Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 16 ноември 2010

вижте новините за нас – 16 ноември 2010

„Дневен Труд”: Сини предлагат депутатите да се избират с равен брой гласове

“Дневник”: „Синята коалиция“ настоя за промени в изборния кодекс, за да не остане „кодекс на статуквото“

Агенция „Фокус“: Ангел Джамбазки, ВМРО: Намаляването на броя на общинските съветници цели централизиране на общините

„Медиапул”: Синята коалиция със сериозни критики срещу проекта на ГЕРБ за Изборен кодекс

„Република”: 30 000 роми със сметка за вода от 42 лв.

Русе.инфо: Красимир Каракачанов и Рада се отплащат с „Приятели“

Русе.инфо: Вторият общонационален патриотичен семинар в Русе е посветен на процесите на циганизиране и турцизиране на българското общество Агенция „КРОСС“: Лекция на тема „Беломорска България или Северна Гърция“ в СУ

 


„Дневен Труд”: Сини предлагат депутатите да се избират с равен брой гласове

16 ноември 2010
ГЕРБ не са спазили заявките си за по-прозрачни и по-честни избори – така сините, Обединените земеделци, ВМРО, „Зелените“ и т.н. нарекоха Изборния кодекс на ГЕРБ и .Атака“, формациите са против назначаването на районни кметове и отнемането на право на населени места с до 500 жители да избират кмет.

“Дневник”: „Синята коалиция“ настоя за промени в изборния кодекс, за да не остане „кодекс на статуквото“

15 ноември 2010
Партиите от „Синята коалиция“, както и ВМРО, „Новото време“, „Зелените“ и неправителствени организации разкритикуваха предложения от ГЕРБ проект за Избирателен кодекс и представиха идеи за промени в закона, които да ограничат купуването на гласове, да улеснят електронното гласуване и да гарантират прозрачност при финансирането на партиите.
В началото на ноември, след близо девет месеца усилия, депутатите от ГЕРБ и „Атака“, внесоха проект за изборен кодекс, който да регламентира провеждането на всички видове избори.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: Ангел Джамбазки, ВМРО: Намаляването на броя на общинските съветници цели централизиране на общините

15 ноември 2010
София. Намаляване на броя на общинските съветници, според предложенията в Изборния кодекс, цели централизиране на общините. Предложенията на ВМРО, направени по време на изробатването на Изборния кодекс, не са включени в него. Това заяви пред Агенция „Фокус” зам.- председателят на ВМРО Ангел Джамбазки след провеждането на среща за обсъждане на предложения Изборен кодекс, инициирана от Синята коалиция. Половин година продължи работата на комисията по изработване на новия Изборен кодекс, където участваха и представители на непарламентарно представени партии. „ВМРО тогава предложихме да бъде въведено задължително гласуване, задължителен образователен ценз с цел да се избегне купуването на гласове, предложихме активна регистрация на българските граждани, за да се изчистят списъците от мъртвите души, настояхме да не се разкриват секции извън консулските представителства на страната. Това бяха нашите предложения и те не бяха включени в кодекса. Затова ние участвахме в срещата за обсъждане на изборния кодекс”, каза още той. Джамбазки обясни, че в рамките на срещата е бил обсъден въпросът за запазване на избираемостта на районните кметове. „Това е въпрос, който е свързан с децентрализацията на администрациите. Не може в един район като „Люлин” например, където живеят 300 хил. граждани, да се назначава кметът, а в град като Драгоман кметът да се избира. Така няма да има равна тежест на един глас”, каза още той. Предложението в населени места под 500 души да не се избира кмет, според Джамбазки означава, че в 2000 населени места в държавата няма да се провеждат местни избори. „Кметовете ще бъдат назначавани. А намаляването на броя на общинските съветници вдига броят на гласовете, които са необходими за избор на общински съветники се ограничава правото на хората да си изберат местни представители. Това е ограничаване на правото на избор”, коментира още той и определи това предложение като политическо и конюнктурно.
Пълен текст

„Медиапул”: Синята коалиция със сериозни критики срещу проекта на ГЕРБ за Изборен кодекс

15 ноември 2010
Проектът за Изборен кодекс, който бе внесен преди две седмици от ГЕРБ и „Атака, „не прави радикална промяна в изборния процес“, което няма нищо общо с обещанията на управляващите преди идването им на власт. Около това мнение се обединиха в понеделник представители на партиите в Синята коалиция, които участваха в дискусия за кодекса.
Представители на партиите от коалицията – СДС, ДСБ, Обединени земеделци, БСДП, РДП, както и други – ВМРО, „Новото време“ и „Зелените“, констатираха, че не са удовлетворени от законопроекта, който не внасял „нищо“ ново в изборното законодателство.
Пълен текст

„Република”: 30 000 роми със сметка за вода от 42 лв.

16 ноември 2010
Близо 30 000 цигани от столичния район „Надежда“ получили сметки за вода за общо 42 лв. Т.е. по документи, те са изразходили толкова вода, за колкото плащат няколко пенсионери или едно по-голямо домакинство.
Това заявиха от ВМРО, които в няколко точки настоя-
ват представителите на този етнос да полагат общественополезен труд, ако не могат да си плащат задълженията.
Освен това воеводите ще настояват за създаване на доброволчески отряди, които да защитават населението от разрастващите се малцинства. От партията ще искат и взимане на мерки за ограничаване на раждаемостта сред ромите.
От ВМРО вече са подали запитвания до комуналните дружества колко ток и вода са изразходвани от ромите в предимно циганските квартали и колко е платено.
Освен това воеводите ще започнат нови подписки по квартали за събаряне на гетата, след което ще ги внесат в Столичния общински съвет. Вече започна събирането на подписи за махане на катуните в „Орландовци“.

Русе.инфо: Красимир Каракачанов и Рада се отплащат с „Приятели“

15 Ноември 2010Дуетът от „Байландо“ Красимир Каракачанов и Рада Рачева оцеляха при последните елиминации благодарение на зрителския вот. Те ще се отплатят за подкрепата на зрителите с песента на Фамилия „Тоника“ „Приятели“. На сцената те ще бъдат подкрепени от Ралица, Милица и Драго – част от групата, които тази вечер ще имат малък концерт в рамките на шоуто по Нова телевизия. Мисията на лидера на ВМРО от Русе и Рада е да осигури дом на заплашеното да остане без покрив 9 – членно семейство на 14 – годишната ученичка.

Пълен текст

Русе.инфо: Вторият общонационален патриотичен семинар в Русе е посветен на процесите на циганизиране и турцизиране на българското общество

15 ноември 2010

Вторият общонационален патриотичен семинар е посветен на процесите на циганизиране и турцизиране на българското общество, заплашващи с деформация и разрушаване на неговата етнико-конфесионална структура. Той ще се състои на 12. 12. 2010 г. , неделя, от 10,00 ч. в Конферентната зала на хотел „Рига” в гр. Русе.
Семинарът има три секции:
1. Статистически, демографски и социологически аспекти на циганизирането и турцизирането на българското общество
2. Акултурация на българите: чалгизиране и турска културна инвазия
3. Социални и политически поражения и последствия от етнодеформацията и дебългаризацията. Ръководител на събитието е проф. Петър Иванов. Възможности за противодействие. Материалите на конференцията ще бъдат публикувани в сборник. Това съобщи председателят на Център за демографска политика Искрен Веселинов днес. Участие ще вземат фондация „Българско общество”, ВМРО, Българско геополитическо дружество, Сдружение „Амикус”, Сдружение „Тан Нак Ра”, ИК „Ахат” С молитвеното съдействие на Месемврийския епископ Иаков. С медийното партньорство на ТВ СКАТ и сп. „Геополитика” 
ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА УЧАСТИЕ: научни работници, преподаватели, докторанти, магистри, студенти от хуманитарни специалности, политици и др.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА УЧАСТИЕ:
• Регистриране на участника и на темата на неговия доклад (съобщение) става до 6 декември 2010 г. на e-mail: seminardemo@abv.bg
• Регистрацията може да стане и на GSM: 0888214409; 0879101790
• Изпращане на кратка анотация на доклада (съобщението) за включване в Програмата на семинара – до 9 декември 2010 г. на e-mail: seminardemo@abv.bg
• Заявяване на желание за резервация на легло в хотел – до 30 ноември 2010 г. на GSM: 0888214409; 0879101790
ЦЕЛ НА СЕМИНАРА: дискусия по проблемите на деформирането на етническата структура на българското общество, на циганизирането и турцизирането на българското общество във всички сфери на социалния живот с цел реагиране на негативните процеси и тенденции.

Пълен текст

Агенция „КРОСС“: Лекция на тема „Беломорска България или Северна Гърция“ в СУ

В 18 часа в зала 1 на Ректората ще се проведе лекция на тема „Беломорска България или Северна Гърция“. Гост-лектори са: Костадин Костадинов – балканист, зам.-председател на ВМРО; Проф. дин Христо Матанов – балканист, преподавател в Исторически факултет на Софийския университет.

Пълен текст

Последни Новини

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

ВМРО – Русе номинира Траян Тотев за водач на листата за парламентарните избори

На съвместно заседание между Общинското и Областното ръководство на ВМРО - Русе бяха обсъдени имената на кандидатите за народни представители в 19...

Джамбазки: Мораториум върху търговията с въглеродните емисии ще спре безумната „Зелена сделка“

Има просто решение за спиране на европейската „Зелена сделка“ и това е приемането на мораториум върху търговията с въглеродни емисии.

Контрера: С аферата „Живко Коцев“ Промяната стана мафията

Защо Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанасов още не са разпитани? Тази остра позиция във връзка с горещите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir