Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 17 август 2010

вижте новините за нас – 17 август 2010

в. „Труд”: 30 000 роми преброи общинар в София

Агенция „Фокус”: Ангел Джамбазки: България трябва да се поучи от добрата европейска практика с премахването на ромските гета

в. „Монитор”: Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО и общински съветник в София: 10 000 бездомни псета? Недопустимо!

в. „Земя”: Махат ромските гета по примера на Европа?

Нюз.бг: 3:1 за турските радиа в Несебър

Дарикнюз.бг: В Бургаско слушат 123 турски радиостанции и едва 30 български

в. „Сега”: 93 турски и 31 български

в. „Дума”:  Несебър лови 91 турски радиа

в. „Република”:  Едно българско на 3 турски радиа край Несебър

Фрогнюз.бг: В Несебър турските радиа 3 пъти повече от нашите

Бургас24.бг: 93 турски радиостанции засякоха в Несебър

в. „Твоят ден” (Бургас, Ямбол, Сливен): Турси радиа мътят ефира

в. „Новият глас” (Пловдив): Съветник от ВМРО иска премахване на гетата

в. „Борба” (Велико Търново):  Партиите си бранят зам.-кметовете от съкращения


в. „Труд”: 30 000 роми преброи общинар в София

Броят на ромите в софийските квартали надхвърля 30 000. Това обяви вчера пред агенция „фокус“ председателят на комисията по обществен ред към Столичния общински съвет Ангел Джамбазки (ВМРО).
„Около 2000 души има в жк „Захарна фабрика“, над 5000 – във Виетнамските общежития, а неизвестен брой обитават района на кв. „Баталова воденица“, посочи общинарят.
„Западните държави си пазят националния интерес, колкото и да са либе-: рални, когато виждат, че 1 група хора застрашава начина на живот на техните граждани, и вземат мерки съгласно тяхното законодателство“, добави Джамбазки. По негови думи в Каварна вече са пристигнали десетина роми, които са били депортирани от франция. „Те са върнати заради просия, кражби и престъпления. Очевидно е, че когато те се върнат в България, няма да се захванат със селскостопанска работа. Очаквам края на септември – началото на октомври да се увеличи броят на бездомно живеещите хора в София“, завърши общинският съветник.
17 август 2010
Пълен текст: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=579819

Агенция „Фокус”: Ангел Джамбазки: България трябва да се поучи от добрата европейска практика с премахването на ромските гета

Броят на ромите в софийските квартали надхвърля 30 000 души. Това каза пред Агенция „Фокус” председателят на Комисията по обществен ред и сигурност в Столичен общински съвет Ангел Джамбазки (ВМРО), потърсен за коментар на информациите в чужди медии за премахването на повече от 40 незаконни ромски лагери във Франция. По думите на Джамбазки – в национален мащаб трябва да се имат предвид и ромите в Пазарджик, Столипиново, Видин, където хората там водят номадски начин на живот – в гета, в катуни. „Около 2000 роми живеят в ж.к. „Захарна фабрика”, около 5000 – във Виетнамските общежития, около 1000 – на „Орион”, неизвестен брой обитават района на „Баталова воденица”. В бройката трябва да се включат и тези, които живеят нелегално около „Факултета”, заяви Джамбазки. Той отбеляза, че България трябва да се поучи от добрата европейска практика с премахването на гетата. „Западните държави си пазят националния интерес, колкото и да са либерални, когато виждат, че група хора застрашава начина на живот на техните граждани, взимат мерки съгласно тяхното законодателство. Проблемът е в нас самите, че ние се съобразяваме с абсолютно измислени герои, че някой ни казал нещо от запад, например. Основният проблем е, че ние като общество не искаме от държавата да защитава нашите основни законови права. Проблемът с незаконните гета, с този начин на живот, неспазване на законодателството, неуважение към институциите и към държавата става все по-сериозен”, обясни Ангел Джамбазки. Той изтъкна, че жители на столичните квартали „Искър”, „Дружба”, „Западен парк” сигнализират за незаконни гета. Те показват снимки, подават оплаквания и жалби до различни институции. Никой обаче досега не се е погрижил да реши проблема.
В ромската махала в Каварна вече се е завърнала една група роми, депортирани от Франция, каза председателят на Комисията по обществен ред и сигурност в СОС. Според него, вероятно ромите, върнати в Каварна, са около десетина души. Премахването на незаконните лагери във Франция ще продължи, смята Джамбазки. Той уточни, че за това – кога ще се завърнат по-големи групи роми, е отправено запитване до вътрешния министър Цветан Цветанов.
„Когато се завърнат, можем да очакваме увеличение на една част от населението, която е ниско образована, без постоянна работа. Можем да очакваме повишение на броя на безработните в големите градове, най-вероятно това ще бъде София. Тези, които ги депортират, ги депортират заради просия, кражби, престъпления. Очевидно е, че когато те се върнат в България, няма да се захванат със селскостопанска работа. Очаквам към края на топлите месеци – края на септември, началото на октомври да се увеличи броят на бездомно живеещите хора в София, хора, които живеят в катуни, в бараки, което със сигурност ще създаде главоболия на общинската администрация и на полицията”, коментира Джамбазки. Той посочи, че родните места на ромите са малки градчета, където няма възможности за препитание, затова в по-големите градове те извозват отпадъци, намират прехрана около контейнерите.
16 август 2010
Пълен текст: http://www.focus-news.net/?id=n1430634

в. „Монитор”: Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО и общински съветник в София: 10 000 бездомни псета? Недопустимо!

Проблемът е, че голяма част от домашните любимци не са регистрирани. Христо Танев
Само за година броят на бездомните кучета в столицата е нараснал с 900.
Поредният случай на нахапано от бездомни кучета дете ни накара да поемем инициатива за решаването на този наболял проблем. Според нас причината се корени в това, че огромна част от домашните любимци не са регистрирани.
По този начин собствениците си спестяват таксата от 24 лв., което не е чак толкова голям разход. От друга страна, Столична община се лишава от един стабилен бюджет. В такъв случай няма как да се поддържат полянки, кучешки градинки и тоалетни, които са характерни за другите европейски страни.  
В момента никой не може да каже колко са домашните любимци, които не са регистрирани. Най-вероятно са между 100-200 000. Тоест ние имаме огромен ресурс, който изобщо не се използва. Затова общината трябва да издирва тези хора и да събира данък от тях. От друга страна, обаче администрацията трябва да предложи условия на гражданите, за да си плащат това задължение.
Ясно е, че когато тези животни не се регистрират, те не могат да бъдат и проследявани.
Изведнъж много от тях се озовават на улицата и създават поколения
Различните организации за защита на животните дават различни данни, но според тях само за няколко години популацията от женска може да достигне хиляди. Представете си какво става със София, проблемът се задълбочава непрекъснато. Дори и тези кучета да се кастрират и връщат обратно по местата си, няма голям ефект, защото непрекъснато се появяват нови животни.
Когато обявихме инициативата си „Кучетата или децата ни, ти избираш!“, дори директорът на „Екоравновесие“ Петър Петров потвърди нашата теза, като заяви, че за една година броят на бездомните животни е нараснал с 900. Затова според нас цифрата от близо 10 000 безпризорни четириноги е огромна за София. Това е недопустимо за европейска столица и създава проблеми за гражданите. Все пак не сме Бангладеш. Затова решението е администрацията да събира постъпленията от данъци за домашните любимци, а „Екоравновесие“ да си върши работата  по прибирането им.
Има още нещо, което недоумявам. Не мога да разбера защо в приюта в Горни Богров, който има капацитет за около 500 кучета, в момента в него са настанени само 250? Когато попитахме защо мястото не е запълнено, ни отговориха, че няма достатъчно средства, за да се приберат и кастрират всички животни.
Всичко това ни мотивира да започнем кампанията за решаване на проблема с бездомните кучета
и затягането на контрола при отглеждането на домашни любимци. Напълно сме наясно, че не откриваме топлата вода. Само че не може години наред проблемът да не се решава и непрекъснато да ни казват, че няма достатъчно пари за това. Така за 20 години по улиците на София има 10 000 кучета, които сеят зарази. Не е нормално децата да си играят в парковете и близо до тях да се разхождат бездомни псета. Това е изключително опасно за тяхното здраве и не е европейска практика. Все пак отглеждането на домашни любимци освен че е радост е и голяма отговорност. Собствениците трябва да са наясно, че който иска да има животно, трябва да се грижи за него вкъщи и да си плаща данък за това.
16 август 2010
Пълен текст: http://www.monitor.bg/article?id=248455

в. „Земя”: Махат ромските гета по примера на Европа?

България трябва да се поучи от добрата европейска практика с премахването на ромските гета. Това каза председателят на Комисията по обществен ред и сигурност в Столичния общински съвет Ангел Джамбазки begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting от ВМРО пред агенция „Фокус“ вчера. По думите му проблемът с незаконните къщи, с начина на живот, с неспазване на законодателството, с неуважение към институциите и към държавата от страна на циганите, става все по-сериозен. Броят на ромите в софийските квартали надхвърля 30 000 души, съобщи Джамбазки. Той изтъкна, че жители на София постоянно сигнализират за незаконни гета. Те показват снимки, подават оплаквания и жалби до различни институции, но никой досега не се е погрижил да реши проблема, коментира общинският съветник. Той обяви, че като шеф на комисия е отправил запитване на Цветан Цветанов кога ще бъдат депортирани големи групи роми от Европа, защото когато те се завърнат, ще се увеличи броят на хората с ниско образование и без постоянна работа най-вече в столицата. Очакваме през септември и октомври бездомниците да станат повече и да създават главоболия на общинската администрация и на полицията и затова трябва да се вземат предварителни мерки от страна на управляващите, уточни Джамбазки.
17 август 2010

Нюз.бг: 3:1 за турските радиа в Несебър

91 турски и 31 български радиостанции се хващат край Несебър, показа проучване на ВМРО-Бургас и екип на Комисията за регулиране на съобщенията, извършено в края на миналата седмица.
Целта му бе да се установи силата на сигналите, излъчвани от радиостанции, разположени на територията на Република Турция, информира burgasinfo.com.
В района на Несебър бяха засечени 93 турски и 31 български радиостанции, а в района на Малко Търново 123 турски и 30 български, съобщават от ВМРО.
Основни причини за това са мощността на турските излъчватели, които са многократно по-силни от българските, а през летния сезон топлото и тихо време спомага за по-широкото разпръскване на радиосигнала.
КРС нееднократно е изпращала писма до своите турски колеги, които са обещавали да вземат мерки, но до момента резултати няма.
Предвижда се през месец септември в Турция да се проведе официална среща между представителите на регулиращите органи на двете държави, на която отново да бъдат подробно обсъдени тези въпроси.
Подобно замерване в района на Варна преди дни засече 58 турски и 21 български радиосигнал.
16 август 2010
Пълен текст: http://news.ibox.bg/news/id_978250705

Дарикнюз.бг: В Бургаско слушат 123 турски радиостанции и едва 30 български

Екип на Комисията за регулиране на съобщенията извърши през изминалата седмица замервания на силата на сигналите на радиостанции от територията на съседната република Турция. Оказа се, че турските радиа са над четири пъти повече от българските.
Измерванията бяха направени по молба на бургаската организация на партия ВМРО, на тях присъстваше и председателя на КРС Веселин Божков. В района на Несебър бяха засечени 93 турски и 31 български радиостанции, а в района на Малко Търново 123 турски и 30 български.
Изводите от проверката са, че основни причини за хегемонията на съседските радиа са мощността на турските излъчватели, които са многократно по-силни от българските и топлото и тихо време, което помага за по-широкото разпръскване на радиосигнала.
От Комисията за регулиране на съобщенията казаха, че са изпратили многобройни писма до своите турски колеги, които въпреки обещанията, не са взели никакви мерки за ограничаване на излъчвателите. Предстои този въпрос да бъде обсъден на специална среща в Турция, през следващия месец.
Такова замерване в района на Варна е засякло 58 турски и 21 български радиосигнала.
16 август 2010
Пълен текст: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=575132

в. „Сега”: 93 турски и 31 български

радиостанции са засечени в района на Несебър. Това установи проверката на Комисията за регулиране на съобщенията и ВМРО за заглушаването на ефира. Във Варна при 21 български радиосигнала се хващат 58 турски. Превесът на турските станции е съвсем фрапантен близо до границата, в района на Малко Търново – 123 турски при 30 български. Изводите от проверката са, че основна причина за хегемонията на съседските радиа е мощността на турските излъчватели, които са многократно по-силни от българските, съобщи Дарик радио. От Комисията за регулиране на съобщенията казаха, че са изпратили многобройни писма до своите турски колеги, които въпреки обещанията не са взели никакви мерки за ограничаване на излъчвателите. Предстои този въпрос да бъде обсъден на специална среща в Турция през следващия месец.
17 август 2010
Пълен текст: http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=6793§ionid=2&id=0000510

в. „Дума”:  Несебър лови 91 турски радиа

91 турски и 31 български радиостанции се хващат край Несебър. Това показа проучване на ВМРО-Бургас и екип на Комисията за регулиране на съобщенията, извършено миналата седмица. Целта му бе да се установи силата на сигналите, излъчвани от радиостанции, разположени на територията на Република Турция. Основни причини за това била мощността на турските из-пъчва-тели, които били многократно по-силни от българските.
17 август 2010

в. „Република”:  Едно българско на 3 турски радиа край Несебър

91 турски и 31 български радиостанции се хващат край Несебър. Това показа проверка на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), започнала след сигнал на ВМРО. В района на Малко Търново пък хората слушат 123 турски и 30 български радиа.
Основни причини за това са мощността на турските излъчватели, които са многократно по-силни от българските. Топлото и тихо време пък спомага за по-широкото разпръскване на радиосигнала.
КРС нееднократно е изпращала писма до своите турски колеги, които са обещавали да вземат мерки, но до момента резултати няма, съобщиха от регулатора.
Заради това регулаторите от наша и от турска страна ще се срещнат през септември.
При предишната такава проверка замерването установи, че в района на Варна звучат 58 турски и 21 български радиосигнала.
17 август 2010

Фрогнюз.бг: В Несебър турските радиа 3 пъти повече от нашите

91 турски и 31 български радиостанции се хващат край Несебър, показа проучване на ВМРО-Бургас и екип на Комисията за регулиране на съобщенията, извършено в края на миналата седмица.
Целта му бе да се установи силата на сигналите, излъчвани от радиостанции, разположени на територията на Република Турция, информира burgasinfo.com. В района на Несебър бяха засечени 93 турски и 31 български радиостанции, а в района на Малко Търново 123 турски и 30 български, съобщават от ВМРО.
Основни причини за това са мощността на турските излъчватели, които са многократно по-силни от българските, а през летния сезон топлото и тихо време спомага за по-широкото разпръскване на радиосигнала. КРС нееднократно е изпращала писма до своите турски колеги, които са обещавали да вземат мерки, но до момента резултати няма. Предвижда се през месец септември в Турция да се проведе официална среща между представителите на регулиращите органи на двете държави, на която отново да бъдат подробно обсъдени тези въпроси. Подобно замерване в района на Варна преди дни засече 58 турски и 21 български радиосигнал.
16 август 2010
Пълен текст: http://frognews.bg/news_26223/V_Nesebar_turskite_radia_3_pati_poveche_ot_nashite/

Бургас24.бг: 93 турски радиостанции засякоха в Несебър

В края на изтеклата седмица, екип на Комисията за регулиране на съобщенията, в присъствието на председателя на КРС Веселин Божков и председателя на ВМРО-Бургас Георги Дракалиев извърши замервания на силата на сигналите, излъчвани от радиостанции, разположени на територията на Р. Турция.
В района на Несебър бяха засечени 93 турски и 31 български радиостанции, а в района на Малко Търново 123 турски и 30 български.
Основни причини за това са мощността на турските излъчватели, които са многократно по-силни от българските, а през летния сезон и топлото и тихо време, спомагащо за по-широкото разпръскване на радиосигнала.
КРС нееднократно е изпращала писма до своите турски колеги, които са обещавали да вземат мерки, но до момента резултати не се забелязват.
Поради това през септември в Турция ще се проведе официална среща между представителите на регулиращите органи на двете държави, на която отново ще бъдат подробно обсъдени тези въпроси.
Подобно замерване в района на Варна преди дни засече 58 турски и 21 български радиосигнала.
16 август 2010
Пълен текст: http://news.burgas24.bg/184922.html

в. „Твоят ден” (Бургас, Ямбол, Сливен): Турси радиа мътят ефира

Турски радиостанции масово мътят ефира по Южното Черноморие. Това съобщи лидерът на ВМРО Георги Дракалиев след замервания на сигналите от южната съседка, направени миналата седмица в присъствието на шефа на КРС Веселин Божков.
В района на Несебър били засечени 93 турски радиостанции срещу 31 български.
В пограничния Малко Търново съотношението пък било 123:30, съобщи той.
Основната причина за това били мощностите на турските излъчва-
тели, които били многократно по-силни от българските. През лятото допълнително се усилвали заради тихото и топло време, което спомагало за безпроблемното радиоразпръскване.
Според Дракалиев от КРС редовно пращали сигнали до колегите си в Турция да вземат мерки, но резултати все още нямало. Затова през септември в южната съседка ще се проведе официална среща между представители на регулиращите органи, за да се реши проблемът, се разбра вчера.
17 август 2010

в. „Новият глас” (Пловдив): Съветник от ВМРО иска премахване на гетата

Български проблем бил неотстояването на законните права на гражданите
Премахването на гетата е добра европейска практика. Броят на ромите в софийските квартали надхвърля 30 000 души. Това каза председателят на Комисията по обществен ред и сигурност в Столичен общински съвет Ангел Джамбазки (ВМРО) по повод информациите в чужди медии за премахването на повече от 40 незаконни ромски лагери във Франция.
17 август 2010

в. „Борба” (Велико Търново):  Партиите си бранят зам.-кметовете от съкращения

Защо да се съкращават 32 щата, а да не се пипат тримата заместник-кметове на Велико Търново, се пита част от местния парламент, който в момента дискутира предложението за намаляване бройката на замовете. Според повечето мнения с разходите по възнагражденията на зам.-кметовете, техните секретарки, шофьори и прочие екстри могат да се спасят поне половината от предвидените за освобождаване нисши позиции. Дебати и прения за това кой и как да напуска ще се разразят на извънредната сесия, насрочена за четвъртък, на която ще се гласува новата структура на администрацията.
Яки партийни лобита вече са впрегнати за това да се запазят вицетата. Според сегашния щат кметът Рашев има четирима заместници, но само три от местата са заети.
По комисии социалистите вече дадоха рамо на своя стратегически партньор ДПС за заместник-кмета им Иво Найденов. Червените ще са против за каквито и да било съкращения на вицета. ВМРО е твърдо зад своя човек – зам.-кмета Йордан Грозданов. Третият зам.-градоначалник Стефка Танева също има солидно лоби в лицето на центристите, както и на ГЕРБ. Танева е сред основателите на управляващата партия във В. Търново, макар да бе назначена на поста си от квотата на „Обединен център” на Румен Димитров.
16 август 2010
Пълен текст: http://www.borbabg.com/?action=news&news=7196

Последни Новини

Сглобката е вредна за България и носи повече щети, отколкото ползи

От ВМРО – Българско национално движение не виждаме никакъв обществено полезен смисъл от съществуването на т.нар. „сглобка“. Видната, но неофициализирана формално коалиция...

Карлос Контрера: Целта не сте Вие, целта са Вашите деца

Заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в София Карлос Контрера във „Фейсбук“: Видяхте ли този билборд? Харесва ли Ви?...

Каракачанов: Тагарев тежи на ГЕРБ и ДПС. Той излага България

На Еманюел Макрон му е ясно, че няма как да се пратят войски на НАТО в Украйна – поне Турция и Унгария...

ВМРО – Кюстендил спази традицията: дариха 1000 мартеници и 1000 знамена

Те бяха раздадени в селата Радловци, Раждавица и Рашка Гращица ВМРО - Кюстендил превърна в традиция подаряването на мартеници...

МВнР със скандален гаф за произхода на българите

Председателят на ВМРО и историк д-р Красимир Каракачанов алармира за случая  „Прабългарите – народ от тюркски произход“ – това...

Лобисткият закон за перките в Черно море трябва да бъде оттеглен!

Подкрепяме напълно хотелиерите, ресторантьорите, рибарите и жителите на морските райони Проектът за Закон за енергията от възобновяеми източници в...

Красимир Каракачанов: В момента тече пазарлъка кой какви позиции ще заеме след ротацията

Нашите БТР-и в Украйна ще бъдат едни пътуващи ковчези Ротация ще има, а в момента тече пазарлъка кой какви...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir