Начало Блог Национализмът е имунната система на държавата, убеден е Джамбазки

Национализмът е имунната система на държавата, убеден е Джамбазки

Национализмът не се заявява, това не е марка, която носиш. Национализмът се доказва с действия, то е състояние на духа. Обединението на националистическите организации е единствената алтернатива на сегашната антибългарска политическа система. Така заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки коментира темата за българския национализъм в ефира на БНТ.

Българският патриотизъм, българското родолюбие, си има своите корени в нашата история, култура и традиции. Основаната цел на патриотичните организации е добруването на българите в България и защита на сънародниците ни извън България, напомня Джамбазки.

В интерес на България е да има патриотично представителство в парламента. Това е начинът да се спре грабителството на българския народ от страна на монополите, да се прекрати циганизацията на страната ни, както и влиянието на радиалния ислям. Единствената имунна система на държавата е българският национализъм, категорично заяви той.

Според него българофилство трябва да е водещо за нас. Важно е да имаме добри отношения и със САЩ, и с Русия, но само доколкото това е в наш национален интерес. Ако осъзнаваме националния си интерес и го защитаваме и на изток, и на запад – ще живеем добре. Ядрена енергетика задължително трябва да е българска и държавна. В противен случай ще внасяме ток от Турция, стимулирайки тяхната икономика. Това е безсмислено и вредно.

ВМРО няма опасения от мюсюлманите, а от ислямизацията на циганските катуни. Там живеят бедни и гладни хора, които са лесно манипулируеми, посочи заместник-председателят на партията на въпрос за радикалния ислям.

Решението на проблема с разпространявания радикален ислям в България е създаването на висше държавно духовно училище, в което българските мюсюлмани да се обучават, а не да го правят в държави като Саудитска Арабия, където ги обучават на чужди за българските мюсюлмани традиции.

Трябва да има контрол. От къде на къде турският министър-председател Ердоган ще назначава главния мюфтия в България. Той също така неведнъж е казвал, че българските мюсюлмани са част от турския народ, което въобще не е вярно. Нашите мюсюлмани са наследници на потурчен българи.

6 октомври 2012

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

По повод 3 март ВМРО зарадва столичани с концерт в Борисовата градина

Концерт на оркестър „Шевица“ в Борисовата градина зарадва жителите и гостите на София в празничния 3 март. Концертът бе подарък от ВМРО...

Красимир Каракачанов: 3 март е празник на националното обединение на България

Днес не сме обединени и за това вината е на българските политици 3 март е празник на националното обединение,...

ВМРО регистрира кандидатската си листа в област Ямбол

Водачът Мария Цветкова представи останалите кандидати за народни представители В 12:30 ч. на 02.03.21 г. патриотите от ВМРО внесоха...

ВМРО регистрира в Бургас листа със силна гражданска квота и знакови политически партньори

ВМРО - Бургас тръгна към изборите за Народно събрание със сериозно присъствие в листата си на представители от гражданската квота и с...

В Плевен ВМРО ще се бори да постигне поне две депутатски места в новия парламент

ВМРО – Българско национално движение, Плевен ще се бори да постигне поне две депутатски места в новия парламент от 15 МИР.

Димитър Чукарски води листата на ВМРО във Видин и Монтана

ВМРО - БНД избра за водач на своите листи с кандидати за народни представители от Видин и Монтана Димитър Чукарски. Роден е...

Водачът на листата на ВМРО в Перник Д-р Султанка Петрова внесе документи за регистрация в РИК

Приоритетите на ВМРО са повишаване на доходите, работеща икономика, грижа за българското семейство Водачът на листата на ВМРО –...

Коментари