Начало Видео Нова ТВ: ВМРО срещу ценовия шок

Нова ТВ: ВМРО срещу ценовия шок

Повече от 3 хиляди души се събраха пред Министерския съвет, за да протестират срещу ценовия шок от последните седмици. Те поискаха оставка на това правителство и за да се избегне хаоса на предсрочни избори – съставяне на експертно правителство с ясна програма. Митингът беше организиран от ВМРО – Българско национално движение и беше подкрепен от редица граждански организации, сред които Достойни за България, Защита, Социална солидарност и др. Протестиращите обвиниха управляващите в бездействие. Най-често срещаните възгласи бяха „оставка и „мафия, „геноцид.
Митингът прие искания, които в идната седмица ще бъдат внесени в Министерския съвет. Основните от тях са насочени срещу поредната заявка от електроразпределителните дружества за увеличение на цената на тока и към разваляне на концесията на „Софийска вода. Сред исканията са и редица икономически въпроси, свързани с подкрепа на бизнеса, здравеопазването и социалната сфера. Протестиращите настояха и за спешна работа по въпросите на демографското развитие.
Пред множеството Красимир Каракачанов заяви, че виновна за ценовия шок е неумелата политика на правителството, която не успява и не иска да се пребори с монополистите, картелните споразумения и спекулата. Каракачанов заяви, че ако управляващите не започнат последователна работа, този протест ще бъде последван от нови, които ще пометат властниците.
Каракачанов обясни, че силите на Тройната коалиция нямат право да говорят от името на народа. Нямат право да говорят и присъдружните на властта „Атака, нито Яне Янев или Георги Първанов или задкулисни играчи. Нужна е алтернатива на досегашните управници и тя може да бъде само гражданско патриотично движение, заяви още Каракачанов.
Участниците в протеста издигнаха плакати с текстове: „Борисов, по-трезво! България изчезва!, „Борисов, стресни се! За работа хвани се!, „Стига пропаганда! Вий сте просто банда!, „Стига геноцид!, „Цените се качват, вие падате!, „ДКЕВР лъже! и др.
По-късно голяма част от участниците в митинга се присъединиха към протеста срещу цените на горивата пред Народното събрание.

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари