Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 19 август 2010

вижте новините за нас – 19 август 2010

Агенция „Фокус”: ВМРО: СЕМ отдавна се е оставил други да го регулират

в. „Сега”:  ВМРО тръгна на война с медийния регулатор

Актуално.ком: ВМРО: СЕМ отдавна се е оставил други да го регулират

Агенция „Фокус”: ВМРО: Фирмата-изпълнител да върне парите на гражданите за забавяне на новите документи за самоличност

БНюз: ВМРО: Сименс да върне парите на гражданите за забавяне на паспортите

Агенция „Блиц”: Зам.-шеф на МВР: Въздържайте се от вадене на паспорти

Експерт.бг: Липса на бланки блокира издаването на паспорти

Агенция „Е-79”: ВМРО: „Сименс” да върне парите на гражданите за забавяне на новите документи

ЗонаБГ: Фирмата-изпълнител да върне парите на гражданите за забавяне на новите документи за самоличност

БългарияНюз: ВМРО:  Превръщат ни в гетото на Европа

В. „Черноморски фар”: Готвят протест срещу „паяците“ в Приморско


Агенция „Фокус”: ВМРО: СЕМ отдавна се е оставил други да го регулират

Близо месец беше нужно на Съвета за електронни медии да излезе с решение по жалбата на ВМРО срещу Българското национално радио, съобщиха от партията. Организацията сезира СЕМ заради отказа на БНР да излъчи платена реклама за провежданата подписка за свикване на референдум срещу членството на Турция в Европейския съюз. В писмото, изпратено от регулаторния орган, е отбелязано, че „…Съветът прие, че не са налице нарушенията, посочени в жалбата, като същевременно отправи запитване до БНТ как (в кои предавания) е отразена темата, свързана със свикването на референдум…”.
Въобще на става ясно как точно СЕМ е стигнал до това решение, а още по-малко пък защо се намесва и БНТ, при условие, че жалбата на ВМРО е насочена срещу действия на генералния директор на радиото, а не на телевизията. Според партията, впечатлява начинът, по който е извършена проверката. Жалбата е изпратена до БНР, откъдето Валерий Тодоров отговаря, като „споделя изложеното становище в предходното писмо” (в което отказва да пусне рекламата на ВМРО). Според ВМРО липсата на смелост за вземане на елементарно от правна гледна точка решение показва, че т. нар. регулатор отдавна се е оставил други да го регулират, което за нашата псевдодемократична държава е съвсем нормално. „Все пак нека не забравяме, че назначенията в СЕМ са политически, а председателят му е винаги посочван от управляващите. И обслужва техния интерес. А техния интерес беше и остава референдум за влизането на Турция в ЕС да няма”, посочват още от ВМРО.
18 август 2010
Пълен текст: http://www.focus-news.net/?id=n1431469

в. „Сега”:  ВМРО тръгна на война с медийния регулатор

ВМРО тръгна на война срещу Съвета за електрони медии (СЕМ). Съветът оправда решението на БНР да не излъчи платена реклама за подписката на воеводите за свикването на референдум за членството на Турция в ЕС. Събирането на подписите тече от няколко седмици и те вече са в деловодството на НС.
От ВМРО упрекват СЕМ, че му е бил нужен близо месец да се произнесе по жалбата срещу БНР и се е оставил управляващите да го регулират, което било нормално за нашата „псевдодемократична държава“.
„ВМРО поискаха от нас да излъчим рекламно съобщение за референдума, но товане е търговска, а политическа реклама и законът категорично ни го забранява“, коментира директорът на БНР Валери Тодоров пред „Сега“. Според него СЕМ има пълно основание да отсъди в полза на радиото. Със същия мотив преди месец медията отказала да излъчи платено възвание на БСП за събора на Бузлуджа. Общественото радио по закон може да излъчва политическа реклама само по време на предизборни кампании, и то по строг регламент.
***
В края на последната парламентарна сесия ВМРО внесе в НС повече от 300 хиляди подписа с искане за национален референдум по въпроса за членството на Турция в ЕС.
19 август 2010
Пълен текст: http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=6807&sectionid=2&id=0000203

Актуално.ком: ВМРО: СЕМ отдавна се е оставил други да го регулират

Близо месец беше нужно на Съвета за електронни медии да излезе с решение по жалбата на ВМРО срещу Българското национално радио, съобщиха от партията. Организацията сезира СЕМ заради отказа на БНР да излъчи платена реклама за провежданата подписка за свикване на референдум срещу членството на Турция в Европейския съюз. В писмото, изпратено от регулаторния орган, е отбелязано, че „…Съветът прие, че не са налице нарушенията, посочени в жалбата, като същевременно отправи запитване до БНТ как (в кои предавания) е отразена темата, свързана със свикването на референдум…”. Въобще на става ясно как точно СЕМ е стигнал до това решение, а още по-малко пък защо се намесва и БНТ, при условие, че жалбата на ВМРО е насочена срещу действия на генералния директор на радиото, а не на телевизията. Според партията, впечатлява начинът, по който е извършена проверката. Жалбата е изпратена до БНР, откъдето Валерий Тодоров отговаря, като „споделя изложеното становище в предходното писмо” (в което отказва да пусне рекламата на ВМРО). Според ВМРО липсата на смелост за вземане на елементарно от правна гледна точка решение показва, че т. нар. регулатор отдавна се е оставил други да го регулират, което за нашата псевдодемократична държава е съвсем нормално. „Все пак нека не забравяме, че назначенията в СЕМ са политически, а председателят му е винаги посочван от управляващите. И обслужва техния интерес. А техния интерес беше и остава референдум за влизането на Турция в ЕС да няма”, посочват още от ВМРО.
Пълен текст: http://society.actualno.com/news_311737.html

Агенция „Фокус”: ВМРО: Фирмата-изпълнител да върне парите на гражданите за забавяне на новите документи за самоличност

От една седмица подмяната на личните документи пак предизвика сериозни проблеми на българските граждани, за които отново паспорти няма. Няма не поради някаква логична причина – технологична например, а защото нямало бланки.
В момента на територията на цялата държава е спряно издаването на международни паспорти за неизвестно време. В основата на скандала се оказа иначе солидната фирма „Сименс”, която доставила първоначално само 400 хил. бланки за международни паспорти. Това не е ново за скандалната фирма, която в началото на април предизвика огромни опашки пред паспортните служби в цялата страна заради проблеми със софтуера си. Тогава министър-председателят заплаши, че ще развали договора с тях и ще иска милиони левове неустойка. Нищо от това не се случи, а сега ситуацията заплашва хиляди българи, чиито стари паспорти са вече невалидни, с принудителна забрана за напускане на страната. Заплашени са и тези, чиито лични карти са готови, но понеже са подадени в общо заявление с паспорт, не могат да получат отделно само единия от двата документа. Най-вероятно отново ще има заплахи за разваляне на договора и за неустойки, но дори и държавата да осъди „Сименс”, никой няма да възмезди българските граждани за пропиляното време, за напрежението, скандалите по опашките и за провалените пътувания. И не на последно място, не е ясно дали от паспортна служба ще върнат на гражданите част от парите, платени предварително за паспорти, но недоставени в срок.
18 август 2010
Пълен текст: http://www.focus-news.net/?id=n1431479

БНюз: ВМРО: Сименс да върне парите на гражданите за забавяне на паспортите

От ВМРО призоваха „Сименс“ да върне парите за забавяне при издаване на документите за самоличност.
След като на извънредна пресконференция днес МВР призна, че проблемите при подмяната на личните документи са не заради технологична причина, а защото нямало бланки, от ВМРО призоваха „Сименс“ да си понесе отговорността.
„Най-вероятно отново ще има заплахи за разваляне на договора и за неустойки, но дори и държавата да осъди „Сименс“, никой няма да възмезди българските граждани за пропиляното време, за напрежението, скандалите по опашките и за провалените пътувания. И не на последно място, не е ясно дали от паспортна служба ще върнат на гражданите част от парите, платени предварително за паспорти, но недоставени в срок“, се казва в позицията на воеводите.
В момента на територията на цялата държава е спряно издаването на международни паспорти за неизвестно време. В основата на скандала се оказа иначе солидната фирма „Сименс“, която доставила първоначално само 400 хил. бланки за международни паспорти. Това не е ново за скандалната фирма, която в началото на април предизвика огромни опашки пред паспортните служби в цялата страна заради проблеми със софтуера си. Тогава министър-председателят заплаши, че ще развали договора с тях и ще иска милиони левове неустойка. Нищо от това не се случи, а сега ситуацията заплашва хиляди българи, чиито стари паспорти са вече невалидни, с принудителна забрана за напускане на страната. Заплашени са и тези, чиито лични карти са готови, но понеже са подадени в общо заявление с паспорт, не могат да получат отделно само единия от двата документа.
Отговорът на германците
Междувременно от „Сименс“ официално потвърдиха, че „съществува известно забавяне в доставките на бланко документите за паспорти“. От компанията са получили уверението на подизпълнителя си – „Капелен“ България ЕООД, отговорен за доставките на бланко документи, че полагат максимални усилия за достигане на необходимия обем, гарантиращ нормален режим на работа на системата. „Сименс България“ счита, че затрудненията могат да бъдат преодолени единствено чрез добра координация, сътрудничество и комуникация с МВР на всички нива на управление на проекта“, се казва в позицията на фирмата, изпратена до BNews.
18 август 2010
Пълен текст: http://www.bnews.bg/article-14167

Агенция „Блиц”: Зам.-шеф на МВР: Въздържайте се от вадене на паспорти

Заради проблемите с бланките хората да се въздържат временно от подаване на заявления за вадене на новите документи, ако не им е належащо, посъветва зам-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров в сряда.
До момента МВР е загубило 130 000 лева от извънреден труд и гориво заради липсата на бланки, заяви зам.- министърът.
9000 души няма да могат да си получат паспортите поради липса на бланки.
От 30 май до 10 август няма доставка на бланки от фирмата изпълнител „Сименс“, обясни Димитров. МВР е получило извинение от представителите на „Сименс“ за забавянето, като е уверило, че ще вземе необходимите мерки.
Днес от фирмата уверили, че до 16 часа ще бъдат доставени 7000 бланки, а утре – още 4000. Средно на ден общо за страната се произвеждали между 8 и 11 хил. документи.
От 16 август до днес са подадени общо 9000 заявления за паспорти, които обаче няма да могат да бъдат изпълнени в срок, именно заради забавянето. Това положение поставяло МВР в „определена криза”, счита зам.вътрешният министър.
МВР е направило поръчка за още 300 000 корици за международни паспорти, но те не са доставени. Пред Павлин Димитров от „Сименс“ декларирали, че ще доставят всяка седмица по 35 000 корици, но това не се е случило. Това поставя МВР в тежката ситуация да не може да изпълни и заявените вече паспорти.
Димитров успокои, че МВР има консултант, във връзка с евентуални неустойки по договора, заради неизпълнените ангажименти. На въпрос кой е този консултант и каква е сумата, която му е била заплатена и от кой, зам.-министърът отказа да отговори, тъй като това не представлявало интерес за гражданите
От ОДМВР-Стара Загора съобщиха, че заради недосгина на бланки от 18 август временно се преустановява приемът на заявления за издаване на паспорти при условията на бърза услуга. Ще продължи приемането на заявления за експресно издаване на паспорти, в случаи на неотложна необходимост.
Фирмата-изпълнител да върне парите на гражданите за забавяне на новите документи за самоличност, пък призоваха междувременно от ВМРО.
 „Сименс България“ потвърдиха, че „съществува известно забавяне“ в доставките на бланко документите за паспорти. „Имаме уверението на нашия подизпълнител „Капелен” България ЕООД, отговорен за доставките на бланко документи, че полагат максимални усилия за достигане на необходимия обем, гарантиращ нормален режим на работа на системата. Вече се извършват ежедневни доставки на бланко документи. „Сименс България“ счита, че затрудненията могат да бъдат преодолени единствено чрез добра координация, сътрудничество и комуникация с МВР на всички нива на управление на проекта“, се казва в официална позиция на компанията.
18 август 2010
Пълен тексст: http://www.blitz.bg/news/article/85739

Експерт.бг: Липса на бланки блокира издаването на паспорти

Издаването на международни паспорти на територията на цялата държава е пред блокаж. Причината са забавени доставки на паспортни бланки от фирмата-изпълнител „Сименс”.
Съгласно договора до 30 май фирмата е трябвало да предостави 400 хил. бланки за паспорти, до края на 2010 са заявени още 600 хил. бланки, а до 10 август МВР трябваше да получи 200 хил. бланки допълнително, информират днес от пресцентъра на МВР.
Към днешна дата обаче изпълнителят още не е осъществил първото задължение, което е към 30 май. Очакването на МВР е до 20 август на малки количества тази доставка да бъде изпълнена.
“Очевидни са затруднения от страна на изпълнителя по договора, въпреки извиненията и уверенията, че се полагат усилия за спазване на сроковете”, обясни заместник-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров.
Вчера, 17 август, единственият резерв от 600 бланки са били предоставени на СДВР.
От 16 до 18 август общо забавените поръчки на паспорти по трите вида услуги – експресна, бърза и обикновена, са около 9000 – за СДВР (2000) и страната (7000).
В идните дни гражданите най-вероятно няма да получат новите си паспорти, въпреки че са платили такси за по-бързи поръчки и ще са в правото си да искат връщане на разликата в платените суми.
Според заместник–министъра 20-30 хиляди бланки за паспорт е минимумът за нормален ритъм на работа, но неосигурените доставки го правят невъзможен за изпълнение.
До 17 август са произведени 686 224 лични карти от подадени 778 992 заявления. Готови са  370 270 паспорта при подадени 424 327 заявления, т.е. около 90 хиляди заявления в момента “висят”, независимо че част от тях са обикновена поръчка.
“Към настоящия момент МВР като изпълнител на поръчката за издаване на новите документи са самоличност изпада в криза, по независими от министерството обстоятелства”, смята Павлин Димитров.
Очаква се интересът за издаване на трите вида документи до края на 2010 г. да продължи в този ритъм, като до края на годината изтича срокът на 1 495 156 лични карти, 593 855 паспорта и 699 556 свидетелства за управление на МПС.
Към момента средно на ден се произвеждат към 8-11 хиляди лични карти, 3-4,5 хиляди паспорта и 3-4 хиляди свидетелства за управление на МПС. Нередовната доставка на бланки за паспорти силно ще затрудни този процес, прогнозира заместник – министър Димитров.
Според него, като изрядна страна по договора, най-вероятно на определен етап МВР ще поиска налагането на финансови санкции по няколко пункта за да бъде защитен интересът на държавата и на българските граждани.
Заместник-министър Павлин Димитров отново припомни, че документите, чийто срок изтича до края на 2010 г. автоматично получават удължаване от 6 месеца. Гратисният период ще обхване около 700 хиляди лични карти, около 300 хиляди паспорта и 300 хиляди шофьорски книжки. Това дава възможност на гражданите, чиито документи изтичат през второто полугодие на 2010 г., да ги подменят в началото на 2011 г.
Преди минути от Сименс България съобщиха, че вече се извършват ежедневни доставки на бланко документи за паспорти.
От компанията потвърждават, че съществува известно забавяне в доставките на бланко документите.
Имаме уверението на нашия подизпълнител „Капелен България“ ЕООД, отговорен за доставките на бланко документи, че полагат максимални усилия за достигане на необходимия обем, гарантиращ нормален режим на работа на системата, заявяват от компанията.
Затрудненията могат да бъдат преодолени единствено чрез добра координация, сътрудничество и комуникация с МВР на всички нива на управление на проекта, добавят от там.
Това не е ново за скандалната фирма, която в началото на април предизвика огромни опашки пред паспортните служби в цялата страна заради проблеми със софтуера си, коментираха днес от ВМРО.
Тогава министър-председателят заплаши, че ще развали договора с тях и ще иска милиони левове неустойка. Нищо от това не се случи, а сега ситуацията заплашва хиляди българи, чиито стари паспорти са вече невалидни, с принудителна забрана за напускане на страната, посочват от организацията.
Заплашени са и тези, чиито лични карти са готови, но понеже са подадени в общо заявление с паспорт, не могат да получат отделно само единия от двата документа. Най-вероятно отново ще има заплахи за разваляне на договора и за неустойки, но дори и държавата да осъди „Сименс”, никой няма да възмезди българските граждани за пропиляното време, за напрежението, скандалите по опашките и за провалените пътувания, завършват от ВМРО.
18 август 2010
Пълен текст: http://news.expert.bg/n311752/

Агенция „Е-79”: ВМРО: „Сименс” да върне парите на гражданите за забавяне на новите документи

От една седмица подмяната на личните документи пак предизвика сериозни проблеми на българските граждани, за които отново паспорти няма. Няма не поради някаква логична причина – технологична например, а защото нямало бланки.
В момента на територията на цялата държава е спряно издаването на международни паспорти за неизвестно време. В основата на скандала се оказа иначе солидната фирма „Сименс”, която доставила първоначално само 400 хил. бланки за международни паспорти.  Това не е ново за скандалната фирма, която в началото на април предизвика огромни опашки пред паспортните служби в цялата страна заради проблеми със софтуера си, припомнят от ВМРО. Тогава министър-председателят заплаши, че ще развали договора с тях и ще иска милиони левове неустойка. Нищо от това не се случи, а сега ситуацията заплашва хиляди българи, чиито стари паспорти са вече невалидни, с принудителна забрана за напускане на страната. Заплашени са и тези, чиито лични карти са готови, но понеже са подадени в общо заявление с паспорт, не могат да получат отделно само единия от двата документа. Най-вероятно отново ще има заплахи за разваляне на договора и за неустойки, но дори и държавата да осъди „Сименс”, никой няма да възмезди българските граждани за пропиляното време, за напрежението, скандалите по опашките и за провалените пътувания. И не на последно място, не е ясно дали от паспортна служба ще върнат на гражданите част от парите, платени предварително за паспорти, но недоставени в срок.
18 август 2010
Пълен текст: http://www.e-79.com/?news_id=25329

ЗонаБГ: Фирмата-изпълнител да върне парите на гражданите за забавяне на новите документи за самоличност

От една седмица подмяната на личните документи пак предизвика сериозни проблеми на българските граждани, за които отново паспорти няма. Няма не поради някаква логична причина – технологична например, а защото нямало бланки.
В момента на територията на цялата държава е спряно издаването на международни паспорти за неизвестно време. В основата на скандала се оказа иначе солидната фирма „Сименс”, която доставила първоначално само 400 хил. бланки за международни паспорти.  Това не е ново за скандалната фирма, която в началото на април предизвика огромни опашки пред паспортните служби в цялата страна заради проблеми със софтуера си. Тогава министър-председателят заплаши, че ще развали договора с тях и ще иска милиони левове неустойка. Нищо от това не се случи, а сега ситуацията заплашва хиляди българи, чиито стари паспорти са вече невалидни, с принудителна забрана за напускане на страната.
 Заплашени са и тези, чиито лични карти са готови, но понеже са подадени в общо заявление с паспорт, не могат да получат отделно само единия от двата документа. Най-вероятно отново ще има заплахи за разваляне на договора и за неустойки, но дори и държавата да осъди „Сименс”, никой няма да възмезди българските граждани за пропиляното време, за напрежението, скандалите по опашките и за провалените пътувания. И не на последно място, не е ясно дали от паспортна служба ще върнат на гражданите част от парите, платени предварително за паспорти, но недоставени в срок.
19 август 2010
Пълен текст: http://zonabg.info/Bulgaria.20_0/6710.news/

БългарияНюз: ВМРО:  Превръщат ни в гетото на Европа

На Запад са демокрацията и правата, при нас – циганите, казва Ангел Джамбазк, лидер на софийската организация на партията. Утре Франция започва депортирането на ромите по родните им страни.
Депортирането на роми от Франция ще започне в четвъртък, съобщи френското правителството. През последния месец 51 нелегални ромски лагера бяха разтурени. Същото ще се случи с още около 250 катуна през октомври. До края на август по родните страни ще си заминат около 700 роми, пише електронното издание EUobserver. Според изданието миналата година около 10 000 роми са били депортирани в България и Румъния.
В четвъртък първите 79 роми ще напуснат Франция. Според ресорния министър на имиграцията Ерик Бесон, това става с тяхно съгласие. Възрастните получават 300 евро в брой при депортираните си, а децата – по 100. За да не се допусне повторното им връщане, френските власти ще вземат биометричните им данни.
Съгласно европейските правила ромите могат да пътуват свободно до Франция, но там трябва да докажат, че могат да се издържат в тримесечен период.
В момента около 15 000 души от малцинството живеят във Франция, повечето идват от Централна и Източна Европа, но главно от Румъния.
Разрушаването на лагерите им беше посочено като една от мерките на президента Саркози за справяне с организираната престъпност в страната. Срещу тази мярка има много критики както от лявата опозиция, така и в собствените партийни редици на президента. Някои дори правят препратки към Втората световна война. „Ние караме хората да уважават закона“, каза лаконично в отговор Саркози.
Няма как на Запад да са демокрацията и правата, а при нас да са циганите. Щом си поемаме задълженията на ЕС, значи гражданите ни трябва да имат правото и да пътуват, каза днес в сутрешния блок на Нова ТВ Ангел Джамбазки      от ВМРО, според когото
Европейския съюз се опитва да превърне България в гетото на Европа. Не може един учител в България да получава по‒малко, отколкото екстрадиран от Франция циганин, възмути се той. Според него връщането на тези групи у нас ще увеличи броя на социално слабите.
Тези хора ще бъдат върнати, но те отново ще заминат, прогнозира журналистът Светослав Терзиев. Може би не за Франция отново, но за Испания и други страни. Принудителните мерки няма да свършат работа, необходимо е фундаментално решение, заключи той.
18 август 2010
Пълен текст: http://bulgaria-news.bg/category/bulgaria/society/resume/post45519.html

В. „Черноморски фар”: Готвят протест срещу „паяците“ в Приморско

Протест срещу работата на „паяците“ е насрочен за четвъртък в Приморско. Организацията на бунта тече във Фейсбук, като един от активните инициатори е общинският съветник от ВМРО Тодор Илиев. Идеята се родила след създаването преди седмица на група в социалната мрежа „Не искам „паяци“ в Приморско и Китен“, която до вчера беше събрала 163 членове.
„Нашето желание е да има ясни правила. Кои улици в Приморско и Китен са забранени за спиране и паркиране? Кои улици са разрешени? Къде са паркингите?“, питат организаторите. Според тях в крайморската община липсват както указателни знаци по улиците, така и цялостна транспортна схема, която да е ясна на гражданите.
17 август 2010

Последни Новини

Доц. Михов: Дневният ред на обществото не присъства в речника на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС

Конструктивният и национално отговорният подход липсват, смята зам.-председателят на ВМРО Тефтерчето на Левски и написаното от него вътре: „Народе????“...

Контрера: ПП-ДБ-СС оплетоха в мрежа от лъжи София и СОС

Вече е ясно, че напълно съзнателно блокират работата на общината Такъв коментар направи в профила си във „Фейсбук“ общинският...

Красимир Каракачанов: Нашите политици освен селфи да си правят, за друго нищо не стават

По време на мюнхенската конференция по сигурността министър-председателят на Албания Еди Рама за пореден път си позволи да обижда и критикува България....

Факелно шествие в памет на Левски се проведе в Шумен

Животът и делото на Апостола на свободата Васил Левски са пример за себеотрицание в името на родината и народната свобода, а паметта...

Красимир Каракачанов бе избран за председател на ВМРО – Българско национално движение

Днес IX извънреден конгрес на ПП „ВМРО - Българско национално движение “ избра за председател Красимир Каракачанов. В новото...

Контрера: „Промяната“ отново блокира работата на СОС

Областният управител от ПП връща решенията, защото не стана на тяхната - ясен знак, че не се интересуват от нищо друго освен...

Красимир Каракачанов: Не чух какви са българските интереси, поставени пред Камерън

Не чух какви са българските интереси, поставени пред Камерън, заяви в „Делници“ по Евроком почетният председател на ВМРО и бивш военен министър...

Коментари