Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 1 октомври 2010

вижте новините за нас – 1 октомври 2010

БНТ: ВМРО протестира пред ЕК

Телевизия „Европа“: ВМРО настоява ЕК да приеме стратегия за единно решаване на проблема с интеграцията на ромите

ТВ 7, „На инат“: Ангел Джамбазки за циганския въпрос

Агенция „КРОСС”: ВМРО изпрати 5 предложения за ромския въпрос в ЕК

БНР, програма „Хоризонт”: Отношението на България към приемането на Турция в ЕС 

Нюз.бг: Трудова повинност за циганите поиска ВМРО

Money.bg: ВМРО поиска трудова повинност за циганите

BNews: Плашат Цецка с протести заради референдумите

„Класа”: Имало работа за ромите в инфраструктурата

Агенция „Фокус“: В България има повече от 700 000 трайно несоциализирани граждани, според Ангел Джамбазки

Агенция „ Фокус”: Решение на проблема с циганите в България е премахване на гетата, според ВМРО

„Класа”: ВМРО изпрати 5 предложения за ромския въпрос в ЕК

Дарик нюз: ВМРО прати писмо с предложения до ЕК за решаване на ромския въпрос

 „Банкеръ”: ВМРО на протест пред представителството на ЕК заради Циганския въпрос

„Бургас днес и утре”: Войводите бранят Карадере

„Старозагорски новини”: Само един депутат уважи поканата на ВМРО

„Утро”: Красимир Каракачанов защитава каузата си в „Нощта на мечтите“


БНТ: ВМРО протестира пред ЕК

29 септември 2010
Членове и симпатизанти на ВМРО се събраха пред сградата на представителството на Европейската комисия в София на улица „Московска“ 9, за да изразят позицията си за намиране на европейско решение на циганския проблем.
Привържениците на ВМРО връчват декларация до ЕК с пет мерки, техни предложения за решаване на проблема с ромите в Европа. Те настояват всички социални плащания за интеграция да бъдат обвързани с конкретни резултати за включване в обществото като образование, премахване на гетата и ограничаване на безотговорната раждаемост.
Иска се също така да бъде назначен отделен представител в ЕК, който да отговаря за дългосрочното решаване на проблема. С плакати „Не превръщайте България в гетото на Европа“ те изразиха несъгласието си с решението на Франция да връща роми в Румъния и България.
Ангел Джамбазки, зам.- председател на ВМРО:
– Най-бедната държава не може да бъде товарена с издържането на над 700 хиляди несоциализирани граждани. Искаме срещу всек и даден евроцент да имаме вписан в бълграското общество човек – построено училище, хора, които ходят на училище. Искаме да спре унизителното и обидно говорене срещу България по тази тема.
Репортер:
– А, ако отговорът е отрицателен? Ако кажат, че тези мерки не стават?
Ангел Джамбазки, зам.- председател на ВМРО:
– Интересно ще е, ако ни кажат, че тези мерки не стават, защото ще признаят, че говоренето за интеграцията е лицемерие и че всъщност не се интересуват от този проблем, а гледат да го прехвърлят на най-бедните държави в ЕС.
Пълен текст

Телевизия „Европа“: ВМРО настоява ЕК да приеме стратегия за единно решаване на проблема с интеграцията на ромите

От ВМРО излязоха на символичен протест пред представителството на Европейската комисия в София. Те представиха писмо с искания за изготвяне на единна стратегия на европейско ниво за решаване на проблемите с интеграцията на ромите. От ВМРО настояват и държавата да предприеме спешни мерки като полагане на общественополезен труд и трудова повинност.
Няма ефективна стратегия за решаването на проблема с интеграцията на ромите у нас и в Европа – затова от ВМРО настояват Европейската комисия да изработи единен план с конкретни мерки за премахването на гетата и обучение на ромите. Те предадоха исканията си в писмо до българското представителство на европейската институция.
От партията ще представят конкретни предложения и към българското правителство: обвързване на социалните помощи с образованието, което децата в ромските семейства получават, полагане на общественополезен труд, когато не се плащат сметки за комунални услуги и въвеждане на трудова повинност като начин за получаване на квалификация.

30 септември 2010
Пълен текст и видео

ТВ 7, „На инат“: Ангел Джамбазки за циганския въпрос

29 септември 2010
Видео

БНР, програма „Хоризонт”: Отношението на България към приемането на Турция в ЕС 

Автор: Стоимен Павлов
29 септември 2010
След като преди седмица Европейският парламент прие резолюция за търговските и икономическите отношения между ЕС и Турция, в информационния център на европарламента в София се състоя семинар по същата тема. Авторът на резолюцията – българският евродепутат Метин Казак, говори за ползата, която България може да извлече от развитието на търговско-икономическите отношения на Турция с ЕС, и изтъкна, че през 2050 година Турция ще е втората най-голяма икономика в ЕС, а България може да се възползва от съседството си с нея, защото е разположена на най-прекият път за турските инвестиции в ЕС. Семинарът косвено актуализира тезата, че България следва да подкрепя приемането на Турция в ЕС.
Трябва да се каже, че политическите нагласи в страната по този въпрос не са еднозначни. Метин Казак е евродепутат, избран от Движение за права и свободи, което подкрепя членството на Турция в ЕС, наред с друго и защото представлява етнически турския електорат. Парламентарно представената националистическа партия „Атака” и извънпарламентарната партия ВМРО обаче са на диаметрално противоположна позиция. Интересно е, че тезите „за” и „против” съществуват в практически всички политически сили. Според едно социологическо проучване, ако за членството на Турция в ЕС се проведеше референдум, „против” биха гласували 64 процента от електората на най-критичната спрямо него партия „Атака”. Евроинтеграцията на Турция е нежелана за 42 на сто от привържениците на управляващата партия ГЕРБ, за 37,2на сто от електората на БСП и за 24 процента от електората на Съюза на демократичните сили. Негативно настроени 2 процента има и в самия турски електорат на Движението за права и свободи. На официално правителствено равнище обаче подкрепата за членството на Турция в ЕС е факт още от правителството на Симеон Сакскобургготски. Последвалата го тристранна правителствена коалиция, оглавявана от Сергей Станишев, предложи България да окаже на Турция подкрепа, споделяйки опита си от преговорите за членство, а в годишната си програма за участие във вземането на решения на ЕС за 2010 г. сегашното правителство на Бойко Борисов записа, че ще продължи да работи в подкрепа на европейската перспектива на Турция, като изхожда от ролята й на силен съюзник в евроатлантическото взаимодействие и на гарант за сигурността на региона по отношение на Близкия Изток и Азия. Наличието на подкрепа се признава от самата Турция и нееднократно премиерът Тайп Ердоган заявява, че откакто е член на ЕС, България винаги ни е подкрепяла и се надяваме да продължи да го прави.
Тази позиция на подкрепа не е лесна и понякога създава вътрешнополитически напрежения в България. Наскоро например министърът без портфейл Божидар Димитров бе смъмрен от премиера Борисов, защото си позволи да допусне, че България може да наложи вето на членството на Турция в ЕС, ако не получи финансови компенсации за отнетите от турската държава имоти на изселилите се от Източна Тракия българи в периода между 1912 и 1925 г. Потенциал да поставят под въпрос или обременяват българската подкрепа за членството на Турция в ЕС имат и отворени въпроси около връщането на бившите имоти на българската екзархия в Турция, определянето границата при река Резовска и използването й като източник на питейна вода за Истанбул, пенсиите на българските изселници и равноправното третиране на българските граждани, работещи и живеещи в Турция, при упражняване на правото на труд.
Явно подкрепата на София за еврочленството на Турция ще продължи. Преди няколко месеца външният министър Николай Младенов заяви, че България е последната държава, която ще създава трудности за него, а само преди дни в САЩ премиерът Бойко Борисов каза, че София продължава да подкрепя реформите в Турция и желанието й за членство в ЕС. Изгледите българската подкрепа за европейската перспектива на Турция да продължи са сериозни и предвид обстоятелството, че София я схваща като елемент от подкрепата си за европейската перспектива на целия балкански регион и като предпоставка за укрепване на сътрудничеството в черноморския район и цяла Югоизточна Европа, където България има амбиции да играе ролята на стабилизиращ фактор.
Пълен текст

Нюз.бг: Трудова повинност за циганите поиска ВМРО

29 септември 2010
Едва десетина активисти от ВМРО протестираха пред представителството на Европейската комисия у нас. Те настояваха да бъде намерено общоевропейско решение на циганския въпрос.
Демонстрацията премина тихо. Част от протестиращите носеха плакати, на които пишеше „Не ни превръщайте в гетото на Европа“.
От партията призоваха за политика по въпроса на ниво Европейски съюз, която да има за резултат интегрирането на малцинствата.
Войводите се обявиха и за прекратяване на досегашните програми, насочени към циганите. Според тях те насърчават обособяването на гета и „остават циганите да правят каквото си искат“.
От ВМРО изразиха изненада от пасивността на България по отношение на дебатите дали Франция да бъде наказана за връщането на български и румънски цигани в родните им страни. Според заместник председателя на партията Ангел Джамбазки българското правителство не коментира тази тема.
Войводите дадоха идеи за разрешаване на циганския въпрос на национално ниво.
Според тях отпадането на циганите от обществото е основен проблем на България, предимно заради лошата демографска тенденция у нас.
За цигански въпрос вече може да се говори и той трябва да бъде решен с или без желанието на циганите, категорични бяха от партията. Те са на мнение, че ако това не бъде направено, етническите сблъсъци са неминуеми.
Войводите формулираха пет конкретни предложения за бързо справяне с циганския проблем у нас.
Първото от тях е социалните плащания за деца да бъдат обвързани с образованието и средата, в която живеят.
Второто е въвеждане на трудова повинност, която да включва работа по големите инфраструктурни проекти, от които в момента се нуждае страната.
Друго предложение на ВМРО е да се въведе общественополезен труд за неплатени сметки.
От партията предложиха още да бъдат създадени доброволни отряди за защита на населението, които определиха за своеобразна гражданска гвардия.
Петата им идея е по-стриктно да се съблюдава спазването на нормите за заселване, незаконно строителство и скитничество.
В заключение от ВМРО посочиха, че е необходимо одобряване на план за действие и определяне на лице, което да бъде отговорно за решаване на проблемите на несоциализираните общности.
След края на протеста представители на ВМРО внесоха предложенията си в представителството на Европейската комисия.
Пълен текст

Money.bg: ВМРО поиска трудова повинност за циганите

29 септември 2010
ВМРО поиска трудова повинност за циганите и те да участват в работа по големите инфраструктурни проекти, от които в момента се нуждае страната.
Едвадесетина активисти от ВМРО протестираха пред представителството на Европейската комисия у нас, съобщи news.bg. Те настояваха да бъде намерено общоевропейско решение на циганския въпрос.
Войводите се обявиха и за прекратяване на досегашните програми, насочени към циганите. Според тях те насърчаватобособяването на гета и „остават циганите да правят каквото си искат“.
От ВМРО изразиха изненада от пасивността на България по отношение на дебатите дали Франция да бъде наказана за връщането на български и румънски цигани в родните им страни.
Пълен текст

BNews: Плашат Цецка с протести заради референдумите

29 септември 2010
С протестна вълна и блокаж на държавата заплаши РЗС шефката на парламента Цецка Цачева, ако тя не се откаже от идеите си за промени в закона за референдумите.
В началото на седмицата председателката на Народното събрание поиска да се създаде институция, която да се произнася дали дадено допитване до народа е допустимо и дали подписите под него са действителни. От ВМРО, които вече имат започната процедура за свикване на референдум, заподозряха, че Цачева се опитва да ги осуети.
Пълен текст

„Класа”: Имало работа за ромите в инфраструктурата

29 септември 2010
Ромите могат да намерят работа в големи инфраструктурни проекти. Това заяви вчера зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. „В момента с тази социална система ние разграждаме българската държава”, допълни Джамбазки.
Решение на проблема с ромите в България е премахване на гетата, защото те са факторът, който отцепва тази общност от българското общество. Това каза организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. По думите на Ангелов „в гетата вилнеят местни цигански барони и феодали от рода на Цар Киро и Цветелин Кънчев“, които не допускали хората да излязат от гетото и да получат шанс за нормално развитие. Според ВМРО ромите били потискани, за да бъдат манипулирани.
Всички средства, които се отпускат, трябва да се насочат към семейства, които имат проблеми с децата си по отношение на образование, здравеопазване или трудова заетост, поискаха още от ВМРО. От партията заявиха още, че са изготвили план за решаване на демографския проблем в България.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: В България има повече от 700 000 трайно несоциализирани граждани, според Ангел Джамбазки

29 септември 2010
София. В България има повече от 700 000 наши съграждани, които са трайно несоциализирани, които не се издържат сами, не си търсят работа, и нямат образование. Това каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Джамбазки внесе в представителството на ЕК в София предложения от името на ВМРО за решаване на ромския въпрос на европейско ниво. Той е получил входящ номер, като по него ще очаква отговор в рамките от две седмици до един месец. „Интересно е, ако ни кажат, че тези мерки не стават, защото ще признаят, че говоренето за интеграция е обществено лицемерие, че те всъщност не се интересуват от този проблем и гледат да го прехвърлят на едни от най-бедните държави в Европа”, каза зам.-председателят на ВМРО. Той посочи, че ако Европейската комисия даде отрицателен отговор на предложенията ВМРО ще настоява българското правителство да вземе отношение по проблема. Според Джамбазки вероятно при преброяването на населението през следващата година ще се установи, че несоциализираните граждани са повече от 10% от обществото. „В бъдеще в рамките на 5-10 години броят а хората, които потребяват социален пакет ще се увеличава все повече. Когато социалните помощи започват да не достигат и намаляват, ще се появи напрежение и ако не бъде решавано, ще ескалира”, каза още Джамбазки.
Пълен текст

Агенция „ Фокус”: Решение на проблема с циганите в България е премахване на гетата, според ВМРО

29 септември 2010
София. Решение на проблема с циганите в България е премахване на гетата, защото те са факторът, който отцепва тази общност от българското общество. Това каза пред журналисти организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите на Ангелов – в гетата вилнеят местни цигански барони и феодали от рода на Цар Киро и Цветелин Кънчев, които не допускат циганите да излязат от гетото и да получат шанс за нормално развитие. Те биват потискани, за да бъдат манипулирани. Според Ангелов всички средства, които се отпускат, трябва да се насочат към семейства, които имат проблеми с децата си по отношение на образование, здравеопазване или трудова заетост. „България и Европа не трябва да дават пари за строене на цигански гета и къщички”, смята Ангелов. Той отбеляза, че ВМРО е изготвила план за решаване на демографския проблем в България. Ангелов обясни, че помощите трябва да се отпускат на образовани семейства със средно или висше образование, а „не на тези, които са асоциални и правят деца, благодарение на които се живеят и оцеляват самите те, а децата им остават на улицата”. Ангелов коментира, че ромите не бива да бъдат лишавани, а да им бъде даден шанс.
Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО допълни, че ромите могат да намерят работа в големи инфраструктурни проекти. „В момента с тази социална система ние разграждаме българската държава”, смята Джамбазки.
Пълен текст

Агенция „КРОСС”: ВМРО изпрати 5 предложения за ромския въпрос в ЕК

29 септември 2010
Решение на ромския въпрос има, убедени са от ВМРО, чиито представители днес внесоха своите идеи за това в Представителството на Европейската комисия у нас, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Те носеха български знамена и такива на ВМРО. Общо около 20 души се събраха пред сградата, в която заместник- председателят на партията Ангел Джамбазки остави писмените предложения.
Партията предлага 5 промени, които счита за напълно изпълними. Първата е всички социални помощи за ромски деца да бъдат обвързани с образованието, което получават, както и със средата, в която живеят, което пък е свързано с „безотговорната раждаемост“.
ВМРО предлагат да се въведе трудова повинност, която донякъде ще квалифицира ромите, както и стриктно да се следи за незаконно строителство и скитничество. Като начин за покриване на задължения за комунални услуги пък може да се въведе общественополезен труд.От партията искат и да бъдат създадени доброволни отряди за защита на населението.
Според ВМРО „циганският въпрос е най-вече наш въпрос“, защото след време страната ни ще има големи проблеми с големи маргинализирани ромски групи.
Повод за инициативата към Европейската комисия е възможността й да наложи сакнции срещу Франция заради депортирането на роми. Действията на Париж разделиха европейските лидери, а наши роми се събраха на протест пред френското посолство у нас, за да изразят солидарност с румънските си събратя и да припомнят на френските власти, че Европа е за всички. Те дори поискаха извинение от френския президент Никола Саркози.
Преди време от ВМРО изчислиха, че към 2050 г. българите ще са „екзотично малцинство“.
Пълен текст

„Класа”: ВМРО изпрати 5 предложения за ромския въпрос в ЕК

29 септември 2010
Решение на ромския въпрос има, убедени са от ВМРО, чиито представители днес внесоха своите идеи за това в Представителството на Европейската комисия у нас, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Те носеха български знамена и такива на ВМРО. Общо около 20 души се събраха пред сградата, в която заместник- председателят на партията Ангел Джамбазки остави писмените предложения.
Пълен текст

Дарик нюз: ВМРО прати писмо с предложения до ЕК за решаване на ромския въпрос

29 септември 2010
С лозунга „Не ни превръщайте в гетото на Европа“ членове и симпатизанти на ВМРО протестираха пред сградата на представителството на Европейската комисия в София. Демонстрацията е във връзка с провеждащото се днес заседание на Европейската комисия в Брюксел, на което отново ще бъде обсъден скандалът с изгонените от Франция роми. В писмо, адресирано до председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, партията предлага пет точки за решение на ромския въпрос.
Въвеждането на трудова повинност като начин за получаване на квалификация и полагане на обществено полезен труд, когато не се плащат данъци, са част от мерките, предложени на ЕК от ВМРО. Като неизбежна мярка е посочено създаването на доброволни отряди за защита на населението в рамките на една гражданска гвардия.
Пълен текст

 „Банкеръ”: ВМРО на протест пред представителството на ЕК заради Циганския въпрос

29 септември 2010
Членове и симпатизанти на ВМРО ще се съберат в сряда (29 септември) в 11 ч., пред сградата на представителството на Европейската комисия в София на улица „Московска” 9, за да изразят позицията си за намиране на европейско решение на Циганския проблем. Това съобщиха от партията. Демонстрацията на ВМРО е във връзка с провеждащото се в сряда заседание на ЕК в Брюксел, на което отново ще бъде обсъден скандалът с изгонените от Франция роми. Представителите на ВМРО се събират, за да изразят несъгласието си с политика, която би превърнала нашата част от Европа, на практика, в гетото на Европейски съюз. ВМРО ще представи пет бързи и изпълними мерки в посока на решаване на Циганския въпрос на първо време.
Пълен текст

„Бургас днес и утре”: Войводите бранят Карадере

29 септември 2010
Регионална инспекция на Министерство на околната среда и водите в Бургас е разрешила строителството на курортно селище в района на защитената местност Карадере.
От ВМРО са силно обезпокоени от възможността в зони по „НАТУРА 2000“ да се появи още едно курортно селище. Искрено се надяват, че този проект наистина ще бъде издържан в природощадящи стандарти и че заявяваните досега намерения за екологосъобразно строителство ще бъдат спазени. Ако това обаче не се случи, ВМРО ще предприеме необходимите форми на протест.
Тревогата им, пишат в своята позиция воеводите е свързана и с възможността за заграждане на още един от плажовете по Черноморието ни. Появата на практически частни плажове е вече повсеместна по крайбрежието – с незаконни „такси-паркинг“, с ограждане на „платени зони“ с чадъри, със „затворени комплекси“ и какво ли още не.

„Старозагорски новини”: Само един депутат уважи поканата на ВМРО

29 септември 2010
Единствено народният представител от партия „Ред, законност и справедливост“ (РЗС) Тодор Великов откликна на поканата на областната организация на ВМРО в Стара Загора да присъства на състоялата се в понеделник в града на липите среща-разговор за проведената от „войводите“ подписка за организиране на референдум относно членството на Република Турция в Европейския съюз.
„За мен беше задължително да присъствам, защото в Народното събрание бях избран и с гласовете на членове на ВМРО, с които бяхме в предизборна коалиция“, заяви депутатът на срещата.
Той припомни, че РЗС също е инициатор на подписка за референдум относно свикването на Велико народно събрание за промяна на сега действащата Конституция, и обеща, че парламентарната група, която представлява, в пълен състав ще гласува за провеждането на предложения от ВМРО референдум.
„Независимо че всички народни представители, избрани в 27-и Старозагорски избирателен район, бяха поканени, както виждате, с изключение на един, те не присъстват“, каза на срещата областният координатор на „войводите“ и член на националното ръководство на ВМРО Кристиян Петков.
Той обаче бе категоричен, че убеждаването им да гласуват за референдума ще продължи до 14 октомври – датата, на която този въпрос ще бъде представен за дискутиране в парламента.

„Утро”: Красимир Каракачанов защитава каузата си в „Нощта на мечтите“

30 септември 2010
„Нощта на мечтите“, която днес очаква участниците в шоуто „Байландо“ по Нова тв, ще събере двойките с най-ниски оценки. Те ще трябва да защитят своята кауза, за да продължат да се състезават и по-нататък.
Сред тези двойки е и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Заедно с Рада Рачева от Пловдив, която мечтае да осигури дом за своето деветчленно семейство, войводата ще се надпреварва с пеещите дуети Мира Радева-Желяз Турлаков и Антон Радичев-Джема Зачири. От танцуващите двойки лице в лице ще се срещнат Евгения Раданова-Асен Йорданов и Дидо Мачев-Мира Мохамед.
Зрителите за първи път ще могат да подкрепят своите фаворити, като гласуват с SMS за техните изпълнения. Дори и след отпадането на някоя двойка, съответните банкови сметки остават отворени и по тях ще могат да се набират допълнителни средства до края на шоуто.
И тъй като вечерта е наречена “ Сцена на мечтите“, като специален гост с уникален пърформънс ще се включи китайската арт трупа “ My dreams“. В нея участват хора с увреждания, които обаче правят неповторимо шоу.

Последни Новини

Контрера: „Промяната“ опропасти изграждането на детски център за лъчелечение и протонна терапия

Това е престъпление срещу децата на България! „Провалите продължават и с Плана за възстановяване и устойчивост. Кабинетът Денков-Габриел опропасти...

Каракачанов представи книгата си „Външнополитическата дейност на ВМРО (1893-1944 г.)“ в Ловеч

Ловчанлии с притеснение следят развитието на военните конфликти В четвъртък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов посети Ловеч и се...

Андрей Слабаков е за по-бързия и лесен достъп на генерични лекарства до пазара

Лекарства за Европа, но при какви условия? Европейският парламент одобри в пленарна зала своята позиция на първо четене по...

Д-р Петрова: За пръв път през 2023 г. в България се раждат под 50 хиляди бебета

Д-р Султанка Петрова, председател на НЖО на ВМРО и бивш заместник социален министър отговаря на въпроса: изчезваме ли? Повод...

20 април (събота), Русе – велопоход „Помни героите“

ВМРО - Русе и сдружение „Вело Русе“ ще проведат традиционния велопоход Русе - Гюргево на 20 април. Под наслова...

Поредно безобразие на бившия военен министър Тагарев

Лъсна поредно безобразие на самозабравилия се бивш вече военен министър Тагарев – праща Военна полиция на журналисти, заради публикации в медиите срещу...

Евродепутатът Андрей Слабаков събра олимпийски шампиони в Брюксел

Основна цел на организираното от българския представител в ЕП събитие е да се подпомогне развитието на детско-юношеския спорт На...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir