Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 17 януари 2011

вижте новините за нас – 17 януари 2011

Нова телевизия, „Здравей, България“: Ангел Джамбазки по казуса „Орландовци“


ББТ, „Сутрин с ББТ“: Ангел Джамбазки по темата „Доброволни отряди помагат при аварии?“


ТВ „Европа”: Цигани разбиха блок в „Орландовци“ в София


ТВ „СКАТ”: Циганският терор в Орландовци продължава


„Дневен Труд”: ВМРО иска жандармерия да пази квартал


„Новинар”: Роми разбили блок в Орландовци


„Монитор”: Роми тероризират четири блока на МВР


„Стандарт”: Квартал иска референдум срещу циганско гето


Агенция „Фокус”: Ангел Джамбазки: Ако държавата не се намеси, става все по-отчетлива нуждата от доброволни формирования


Агенция „Фокус”: Цигани разбиват блок, чиито жители поискали махане на гето в столичния квартал „Орландовци“


Стандарт Нюз: Гето разби блок в София


„Строителство имоти”: Ангел Джамбазки: Гетата трябва да се бутат


Актуално.ком: Оставка и експертен кабинет?


Агенция „Фокус“: ВМРО: Оставка и експертен кабинет, ако записът е истински


Стандарт Нюз: ВМРО искат оставки, ако записите са истински


Агенция „БЛИЦ”: ВМРО: Оставка на Борисов, ако разговорът с Танов е истински 


„Струма”: Борисов трябва да си подаде оставката, но едва ли ще го направи


Агенция „КРОСС”: Оставка и експертен кабинет, ако записът е истински


Нюз.бг: Помен за атентаторка вбеси Скопие


БНТ, „Вяра и общество”: Кр. Каракачанов: Българската патриаршия пропусна историческия си шанс да стане църква-майка на съвременната Охридска архископия в Македония


Нова телевизия, „Здравей, България“: Ангел Джамбазки по казуса „Орландовци“

17 януари 2011
Видеоматериал (гледайте от 14:50 мин. на видеото)

ББТ, „Сутрин с ББТ“: Ангел Джамбазки по темата „Доброволни отряди помагат при аварии?“

17 януари 2011
Видеоматериал

ТВ „Европа”: Цигани разбиха блок в „Орландовци“ в София

16 януари 2011
Цигани са разбили блок, чиито жители поискаха махане на гетото в столичния квартал „Орландовци“, съобщиха от ВМРО. В събота срещу неделя през нощта нощ са разбити гаражите и мазетата на жилищен блок в квартала. Живущите в блока са в основата на започналата преди месеци подписка за местен референдум с искане за премахване на близкото циганско гето от незаконни постройки.
По всяка вероятност става въпрос за своеобразна наказателна акция от страна на обитателите на незаконните постройки, смятат от ВМРО.
По този повод председателят на комисията по ред и сигурност в Столичния общински съвет Ангел Джамбазки призовава министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да спази ангажимента си и да изпрати сили на жандармерията да охраняват района. Именно такова бе искането на комисията, което обаче до момента е оставено без отговор от министъра.
Наскоро комисията взе решение своеобразните улици граници в София, да бъдат охранявани по подобие на дипломатическите мисии.
Преди месеци започна подписка по Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление с искане за премахване на незаконните постройки. По закон подписите трябва да са над 6 хиляди, за да влезе предложението за разглеждане в Столичния общински съвет и там да се реши кога ще бъде референдумът. Подписката беше подкрепена от ВМРО, а подписите вече са събрани и предстои внасяне.
Според ВМРО, ако министър Цветанов си затвори очите и държавата и сега откаже въвеждането на ред в района, ще се стигне до ситуация, в която живеещите в района ще бъдат принудени да се сдружават в доброволни формирования за защита на имотите и сигурността си.
Пълен текст

ТВ „СКАТ”: Циганският терор в Орландовци продължава

16 януари 2011
Видеоматериал

„Дневен Труд”: ВМРО иска жандармерия да пази квартал

17 януари 2011
ВМРО призова вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да изпрати жандармерия да охранява кв. „Орландовци“. Повод за това е набег в жилищен блок на 15 срещу 16 януари, при който са разбити гаражите и мазетата. От ВМРО обясняват, че обитателите били в основата на подписка за местен референдум за премахване на близкото незаконно ромско гето и по всяка вероятност ставало въпрос за своеобразна наказателна акция.
Искане за охрана в квартала поискала преди време и комисията по ред и сигурност към съвета, с шеф лидера на ВМРО-София и общинар Ангел. От партията алармират, че ако държавата откаже да се намеси, жителите на района ще сформират доброволни отряди за защита на имотите и сигурността си.

„Новинар”: Роми разбили блок в Орландовци

17 януари 2011
Роми разбили гаражите и мазетата на блок в столичния квартал „Орландовци”. За това алармираха от ВМРО. Според тях става въпрос за наказателна акция срещу жителите на блока. В писмо до медиите от партията обясняват, че именно хората от блока са инициаторите на подписката за референдум за събарянето на незаконното ромско гето в района. В бюлетина на МВР обаче за такъв инцидент не се съобщава. Шефът на комисията за сигурност в СОС Ангел Джамбазки пък призова вътрешния министър Цветан Цветанов да изпрати жандармерия да охранява района.
Пълен текст

„Монитор”: Роми тероризират четири блока на МВР

17 януари 2011
Роми от гето в столичния квартал „Орландовци” подлагат на постоянен тормоз намиращите се в близост четири блока на МВР. Обитателите им ежедневно стават жертви на обири, нападения над жени, силна музика и гюбеци. Потърпевшите от циганския терор обаче не са кои да е, а бивши и настоящи полицейски шефове, както и редови ченгета. Блоковете 7, 8, 9 и 10, оформени като един с различни входове, са ведомствени на МВР.
Последният сблъсък на настанените в панелката и обитателите на катуна бил в събота срещу неделя през нощта. Тогава неизвестни роми
разбили четири гаража
За инцидента алармира председателят на комисията по ред и сигурност в Столичния общински съвет Ангел Джамбазки.
Пълен текст

„Стандарт”: Квартал иска референдум срещу циганско гето

17 януари 2011
Жителите на столичния квартал „Орландовци“ са събрали подписи за провеждане на референдум срещу незаконно циганско гето. Предстои искането да бъде внесено в Столичния общински съвет, който трябва да насрочи допитването.
Причината – в нощта срещу 16 януари гаражите и мазетата на жилищен блок в „Орландовци“ са разбити. От ВМРО твърдят, че по всяка вероятност става въпрос за своеобразна наказателна акция от страна на ромите. Заради инцидента шефът на комисията по ред и сигурност в столичния общински съвет Ангел Джамбазки, който е и зам.-шеф на ВМРО, призова вътрешния министър Цветан Цветанов да изпрати сили на жандармерията да охраняват района. Ромите от ул. „Градините“ изпочупили 10 гаража и мазета и откраднали имуществото на собствениците на обектите. Причина за зулумите е, че преди месец хората от блока поискали местен референдум за премахване на гетото в района. То е разположено върху общинска или частна собственост и обитава незаконни постройки, обясни Джамбазки.
Заради ромите стопаните на терените не могат да ползват земите си.
Пълен текст

Агенция „Фокус”: Ангел Джамбазки: Ако държавата не се намеси, става все по-отчетлива нуждата от доброволни формирования

16 януари 2011
София. Многократно сме обръщали внимание на вътрешния министър и на кмета, че гетото на ул. „Градините“ в кв. „Орландовци“ създава сериозна опасност за хората, които живеят там, това каза пред Агенция “Фокус” Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО. Самите хора опитаха да направят местен референдум, поискаха от нас да им помогнем, за да накарат кмета да си изпълни задълженията по закон и да премахне незаконните постройки. За съжаление това не се случва, продължава да излиза престъпност от тези незаконни постройки. Тази нощ са разбити десетки гаражни клетки на тези хора, иззето им е имущество, каза Ангел Джамбазки.
Поискахме от министър Цветанов да изпрати жандармерията във всички гранични улици. „По ирония на съдбата, жандармерията пази посолствата, а тези улици са си вече направо чужда територия, така че жандармерията ще си е направо на място там“, каза Джамбазки. Положението на тези хора става нетърпимо. Твърде възможно е да се стигне до саморазправа и тогава няма да има кой да обвинява хората.
Ако държавната власт не се намеси, става все по-отчетлива нуждата от доброволни формирования за защита на имуществото и от стъпки в тази посока, каза Ангел Джамбазки.
Гетата са върху частна и общинска собственост. Хората, които имат земя там, не могат да си я ползват, тъй като върху нея има незаконни постройки вече повече от десет години. Собствениците са искали държавата и общината да им даде възможност да си ползват имота, това не се случва. Това е отказ от държавност, отказ от справедливост и от законност, каза Ангел Джамбазки.
Пълен текст

Агенция „Фокус”: Цигани разбиват блок, чиито жители поискали махане на гето в столичния квартал „Орландовци“

16 януари 2011
София. Цигани разбиват блок, чиито жители поискали махане на гето, съобщиха от ВМРО. Тази нощ са разбити гаражите и мазетата на жилищен блок в столичния квартал „Орландовци”. Живущите в блока са в основата на започналата преди месеци подписка за местен референдум с искане за премахване на близкото циганско гето от незаконни постройки. По всяка вероятност става въпрос за своеобразна наказателна акция от страна на обитателите на незаконните постройки. По този повод председателят на комисията по ред и сигурност в Столичния общински съвет Ангел Джамбазки призовава министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да спази ангажимента си и да изпрати сили на жандармерията да охраняват района. Именно такова бе искането на комисията, което обаче до момента е оставено без отговор от министъра. Наскоро комисията взе решение своеобразните улици граници в София, да бъдат охранявани по подобие на дипломатическите мисии.
Преди месеци започна подписка по Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление с искане за премахване на незаконните постройки. По закон подписите трябва да са над 6 хиляди, за да влезе предложението за разглеждане в Столичния общински съвет и там да се реши кога ще бъде референдумът. Подписката беше подкрепена от ВМРО, а подписите вече са събрани и предстои внасяне.
Според ВМРО, ако министър Цветанов си затвори очите и държавата и сега откаже въвеждането на ред в района, ще се стигне до ситуация, в която живеещите в района ще бъдат принудени да се сдружават в доброволни формирования за защита на имотите и сигурността си. Този тип формирования са и едно от скорошните предложения на ВМРО, като мярка на първо време за невралгичните точки на столицата и други градове. Подобна възможност е предвидена в разпоредбите на Закона за защита на населението при бедствия и аварии и само преди дни ВМРО подкрепи появилото се предложение за създаване на подобни формирования в Столичната община.
Пълен текст

Стандарт Нюз: Гето разби блок в София

16 януари 2011
Нов ужас заради масов обир от роми преживяха в столичния квартал Орландовци днес. Тази нощ цигани разбиха блок, чиито жители поискаха премахване на гето, съобщи председателят на Комисията по ред и сигурност в Столичния общински съвет и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.
Ромите от ул. “Градините” в “Орландовци” направили истински погром в жилищния блок в квартала. Те изпочупили 10 гаража и мазета и откраднали имуществото на собствениците на обектите. Причина за золумите е, че преди месец хората от блока поискали местен референдум за премахване на гетото в района. То е разположено върху общинска или частна собственост и обитава незаконни постройки, обясни Джамбазки.
Заради ромите стопаните на терените не могат да ползват земите си. Хората там протестират заради това вече 10 години. Нито общинската администрация, нито държавата обаче прави нещо, за да реши проблема. Поискахме от вътрешния министър Цветан Цветанов да изпрати жандармерия във всички райони в града, където има гета, незаконни постройки и се създава напрежение – освен в Орландовци и на ул. “Кукуш”, и при Виетнамските общежития, каза още Джамбазки.
Пълен текст

„Строителство имоти”: Ангел Джамбазки: Гетата трябва да се бутат

17 януари 2011
– Г-н Джамбазки, според вас къде трябва да се търси решението на проблема с ромските гета?
– Единствено в Закона за устройство на територията. В него е записано, че когато една постройка е незаконна, тя трябва да се премахне. Това може да се направи или доброволно от самия нарушител на закона, или от администрацията за негова сметка. Когато дълги години не се предприемат мерки срещу незаконните гета, се създава сериозна неравнопоставеност между ромите и всички други данъкоплатци. Ние не можем да убедим останалите граждани, че те трябва да бъдат стриктни, да спазват законодателството и да си плащат задълженията. Защото има случаи, при които се издават актове на хора за това, че са остъклили балкона, а в същото време отсреща на поляната за две седмици израства един незаконен катун и никой не го закача. Така че решението е в спазването на закона и в убеждението, че никой не трябва да има повече права на базата на етническия си произход.
– По какъв начин Столичната община може да подпомогне решаването на проблема?
– Като възложи по-високи очаквания и отговорности на дирекция „Архитектура и градоустройство“. Освен това районната администрация трябва последователно да прилага влезлите в сила констативни актове и протоколи за премахването на незаконните постройки. Такива има за повечето стари и големи гета, които са проверявани и преброявани десетки пъти. Решенията за тях обаче все още не са изпълнени от администрацията. В момента в София по този начин живеят минимум 30 000 човека.
– Как си обяснявате бездействието на администрацията?
– С дългогодишното нежелание на всяка администрация да се сблъска с този мащабен проблем. Всъщност се страхуваме, че ще ни се скарат от Европа. Същевременно тези гета са резервоари за евтини гласове на изборите и това се знае от всички.
– Как може да се принуди администрацията да приложи взетите решения?
– Като се сменя и се натиска по всякакъв начин.
Пълен текст

Актуално.ком: Оставка и експертен кабинет?

15 януари 2011
Бурята след разпространените записи от разговор между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов продължава с пълна сила и днес.
Вчера почти всички политически сили се обявиха за бърза проверка на автентичността на записа и незабавни оставки, ако това се потвърди.
Днес дискусията продължава в същата насока.
От ВМРО, изпратиха декларация до редакцията ни, в която настояват министър-председателят Бойко Борисов незабавно да подаде оставката си, ако е достоверен разпространеният запис на негов телефонен разовор с Ваньо Танов.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: ВМРО: Оставка и експертен кабинет, ако записът е истински

15 януари 2011
София. Министър-председателят Бойко Борисов трябва незабавно да подаде оставката си, ако е достоверен разпространеният запис на негов телефонен разговор с Ваньо Танов. В същото време не бива да се позволи с тази оставка да се изведат отново в предни позиции силите на бившата тройна коалиция или техните производни или да се дадат аргументи в ръцете на борещия се за политическо оцеляване Първанов. Ако записът е достоверен, Борисов да подаде оставка, а с полагащия им се по конституция мандат управляващите да се опитат да съставят експертен кабинет, който да изведе страната от кризисния момент и да обезпечи стабилността, предлагат от ВМРО, съобщиха от партията. Искрено се надяваме, че в редиците на ГЕРБ не са толкова малко честните личности и управляващите разполагат с кадри да съставят нов кабинет, но този път – с широко гражданско участие и по-широка парламентарна подкрепа. Но това трябва да е кабинет, който ще представи ясна програма, отговорности и срокове, а не досегашната работа ден за ден и ежедневен евтин ПР – които доведоха до една изгубена за България година. Това трябва да е кабинет, в който управляващите да ползват експерти, а не неуспели политически фигури, които сегашно правителство вече произведе. В експертното правителство трябва да влязат професионалисти – най-вече в областта на икономиката, здравеопазването и очертаващите се катастрофални демографски проблеми. Но дори разпространените записи да са фалшиви, следва да се зададе простият въпрос има ли въобще българска държава? Каква е тази държава, в която министър-председател и президент се уговарят за покровителство на бизнесмен и това се заявява от трибуната на парламента? Каква е тази държава, в която някакви нечистоплътни субекти, известни като „съвестни граждани” или „октоподи”, според случая, подхвърлят подслушани разговори на самия министър-председател? Каква е тази държава, в която това е само началото? Защото това е първи случай на подобно посегателство срещу личност на министър-председател в последните 20 години. Политическата истерия, на която сме свидетели в настоящия момент, има своя аналог единствено във времената на дивия преход, за които си мислехме, че сме оставили зад гърба си. Това не може да продължава. Щетите, които се нанасят на българската държавност са непоправими. Както предупредихме и преди дни – утре българите вече съвсем няма да имат тази държава за своя. Т. нар. политически елит доказа, че не може да излъчи достойни представители, които да водят държавата в трудните моменти на икономическа криза и при тъмното наследство на тройната коалиция. Единственият път пред България днес е патриотична платформа, зад която да се обединят граждани и за пръв път принципите да бъдат поставени преди коалиционните усилия. Именно за това работи ВМРО днес. Ние, българските патриоти, сме длъжни да дадем на българското общество реална алтернатива.
Пълен текст

Стандарт Нюз: ВМРО искат оставки, ако записите са истински

15 януари 2011
Mинистър-председателят Бойко Борисов трябва незабавно да подаде оставката си, ако е достоверен разпространеният запис на негов телефонен разговор с Ваньо Танов, се посочва в позиция на ВМРО, разпространена от пресцентъра на партията.
С тази евентуална оставка не бива да се позволява на силите на бившата тройна коалиция или техните производни да излязат напред или да се дадат аргументи в ръцете на борещия се за политическо оцеляване Първанов, се допълва в позицията.
От партията предлагат ако премиерът си подаде оставката, с полагащия им се по конституция мандат  управляващите да съставят експертен кабинет с широко гражданско участие и по-широка парламентарна подкрепа.
Пълен текст

Агенция „БЛИЦ”: ВМРО: Оставка на Борисов, ако разговорът с Танов е истински 

15 януари 2011
Mинистър-председателят Бойко Борисов трябва незабавно да подаде оставката си, ако е достоверен разпространеният запис на телефонен разговор с Ваньо Танов, заявиха в декларация от ръководството на ВМРО.
В същото време не бива да се позволи с тази оставка да се изведат отново в предни позиции силите на бвшата тройна коалиция или техните производни или да се дадат аргументи в ръцете на борещия се за политическо оцеляване Първанов.
Според ВМРО, в подобна ситуация изходът би бил в експертен кабинет с гражданско участие и по-широка парламентарна подкрепа, който да бъде съставен от управляващите от ГЕРБ с полагащия им се по конституция мандат.
„Но това трябва да е кабинет, който ще представи ясна програма, отговорности и срокове, а не досегашната работа ден за ден и ежедневен евтин ПР – които доведоха до една изгубена за България година.“ – се казва в изявление на ВМРО до медиите.
Подчертава се, че в евентуално експертно правителство трябва да влязат професионалисти, най-вече в областта на икономиката, здравеопазването и очертаващите се катастрофални демографски проблеми.
„Но дори разпространените записи да са фалшиви, следва да се зададе простият въпрос има ли въобще българска държава? Каква е тази държава, в която министър-председател и президент се уговарят за покровителство на бизнесмен и това се заявява от трибуната на парламента?“ – се казва още в подицията на ВМРО.
Пълен текст

„Струма”: Борисов трябва да си подаде оставката, но едва ли ще го направи

17 януари 2011
Ако записът на разговорите между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов се окаже автентичен, министър-председателят трябва да подаде оставка. Дори само заради репликата, че ще подслушва всеки, за да контролира, което е несериозно като позиция, премиерът трябва да подаде оставка – така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира публикуваните разговори между Борисов и шефа на митниците, от които става ясно, че Борисов настоява да се спре акция срещу собственика на бирената фабрика “Леденика” Михаил Михов, наричан с прякора Мишо Бирата.
Според него единственият нормален ход на премиера е оставка. След като от ГЕРБ година и половина ни обясняват как е в Европа и как и те ще карат като там, редно е да постъпят така, защото не е нормално, след като премиерът обявява курс за борба с престъпността, с корупцията, с контрабандата, в същото време да толерира една фирма, която митниците и другите институции са санкционирали, мотивира се Каракачанов.
Той смята, че проверката на прокуратурата за автентичността на разговора трябва да приключи за няколко дни. Освен това все още няма отговори на въпроса дали вътрешният министър Цветан Цветанов е разпоредил да бъде подслушван Ваньо Танов, има ли разработка срещу него по подозрение за престъпна дейност. „Не сме милиционерска държава, а правова, и по закон гражданин може да бъде подслушван само ако има съмнение, че извършва престъпна дейност с цел да се съберат доказателства за пред съда“, настоя лидерът на ВМРО. Според него едва ли записите са манипулирани. „Не смятам, че Борисов ще си подаде оставката, ако се окажат автентични“, заключи Каракачанов.
Пълен текст

Агенция „КРОСС”: Оставка и експертен кабинет, ако записът е истински

15 януари 2011
Министър-председателят Бойко Борисов трябва незабавно да подаде оставката си, ако е достоверен разпространеният запис на негов телефонен разговор с Ваньо Танов. В същото време не бива да се позволи с тази оставка да се изведат отново в предни позиции силите на бившата тройна коалиция или техните производни или да се дадат аргументи в ръцете на борещия се за политическо оцеляване Първанов. Това се казва в разпространено да медиите съобщение на ВМРО.
Пълен текст

Нюз.бг: Помен за атентаторка вбеси Скопие

15 януари 2011
Евгений Еков
Поменът за почти забравената доскоро атентаторка-отмъстителка Мара Бунева успя да вбеси управляващите сърбомани в Скопие и тази година.
Това ясно пролича още при пристигането на ГКПП „Деве баир“ на 13 януари на групата на ВМРО, отиваща на възпоменанието в нейна чест в македонската столица. В продължение на час и половина граничните полицаи на западната ни съседка държаха войводите в автобуса, с който пътуваха, без възможност да слизат.
Целта на това „техническо“, по думите им, забавяне бе повече от ясна – да се провали участието на червено-черните на панихидата в черквата „Св. Димитър“ в Скопие, която бе определена за 11 часа. И, ако може, с това да се провали и всичко, което бе подготвено за отбелязване на подвига на нашенката преди 83 години.
На 13 януари 1928 г. Мара Бунева изпълнява смъртна присъда, издадена от ВМРО срещу сърбина Велимир Прелич, който е известен сатрап и полицейски функционер, прочул се с нечовешките издевателства над македонските българи.
След стрелбата по Прелич, за да не попадне в ръцете на сръбските жандармеристи, Мара Бунева стреля в гърдите си и умира от раните си. След освобождението на Вардарска Македония през 1941 г. и обединението й с България, местните българи в Скопие издигат паметник на Бунева на вардарския кей, близо до Стария мост.
След поредната окупация на тези български краища през 1944 г. паметникът е взривен от югославските власти. От 2002 г. ВМРО и македонските българи възстановиха ежегодното поклонение пред паметта на Мара Бунева на кея на Вардар.
В течение на последните няколко години поклонението в средата на януари се превърна в една истинска демонстрация на възраждащото се българско национално самосъзнание сред сънародниците ни в днешна Република Македония.
Традицията не бе прекъсната дори и след организирания от скопските служби побой над участниците в поклонението през 2007 г. Мара Бунева и днес остава един от символите на българщината във Вардарския дял на Македония.
Пълен текст

БНТ, „Вяра и общество”: Кр. Каракачанов: Българската патриаршия пропусна историческия си шанс да стане църква-майка на съвременната Охридска архископия в Македония

16 януари 2011
Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов призова Българската патриаршия да поеме отговорност за пропуснатия исторически шанс да бъде отново църква-майка на Охридската архиепископия и да започне по-задълбочени контакти с църквата в днешна Македония. Каракачанов разказва как Св. Синод е провалил опитите за създаване на православна българска епархия в Албания в началото на 90-те, както и за пълната му незаинтересованост по македонския църковен проблем.
Видеоматериал

Последни Новини

Контрера: „Промяната“ опропасти изграждането на детски център за лъчелечение и протонна терапия

Това е престъпление срещу децата на България! „Провалите продължават и с Плана за възстановяване и устойчивост. Кабинетът Денков-Габриел опропасти...

Каракачанов представи книгата си „Външнополитическата дейност на ВМРО (1893-1944 г.)“ в Ловеч

Ловчанлии с притеснение следят развитието на военните конфликти В четвъртък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов посети Ловеч и се...

Андрей Слабаков е за по-бързия и лесен достъп на генерични лекарства до пазара

Лекарства за Европа, но при какви условия? Европейският парламент одобри в пленарна зала своята позиция на първо четене по...

Д-р Петрова: За пръв път през 2023 г. в България се раждат под 50 хиляди бебета

Д-р Султанка Петрова, председател на НЖО на ВМРО и бивш заместник социален министър отговаря на въпроса: изчезваме ли? Повод...

20 април (събота), Русе – велопоход „Помни героите“

ВМРО - Русе и сдружение „Вело Русе“ ще проведат традиционния велопоход Русе - Гюргево на 20 април. Под наслова...

Поредно безобразие на бившия военен министър Тагарев

Лъсна поредно безобразие на самозабравилия се бивш вече военен министър Тагарев – праща Военна полиция на журналисти, заради публикации в медиите срещу...

Евродепутатът Андрей Слабаков събра олимпийски шампиони в Брюксел

Основна цел на организираното от българския представител в ЕП събитие е да се подпомогне развитието на детско-юношеския спорт На...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir