Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 15 октомври 2010

вижте новините за нас – 15 октомври 2010

BNews: ВМРО: От митинга в Пловдив ли АТАКА ще гласуват за референдума

Актуално.ком: Сидеров се проявил като лъжец и паразит

Нюз.бг: ВМРО: Сидеров е лъжец и паразит

„Стандарт”: Референдум по български

“Днес плюс”: ВМРО-БНД: Сидеров е лъжец и паразит

Агенция „Фокус“: Красимир Каракачанов и Мартин Димитров ще се срещнат по повод обсъждането на референдума за членството на Турция в ЕС

Агенция „КРОСС”: Председателите на ВМРО и СДС се срещат във връзка с референдума за членството на Турция

Агенция „КРОСС”: ВМРО срещу Сидеров

Дарик нюз Велико Търново: ВМРО: Атака търси извинение да отсъства от парламента при гледането на въпроса за референдум

Всекиден.ком: ВМРО: Сидеров е лъжец и политически паразит

 


BNews: ВМРО: От митинга в Пловдив ли АТАКА ще гласуват за референдума

14 октомври 2010
От ВМРО побързаха да отвърнат на вчерашните обвинения срещу тях от страна на Атака. „В закона ясно е записано, че от два до три месеца след като се произнесе Народното събрание, президентът насрочва допитването. И толкова. Явно Волен не е чел закона. Или просто така си лъже“, заявяват от партията на Каракачанов по повод твърденията на Сидеров, че
Инициативният комитет е излъгал тези 330-те хиляди българи, които се включиха в подписката,
след като Каракачанов се е съгласил референдумът, ако бъде одобрен от парламента, да не бъде проведен в двумесечен срок, а когато дойде време за ратификация.
Според ВМРО лъжа е и че „Атака“ била против преформулиране на въпроса за референдума. „Именно Волен преформулира въпроса. Това, което пишеше върху бланките, на които се подписаха 330 000 граждани, беше „Против ли сте членството на Турция в Европейския съюз?“. Волен сега внася предложение с въпрос „Съгласни ли сте Република Турция да се присъедини като държава членка към Европейския съюз?“. Крадецът вика „Дръжте крадеца“, твърдят от организацията.
Воеводите напомнят също така, че на 20-и октомври „Атака“ свиква протестен митинг в Пловдив по въпроса за референдума. Според тях остава неясно как Волен и дружинката му ще гласуват за референдум, след като гласуването (поне засега) е именно на 20 октомври. „Или ще гласуват по телефона, или няма да отидат в Пловдив. Едно от двете“, казват от ВМРО.
Като поредна лъжа воеводите визират обвниението на Сидеров, че ВМРО се било договорило с управляващите. „Тъкмо Волен Сидеров да говори за договорка с управляващите е абсолютна наглост“, твърдят хората на Каракачанов.
И добавят, че за три месеца Волен така и не намерил време да се разпише в подписката.
Пълен текст

Актуално.ком: Сидеров се проявил като лъжец и паразит

14 октомври 2010
Волен Сидеров се прояви като лъжец и политически паразит. Сидеров говори неистини и се опитва да паразитира върху гражданската инициатива на ВМРО и „СКАТ” за референдум за турското членство в ЕС, това се казва в официално писмо на ВМРО до редакцията на Actualno.com.
Партията очертава 6 лъжи на „Атака“:
Лъжа първа: „Атака“ била за референдум веднага, а ВМРО се били отметнали от референдума и били предали 330 000 българи. В закона ясно е записано, че от два до три месеца след като се произнесе Народното събрание, президентът насрочва допитването. И толкова. Явно Волен не е чел закона. Или просто така си лъже.
Лъжа втора: „Атака” била против преформулиране на въпроса за референдума. Именно Волен обаче преформулира въпроса. Това, което пишеше върху бланките, на които се подписаха 330 000 граждани, беше „Против ли сте членството на Турция в Европейския съюз?“. Волен сега внася предложение с въпрос „Съгласни ли сте Република Турция да се присъедини като държава членка към Европейския съюз?”. Крадецът вика „Дръжте крадеца”.
Лъжа трета: на 20 октомври „Атака” свиква протестен митинг в Пловдив по въпроса за референдума. Не е ясно защо в Пловдив, а не в столицата, а не е и ясно как Волен и дружинката му ще гласуват за референдум, след като гласуването (поне засега) е именно на 20 октомври. Или ще гласуват по телефона, или няма да отидат в Пловдив. Едно от двете.
Лъжа четвърта: малотиражката „Атака“ използва изказване на депутата от ДПС Четин Казак, че ВМРО нямало право да участва в инициативата за референдум. Понеже било инициатива за граждани, а пък ВМРО се занимавало с политика, следователно политиците не са граждани. Ето как „Атака” в безсилието си прибегна до позициите на ДПС в едно странно атакаджийско-депесарско единомислие.
Лъжа пета: ВМРО се било договорило с управляващите. Тъкмо Волен Сидеров да говори за договорка с управляващите е абсолютна наглост.
На този фон не е учудваща и шестата лъжа: Волен се бил подписал в подписката. За три месеца Волен така и не намери време да се разпише в подписката.
„От два дни Сидеров повтаря шестте си лъжи. Явно добре е наизустил уроците на идейните си кумири и вярва, че повторената стократно лъжа се превръща в истина. Ние от ВМРО не сме изненадани от опита на Сидеров да се възползва от инициативата на ВМРО и телевизия „СКАТ”. Само му предлагаме да намали безочието – дори заради паметта на тракийските българи, които постоянно споменава. Каква ли съвест трябва да има този човек, за да спи спокойно?“, допълват от ВМРО. Според тях с необоснованите си атаки срещу Инициативния комитет и ВМРО Волен Сидеров единствено дискредитира каузата на подписката.
Пълен текст

Нюз.бг: ВМРО: Сидеров е лъжец и паразит

14 октомври 2010
Волен Сидеров се прояви като лъжец и политически паразит. Той говори неистини и се опитва да паразитира върху гражданската инициатива на ВМРО и „СКАТ“ за референдум за турското членство в ЕС. Това се казва в съобщение, разпространено от ВМРО до медиите.
От партията изтъкнаха няколко лъжи, в които обвиняват лидера на „Атака“.
Пълен текст

„Стандарт”: Референдум по български

Автор: Юлиана Ончева
15 октомври 2010
Референдум у нас звучи скучно. Засега. Скоро ще стане синоним на скандал и протест. И на политическа говорилня в пленарна зала, защото управляващото мнозинство се готви да променя закона за допитване до народа. Поводът са събраните от ВМРО и внесени преди три месеца в парламента над 300 000 подписа по темата за членството на Турция в Евросъюза. В закона обаче не пише кой да провери истинността на парафите, затова се налага поправка в текста. Отделно неправителствени организации настояват да се намали броят на инициаторите, на участвалите в допитването и на гласувалите с „да“ за приемането му. Парламентарният шеф Цецка Цачева пък иска въпросът за национален референдум да се одобрява от председателя на НС или от специална комисия. За да не стане „абе, хрумна ми да те питам…“ по листовки из всеки ъгъл на държавата.
Всички несъвършенства на сегашния закон обаче, които на практика отлагат питането за турското еврочленство, вече предизвикват гнева на „Атака“. И се започва – първо с обвинения към ВМРО, после към опитите за протакане и обезценяване на събраните хиляди подписи. Войводите също се заканват да протестират, ако трудът и агитацията им отидат на вятъра. При всеки случай обаче полза има – защото да обединиш 300 000 българи по който и да е въпрос, си е повече от сериозно постижение. Което в момента се опитват да достигнат и задминат още две политически сили – РЗС на Яне Янев търси всенародно съгласие за промени в конституцията, а ЗНС на Стефан Личев събира подписи за изравняване на субсидиите за земеделие във всички държави от Евросъюза. Ще успеят ли да натрупат необходимото количество парафи, предстои да се види. Тоест – парите от Брюксел се състезават с родните политици и формата, под която ще ни управляват – в този смисъл бройката на подкрепилите всеки от двата списъка ще бъде поне принос към народопсихологията.
Засега обаче се потвърждава само тази част от нея, която отдавна е известна на всички – хубава работа, ама българска. Или – и ние сме европейци, и ние ще правим референдуми, но в бг вариант: първо ще се изпокараме, после ще надникнем в паницата на съседа и накрая ще нахлупим на формата на пряката демокрация шапка идиотка или направо фуражка. Със съответните алинеи, точки и параграфи.
Пълен текст

“Днес плюс”: ВМРО-БНД: Сидеров е лъжец и паразит

14 октомври 2010
„Волен Сидеров се прояви като лъжец и политически паразит. Сидеров говори неистини и се опитва да паразитира върху гражданската инициатива на ВМРО и „СКАТ” за референдум за турското членство в ЕС“, заявяват в нарочно обръщение до медиите от ВМРО-БНД.
„Лъжа първа: „Атака” била за референдум веднага, а ВМРО се били отметнали от референдума и били предали 330 000 българи. В закона ясно е записано, че от два до три месеца след като се произнесе Народното събрание, президентът насрочва допитването. И толкова. Явно Волен не е чел закона. Или просто така си лъже.“
Следва изброяването на още пет опашати лъжи на лидера на „Атака“, последната от които, че се бил подписал лично в искането за референдум. „За три месеца Волен така и не намери време да се разпише в подписката“, уточняват „войводите“.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: Красимир Каракачанов и Мартин Димитров ще се срещнат по повод обсъждането на референдума за членството на Турция в ЕС

14 октомври 2010
София. В сградата на Народното събрание ще се проведе среща между Красимир Каракачанов – председател на ВМРО и Мартин Димитров – председател на СДС. Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.
Срещата ще се състои утре в 10.00 часа. Тя е във връзка с изпратените от ВМРО писма до парламентарни групи, с които се искат срещи преди обсъждането на референдума за членството на Турция в ЕС в парламентарна зала.
Пълен текст

Агенция „КРОСС”: Председателите на ВМРО и СДС се срещат във връзка с референдума за членството на Турция

14 октомври 2010
Утре  /15 октомври/ в 10 часа в сградата на Народното събрание ще се проведе среща между председателя на ВМРО Красимир Каракачанов и председателя на СДС – Мартин Димитров, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.
Очаква се да бъдат обсъдени писмата изпратени от ВМРО до различни парламентарни групи, с които те искат да се срещнат преди обсъждането на референдума за членство на Турция в Европейския съюз.
Пълен текст

Агенция „КРОСС”: ВМРО срещу Сидеров

14 октомври 2010
София /КРОСС/ Волен Сидеров се прояви като лъжец и политически паразит, се казва в позиция на ВМРО. Сидеров говори неистини и се опитва да паразитира върху гражданската инициатива на ВМРО и „СКАТ“ за референдум за турското членство в ЕС. Възраженията срещу лидера на „Атака“ са шест, категорични са от ВМРО. Пред Информационна агенция КРОСС депутатът Павел Шопов защити лидера си, определяйки обвиненията срещу него като безсрамни. „Няма значение кой е сложил масичките за подписите. Те не можеха да съберат всички подписи, ако не бяха членовете и симпатизантите на „Атака“. Тази подписка не е на ВМРО, а на Инициативен комитет. Красимир Каракачанов е един от членовете“, каза Павел Шопов.
Ето лъжите на Сидеров, видени от ВМРО:
Лъжа първа: „Атака“ била за референдум веднага, а ВМРО се били отметнали от референдума и били предали 330 000 българи. В закона ясно е записано, че от два до три месеца, след като се произнесе Народното събрание, президентът насрочва допитването. И толкова. Явно Волен не е чел закона. Или просто така си лъже.
Лъжа втора: „Атака“ била против преформулиране на въпроса за референдума. Именно Волен обаче преформулира въпроса. Това, което пишеше върху бланките, на които се подписаха 330 000 граждани, беше „Против ли сте членството на Турция в Европейския съюз?“. Волен сега внася предложение с въпрос „Съгласни ли сте Република Турция да се присъедини като държава членка към Европейския съюз?“.
Лъжа трета: на 20 октомври „Атака“ свиква протестен митинг в Пловдив по въпроса за референдума. Не е ясно защо в Пловдив, а не в столицата, а не е и ясно как Волен и дружинката му ще гласуват за референдум, след като гласуването (поне засега) е именно на 20 октомври.
Лъжа четвърта: малотиражката „Атака“ използва изказване на депутата от ДПС Четин Казак, че ВМРО нямало право да участва в инициативата за референдум. Понеже било инициатива за граждани, а пък ВМРО се занимавало с политика, следователно политиците не са граждани. Ето как „Атака“ в безсилието си прибегна до позициите на ДПС в едно странно атакаджийско-депесарско единомислие.
Лъжа пета: ВМРО се било договорило с управляващите. Тъкмо Волен Сидеров да говори за договорка с управляващите е абсолютна наглост.
Шестата е лъжа е, че Волен се бил подписал в подписката.
„Те не биха му дали да я подпише. Аз мога да кажа за себе си- на мен не биха ми позволили да я подпиша“, каза в отговор Павел Шопов.
„От два дни Сидеров повтаря шестте си лъжи. Явно добре е наизустил уроците на идейните си кумири и вярва, че повторената стократно лъжа се превръща в истина. Ние от ВМРО не сме изненадани от опита на Сидеров да се възползва от инициативата на ВМРО и телевизия „СКАТ“. Само му предлагаме да намали безочието – дори заради паметта на тракийските българи, които постоянно споменава. Каква ли съвест трябва да има този човек, за да спи спокойно? И последно: с необоснованите си атаки срещу Инициативния комитет и ВМРО Волен Сидеров единствено дискредитира каузата на подписката“, заявяват от партията.
Пълен текст

Дарик нюз Велико Търново: ВМРО: Атака търси извинение да отсъства от парламента при гледането на въпроса за референдум

15 октомври 2010
Настояваме институциите да действат законосъобразно и Народното събрание да спази срока, в който да вземе решение дали ще бъде свикан референдум за членството на Турция в ЕС. Срокът изтича на 16 октомври, а Народното събрание ще разглежда въпроса на 20 октомври, което по същество вече е нарушение на закона, заяви Милен Михов – член на Инициативния комитет за подписката за свикване на референдум и на Изпълнителния комитет на ВМРО. Важно е да се подчертае, че изявления за споразумение между Инициативният комитет и ГЕРБ да се отложи предстоящото разглеждане на въпроса в Парламента, са неистина, каза Михов по повод изказване на лидера на Атака Волен Сидеров.
Според ВМРО поражда смущение и фактът, че Атака насрочва в същия ден, когато Народното събрание ще вземе решение дали да бъде свикан референдум, митинг в Пловдив. Той е в подкрепа на внесения от Сидеров проект за решение за свикване на референдум за и против членството на Турция в Европейския съюз.
Според ВМРО митингът в Пловдив е опит да се постигне извинение, че народните представители от Атака няма да бъдат в парламента. Отказът от провеждането на референдум пък ще тълкуваме като отказ от пряка демокрация, заяви Милен Михов.
Пълен текст

Всекиден.ком: ВМРО: Сидеров е лъжец и политически паразит

14 октомври 2010

Волен Сидеров се прояви като лъжец и политически паразит. Сидеров говори неистини и се опитва да паразитира върху гражданската инициатива на ВМРО и „СКАТ” за референдум за турското членство в ЕС. Това се казва в открито писмо на “воеводската” партия, изпратено до медиите.

В него са изброени шест лъжи, с които лидерът на “Атака” заблуждавал обществото, опитвал се “с безочие” да си приписва заслуги и дискредитирал подписката, подкрепена от почти 330 хиляди души за провеждане на първия референдум в най-новата ни история.

Лъжа първа: „Атака” била за референдум веднага, а ВМРО се били отметнали от референдума и били предали 330 000 българи. В закона ясно е записано, че от два до три месеца след като се произнесе Народното събрание, президентът насрочва допитването. И толкова. Явно Волен не е чел закона. Или просто така си лъже, твърдят от ВМРО.

Лъжа втора: „Атака” била против преформулиране на въпроса за референдума. Именно Волен обаче преформулира въпроса. Това, което пишеше върху бланките, на които се подписаха 330 000 граждани, беше „Против ли сте членството на Турция в Европейския съюз?“. Волен сега внася предложение с въпрос „Съгласни ли сте Република Турция да се присъедини като държава членка към Европейския съюз?”. Крадецът вика „Дръжте крадеца”.

Лъжа трета: на 20 октомври „Атака” свиква протестен митинг в Пловдив по въпроса за референдума. Не е ясно защо в Пловдив, а не в столицата, а не е и ясно как Волен и дружинката му ще гласуват за референдум, след като гласуването (поне засега) е именно на 20 октомври. Или ще гласуват по телефона, или няма да отидат в Пловдив. Едно от двете.

Лъжа четвърта: малотиражката „Атака“ използва изказване на депутата от ДПС Четин Казак, че ВМРО нямало право да участва в инициативата за референдум. Понеже било инициатива за граждани, а пък ВМРО се занимавало с политика, следователно политиците не са граждани. Ето как „Атака” в безсилието си прибегна до позициите на ДПС в едно странно атакаджийско-депесарско единомислие.

Лъжа пета: ВМРО се било договорило с управляващите. Тъкмо Волен Сидеров да говори за договорка с управляващите е абсолютна наглост.

На този фон не е учудваща и шестата лъжа: Волен се бил подписал в подписката. За три месеца Волен така и не намери време да се разпише в подписката.

От два дни Сидеров повтаря шестте си лъжи. Явно добре е наизустил уроците на идейните си кумири и вярва, че повторената стократно лъжа се превръща в истина. Ние от ВМРО не сме изненадани от опита на Сидеров да се възползва от инициативата на ВМРО и телевизия „СКАТ”. Само му предлагаме да намали безочието – дори заради паметта на тракийските българи, които постоянно споменава. Каква ли съвест трябва да има този човек, за да спи спокойно?, питат в откритото си писмо войводите .

Според тях с необоснованите си атаки срещу Инициативния комитет и ВМРО Волен Сидеров единствено дискредитирал каузата на подписката.

Пълен текст

Последни Новини

Каракачанов: Трябва да се инвестира в борбата с градушките, да се подпомагат земеделците и семействата за застраховане

Липсата на държавна политика по отношение на проблема с градушките удвоява ефекта от бедствията Градушките се оказват сериозен проблем...

Ангел Джамбазки: Политиката не е борба за постове, а за идеи

Може да си националист без да мразиш Европа, а да искаш да промениш Европа за добро, да се бориш вътре в Европа...

ВМРО: Правителството да спре тормоза върху собствениците на стари коли

Чиновническото бездушие е на път да доведе до истинска социална катастрофа „Имаш стара кола? Скоро ще ходиш пеша!“. Това...

ВМРО – Гоце Делчев отличи участниците в конкурса „Великият Гоце Делчев през моите очи“

По случай 121 години от гибелта на революционера Гоце Делчев местната организация на ВМРО в гр. Гоце Делчев организира конкурс за рисунка...

Контрера: Над 400 хил. лв. от джоба на българите ще отидат за „София прайд“, пък и ще блокират цяла София. До кога?

Вече се гаврят и с паметта на покойните, като го правят на Черешова задушница! Под „мъдрото“ управление на Васил...

ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата, включително министри, депутати и кметове

Ние от ВМРО винаги сме подкрепяли национално отговорната позиция, че българските мъже трябва да преминат през начална военна подготовка. Това казва в...

Прогнозата на Каракачанов след изборите: ДПС повече няма да стои в сянка

Как се стигна до настоящите изборни резултати? Гост по темата в „Челюсти“ по NOVA NEWS бе лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir