Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 16 февруари 2011

вижте новините за нас – 16 февруари 2011

„24 часа”: ВМРО оспорва тайно поскъпване на водата в София


„Сега”: Група роми подлудиха властите в центъра на София


„Земя”: ВМРО Внесе жалба в съда срещу ДКЕВР за цената на водата


Всекиден.ком: ВМРО вкара в съда по-високата цена на водата


Актуално.ком: ДКЕВР тайно вдигна цената на водата, ВМРО оспорва в съда


Агенция „КРОСС”: ДКЕВР тайно вдигна цената на водата – ВМРО оспорва в съда


Фрог нюз: ДЕКВР вдига тайно цената на водата,ВМРО обжалва


Агенция „Фокус“: ВМРО оспорва в съда вдигането на цената на водата в София


Агенция „Фокус“: ВМРО: България да покаже, че я е грижа за сблъсъците в Скопие


„Банкеръ”: Бутат незаконни постройки във Варна след сигнал на ВМРО


„Делник централен”: Бутат незаконни постройки във Варна след сигнал на ВМРО


„Черноморски фар”: Ромска дирекция искат от ВМРО„24 часа”: ВМРО оспорва тайно поскъпване на водата в София

15 февруари 2011

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е внесъл жалба във ВАС срещу новата, по-висока цена на водата в София. Според него регулаторът ДКЕВР формално отхвърлил искането на „Софийска вода“ за по-висока цена, но в същото време служебно я вдигнал. Това станало без изискваното от закона обществено обсъждане. В жалбата на ВМРО до ВАС се настоява за спиране действието на решението за повисоките цени до окончателното произнасяне на съда. От ДКЕВР коментираха, че не само е имало обществено обсъждане на проекта за цените на водата в София и Пловдив, но е проведен и консултативен съвет със синдикати, работодатели и потребителски организации.


„Сега”: Група роми подлудиха властите в центъра на София

16 февруари 2011

Четирима пришълци от Лом и Ихтиман вдигнаха на главата си МВР, Столична община и социалните служби, след като се самонастаниха в градинката пред „Кристал“. Макар че си разпънаха дюшеци и юргани на почти равно разстояние от всички важни държавни институции, ромите се оказаха извън правомощията на всякакви власти.

Първо с тях отказа да се занимае полицията, която случайно откри групата в изоставено заведение в понеделник – служителите на реда нямали основание да ги задържат. Все пак ромите бяха успели добре да се почерпят за Трифон Зарезан и това им уреди една нощ в изтрезвителя с намесата на общината. Оттам бяха предадени на социалните служби, но и те като МВР се оказаха с вързани ръце – могат да настаняват в приют само по желание. Един от мъжете се е съгласил на тази мярка, но останалите от групата – още двама мъже и една жена, в момента са в нещо като разпределител към МВР, откъдето организират връщането им по родните места. Там отново ще ги поемат социалните работници, вече на местно ниво, и ще се види на какво подпомагане могат да разчитат, поясниха от АСП.

„Това е бягство от отговорност и нежелание на държавни служители да си свършат работата“, заяви шефът на общинската комисия по обществен ред Ангел Джамбазки (ВМРО) по повод първоначалния отказ на полицията да се намеси. Според него по закона на МВР работата на полицията е да пази обществения ред, а в случая е имало дори прояви на едро хулиганство, тъй като ромите са буйствали. Освен това самият опит за настаняване в парка е нарушение на наредбата за обществения ред на София, тъй като според нея парковете не могат да се ползват за друго освен по предназначение. Джамбазки припомни още, че отговорен за реда на територията на Столична община освен кмета е и директорът на СДВР.

Проверка на „Сега“ показа също, че има наредба на МВР за организацията, функциите и дейността на домовете за временно настаняване на пълнолетни, в която точно на началниците на регионалните звена на вътрешните работи се вменява ангажимент по определен ред да настаняват там просещи и водещи скитнически начин на живот лица. Джамбазки вече е разговарял със зам.-кмета по сигурността на столицата Иван Сотиров по проблема с настояването общината и СДВР да се изяснят как да действат в тези случаи. Отделно той настоява и за промени, които да спестят на данъкоплатците харченето на толкова средства за изтрезвител, документи, помощи и пр. Според него при подобни прояви на скитничество веднага в Районния съд трябва да се гледа дело по бързата процедура и тези хора да положат обществено полезен труд.

ЗАДЕН

До април 2010 г. скитничеството беше криминализирано в Наказателния кодекс, имаше разпоредби за задължително заселничество и т.н. Но вероятно заради евродирективите за свободно движение на хора е създаден нов текст. Според него с до две години лишаване от свобода или пробация може да се накаже пълнолетно лице, което продължително време не се занимава с обществено полезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин. Така хората, живеещи в градинките, носят наказателна отговорност само ако решат да крадат.

Пълен текст


„Земя”: ВМРО Внесе жалба в съда срещу ДКЕВР за цената на водата

16 февруари 2011

ВМРО внесе жалба във Върховния административен съд срещу новата по-висока цена на водата в София, съобщиха вчера от партията. За да тушира общественото недоволство, ДКЕВР формално отхвърли искане за повишаване от страна на самия оператор „Софийска вода“, но в същото време комисията служебно предприе действие за преразглеждане на цените. Така на практика ДКЕВР служебно повиши цената, но без изискваното от закона обществено обсъждане, посочва ВМРО. Те настояват да се спре решението до окончателното произнасяне на съда. 
ВМРО посочват още, че всяко повишаване на цената на тока за потребителите ще бъде спекулативно. Според председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев цената на тока трябвало да бъде увеличена заради включването на нови мощности от възобновяеми енергийни източници. „Ако сега ДКЕВР позволи цената на тока да скочи заради включването на ВЕИ, ще гарантира ли комисията рязко понижаване след няколко години, когато се възвърнат вложенията и енергията от ВЕИ ще стане най-евтина“, питат от ВМРО. Според тях сега няма никакви основания за повишаване цената на тока, защото не е повишена цената на енергоносителите. Освен това близо половината от енергийния баланс на страната се формира от АЕЦ „Козлодуй“, а още 35 % – от ТЕЦ, захранвани с наши въглища. Тези източници не се влияят от цените на световния борсов пазар, които миналата година дори се понижиха.


Всекиден.ком: ВМРО вкара в съда по-високата цена на водата

15 февруари 2011

ВМРО внесе жалба във Върховния административен съд срещу новата по-висока цена на водата в София, съобщиха от партията на войводите. Според тях, за да тушира общественото недоволство, ДКЕВР формално отхвърлило искането за повишаване от страна на самия оператор „Софийска вода”, но в същото време комисията служебно предприела действие за преразглеждане на цените. „Така на практика ДКЕВР служебно повиши цената, но без изискваното от закона обществено обсъждане“, е един от многото юридически доводи в жалбата на ВМРО. Направено е и искане до Върховния административен съд за спиране действието на решението за по-високите цени до окончателното произнасяне на съда.

Пълен текст


Актуално.ком: ДКЕВР тайно вдигна цената на водата, ВМРО оспорва в съда

15 февруари 2011
ВМРО внесе жалба във Върховния административен съд срещу новата по-висока цена на водата в София.
За да тушира общественото недоволство, ДКЕВР формално отхвърли искане за повишаване от страна на самия оператор „Софийска вода”, но в същото време комисията служебно предприе действие за преразглеждане на цените. Така на практика ДКЕВР служебно повиши цената, но без изискваното от закона обществено обсъждане. Това е и един от многото юридически доводи в жалбата на ВМРО. Направено е и искане до Върховния административен съд за спиране действието на решението за по-високите цени до окончателното произнасяне на съда.
Според ВМРО всяко повишаване на цената на тока за потребителите ще бъде спекулативно.

Пълен текст:


Агенция „КРОСС”: ДКЕВР тайно вдигна цената на водата – ВМРО оспорва в съда

15 февруари 2011

ВМРО внесе жалба във Върховния административен съд срещу новата по-висока цена на водата в София, съобщиха от партията.

Пълен текст


Фрог нюз: ДЕКВР вдига тайно цената на водата,ВМРО обжалва

15 февруари 2011

От ВМРО съобщиха, че са внесли жалба във Върховния административен съд срещу новата по-висока цена на водата в София.За да тушира общественото недоволство, ДКЕВР формално отхвърли искане за повишаване от страна на самия оператор „Софийска вода“, но в същото време комисията служебно предприе действие за преразглеждане на цените.

Пълен текст


Агенция „Фокус“: ВМРО оспорва в съда вдигането на цената на водата в София

15 февруари 2011

ВМРО внесе жалба във Върховния административен съд срещу новата по-висока цена на водата в София, съобщиха от партията. За да тушира общественото недоволство, ДКЕВР формално отхвърли искане за повишаване от страна на самия оператор „Софийска вода”, но в същото време комисията служебно предприе действие за преразглеждане на цените. Така на практика ДКЕВР служебно повиши цената, но без изискваното от закона обществено обсъждане. Това е и един от многото юридически доводи в жалбата на ВМРО. Направено е и искане до Върховния административен съд за спиране действието на решението за по-високите цени до окончателното произнасяне на съда.

Пълен текст


Агенция „Фокус“: ВМРО: България да покаже, че я е грижа за сблъсъците в Скопие

15 февруари 2011
София. Българската държава трябва поне да демонстрира загриженост за случващото се от няколко седмици в Скопие, заявиха от ВМРО. Там опитите на властта да построи църква в пределите на крепостта на града се натъкнаха на безпрецедентен отпор от страна на албанските представители в правителството и местната власт, както и на населението от албанските квартали на Скопие. България, като държава-членка на ЕС, трябва ясно да заяви, че няма да допусне насилие и агресия върху македонските българи и да постави въпроса за тяхната сигурност на европейско ниво.
Българската държава трябва да осъди събарянето на църкви и албанската агресия спрямо християнското население на Република Македония – чиито етнически корени са български.
България трябва официално да напомни на скопските управляващи, че тяхната мащабна строителна офанзива в центъра на Скопие няма как да не доведе до напрежение. След като грандоманската акция по присвояването на античната история взриви отношенията между Скопие и Атина, сега същата политика очаквано предизвика напрежение и сред албанското население в Скопие. Строежът на църквата е в контекста на широката акция за преустройство на центъра на Скопие, която трябва да покаже някакви измислени антични (и небългарски) средновековни исторически „корени” на съвременната Република Македония.
Управляващите в Скопие трябва да са наясно, че днешните сблъсъци са логично последствие от десетилетната политика на насаждане на фалшива история и изфабрикувани основания за национално съзнание, различно от българското. Който насилва историята на Македония, няма защо да се чуди, че сега получава насилие и като резултат.

Пълен текст


„Банкеръ”: Бутат незаконни постройки във Варна след сигнал на ВМРО

14 февруари 2011

По-малко от десетина дни бяха нужни на варненското общинско ръководство да реагира с решение по сигнала на ВМРО за премахване на незаконни постройки в квартал „Максуда”, съобщиха от партията. От днес с разрушаването на 5 незаконни сгради започна разчистването на безразборното строителство на цигани в района на крайезерния път. Строителните своеволия в квартала от години предизвикваха протестите и недоволството на живеещите в близост. След действията на ВМРО, организираната пресконференция и разгласяването на проблема чрез медиите, Община Варна прие, че наистина с циганското гето има реален проблем и реши да не се скрива от отговорност, а да застане срещу проблема – и да го реши.

ВМРО приветства действията на варненския кмет Кирил Йорданов, който показа как когато има желание от институциите – законите могат да бъдат спазвани. Добрият пример на Община Варна може да бъде приложен като „пилотен проект” и в други градове, където циганските гета се превръщат все повече в неврологични точки на конфликти и безхаберно погазване на закони и разпоредби.

Пълен текст


„Делник централен”: Бутат незаконни постройки във Варна след сигнал на ВМРО

16 февруари 2011

ВМРО внесе жалба във Върховния административен съд срещу новата no-висока цена на водата в София, съобщиха от партията на войводите. Според тях, за да тушира общественото недоволство, ДКЕВР формално отхвърлило искането за повишаване от страна на самия оператор „Софийска вода“, но в същото време комисията служебно предприела действие за преразглеждане на цените. „Така на практика ДКЕВР служебно повиши цената, но без изискваното от закона обществено обсъждане“, е един от многото юридически доводи в жалбата на ВМРО. Направено е и искане до Върховния административен съд за спиране действието на решението за по-високите цени до окончателното произнасяне на съда. Според ВМРО всяко повишаване на цената на тока за потребителите ще бъде спекулативно. Последните изявления на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев показват, че той отново лъже. Семерджиев твърди, че цената на тока трябвало да бъде увеличена заради включването на нови мощности от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).


„Черноморски фар”: Ромска дирекция искат от ВМРО

14 февруари 2011

Да има министър по демографските въпроси и „прикрепена“ към него дирекция, пряко ангажирана с ромските проблеми. Това предложение бе отправено от ВМРО по време на пресконференция. 
Важен е въпросът за демографското оцеляване, подчерта Костадин Костадинов, зам.-председател на организацията. По думите му интеграцията на ромите няма как да се случи, ако самите те не желаят да се интегрират Затова всяка форма на социална придобивка трябва да е обвързана с интеграцията. 
От ВМРО предлагат и ограничаване на раждаемостта до максимум 2-3 деца. Повече деца ще са привилегия само на заможните семейства, които могат да си позволят тяхното отглеждане. 
Правенето на деца у нас се е превърнало в бизнес, подчерта Костадинов и допълни, че никой не се грижи ромските Деца да ходят на училище. 
Действителността с децата в потресаваща. Затова според ВМРО за 2/3 от ромските деца е по-добре да бъдат извадени от семейна среда. 
По повод инициативата за референдум за премахване на гетото в столичния квартал „Орландовци“ патриотите са събрали 3000 подписа. Ако допитването не се проведе, от ВМРО заплашиха, че започват масово строителство в София. „Ще строим каквото си искаме, ще се развихрим в строителството и архитектурата.“ закани се Костадинов 
Те вече са си набелязали и строителна площадка -площада пред президентството. Мястото е подходящо не само защото е на „пъпа“ на София, но и заради течащата вода от фонтана пред администрацията на държавния глава. Всички, които желаят, могат да се възползват от строителния план на ВМРО. Ще има място за всички, обещават патриотите. 
*** 
Правенето на деца в ромската общност се е превърнало в бизнес, според зам.-председател^ на ВМРО Костадин Костадинов.

Последни Новини

Водещи приоритети на ВМРО в следващия Европарламент ще са българското селско стопанство и енергийната сигурност на страната

Водещи приоритети на ВМРО в следващия Европарламент ще са българското селско стопанство, енергетиката и енергийната сигурност на страната, заяви в предизборен дебат...

Красимир Каракачанов в Стара Загора: Въгледобивната ни индустрия и тецовете трябва да продължат да работят

Лидерът на ВМРО представи мерките за подпомагане на образованата раждаемост и достъпа до здравеопазване Въгледобивната ни индустрия и тецовете...

Каракачанов: Готви се разпродаване и разпарчетосване на останалото от държавата

Това написа в профила си във Фейсбук председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. ПП и Асен Василев се пробваха да...

Контрера: Животът на хората не може да зависи от картелите за лекарства!

В момента държавата я няма и влизат нечистите сделки! Болните са заложници на вносителите на лекарства. Когато държавата...

Ангел Джамбазки: 10 години в ЕП бранихме българския интерес

Ако искате това да продължи, подкрепете ВМРО с номер 26 в бюлетината Агресорът във войната в Украйна е ясен,...

Каракачанов: ВМРО настоява за 500 лв. месечно детски надбавки, 10 хил. лв. за новородено за работещи и учещи родители

Ще работим и за нисколихвени кредити с гратисен период за младите семейства Демографията, глупаци! Докато се боричкате за постове...

Основната кауза на ВМРО е защита на националната идентичност и националния интерес

Основната кауза на „ВМРО – Българско национално движение “ е защита на националната идентичност и националния интерес. Това...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir