоричен бе Веселинов.

Съпредседателят на Обединени патриоти заяви, че трябва да се спомене и битката на патриотите относно закона за вероизповеданията, където не постигнаха успех и не надделяха, но пък осигуриха издръжка на българските свещеници. За пръв път БПЦ може да планира своята дейност.

Може да се говори много за постигнатото от ВМРО през тази година, но смятам, че еманацията е държавният бюджет, именно благодарение на ВМРО минималната пенсия се увеличи от 250 лв. на 300 лв. Другата важна стъпка беше осигуряването на парите за безплатни детски градини, което е първа стъпка за решаването на демографската криза, обясни депутатът.

Централна тема за ВМРО догодина ще бъде Концепцията за справяне с циганите. Тя е в застой в Министерски съвет, но ние прилагаме някои от предложенията в Народното събрание, заяви Веселинов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари