Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 18 февруари 2011

вижте новините за нас – 18 февруари 2011

БНТ: 138 години от гибелта на Апостола


„Монитор”: Сърбия забрани шествие за Левски


Нюз.бг: Десетки сръбски полицаи „посрещат“ нашите на границата


Агенция „Фокус“: ВМРО иска премиерът Бойко Борисов да постави въпроса за българите в Западните покрайнини при посещението на Мирко Цветкович


Агенция „Фокус“: Красимир Каракачанов: За Външно министерство са по-важни правата на човека в Бирма, но не и правата на българите по света


Агенция КРОСС: ВМРО: Държавата може да реагира и бързо, когато поиска


Дарик нюз Русе: 138 години от гибелта на Апостола


Русе инфо: ВМРО – Русе прави панихида и факелно шествие утре в памет на Апостола


Агенция „Фокус“: ВМРО изнася урок по гражданство в цигански квартал в София


Дарик нюз Велико Търново: 28 съветници подкрепиха бюджета на Община Велико Търново, БСП се въздържаБНТ: 138 години от гибелта на Апостола

18 февруари 2011

От днес започват проявите в цялата страна по повод 138-та годишнина от гибелта на Васил Левски, която се навършва утре.
Паметник на Апостола ще бъде издигнат тази сутрин в училище „Васил Левски” в град Лозница, Разградско.

Очаква се в Босилеград симпатизанти и активисти от ВМРО да положат венци пред паметника на Апостола. Честването се организира всяка година от Културно-информационния център на българите в Босилеград. Преди два дни се появи информация, че с писмо на МВР на Сърбия проявата е била забранена.

Пълен текст


„Монитор”: Сърбия забрани шествие за Левски

18 февруари 2011

Сърбия забрани шествие из улиците на Босилеград по повод 138 години от обесването на Васил Левски, което трябваше да се проведе днес. Първоначално от ВМРО обявиха, че сръбската държава е забранила изцяло честването на Апостола, което предизвика гнева на външния министър Николай Младенов.
Честването се организира всяка година от Културно-информационния център на българите в Босилеград. На паметника на Апостола в града местните българи поднасят цветя в знак на почит към делото му. Представители на младежката организация на ВМРО от години също участват в включват в отбелязването на паметната дата в Босилеград.

Пълен текст


Нюз.бг: Десетки сръбски полицаи „посрещат“ нашите на границата

18 февруари 2011

Припомняме, днес в сръбския град Босилеград се отбелязват 138 години от обесването на Васил Левски. Честването се организира всяка година от Културно-информационния център на българите в Босилеград.
На паметника на Апостола в града местните българи поднасят цветя в знак на почит към делото му. На събитието традиционно присъстват и представители на младежката организация на ВМРО.
Преди дни обаче сръбските власти опитаха да попречат на отбелязването на паметта на Апостола.
Заради забраната за честването ВМРО настоя министърът на външните работи Николай Младенов да поиска обяснения от сръбската страна за случая. Това се случи вчера, когато дипломат номер едно разговоря с посланика на Република Сърбия у нас.

Пълен текст


Агенция „Фокус“: ВМРО иска премиерът Бойко Борисов да постави въпроса за българите в Западните покрайнини при посещението на Мирко Цветкович

17 февруари 2011

София. Държавните ни институции могат да действат точно и бързо, когато пожелаят, заявяват от ВМРО в съобщение. Българската държава реагира бързо на забраната за честване на паметта на Васил Левски в Босилеград. Министър Николай Младенов извика за обяснение сръбския посланик у нас, а сръбското министерство на вътрешните работи отмени забраната. Министърът на вътрешните работи Цветанов потърси връзка със своите колеги в Белград, за да бъде обезпечено безпроблемното отбелязване на годишнината.
Ние от ВМРО оценяваме усилията на българската държава, но напомняме, че инцидентът от последните дни е само епизод в дългогодишните проблеми, които Сърбия създава на българското малцинство в Западните покрайнини.
Затова ВМРО продължава да настоява министър-председателят Бойко Борисов да постави въпросите за българите в Западните покрайнини при посещението на сръбския му колега Мирко Цветкович в понеделник в София. Затова и наши представители ще участват в мирния протест по този повод в понеделник пред Министерския съвет.
От години насам ВМРО напомня, че българската държава не може да подкрепя безрезервно членството на Сърбия в Европейския съюз. Нашата подкрепа трябва да бъде свързана с ясни гаранции за правата на националното ни малцинство в Сърбия.

Пълен текст


Агенция „Фокус“: Красимир Каракачанов: За Външно министерство са по-важни правата на човека в Бирма, но не и правата на българите по света

17 февруари 2011

София. ВМРО няма отговор от Външно министерство на сигнала за забраненото отбелязване на годишнината от гибелта на Васил Левски в Босилеград. Това каза пред Агенция “Фокус” Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО.
„До момента Външно министерство никога не си е направило труда да отговори на който и да е въпрос, който ние сме му изпратили. И по въпроса със Спаска Митрова сме изпращали позиции и сигнали, и по въпроса с Мирослав Ризински, и сега по въпроса със сръбската забрана за отбелязване на годишнината от гибелта на Левски – Външно министерство не отговаря. Между другото и редица български организации като Българския културен клуб в Скопие също се оплакват от това, че изпращат на електронната поща на министерството свои позиции и изложения. Никой никога не си прави труда дори с един ред да отговори на тези хора. Ако отворите сайта на тези хора, ще видите, че Външно министерство е много заинтересовано от правата на човека в Мианма или Бирма, но няма да видите и един ред за правата на българите където и да е по света – в Македония, Западни покрайнини или някъде другаде. За съжаление Външно министерство не се ангажира с проблемите на самите българи, то се ангажира с едни глобални световни проблеми, може би поради факта, че външният ни министър Николай Младенов трябва да се хареса на Еврокомисията. Човекът може би си прави сметката да продължи своята кариера като някакъв еврочиновник или чиновник към въпросната баронеса Аштън, но не и като български дипломат или политик”, каза Красимир Каракачанов.
В понеделник в София пристига сръбският премиер Мирко Цветкович. „Аз очаквам българският министър-председател най-накрая да постави тези въпроси. Сърбия е страната, която иска подкрепа от нас за ЕС, и България и министър-председателят не трябва да са безкритични, когато обещават подкрепа на кой ли не за ЕС, преди да се изчистят подобни проблеми. Проблемът на българското малцинство в Сърбия не е проблем от година, две или от пет. Югославската и сръбската политика винаги са били насочени към това – да се маргинализира и подтиска българското малцинство в Сърбия. Не може този въпрос да остане висящ в отношенията между България и Сърбия, а България да поема ангажимент да подкрепя Сърбия за ЕС. При една от предишните срещи, които са правени, сръбският външен министър беше заявил, че и България, и Сърбия трябва да уважават правата на своите малцинства – сръбското в България и българското в Сърбия. Аз не знам в България да има сръбско малцинство. Но никой не реагира, нито министър-председателят, нито външният министър. Виждате какво се случва, когато ние защитаваме правата на нашите малцинства – сърбите си измислят свои малцинства тук, каквито няма”, каза Каракачанов.
В петък годишнината от отбелязването на Васил Левски ще бъде направено не на площада в Босилеград, а в сградата на българския Културно-информационен център. ВМРО ще изпрати свои представители на отбелязването на годишнината.

Пълен текст


Агенция КРОСС: ВМРО: Държавата може да реагира и бързо, когато поиска

17 февруари 2011

„Българската държава реагира бързо на забраната за честване на паметта на Васил Левски в Босилеград. Министър Николай Младенов извика за обяснение сръбския посланик у нас, а сръбското министерство на вътрешните работи отмени забраната. Министърът на вътрешните работи Цветанов потърси връзка със своите колеги в Белград, за да бъде обезпечено безпроблемното отбелязване на годишнината. Случката показва, че държавните ни институции могат да действат точно и бързо, когато пожелаят“. Това се казва в съобщение на ВМРО.

Пълен текст


Дарик нюз Русе: 138 години от гибелта на Апостола

18 февруари 2011

Утре се навършват 138 години от гибелта на Васил Левски. В памет на Апостола, ВМРО БНД-Русе традиционно организира днес панихида и факелно шествие. Панихидата ще се проведе в църквата Св. „Николай Чудотворец” от 17:00 часа.
След това сборен пункт за всички родолюбци ще е улица „Александровска”(площад„Хан Кубрат”), от където ще тръгне факелното шествие и ще стигне до „Паметника на Свободата”.

Пълен текст


Русе инфо: ВМРО – Русе прави панихида и факелно шествие утре в памет на Апостола

18 февруари 2011

На 18.02.2011 г се навършват 138 години от гибелта на най-великия българин, Васил Левски. В памет на Апостола, ВМРО БНД-Русе традиционно организира панихида и факелно шествие. Панихидата ще се проведе в църквата Св. „Николай Чудотворец” от 17:00 часа. След това сборен пункт за всички родолюбци ще е улица „Александровска”(площад„Хан Кубрат”), от където ще тръгне факелното шествие и ще стигне до „Паметника на Свободата”. Каним всички русенци и гости на града, да се присъединят към почитането на паметта му. Поклон Апостоле!

Пълен текст


Агенция „Фокус“: ВМРО изнася урок по гражданство в цигански квартал в София

17 февруари 2011

София. Столичният общински съветник и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки изнесе публична лекция пред ученици и представители на циганската общност в софийския квартал „Филиповци”, съобщиха от партията. Лекцията бе поднесена като „Урок по граждански задължения” за децата от училището в квартала, което носи името на Васил Левски. Джамбазки наблегна на факта, че всички български граждани имат отговорността и задължението да се образоват, за да си намерят работа и да се впишат пълноценно в обществото. Той обоснова тезата на ВМРО, че циганските гета трябва да бъдат премахнати, защото са вредни за обществото. Лекторът отбеляза, че циганската общност от „Филиповци” трябва да даде пример за пълноценното вписване на циганите в българското общество.
В разговора с хората от квартал „Филиповци” бе казано още, че новините на ромски са ненужни и невъзможни. Въвеждането на такива новини би било предпоставка за все по-засилващ се разпад в обществото. Джамбазки неколкократно изтъкна, че за да могат представителите на циганската общност да се впишат нормално в средата, преди всичко те трябва да знаят български език. По-рано днес председателят на ВМРО Красимир Каракачанов разкритикува премиера Борисов за изказванията му по повод новини на ромски.
ВМРО дари на децата от училище „Васил Левски” портрет на Апостола и национален трибагреник.

Пълен текст


Дарик нюз Велико Търново: 28 съветници подкрепиха бюджета на Община Велико Търново, БСП се въздържа

17 фувруари 2011

С 28 гласа „за“ и 7 „въздържали се“ общинските съветници приеха бюджета и инвестиционната програма на Община Велико Търново за 2011 г. Само съветниците от БСП се въздържаха. Обсъждането на бюджета на извънредната сесия продължи повече от час.Близо 50 млн. лв. е рамката на тазгодишния бюджет, който е с 15 % по-малък от миналогодишния. Размерът на инвеститеционната програма възлиза на над 60 млн. лв. Основното перо в нея 56,5 млн. лв. трябва да бъде осигурено от реализация на спечелени проекти по Оперативните програми.На извънредната сесия общинските съветници подкрепиха с 33 гласа „за“ предложението на ВМРО за създаване на Общински фонд „Ин витро“, който да оказва финанова подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми. За тази цел в  тазгодишния бюдет ще бъдат предвидени 30 000 лева.

Пълен текст

Последни Новини

Водещи приоритети на ВМРО в следващия Европарламент ще са българското селско стопанство и енергийната сигурност на страната

Водещи приоритети на ВМРО в следващия Европарламент ще са българското селско стопанство, енергетиката и енергийната сигурност на страната, заяви в предизборен дебат...

Красимир Каракачанов в Стара Загора: Въгледобивната ни индустрия и тецовете трябва да продължат да работят

Лидерът на ВМРО представи мерките за подпомагане на образованата раждаемост и достъпа до здравеопазване Въгледобивната ни индустрия и тецовете...

Каракачанов: Готви се разпродаване и разпарчетосване на останалото от държавата

Това написа в профила си във Фейсбук председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. ПП и Асен Василев се пробваха да...

Контрера: Животът на хората не може да зависи от картелите за лекарства!

В момента държавата я няма и влизат нечистите сделки! Болните са заложници на вносителите на лекарства. Когато държавата...

Ангел Джамбазки: 10 години в ЕП бранихме българския интерес

Ако искате това да продължи, подкрепете ВМРО с номер 26 в бюлетината Агресорът във войната в Украйна е ясен,...

Каракачанов: ВМРО настоява за 500 лв. месечно детски надбавки, 10 хил. лв. за новородено за работещи и учещи родители

Ще работим и за нисколихвени кредити с гратисен период за младите семейства Демографията, глупаци! Докато се боричкате за постове...

Основната кауза на ВМРО е защита на националната идентичност и националния интерес

Основната кауза на „ВМРО – Българско национално движение “ е защита на националната идентичност и националния интерес. Това...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir