Начало Видео Красимир Каракачанов пред Канал 5 - Македония

Красимир Каракачанов пред Канал 5 – Македония

Красимир Каракачанов: За 99% от българите да предадеш костите на Гоце Делчев на Югославия е предателство

Акценти от интервю на председателя на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер д-р Красимир Каракачанов за скопската телевизия „Канал 5“:

През последните 30 години България винаги е подкрепяла Македония. България беше първата държава, която призна независимата на Р Македония. В своята политика България винаги е водила една сметка – Македония, в която живеят хора, които са най-близки до нас, да се развива нормално, демократично и да има мир и спокойствие в държавата.

Не само първи признахме Македония. Помните когато беше гръцкото икономическо ембарго, България отпусна безвъзмездно 10 млн. долара при положение, че България беше в икономическа криза. След това, когато беше Гражданската война, България отпусна на Р Македония танкове и др. оръжия.

България винаги е поддържала идеята Македония да стане член на НАТО и на ЕС. Вие много правилно казахте, че това не е безусловно – ние имаме едно условие и то е да спре фалшификацията на българската история. Не може да искаш да изграждаш национална идентичност на базата на фалшификация на общата ни история.

Дълги години се спори, примерно цар Самуил, какъв цар е. За нас не е нормално българите да бъдат наричани татари – ние не сме татари, аз не Ви приличам на татар, нали. Българите да бъдем наричани фашисти и окупатори. България е водила 3 войни за освобождението на Македония. България помага през последни 30 г. на Македония и в замяна получавахме обиди и лошо отношение и това не е приемливо.

Историчарите да четат фактите. А дали им харесват фактите е друга тема. Кажете ми кога преди 44-а година някой говорил ли е за македонска нация и отделен македонски език? Никой. Точка. Факт. В историята няма македонски език, той е конструиран през 1945 г.

Не може да се прави компромис между фалшивите факти, написани и пропагандирани в Македония след 1945 г. – лъжа, станала официална политика, и историческите факти. Какво има да спорим за Цар Самуил като Василий II, който го побеждава, се нарича Василий българоубиец.

На Кръсте Петков Мисирков трябва да прочетете собствените му неща. Книгите бяха издадени от архивите на Македония. Дневникът на Кръсте Мисирков как завършва – „Кръсте Петков Мисирков – македонски българи“.

Истина обаче е, че след 1944 година ще се прави нов език, има ги протоколите от тези събрания, има снимка на хората, които са го правили. Ние нямаме нищо против – има отделна държава, която решава да търси нова идентичност.

Изявата на Зоран Заев относно това, че Македония е крадяла история от съседите си Каракачанов коментира като правилна.

Всъщност обаче Гоце Делчев не се е борил само за автономията на Македония, ако вземете неговите документи, ще видите, че пише Македония и Одринска Тракия, защото Организацията е обща – тя е създадена от Гоце Делчев, от Даме Груев, Пере Тошев, Гьорче Петров, но първото име на тази организация е Български македоноодрински революционни комитети. Уставът на тази Организация е написан от Гьорче Петров. Оригиналните устави от 1896 г. са налице.

Има ги в архивите – има литература, има вестници, които са издавани от ВМРО. Между другото няма смисъл да се ходи до архива, може да се отиде до музея в гр. Щип, където ще откриете тефтерчето на Гоце Делчев, където ще видите по какво е бил учител и прочетете на какъв език е писал.

Ако някой в Македония си мисли, че ще може да излъже България – водят се преговори в една комисия, през това време ще влезем в ЕС и после ще се откажем от решенията на тази комисия – това не е разумно.

7-и октомври не е ден на добра „соработка“, а на съветски ултиматум, защото предаването костите на Гоце, предаването на архивите на Македонския научен институт, както и идеята за налагане на изучаване на нов македонски език – е наложено от Москва. За 99% от българите да предадеш костите на Гоце Делчев на Югославия е предателство. Те не са предадени на независима Македония, защото тя е била част от Югославия и е била на подчинение на Белград.

Гоце Делчев е общ революционер, защото тогава в Македония никой не е говорил за отделна македонска народност, област или език. Няма такъв спор какъв е бил Гоце Делчев. Спорът започва след 1944 г. има ли нова македонска нация, няма ли. Онези, които отказват да приемат новата нация са избивани като кучета и определяни като български националисти.

Последни Новини

Доц. Михов: Дневният ред на обществото не присъства в речника на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС

Конструктивният и национално отговорният подход липсват, смята зам.-председателят на ВМРО Тефтерчето на Левски и написаното от него вътре: „Народе????“...

Контрера: ПП-ДБ-СС оплетоха в мрежа от лъжи София и СОС

Вече е ясно, че напълно съзнателно блокират работата на общината Такъв коментар направи в профила си във „Фейсбук“ общинският...

Красимир Каракачанов: Нашите политици освен селфи да си правят, за друго нищо не стават

По време на мюнхенската конференция по сигурността министър-председателят на Албания Еди Рама за пореден път си позволи да обижда и критикува България....

Факелно шествие в памет на Левски се проведе в Шумен

Животът и делото на Апостола на свободата Васил Левски са пример за себеотрицание в името на родината и народната свобода, а паметта...

Красимир Каракачанов бе избран за председател на ВМРО – Българско национално движение

Днес IX извънреден конгрес на ПП „ВМРО - Българско национално движение “ избра за председател Красимир Каракачанов. В новото...

Контрера: „Промяната“ отново блокира работата на СОС

Областният управител от ПП връща решенията, защото не стана на тяхната - ясен знак, че не се интересуват от нищо друго освен...

Красимир Каракачанов: Не чух какви са българските интереси, поставени пред Камерън

Не чух какви са българските интереси, поставени пред Камерън, заяви в „Делници“ по Евроком почетният председател на ВМРО и бивш военен министър...

Коментари