Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 18 ноември 2010

вижте новините за нас – 18 ноември 2010

ТВ „СКАТ”: ДПС заплаха

„24 часа”: Васил Петров избира „Мис Македонско девойче

Днес.бг: ВМРО зоват: Булдозерите да тръгнат и към цигански гета

Актуално.ком: След Несебър, ВМРО иска да падат и циганските гета!

Агенция „Фокус“: ВМРО: Незаконните цигански гета трябва да се съборят както постройките в Несебър

Агенция „БЛИЦ”: ВМРО: Бутнете и ромските гета

ИА „Пресклуб”: Стига двойни стандарти! – ВМРО

БНР, Радио „Стара Загора”: ВМРО: МЛАДЕЖКАТА СТРУКТУРА НА ДПС В УНИВЕРСИТЕТА Е НЕЗАКОННА

Стара Загора.орг: ВМРО ще сезира прокуратурата за „академичното“ ДПС

Дарик нюз Стара Загора: ВМРО е против новата младежка структура на ДПС в Тракийския университет

Агенция „Фокус“: 15 момичета ще се борят утре за титлата „Мис Македонско девойче 2010”

Агенция „КРОСС”: 15 момичета ще се борят утре за титлата „Мис Македонско девойче 2010″

Русеинфо.нет: Общинският съветник Искрен Веселинов: Ако „Паркстрой“ стане общинско предприятие трябва да разполага със 160 човека

Русеинфо.нет: Граждани връчват утре сутринта подписка за запазване статуквото по поддържане зелените площи в Русе

„Бряг” (Русе): 700 000 лева може па спести Общината. ако „Паркстрой”стане общинско предприятие

„Бряг” (Русе): И хората от центъра да имат право на годишни талони за паркиране

„Утро”: Челен политически сблъсък на терена на „Паркстрой“

„Нов живот” (Кърдджали): Подписката за Турция в ЕС валидна

„Делник Централен”: ВМРО: Хайде с булдозерите и при ромите

„Република”: Парламентът трябва да обсъжда референдум за Турция в ЕС


ТВ „СКАТ”: ДПС заплаха

17 ноември 2010
За младежка организация на ДПС, действаща на територията на Тракийски университет в Стара Загора – сигнализираха от ВМРО. По случая е сезирана прокуратурата.
Видеоматериал

„24 часа”: Васил Петров избира „Мис Македонско девойче

18 ноември 2010
Васил Петров избира „Мис Македонско девойче  заедно с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов в едноименния конкурс за красота, който ще се проведе за пети пореден път днес по инициатива на войводите и ансамбъл „Гоце Делчев“. 15 красавици от цялата страна ще дефилират пред журито в народни носии, в спортно и официално облекло. Традиционната категория по бански костюми не присъства в регламента, решили организаторите. Събитието е с благотворителна цел в помощ на семейството на Рада Рашева – каузата, заради която лидерът на ВМРО участва и в тв шоуто „Байландо“.

Днес.бг: ВМРО зоват: Булдозерите да тръгнат и към цигански гета

17 ноември 2010
Енергията, която държавните органи и министър Плевнелиев посвещават на събарянето на постройки в Несебър, трябва да се прояви и при премахването на незаконните цигански гета. Това се казва в позиция на ВМРО.
„Абсурдно е държавата да бъде възпрепятствана в прилагането на закона, при това със съпротивата на местната власт. Още по-абсурдно е обаче държавата да продължава да проявява двоен стандарт и стотици места в България да се гетоизират с изникващи незаконни постройки. Така властта у нас губи моралния си авторитет, губи и легитимното си право да упражнява сила“, категорични са от партията.
ВМРО ще поиска мнение от Комисията за защита от дискриминация дали нееднаквото прилагане на закона не е дискриминация по етнически признак. Според воеводите обратната дискриминация буди все повече тревога.
„Недоумение поражда случаят на Веселин Ангелов, който получава отказ за работа в училището във врачанското село Баница, защото не бил циганин. В същото време граждани на София, подпомагани от ВМРО, от месеци събират подписи за премахване на незаконните гета в града и тези няколкомесечни усилия се оказват единственият начин властта да приложи закона“, се казва в позицията на ВМРО.
Пълен текст

Актуално.ком: След Несебър, ВМРО иска да падат и циганските гета!

17 ноември 2010
Енергията, която държавните органи и министър Плевнелиев посвещават на събарянето на постройки в Несебър, трябва да се прояви и при премахването на незаконните цигански гета.
Абсурдно е държавата да бъде възпрепятствана в прилагането на закона, при това със съпротивата на местната власт, пише в своя позиция до медиите ВМРО.
Ето какво още гласи в позицията, изпратена до редакцията ни:
Още по-абсурдно е обаче държавата да продължава да проявява двоен стандарт и стотици места в България да се гетоизират с изникващи незаконни постройки. Така властта у нас губи моралния си авторитет, губи и легитимното си право да упражнява сила.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: ВМРО: Незаконните цигански гета трябва да се съборят както постройките в Несебър

17 ноември 2010
София. Енергията, която държавните органи и министър Плевнелиев посвещават на събарянето на постройки в Несебър, трябва да се прояви и при премахването на незаконните цигански гета, това се казва в позиция на ВМРО. Абсурдно е държавата да бъде възпрепятствана в прилагането на закона, при това със съпротивата на местната власт. Още по-абсурдно е обаче държавата да продължава да проявява двоен стандарт и стотици места в България да се гетоизират с изникващи незаконни постройки. Така властта у нас губи моралния си авторитет, губи и легитимното си право да упражнява сила.
ВМРО ще поиска мнение от Комисията за защита от дискриминация дали нееднаквото прилагане на закона не е дискриминация по етнически признак.
Обратната дискриминация буди все повече тревога. Недоумение поражда случаят на Веселин Ангелов, който получава отказ за работа в училището във врачанското село Баница, защото не бил циганин. В същото време граждани на София, подпомагани от ВМРО, от месеци събират подписи за премахване на незаконните гета в града и тези няколкомесечни усилия се оказват единственият начин властта да приложи закона, се казва в позицията на ВМРО.
Пълен текст

Агенция „БЛИЦ”: ВМРО: Бутнете и ромските гета

17 ноември 2010
Енергията, която държавните органи и министър Плевнелиев посвещават на събарянето на постройки в Несебър, трябва да се прояви и при премахването на незаконните цигански гета, призоват от ВМРО. Според воеводите е абсурдно държавата да продължава да проявява двоен стандарт и стотици места в България да се гетоизират с изникващи незаконни постройки.
Пълен текст

ИА „Пресклуб”: Стига двойни стандарти! – ВМРО

17 ноември 2010
Енергията, която държавните органи и министър Плевнелиев посвещават на събарянето на постройки в Несебър, трябва да се прояви и при премахването на незаконните цигански гета. Абсурдно е държавата да бъде възпрепятствана в прилагането на закона, при това със съпротивата на местната власт. Още по-абсурдно е обаче държавата да продължава да проявява двоен стандарт и стотици места в България да се гетоизират с изникващи незаконни постройки. Така властта у нас губи моралния си авторитет, губи и легитимното си право да упражнява сила. Това се казва в позиция на ВМРО, разпространена днес.
Пълен текст

БНР, Радио „Стара Загора”: ВМРО: МЛАДЕЖКАТА СТРУКТУРА НА ДПС В УНИВЕРСИТЕТА Е НЕЗАКОННА

17 ноември 2010
ВМРО засега остава лоялен партньор на кмета Светлин Танчев и партия ГЕРБ в Стара Загора, каза на пресконференция Кристиян Петков – общински съветник от ВМРО и заместник-председател на Общински съвет – Стара Загора. Той обаче уточни, че подкрепата е при условие да бъдат спазени предизборните обещания за подобряване състоянието на крайните квартали, ограничаване на незаконното строителство в кв. „Лозенец“ и спиране на варварската сеч в парк „Аязмото“.
На пресконференцията бе съобщено още, че в Тракийския университет е създадено младежко дружество на ДПС. Това противоречи на Закона за висшето образование и ще предприемем назабавни действия да сезираме ръководството на университета и прокуратурата, заяви новоизбраният общински председател на воеводите Красимир Червилов.
За Радио Стара Загора областният председател на ДПС Халил Летифов потвърди информацията за създаване на младежка организация в университета, но отрече тя да е на партийна основа.
Пълен текст

Стара Загора.орг: ВМРО ще сезира прокуратурата за „академичното“ ДПС

17 ноември 2010
„Създаването на партийна структура на територията на Тракийския университет в Стара Загора е антиконституционен и противозаконен акт, срещу който ние категорично протестираме“.Това заяви вчера на специална пресконференция в града на липите председателят на Общинския изпълнителен комитет на ВМРО Красимир Червилов, по повод изнесената от „Старозагорски новини“ информация, че Движението за права и свободи е организирало студентско ДПС-дружество, на което е присъствал и лидерът на младежката формация Джейхан Ибрямов.
Пълен текст

Дарик нюз Стара Загора: ВМРО е против новата младежка структура на ДПС в Тракийския университет

17 ноември 2010
Получихме тревожна информация за създаването на младежка структура на ДПС в Тракийския университет в Стара Загора. Първото, което ще направим, е да изпратим писмо до ректора на ТрУ, защото наличието на такава младежка структура е против законите на образованието в България. Това заяви председателят на местното ръководство на ВМРО Красимир Червилов. Той допълни, че за ситуацията ще бъде осведомена и градската прокуратура в Стара Загора, за да се самосезира.
През последните 20 години нито една местна власт не намери воля и сили да ограничи незаконното строителство в кв. „Лозенец“ и варварското изсичане на парк „Аязмото“. Този упрек към ръководството на Община Стара Загора отправи общинският съветник и член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО Кристиан Петков. Той заяви, че регионалната структура на ВМРО остава лоялен партньор на кмета проф. Светлин Танчев и ГЕРБ до получаване на отговор по зададените въпроси за подобряване на състоянието на крайните квартали и малките населени места в областта.
Относно предложението за заем от община Стара Загора за квартал „Железник“ Кристиан Петков обясни, че подкрепят идеята, но само ако средствата бъдат използвани целенасочено за инфраструктура, а не за други пера. „Този внушителен заем е грешен ход от гледна точка на икономическата ситуация, но стратегически погледнато, е печеливша идея“, разясни Петков.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: 15 момичета ще се борят утре за титлата „Мис Македонско девойче 2010”

17 ноември 2010
София. За пети път утре, 18 ноември 2010 г. (четвъртък ), от 18.30 ч. в столичния клуб „Спирала” ( ул. „Г. Вашингтон” 4) ще се проведе традиционният конкурс за красота „Мис Македонско девойче 2010”, съобщиха от ВМРО. Конкурсът се организира от Национална Женска Организация (НЖО) на ВМРО и ансамбъл „Гоце Делчев”. В него тази година ще участват 15 претендентки за титлата от различни градове на България.
Проявата е с благотворителна цел в подкрепа на семейството на Рада Рачева – кауза, за която се състезава в „Байландо” и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Благотворителната покана е с цена 3.00 лева и желаещите да проследят конкурса ще я получат на входа на клуб „Спирала”.
Участничките, които ще се състезават за титлата са на възраст между 16 и 22 години, избрани са с предварителен кастинг. Те ще дефилират в три тура: първи – с национални носии от Югозападна България (костурска носия, солунска, охридска, пиринска и др.). Вторият тур е дефиле в спортно-елегантно облекло, а третия – в официални облекла, осигурени от модна къща „Румина Елегант”.
И тази година целта на конкурса е да покаже естествената красота на младата българка, залагайки на естетиката и традициите.
Председател на журито е Красимир Каракачанов а членове ще бъдат: д-р Султанка Петрова, председател на НЖО, Ева Сеизова – кмет на столичната община „Възраждане”, известният певец Васил Петров и Елка Димитрова – моден дизайнер.
Пълен текст

Агенция „КРОСС”: 15 момичета ще се борят утре за титлата „Мис Македонско девойче 2010″

17 ноември 2010
За пети път утре, 18 ноември 2010 г. ( четвъртък ), от 18.30 ч. в столичния клуб „Спирала“ ( ул. „Г.Вашингтон“ 4 ) ще се проведе традиционният конкурс за красота „Мис Македонско девойче 2010″. Той се организира от Национална Женска Организация ( НЖО) на ВМРО и ансамбъл „Гоце Делчев“. В него тази година ще участват 15 претендентки за титлата от различни градове на България, съобщават от ВМРО.
Пълен текст

Русеинфо.нет: Общинският съветник Искрен Веселинов: Ако „Паркстрой“ стане общинско предприятие трябва да разполага със 160 човека

17 ноември 2010
По време на пресконференция днес общинските съветници от групата на „Синята коалиция“ и ВМРО – ССД изразиха принципни позици, анализи и аргументи във връзка с предложенията на общинската администрация на предстоящата сесия на ОбС – Русе утре. Искрен Веселинов говори за предложението да се преобразува „Паркстрой“ от ЕООД в общинско предприятие. На практика става дума за изваждане на активи и създаване на ново общинско предприятие. Внасяйки материала от съветниците са направени сметки във финансов план, като е очертана ясната полза за община Русе. Умишлено не е внесен анализ, защото е очакван подобен от администрацията. На второ място те не са искали свободни интерпретации от незапознати с темата свои колеги. Анализът е последващо действие, което би се направило от избрана комисия. „От вчера е факт становището на кмета за „Паркстрой“, което е, меко казано, обидно, или за нас, или за него, тъй като или ни смята за изключително некомпетентни и наивни, или самият той подписва такива документи, в които се съдържа изкристализирала некомпетентност, мога да кажа“, посочи Веселинов. В този документ има няколко пункта, като там се мотивира защо не трябва да се прави общинско предприятие. Той изрази съгласие с числеността т. е. 160 души ако е ОП. Фонд „Работна заплата“ по анализ на съветниците ще е 1.2 млн. за година. За материали се ползва метод „интерполация“. „Паркстрой“ ще покрива целия град, поради което коефициентите са сметнати на тази база. 192 000 лева ще е цената на материалите. Външните услуги ще са към 86 000 лева, а данъците ще са със 140 000 лева по – малко отсега, защото общината не би платила ДДС върху труда. Общо издръжката би излязла 1.640 хил. лева годишно и ще обезпечава на 100 % поддържане на зелените площи в Русе. Нужни са инвестиции в нови материални средства – бус, автовишка, самосвал, на обща стойност 80 000 лева. То би се ползвало в годините напред. Ежегодно ще трябва за 40 000 лева да се купуват косачки. Общо 1.750 хил. лева разход за година се съпоставят с предвидените от кмета в поръчката, която в момента тече 2.5 млн. лева на година. Тази икономия от 700 000 лева всяка година общината ще прави, ако дейността се извършва от ОП. Обемът от 2.5 млн. лева винаги е натоварен с ДДС и поне 10 % рентабилност на фирма дори при най – ниски цени. Остават въпросителни, сред които организацията. В това отношение няма повод за притеснение, защото ОП „Комунални дейности“ има опит. Съществува и риск за източване на общинското предприятие по подобие на източването на бюджета на ОП „Комунални дейности“. И. Веселинов изтъкна ,че са засекли над 1.1 млн. лева при отчета на бюджета като възложени на подизпълнители.
Пълен текст

Русеинфо.нет: Граждани връчват утре сутринта подписка за запазване статуквото по поддържане зелените площи в Русе

17 ноември 2010
В Русе тече подписка сред граждани в кварталите, където те настояват за запазване статуквото по поддържане зелените площи в Русе. Утре сутринта в 8.30 часа тя ще бъде връчена на съветниците и администрацията в Русе. По време на пресконференция днес общинските съветници от групата на „Синята коалиция“ и ВМРО – ССД изразиха принципни позици, анализи и аргументи във връзка с предложенията на общинската администрация на предстоящата сесия на ОбС – Русе утре. Искрен Веселинов говори за предложението да се преобразува „Паркстрой“ от ЕООД в общинско предприятие. „Доказва се само, че БСП има добри структури, ятаци и прочие както във всяка една историческа фаза от развитието си“, обяви във връзка с подписката Веселинов. Направени бяха догадки и за алианс, на шега. Призовани бяха недоволните граждани от поддържането на зелените площи в Русе да се явят утре на сесията на ОбС – Русе и споделят открито позицията си. Изразена бе увереност, че ще има такива.
Русенците, които се обявяват срещу инициативата на И. Веселинов общинската фирма „Паркстрой“ да стане общинско предприятие, изтъкват, че не искат монопол. Те припомнят, че преди години „Паркстрой“ бе монополист и тогава работата и е била съсредоточена в централната градска част и около основните пътни артерии, а в крайните квартали резитбата на дървета е била подценявана. Те настояват, че преобразуването на фирмата в ОП няма да доведе до нищо добро. По този начин ще се понижи качеството на работа и ще се лиши структурата от външни приходи, аргументират се поддръжниците на подписката. Гражданите са против да се дадат още 800 000 лева на „Паркстрой“ с мотива, че хората от кварталите в покрайнините на Русе също имат право на чиста среда и плащат данъци.
Пълен текст

„Бряг” (Русе): 700 000 лева може па спести Общината. ако „Паркстрой”стане общинско предприятие

18 ноември 2010
Общинският съвет разглежда днес предложението за преобразуване на  дружеството, очакват се бурни дебати.Ако „Паркстрой“ стане общинско предприятие и поеме поддръжката на зелените площи в града, ще бъдат спестени поне 700 000 лева. Това заяви вчера общинският съветник от ВМРО Искрен Веселинов по време на пресконференция, дадена от старейшините от „Синята коалиция плюс“. Вносителите на докладната, която ще бъде разгледана на днешната сесия на Общинския съвет, били направили предварително финансов анализ, но не го внесли, тъй
като чакали становището от администрацията. „Становището, което получихме, е меко казано обидно, а анализът на кмета е смешен и предизвиква веселие. Или ни смятат за некомпетентни и наивни или кметът подписва некомпетентни документи. Това становище е създадено, за да се мотивира защо „Паркстрой“ не трябва да става общинско предприятие“, коментира Веселинов.
Според мнението на кметския екип, преобразуването на „Паркстрой“
щяло да струва годишно на общинската хазна около 2,2 милиона лева. В тази сума били включени и 800 000 лева за закупуване на нова техника.
Според изчисленията на Веселинов и колегите му обаче, максималната сума, в която били включени всички разходи, щяла да е около 1 750 000 лева. От тях фондът работна заплата бил 1,2 милиона лева, 192 000 лева са за материали, около 86 000 за външни услуги, а данъците щели да бъдат доста по-малко от сегашните. Според Веселинов, дори да се приемело, че разчетът на администрацията е верен, пак сумата била по-малка от планираните годишно 2,5 милиона лева за поддържане на зелените площи, за което има обявена обществена поръчка за следващите пет години. Единственото, с което той бил съгласен е, че във ОП-то ще трябва да работят 160 души. В момента работещите в „Паркстрой“ били на петчасов работен ден и получавали по 200 лева, а ако нещата продължавали така, нямало да е изненадващо, ако фирмата се саморазпусне.Искрен Веселинов заяви още, че той и колегите му държат на внесеното предложение и нямат намерение да се отказват от него. По отношение на започнатата преди два дни подписка от жители на кварталите „Дружба“, „Чародейка“, „Здравец“ и „Долапите“ Веселинов коментира, че „явно БСП има добри структури навсякъде“. Както писахме вече, хората изразиха притеснението си, че усилията на предприятието ще бъдат съсредоточени към централната част на града, като припомнят, че преди време крайните квартали са се поддържали по веднъж на няколко години. В специално обръщение до медиите, което ще бъде връчено днес на председателя на Общинския съвет, от Инициативния комитет твърдят, че преструктурирането не носи нищо добро – фиксира се заплата, няма стимул за работа, премахва се конкуренцията, а освен това се премахвала и търговската дейност на фирмата, като тя губи право да участва в конкурси и програми.От своя страна Искрен Веселинов пък разговарял с граждани, които не са доволни от сегашното чистене на крайните квартали от фирма „Вектор“ и ги призова да присъстват на днешното заседание на Общинския съвет, за да изразят своето мнение.

„Бряг” (Русе): И хората от центъра да имат право на годишни талони за паркиране

18 ноември 2010
Ако фирми ще могат да получават абонаментни талони за паркиране в Синята зона, да се даде такава преференция и на живеещите по улиците в този район. Това становище изказаха вчера на пресконференция съветниците от „Синята коалиция плюс“ /СДС, ДСБ, ВМРО, „Гергьовден“, ССД/ по внесеното предложение, според което на фирмите, които извършват товаро-разтоварна дейност, ще се дава годишен талон срещу 120 лева за достъп до зоната за кратковременно паркиране. Защо трябва да се дават преференции на фирми, които печелят от дейността си, а хора които спират пред домовете си, за да вземат примерно детето си, са ощетени, попитаха от групата. Те изразиха опасения, че при даване на подобни талони не е регламентирано време и вид дейност, а така скоро центърът може се напълни с коли. Трябва да се прецени на кои фирми ще се дават подобни талони. Тези 120 лева годишно означават 30 стотинки на ден за паркиране, коментира Момчил Кастерлиев.

„Утро”: Челен политически сблъсък на терена на „Паркстрой“

18 ноември 2010
Становището на кмета Божидар Йотов за „Паркстрой“ е обидно той или ни смята за много некомпетентни, или пък е подписал един много некомпетентен материал, заяви вчера Искрен Веселинов. Той и неговите колеги от ВМРО и Синята коалицията са категорични всички разчети в кметската справка, които целят да покажат как общинската фирма
трябва да запази своята самостоятелност, са много завишени. Затова и необходимите разходи за издръжка на „Паркстрой“ като общинско предприятие били 2,2 млн. лева годишно, въпреки че по сметки на опозицията сумата била 1,7 млн. лева. С други думи така или иначе ще бъдат спестени над 700 хил. лева. От опозицията са скандализирани,че в годишната издръжка били заложени 800 хил. лева за закупуване на механизация. При положение че състоянието на техниката в дружеството е толкова лошо, както иска да ни увери кметът, възниква въпросът как тогава „Паркстрой“ участва и печели обществената поръчка, попита Искрен Веселинов.
От опозицията продължават да смятат, че каквито и сметки да се правят, едно е ясно – че ако „Паркстрой“ изцяло поеме озеленяването, а не го дели с „Вектор“ и „Адис Калинов“, ще излезе по-евтино от новата обществена поръчка за 12 милиона, която кметът обяви наскоро за следващите 5 години.
Момчил Кастерлиев напомни, че само за една година печалбата на “ Паркстрой“ се е сринала от 118 хиляди до незначителните 4 хил. лева.
А гражданската подписка срещу предложението озеленяването да стане монопол на „Паркстрой“ опозицията коментира така: „Явно БСП има добри структури и ятаци“. И в отговор на тази акция Веселинов призова
гражданите, които смятат обратното, днес да дойдат на сесия. Така че предстои силен сблъсък на мнения.

„Нов живот”: Подписката за Турция в ЕС валидна

18 ноември 2010
Подписката за национален референдум за членството на Турция в Европейския съюз е валидна, съобщи зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки пред „Фокус“. Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване“ е изпратила писмо до парламентарната правна комисия, че са преброили над 200 000 валидни подписа, което означава, че подписката е валидна и че Народното събрание за първи пъкане за провеждане на наионален референдум.
Сега очакваме комисията да излезе с възможното единствено решение да внесе подписката в НС и там да бъде разгледано нашето предложение за национален референдум по темата: “За или против членството на Турция в ЕС?“, каза Джамбазки.
За три месеца Инициативният комитет събра над 330 хиляди подписа, които бяха внесени в деловодството на Народното събрание на 14 юли 2010.

„Делник Централен”: ВМРО: Хайде с булдозерите и при ромите

18 ноември 2010
Енергията, която държавните органи и министър Плевнелиев посвещават на събарянето на постройки в Несебър, трябва да се прояви и при премахването на незаконните цигански гета. Това се казва в позиция на ВМРО. „Абсурдно е държавата да продължава да проявява двоен стандарт и стотици места в България да се гетоизират с изникващи незаконни постройки. Така властта у нас губи моралния си авторитет“, категорични са от партията.
ВМРО ще поиска мнение от Комисията за защита от дискриминация дали нееднаквото прилагане на закона не е дискриминация по етнически признак.

„Република”: Парламентът трябва да обсъжда референдум за Турция в ЕС

18 ноември 2010
Народното събрание за първи път ще трябва да раллежда искане за провеждане на национален референдум. ‘Гой ще бъде „за“ или „против“ приемането на Турция и Европейския съюз.
Подписката за иницирапе на народно допитване в валидна, съобщи зам.-нредседателнт па ВМРО Ангел Джамбазки. По негови думи Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ е изпратила писмо до парламентарната правна комисия, че са преброили над 200 000 валидни подписа.
„По закон необходимият брой за внасяне на подписката в ИС за решение за референдум е 200 000 действителни подписи па български граждани с избирателни права. Очевидно са ги проверили до тази цифра, пратили са писмо в правната комисия. Сега очакваме комисията да излезе с възможното единствено решение да внесе подписката в ИС и там да бъде разгледано нашето предложение“, каза Джамбазки, пред Фокус.

Последни Новини

Контрера: „Промяната“ опропасти изграждането на детски център за лъчелечение и протонна терапия

Това е престъпление срещу децата на България! „Провалите продължават и с Плана за възстановяване и устойчивост. Кабинетът Денков-Габриел опропасти...

Каракачанов представи книгата си „Външнополитическата дейност на ВМРО (1893-1944 г.)“ в Ловеч

Ловчанлии с притеснение следят развитието на военните конфликти В четвъртък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов посети Ловеч и се...

Андрей Слабаков е за по-бързия и лесен достъп на генерични лекарства до пазара

Лекарства за Европа, но при какви условия? Европейският парламент одобри в пленарна зала своята позиция на първо четене по...

Д-р Петрова: За пръв път през 2023 г. в България се раждат под 50 хиляди бебета

Д-р Султанка Петрова, председател на НЖО на ВМРО и бивш заместник социален министър отговаря на въпроса: изчезваме ли? Повод...

20 април (събота), Русе – велопоход „Помни героите“

ВМРО - Русе и сдружение „Вело Русе“ ще проведат традиционния велопоход Русе - Гюргево на 20 април. Под наслова...

Поредно безобразие на бившия военен министър Тагарев

Лъсна поредно безобразие на самозабравилия се бивш вече военен министър Тагарев – праща Военна полиция на журналисти, заради публикации в медиите срещу...

Евродепутатът Андрей Слабаков събра олимпийски шампиони в Брюксел

Основна цел на организираното от българския представител в ЕП събитие е да се подпомогне развитието на детско-юношеския спорт На...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir