Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 11 юни 2010

вижте новините за нас – 11 юни 2010

БНТ, „Денят започва”: Какви са проблемите при демографска криза, кои са резервите за решаването й

В. „24 часа”: 200 000 кучета към 67 000 деца. Кое е по-важно?

Агенция „Фокус”: ВМРО ще протестира, ако бъде взето решение за увеличение на цената на тока

Агенция „Фокус”: Българският етнос е този, който работи, произвежда и изхранва пенсионери, социалнослаби, заяви Красимир Каракачанов

Агенция „Фокус”: ВМРО организира в Русе кръгла маса за демографската катастрофа

Фрогнюз: Каракачанов: Българите работят, но намаляват; Цигански лидер: Не е вярно!

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България” на радио „Фокус“ на 11 юни

Агенция „КРОСС”: Каракачанов: Ин витро да стане безплатно

Русе.инфо: Форум за демографската криза събира учени и граждани в Русе

Агенция „КРОСС”: Протест срещу пенсионната реформа

Медиапул: ДПС ще играе с ГЕРБ за кмет на Габрово

В. „Съперник” (Перник): ВМРО организира курбан на “Ждрелото”


11 юни 2010

БНТ, „Денят започва”: Какви са проблемите при демографска криза, кои са резервите за решаването й

Проблемите на демографската криза, какви са възможните решения и има ли сериозна такава у нас коментираха в студиото на „Денят започва“ Красимир Каракачанов, председател на ВМРО-БНД, и Румян Русинов, председател на Център за публични политики и застъпничество.
Шест-седем са компонентите, които са еднакво важни за демографската криза – българското население застарява, ниска раждаемост, висока миграция, висока безплодност, която се дължи на липса на здравни грижи, висока смъртност – всичко това доведе до намаляване на населението на България с над 2 млн. за последните 20 години, заяви Красимир Каракачанов. Ако тази тенденция продължи, след още 20 години ще се стопим до 5 милиона и от тях българите ще бъдат екзотично застаряващо малцинство, очерта перспективите лидерът на ВМРО. Българският етнос е този, който основно работи и произвежда и с парите, които печели изхранва пенсионери и социално слаби. Проблемът е, че все по-малко стават работещите, пенсионните фондове, които бяха изпразнени преди 10 ноември, се пълнят от това, което внасят работещите хора, които са 2 милиона, без да смятаме безработицата през последните 6-7 месеца, поясни Каракачанов. Мерките, които трябва да се вземат са комплексни, както и причините за демографската катастрофа. България има няколко резерва и първият от тях са големите български общности, които живееха на територията на бившия Съветски съюз – така наречените бесарабски българи, които искаха да се преселят в България, въпреки бездействието и пречките, които им създаваше българската държава, заяви Красимир Каракачанов. Проблемът е в това, че целият български политически елит нехае по този въпрос вече 20 години, допълни той.
Демографският срив е европейска тенденция, подчерта Румян Русинов – това касае страни като Франция, Англия, Германия. По-голямо значение придобива качеството на живот, поясни той. По-големият резерв за решаването на демографския срив е икономическото възстановяване, подчерта той. И вместо да си внасяме бесарабски българи, имаме си наши българи в Испания, Италия – това е икономически активно население. Тези хора не от добро са избягали, ако имат добра база за работа тук, те ще бъдат тук.
Какво още очертаха като проблем и за какво спориха гостите в студиото вижте във видеоматериала.
Пълен текст: http://bnt.bg/bg/news/view/30716/kakvi_sa_problemite_pri_demografska_kriza_koi_sa_rezervite_za_reshavaneto_j

В. „24 часа”: 200 000 кучета към 67 000 деца. Кое е по-важно?

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ, ЛИДЕР НА ВМРО
В БЪЛГАРИЯ темата за бездомните или хапещите кучета се подема винаги когато някое дете бъде жестоко нахапано от кучета. В последните години имаше включително и смъртни случаи, но въпреки това сериозни мерки от страна на държавата и общините така и не се взеха.
Поредният случай са две нахапани деца в София отпреди дни. Това е и поводът ВМРО да обяви инициативата си “Кучетата или децата”. Инцидентът бе последната капка, която преля чашата. Крайно време е да се реши окончателно какво правим с бездомните кучета и с безотговорните стопани.
Според официалната статистика в София има приблизително 10 000 бездомни кучета. По неофициални данни те са над 30 000. Отделно идват кучетата, които стопани пускат по улици и градинки. Те също нападат хора.
Бездомните псета в цялата страна сигурно са над 200 000. Само като съпоставка през миналата година у нас са се родили 67 000 деца. Какво излиза? Че държавата е еднакво безотговорна и към демографския проблем, и към опазване безопасността на родените деца.
Проблемът не е само в кучетата, а и в техните стопани. Нито се грижат за здравето и чистотата им, нито си плащат задължителната по закон такса за отглеждането им, нито осигуряват безопасността на околните от тях с каишки и намордници. Аз също обичам кучета, имал съм. Но не мога да се съглася животът и здравето на децата ми да зависят от прищевките на комшията, решил да гледа бойно куче.
Най-лесното решение на проблема за съжаление е и най-нехуманното – да бъдат унищожени. Едва ли обществото ще одобри всички скитащи кучета да бъдат избити. Аз също съм против.
Има няколко бързи стъпки, които могат да решат въпроса. Но не само за предизборните снимки на кмета пред някой кучкарник, а кардинално. Всички собственици на кучета трябва да ги регистрират и да си заплатят таксата за това. В София тя е 24 лв. годишно. Повечето хора плащат толкова за кабелна телевизия всеки месец. Задължението го има и сега, но никой не го спазва. Ако обичат, районните кметове и техните немалки администрации да си свършат работата, да гарантират този процес и да си заслужат плащаните от нас заплати. Със събраните пари могат да се построят модерни кучкарници и бездомните псета да се настаняват там. Ако до определено време никой не ги потърси, да бъдат кастрирани. Болните и агресивните да бъдат евтаназирани.
Сега общините се оправдават, че нямат пари. Вместо да чакат на бюджета, могат сами да си ги съберат. 200 хил. лв. домашни кучета има на територията на София по данни на екоорганизации. Сами сметнете какъв приход означава това за общината и дали тези пари ще стигнат за новите кучкарници. Все пак те не са хотели и ще се строят еднократно.
Всичко това може да се реализира до зимния сезон, стига общините да се заемат сериозно с този въпрос.
Пълене текст: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=509622

Агенция „Фокус”: ВМРО ще протестира, ако бъде взето решение за увеличение на цената на тока

София. Ако бъде взето решение за увеличаване на цените на тока, както се очаква, ВМРО ще протестира. Протестът ще бъде в четвъртък, 17 юни 2010 г., пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Сборният пункт ще в бъде в 11.00 ч. пред храм-паметника „Св. Александър Невски”, откъдето заедно с други граждански организации ще започнем шествие до сградата на министерството, съобщиха от ВМРО. Дано наистина не се окаже, че управляващите са лъгали за цените на тока и дано не бъде допуснато ново спекулативно увеличение под давлението на дружествата монополисти. Ако обаче и сега – след одита – се окаже, че чуждите монополисти надделяват в исканията си за печалба, потребителите са в правото си на масов и радикален протест срещу държавните институции, които ще позволят това и които са си позволили да заблуждават българите.
Пълен текст: http://www.focus-news.net/?id=n1405882

Агенция „Фокус”: Българският етнос е този, който работи, произвежда и изхранва пенсионери, социалнослаби, заяви Красимир Каракачанов

София. Българското население застарява, ниска раждаемост, висока миграция, висока безплодност, което се дължи на липса на здравни грижи, висока смъртност, която също показва ниско ниво на здравеопазването – всичко това дава един много неприятен резултат, защото за последните 20 години населението на България е намаляло с над два милиона. Ако тази тенденция продължи, след още 20 години населението в България ще бъде пет милиона и това население българите ще бъдат едно екзотично застаряващо малцинство. Това каза Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, в интервю за предаването на БНТ „Денят започва”, във връзка с организирания семинар за демографската криза у нас. По думите му към момента българският етнос е този, който работи, произвежда и изхранва пенсионери, социалнослаби и т.н. „Все по-малко стават работещите”, посочи Каракачанов.
От своя страна Румян Русинов заяви, че демографският срив е европейска тенденция. Това касае страни като Франция, Англия, Германия и т.н. Не сме само ние така, добави той. „Повече значение придобива качеството на живот”, посочи Русинов. Той не е съгласен с тезата, че само представителите на българския етнос произвеждат, а другите някак си стоят и чакат, консумират. „Мисля, че не трябва да делим хората по този начин – всички произвеждат, всеки дава принос”, заяви още Русинов. По думите му поради тази причина могат да се получат различни нагласи, настроения
Пълен текст: http://www.focus-news.net/?id=n1405843

Агенция „Фокус”: ВМРО организира в Русе кръгла маса за демографската катастрофа

Русе. Кръгла маса на тема „Демографската катастрофа – параметри, фактори, противодействия” ще се проведе на 12 юни (събота) от 10.00 ч. в конферентната зала на хотел „Рига” в Русе, съобщиха от ВМРО. Организатори на мащабния форум са: Русенски университет „Ангел Кънчев”, ВМРО – БНД, Фондация „Българско общество”, Българско геополитичско дружество, Читалище „Гоце Делчев”, Сдружение „Амикус”, Сдружение „Тан Нак Ра” и Издателство „Ахат”.
Работата на кръглата маса ще протече в три секции:
1. Демографската катастрофа – статистика, причини и последствия
2. Социални, културни, политически, конфесионални и кономически аспекти на демографската катастрофа
3. Проблеми на генофонда, етнически деформации, дебългаризиране на нацията.
Повече от 15 лектори, между които доказани с разработките си учени, са заявили участие с тематични доклади по време на семинара, за да алармират държавните институции и обществното за съществуващия огромен проблем.
Въпросите, свързани с демографското настояще и бъдеще на нацията, постоянно се пренебрегват, въпреки че на всички са известни мрачните прогнози. Стряскащи са данните, че всяка година българите намаляват със 70 хиляди. След 20 години ние ще останем едва 60 % от населението на България, а след още 20 г. – ще сме екзотично малцинство (говорим за българи, а не за български граждани). В момента броят на българите е същия, както непосредствено след Втората световна война. И въпреки огромния проблем, България няма разработена демографска програма.
ВМРО – БНД разработи свой проект „България – 2050”, който в момента е подложен на обществено обсъждане.
Материалите от кръглата маса ще бъдат издадени в сборник.
Пълен текст: http://www.focus-news.net/?id=n1405503

Фрогнюз: Каракачанов: Българите работят, но намаляват; Цигански лидер: Не е вярно!

Скоро българите ще станат екзотично застаряващо малцинство, предупреди лидерът на ВМРО. Р. Русинов съобщи, че хората не бива да се делят, защото всички произвеждали, вкл. и циганите.
През последните 20 години населението на България е намаляло с над два милиона – българсите застаряват, имат ниска раждаемост, но висока миграция и голямо безплодие. То се дължи на липса на здравни грижи, на висока смъртност, които са резултат на ниското ниво на здравеопазването, коментира по БНТ Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО.
Ако тази тенденция продължи, след още 20 години населението в България ще е 5 милиона, т.е. българите ще станат екзотично застаряващо малцинство. Каракачанов обясни, че българският етнос е този, който работи, произвежда и изхранва пенсионери, социалнослаби и т.н., но добави, че работещите  стават все по-малко.
Циганският деец Румян Русинов на свой ред съобщи, че демографският срив бил европейска тенденция и засягал страни като Франция, Англия, Германия, т.е. не само ние сме били така. Повече значение придобивало качеството на живот. Русинов не се съгласи с Каракачанов за това, че само българският етнос произвежда, а другите стоят, чакат и консумират. Не трябва да делим хората по този начин, защото всички произвеждат, всеки дава принос, убеден беше Русинов, който предупреди, че можело да се получат различни нагласи и настроения.
Frognews.bg напомня, че днес у нас се провежда семинар за демографската криза.
Пълен текст:  http://frognews.bg/news_24431/Karakachanov_Balgarite_rabotiat_no_namaliavat_TSiganski_lider_Ne_e_viarno!/

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България” на радио „Фокус“ на 11 юни

Кръгла маса на тема „Демографската катастрофа – параметри, фактори, противодействия” ще се проведе в Русе през уикенда. ВМРО – БНД разработи свой проект „България – 2050”, който в момента е подложен на обществено обсъждане. Събеседник в сутрешния блок ще бъде зам.-председателят на войводите Костадин Костадинов.
Пълен текст: http://www.focus-news.net/?id=n1405735

Агенция „КРОСС”: Каракачанов: Ин витро да стане безплатно

ВМРО с предложения срещу демографската криза у нас, която заплашва да ни превърне в екзотично застаряващо малцинство
София /КРОСС/ Ин витро да стане безплатна услуга, която да се предлага от Здравната каса. Това е едно от предложенията на ВМРО за справяне с демографската криза у нас. Пред Информационна агенция КРОСС лидерът на партията Красимир Каракачанов обясни, че негативните демографски тенденции у нас ще доведат до това, че към 2050 г. българите ще са „екзотично застаряващо малцинство“ в собствената си държава. Темата е изключително сериозна, но неглижирана от няколко правителства, защото „никой не желае да вникне в проблема“, а политическият елит се интересува от „временната далавера“ и „ да докопа властта, за да реши собствените си проблеми“. Няколко са предложенията на ВМРО за овладяване на негативните тенденции. Едно от тях касае семейства у нас с репродуктивни проблеми, които са около 200 000. Безплатното Ин витро оплождане ще струва много пари, смята Красимир Каракачанов, но така поне 30-40 % от тези семейства ще могат да имат своето поколение.
Партията настоява и за даване на финансови и икономически преференции за емигрантите да се върнат в България, като им се осигурят възможности за инвестиции у нас. Внимание трябва да се обърне и на българските общности, особено в границите на бившия СССР, като бесарабските българи, които също да бъдат стимулирани да се върнат у нас.
ВМРО иска още и да се въведе семеен модел на планиране на раждаемоста. „Предлагаме  за до две деца да се плащат детски надбавки. От тук нататък- за над две деца детски надбавки и социални помощи да се плащат на работещите и учещи семейства“, категоричен бе Каракачанов, допълвайки че ромската раждаемост се е превърнала в бизнес. „Практиката да се стимулират социални общности, които се възпроизвеждат само, за да сучат от държавния бюджет, трябва да бъде прекратена“, допълни той.
Трябва да се подобри и превантивната медицинска помощ, категоричен бе Каракачанов, тъй като освен най-застаряваща, българската нация е и най-болна в Европейския съюз. „Поне 70 от заболяванията, ако бъдат установени в ранна фаза, могат да бъдат лекувани успешно- нещо, което в България не се прави“.
„Тези неща не съм ги измислил. Те са част от практиката на някои водещи европейски държави, както и източноевропейски държави – като Унгария, Гърция и Румъния. Там има политика към тези проблеми“, каза лидерът на ВМРО.
Партията е изготвила своя демографска програма през 2008 г.
На 12 юни в Русе ще се проведе кръгла маса на тема „Демографската катастрофа – параметри, фактори, противодействия“, организирана от Русенския университет „Ангел Кънчев“, ВМРО – БНД, Фондация „Българско общество“, Българско геополитичско дружество, Читалище „Гоце Делчев“, Сдружение „Амикус“, Сдружение „Тан Нак Ра“ и Издателство „Ахат“. Материалите ще бъдат издадени в сборник.
Пълен текст: http://www.cross-bg.net/politika/13-partii-i-izbori/1135832-karakachanov-in-vitro-da-stane-bezplatno

Русе.инфо: Форум за демографската криза събира учени и граждани в Русе

Семинар на тема „Демографската катастрофа – параметри, фактори, противодействия” ще се проведе на 12 юни, събота. Форумът започва в 10 ч в конферентната зала на хотел „Рига”.
Целта на семинара е да се обсъдят проблемите на демографската катастрофа на българското общество, нейните прояви, фактори, и възможностите за противодействие, а също и разработването на компоненти на национална демографска стратегия, която да бъде предложена на политическите субекти, на Правителството и на Парламента.
Инициатори и организатори на форума са: Фондация „Българско общество”, Русенски университет „Ангел Кънчев”, ВМРО; читалище „Гоце Делчев”; Сдружение „Амикус”, Сдружение „Тан Нак Ра”; с молитвеното съдействие на Месемврийския епископ Иаков и медийното партньорство на Телевизия СКАТ. В организационния комитет на събитието влизат: проф. д-р Петър Иванов – научен ръководител на семинара, Искрен Веселинов, Гергана Григорова, Деян Стайков, доц. д-р Руси Русев, Александър Корфонозов.
Семинарът ще бъде разделен на три части:
1. Демографската катастрофа – статистика, причини и последствия
2. Проблеми на генофонда, етнически деформации, дебългаризиране на нацията
3. Социални, културни, политически и икономически аспекти на демографската катастрофа
Представените доклади и съобщения ще бъдат публикувани в сборник.
***
Демографската криза у нас, в най-общи линии, се изразява в десет злокобни процеса.
? Първо, бързото намаляване числеността на населението. То от своя страна се дължи на:
• Ниската раждаемост;
• Висока бездетност;
• Нежелание на семействата да имат деца;
• Високата смъртност;
• Намаляване на средната продължителност на живота (една от най-ниските в Европа); хората умират все по-рано;
• Влошен баланс (или дисбаланс) между раждаемост и смъртност; умиращите са повече от раждащите се.
? Вторият компонент на демографската криза е стареенето на населението, т.е младите хора стават все по-малко и по-малко, а нетрудоспособното старческо множество от хора става относително доста по-голямо.
Пенсионерите ще са повече от работещите, които на практика у нас ги издържат, поради открадването на пенсионните фондове от любимата червена партия.
? Третият компонент е неудържимата миграция. Тя има две страни: като емиграция, вследствие на която най-способните млади хора се оказаха извън България, прокудени от обстоятелствата и жестокото отношение на обществото и държавата към тях. У нас да си млад е непоносимо; и като имиграция, вследствие на която у нас ще се увеличат потенциалните пътници от Азия, Африка и от други страни от Третия свят към заможните страни на Западна Европа.
? Четвъртата съставка на кризата е пренаселването на мегаполисите София и Варна за сметка на обезлюдяването на селища и цели региони, от което следва деформиране на цялостния демографски баланс на населението на страната.
? Може би най-сериозният проблем е циганизирането на България, имащ освен чисто количествени страни още и културален аспект – възприемане на циганския модел на живеене, на циганската култура и циганските морални стандарти от страна на населението с български произход. За това способстват и медиите с тяхната пристрастеност към циганското, към циганския стил в музиката, във визуалните изкуства, в шоуто и др.
? Друг важен проблем, близък до циганизирането, е турцизирането на цели региони у нас (Родопите, Търговище, Разградско и др.), извършвано съвсем целенасочено от неконституционната и абсурдна за Европейския съюз етническа партия ДПС и, както е известно, с участието на панислямистки организации и на тайни служби от съседна държава. Турцизирането и циганизирането у нас противоречат на конституционните текстове за единна държава и за един официален език – българския.
? Седмият елемент на демографската криза е най-премълчавания – израждането на българската нация, състоящо се в: Дегенеративните изменения на огромна част от населението; Увеличаване на психичните заболявания и психичните проблеми на много хора; Увеличаване на наследствените болести (сърдечно-съдови, ракови, бъбречни и др.); Алкохолизъм; Повсеместни наркомании при подрастващите и при по-младите; Увеличаване на табакоманията (повсеместната привичка за тютюнопушене); Увеличаване на нехетеросексуалните ориентации и на сексуалните психопатии и перверзии; Увеличаване на престъпността и агресията като личностови черти на все повече хора у нас и др.
? Осмият компонент на демографската криза е нравствената катастрофа в България, за чиито граждани справедливостта, доброто, почтеността и отговорността стават все малозначни и ненужни.
? Предпоследният в нашето описание елемент на демографската криза отразява лошото физическо състояние на българския народ, което се дължи на липсата на възможности за спорт, игри и физическа активност на широки слоеве от населението.
Често те се заменят от гледане на телевизия, компютърна обсебеност, прахосване на време и др. В резултат всички виждаме обездвижени затлъстели хора. В частност този проблем касае и самите все по-дебелеещи депутати и депутатки.
? Последният десети компонент е увеличаването на националната леност, на националния мързел, постепенното свикване да не се работи. От него съвсем скоро ще последват редица много големи злини за цялата нация.
Екстраполациите показват, че през 2050 г. в България българите ще са екзотично малцинство (между 500 000 и 1 000 000 души). Останалите български граждани в републиката ще са цигани и турци.
Пълен текст: http://www.ruseinfo.net/news_76627.html

Агенция „КРОСС”: Протест срещу пенсионната реформа

В протеста участваха представители на ВМРО. Те настояха за защита на правата на хората с българско самосъзнание в Македония и подкрепиха Спаска Митрева, чието дете беше отнето от македонските власти.
Пълен текст: http://www.cross-bg.net/balgariya/88-novini-i-sabitiya/1135833-protest-sreshtu-pensionnata-reforma

Медиапул: ДПС ще играе с ГЕРБ за кмет на Габрово

ДПС ще подкрепи кандидата на ГЕРБ Николай Сираков в частичните избори за кмет на Габрово, насрочени на 19 юни. Това съобщи в четвъртък председателят на областната организация на ДПС Юсеин Юсеинов.
Решението е взето в сряда на разширено заседание на ДПС, уточни той. По думите му са били обсъдени всички седем кандидатури, издигнати от политически формации в града.
Мотивите на ДПС за взетото решение са, че Сираков е работил дълго в публичната сфера и е бил част от екипа на бившия кмет Томислав Дончев. Дончев стана министър без портфейл по еврофондовете, което наложи да се избира нов кмет.
ГЕРБ не се нуждае от подкрепата на ДПС, обяви в специална декларация председателят на предизборния щаб на партията Красимир Велчев.
Той заяви в четвъртък, че ГЕРБ никога не са водили каквито и да е било преговори с представители на нито една политическа сила за подкрепа на избори, и не влизат в никакви партийни коалиции и други предизборни договорки.
„Призоваваме всяка една политическа партия да декларира в какви коалиции е влязла и с кои партии е сключила споразумения“, се казва още в декларацията. Красимир Велчев изрази съмнение, че слухът за оттеглянето на Николай Сираков и подкрепата за него идват от едно и също място. Той припомни  изказването на Румен Овчаров през 2009-та за създаването на РЗС, връзката с ДАНС и гласуването на вот на недоверие на президента. „Когато тези неща ги съберете в едно, ще стигнете до новата тройна коалиция, която за радост е в опозиция“, каза още Велчев.
В същото време кандидат-кметът на Синята коалиция Ива Николова заяви, че в момента в Габрово се извършва репетиция на политическото преразпределение на управлението на централно ниво.
„Днешният ден смъкна маските от мнимата политическа битка между ГЕРБ и БСП и ДПС като изразители на мандата на уж омразната за партията на Бойко Борисов тройна коалиция“, заяви журналистката Ива Николова.
Тя припомни, че по време на предизборен дебат кандидатът на социалистите Николай Григоров в прав текст е казал, че смята да продължи политиката на ГЕРБ.
„За подобни задкулисни договорки на централно ниво медиите и анализаторите  намекват отдавна, но управляващите упорито отричат. Изборите в Габрово  изключват тълкуванията и оголват същинските факти. А те са: ДПС стои зад ГЕРБ, а БСП се зарича да продължи по същия пагубен за града ни път. Разбира се, не е ясно дали игрите на централите в София съответстват на настроенията на избирателите и на трите партии“, каза още Ива Николова.
„Като оставим  настрана дали между трите партии няма уговорки за зам.-кметски постове, по-важно е да си отговорим на въпроса кога техните представители и идеолози говорят истината – когато се ругаят взаимно пред гражданите, или когато се договарят под масата за взаимна подкрепа“, посочва Ива Николова, чиято кандидатура е подкрепена и от партия ЕНП и ВМРО.
Другите кандидати за кмет са Николина Карабелова от НДСВ, Ради Стоянов от „Атака“, Пенчо Пенчев от РЗС, Боян Савянов, подкрепен от „Българска социалдемокрация“.
Пълен текст: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=166334

В. „Съперник” (Перник): ВМРО организира курбан на “Ждрелото”

Областният комитет на ВМРО – Перник и ВМРО – Западни покрайнини град Трън организират традиционен събор – курбан, който ще се проведе на 12.06.2010 година от 10.00 часа в местността “Ждрелото”. На събора са поканени и представители на други политически сили от региона.
Активистите от родолюбивата партия ще продължат да събират и подписи за Националната кампания на ВМРО за свикване на референдум против членството на Турция в ЕС.
Пълен текст: http://sapernik.pernikinfo.com/index.php?id=1740&stat=2

Последни Новини

Доц. Милен Михов посочи какъв е достойният български отговор на поредната провокация на РСМ

Необходими са спешни и решителни дипломатически, икономически и политически действия от страна на България. Отзоваването на българския посланик в Скопие, спиране на...

ВМРО настоява за спиране на фондовете за Скопие и замразяване на разговорите за членство на РСМ в ЕС

Настояваме България да поиска от Брюксел ясна, точна и единна позиция за антибългарското поведение на правителството на Мицкоски ВМРО...

ВМРО сезира прокуратурата за скандалното поругаване на трикольора на „София прайд“

Националният младежки комитет на ВМРО сезира СГП за случая с публичното и демонстративно поругаване на българския трикольор по време на „София прайд“....

Започва поголовен хаос с ТЕЛК

От днес „на случаен принцип“ решенията ще се разглеждат само по документи Това вещае само едно – анархия...

Контрера: Терзиев допусна на Черешова задушница извратеняци да се гаврят с родовата памет на България

Не гей парад, психиатрия трябва за такива! Пълна подкрепа за Шествие за семейството! С тези...

Каракачанов: На хората ще им писне и вместо да не гласуват, ще излязат с дърветата и брадвите

Срещу природата не можеш да се бориш, но можеш да вземеш достатъчно мерки, за да минимализираш пораженията. Това каза за предаването „България,...

Контрера: След като мост едва не погуби млада жена в София, камъните вече летят по главата на Терзиев

Безхаберието е опасно за живота! Буквално! Парче от мост (общинска собственост) на 30 май пада върху главата на жена...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir