Начало Видео Искрен Веселинов: Общото е над частното и нацията е над всичко!

Искрен Веселинов: Общото е над частното и нацията е над всичко!

Трябва да търсим решенията, а не войните, призова съпредседателят на Обединените патриоти

Има една основна криза, от която от десетилетия страда българското общество. Това е кризата на елита, на тези, които управляват,  и по-скоро невъзможността те да бъдат на оная висота, която са били предците ни – строителите на съвременна България, със способността си да овладеят своето его и личен интерес и да поставят националния интерес над всичко.

Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов.

Ние от ОП винаги сме били категорични и неслучайно слогана ни е „България над всичко“  – защото това за нас е началото на осъзнаването и началото на полезността на един политик за обществото. Да осъзнае, че общото е над частното и нацията е над всичко, декларира Веселинов.

Единството на българската нация е провъзгласен конституционен принцип и това трябва да е свещен принцип за всички нас. Мисълта и стремежът за това единство трябва водят държавните мъже в техните политически ходове. Много лесно е да се изкушиш, че политиката е една шахматна дъска, върху която се местят фигури и идеята е да матираш противника. Истината е, че тази дъска има значение само за фигурите отгоре, а най важното е друго – народа, хората, обществото, каза съпредседателят на ОП.

Не е добре, когато човекът, който трябва да олицетворява единството на нацията, влиза в някаква война. Ние от ОП не подкрепяме този тон. Най-тъжното е, че конституционно свързани институции обявяват край на диалога, заяви Веселинов по повод заявката на президента Радев, че сваля доверието от правителството. Патриотът изрази надежда, че това е краткотрайна емоция и рано или късно диалогът между институциите ще се нормализира.

Той се обърна и към депутатите от опозицията:

Тук много пъти се чу думата криза, но никой не потърси отговорност у себе си за кризите, които заедно изживяваме. За съжаление три години сме свидетели на постоянна конфронтация в НС и невъзможност за постигане на консенсус. И ето пример – опозицията поставя даден въпрос и мнозинството е откликнало, и е извървян целият път на диалога и накрая опозицията се дърпа в последния момент, за да не носи отговорност.

Искрен Веселинов напомни как преди година Патриотите в парламента са поставили остро въпроса за циганизацията. Става дума за общности, които не живеят по българския закон и ако искаме да няма гражданска война, то държавата трябва да влезе там, да се намеси, заяви той и посочи, че при тези обсъждания не е видял да има консенсус. Всеки си замълча и се скри в ъгъла, каза той.

Ако няма зрялост у политическата класа, няма начин тези реформи да бъдат успешни.Голяма грешка на опозицията и капан, в който влезе и президента с думите си, е говоренето за безнадеждността. Ние сме длъжни да даваме надежда на хората. Не може с риторика как всичко се проваля да се спечелят избори. При цялото това апокалиптично говорене България всъщност бележи ръст, растат и заплатите. Друг въпрос е дали наистина този ръст бе отчетен от българите при цялото това негативно говорене, посочи Веселинов.

Нека да имаме съзнание за отговорността, която ни е възложена от нашите избиратели, да търсим решенията, а не войните. Това е призивът на Обединени патриоти, категоричен е Искрен Веселинов. Той допълни, че не само ОП са готови за диалог, а са склонни да инициират такъв по всяка важна за България тема и призова всички останали партии в НС да имат воля за това.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

127 години ВМРО!

На 23 октомври 2020 г. се навършват 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО.

Богданов: От нас зависи дали ще има по-строги мерки срещу коронавируса

От нас зависи дали ще има по-строги мерки. Нека да няма отново КПП-та, призова народният представител За да няма...

Смолянските родолюбци отбелязаха празника на Смолян – 108 години Освобождение

Cлeд Бepлинcĸия ĸoнгpec oт 1878 г. Смолян и Cмoлянcĸият ĸpaй ocтaвa пoд тypcĸo влaдичecтвo, нo нe и бългapcĸият дyx нa poдoпчaнинa. Чyждoтo...

Необходими са по-радикални мерки за овладяване на Ковид-19, смята д-р Поповски

Ковид-19 пациент струва между 2000 и 3000 лева на болницата Kовид-19 данните за последното денонощие са: положителни са 16,8%...

Хранителни продукти от първа необходимост раздаде д-р Петрова

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Те...

Исторически момент за България – кирилицата е българска азбука

Исторически момент за България - кирилицата е българска азбука, поставила основата на славянската книжовност. Около тази формулировка се обединиха...

Нелегалната миграция ще доведе до халифат в Европа, предупреждава Джамбазки

Нелегалната миграция ще доведе до установяване на халифат в Европа. Вие, колеги от лявата част на залата, подкрепяте и продължавате да подкрепяте...

Коментари