Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 25-26 януари 2011

вижте новините за нас – 25-26 януари 2011

Дарик нюз Благоевград: ВМРО-БНД: Долу ръцете от българите мюсюлмани в Гоце Делчевско


Агенция „Фокус“: ВМРО: Религията по никакъв начин не трябва да разделя или противопоставя българското общество


Агенция „КРОСС”: ВМРО: Долу ръцете от българите мюсюлмани в Гоце Делчевско


Агенция „Блиц”: ВМРО: Долу ръцете от българските мюсюлмани


Дарик нюз Враца: 67 години от бомбардировките над Враца


Актуално.ком: ВМРО обещаха на монополистите камъни вместо яйца


Агенция „Фокус“: ВМРО прогнозира нови протести при увеличение на ток и вода


Агенция „БЛИЦ”: ВМРО: Ще има нови протести при увеличение на ток и вода


Агенция „КРОСС”: ВМРО: Ще има протести при поскъпване на тока и водата


„Черно море” (Варна): ВМРО в готовност за протест срещу храм на „Свидетели на Йехова“


Русе инфо: Десни общински съветници питат за приоритетите при разходване на общинския бюджет за 2011 година в Русе


“Борба” (В. Търново): ВМРО събра търновци на мълчаливо бдение против „Свидетели на Йехова“


Дарик нюз Благоевград: ВМРО-БНД: Долу ръцете от българите мюсюлмани в Гоце Делчевско

24 януари 2011
ВМРО-БНД категорично се противопоставя на опитите на представители на ДПС в Гоцеделчевския регион да сеят ново разделение по религиозен признак сред българското население, се казва в позиция на партията, разпространена до медиите. Повод за поредната провокация става дебатът около реставрацията на джамията „Караджа паша“, намираща се на улица „Полковник Дрангов“ в центъра на град Гоце Делчев, поясняват от партийната централа.
Тази джамия е построена върху основите на разрушена при османското нашествие църква, а сега емисари на ДПС обикалят сред местното население с призива да се притиска местната власт джамията да бъде реставрирана с пари на Националния институт на паметниците на културата и да бъде отворена за религиозни служби, посочват от ВМРО-БНД.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: ВМРО: Религията по никакъв начин не трябва да разделя или противопоставя българското общество

24 януари 2011
Гоце Делчев. ВМРО категорично се противопоставя на опитите на представители на ДПС в Гоце Делчевския регион да сеят ново разделение по религиозен признак сред българското население, съобщиха от ВМРО.
Повод за поредната тяхна провокация става дебатът около реставрацията на джамията „Караджа паша“, намираща се на улица „Полковник Дрангов“, в центъра на град Гоце Делчев.
Известно е, че тази джамия е построена върху основите на разрушена при османското нашествие църква. Сега емисари на ДПС обикалят сред местното население с призива да се притиска местната власт джамията да бъде реставрирана с пари на Националния институт на паметниците на културата и да бъде отворена за религиозни служби.
От месеци ДПС непрекъснато и недопустимо се меси в религиозните дела на мюсюлманското вероизроведание в България, като се опитва да раздели българите по религиозен признак. Представители на ДПС пробваха да блокират избора за главен мюфтия, посредством свои народни представители. Именно ДПС стои и в основата на сегашното брожение срещу Главното мюфтийство.
ДПС от години провокира българското общество, като превръща паметници на културата в действащи мюсюлмански храмове – като например този в Стара Загора. Религията е въпрос на личен избор и семейна традиция, която по никакъв начин не трябва да разделя или противопоставя българското общество.
Пълен текст

Агенция „КРОСС”: ВМРО: Долу ръцете от българите мюсюлмани в Гоце Делчевско

24 януари 2011
„ВМРО категорично се противопоставя на опитите на представители на ДПС в Гоце Делчевския регион да сеят ново разделение по религиозен признак сред българското население. Повод за поредната тяхна провокация става дебатът около реставрацията на джамията „Караджа паша“, намираща се на улица „Полковник Дрангов“, в центъра на град Гоце Делчев“, се казва в съобщение на ВМРО.
Пълен текст

Агенция „Блиц”: ВМРО: Долу ръцете от българските мюсюлмани

24 януари 2011
ВМРО категорично се противопоставя на опитите на представители на ДПС в Гоцеoделчевския регион да сеят ново разделение по религиозен признак сред българското население, заявяват в декларация от партията.
Повод за поредната тяхна провокация става дебатът около реставрацията на джамията „Караджа паша“, намираща се на улица „Полковник Дрангов“, в центъра на град Гоце Делчев, сочат от ВМРО.
Пълен текст

Дарик нюз Враца: 67 години от бомбардировките над Враца

24 януари 2011
Днес се навършват 67 години от бомбардировката над Враца. За зловещите събития напомнят от младежката структура на ВМРО Враца.
На 24 януари 1944 г. 300 американски тежки бомбардировачи трябва да бомбардират София.Но в този ден природата е на страната на софиянци. Цялото Софийско поле е потънало в дебел слой мъгла. Самолетите на 15-а въздушна армия на САЩ не разполагат с уреди за сляпо бомбардиране, каквито имат нощните бомбардировачи на Кралските военновъздушни сили. И след като се въртят над Витоша в продължение на 45 минути, бомбардировачите поемат в различни посоки.
Пълен текст

Актуално.ком: ВМРО обещаха на монополистите камъни вместо яйца

21 януари 2011
ВМРО започва разговори с потребителски организации, за да се противопостави на готвеното увеличение от водните и електроразпределителните дружества. По думите им исканията на монополистите са необосновани и целят единствено спекулативна печалба.
Новите такси, които се канят да въвеждат, ще срещнат и този път обществен отпор, се посочва в позиция на ВМРО.
„През миналата година партията поведе стотици български граждани пред централите на ЧЕЗ и Е.ОН, пред ДКЕВР, както и пред самото Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Стигна се и до сблъсъци с полицията. Ако ДКЕВР продължава да се съгласява с безумните искания на монополистите, яйцата, които миналата година летяха към фасадите на дружествата и на институциите, този път ще бъдат камъни“, категорични са от ВМРО.
Те за пореден път напомнят, че всяко повишение на цената на водата ще е нарушение на концесионния договор от страна на концесионера. Съгласно договора, подписан през 2000 г., крайната цена на водата за потребителите трябваше да е около 60-65 стотинки на кубик. Понастоящем тя е 1.536, т.е. близо три пъти по-висока. Дружеството допуска огромни загуби по мрежата от около 60%. Договорното задължение на концесионера беше да намали загубите по преносната мрежа до ниво от 20-25% до 2010 г. Тези загуби са изцяло по вина на концесионера и са очевидно нарушение на договора от страна на „Софийска вода”.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: ВМРО прогнозира нови протести при увеличение на ток и вода

21 януари 2011
София. Новите такси, които се канят да въвеждат водните и електроразпределителните дружества, ще срещнат и този път обществен отпор, се посочва в позиция на ВМРО. През миналата година партията поведе стотици български граждани пред централите на ЧЕЗ и Е.ОН, пред ДКЕВР, както и пред самото Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Стигна се и до сблъсъци с полицията. Ако ДКЕВР продължава да се съгласява с безумните искания на монополистите, яйцата, които миналата година летяха към фасадите на дружествата и на институциите, този път ще бъдат камъни.
ВМРО започва разговори с потребителски организации, за да се противопостави на готвеното увеличение. Исканията на монополистите са необосновани и целят единствено спекулативна печалба.
Преди седмици ВМРО отново поиска разваляне на концесията на „Софийска вода”. В позицията на партията се казва: „Всяко повишение на цената на водата ще е нарушение на концесионния договор от страна на концесионера. Съгласно договора, подписан през 2000 г., крайната цена на водата за потребителите трябваше да е около 60-65 стотинки на кубик. Понастоящем тя е 1.536, т.е. близо три пъти по-висока. Дружеството допуска огромни загуби по мрежата от около 60%. Договорното задължение на концесионера беше да намали загубите по преносната мрежа до ниво от 20-25% до 2010 г. Тези загуби са изцяло по вина на концесионера и са очевидно нарушение на договора от страна на „Софийска вода”. На фона на вдигането на цените и очакваните нови повишения, правителството налага идеята за нов данък спрямо земеделските производители. Това е поредното безумие, което ще доубие селското ни стопанство. На всичкото отгоре министър Дянков лансира комични идеи за референдуми по отношение на данъчното облагане. Нека премиерът ползва полученото от ГЕРБ и „Атака” доверие, за да даде отговор на въпроси като тези. Вместо да си говорят по телефона за разни бизнесмени, държавните ни мъже трябва да положат усилия да пресичат в зародиш всяко повишаване на ценовото бреме върху българите. Вместо това, те си звънят по телефона за Мишо Бирата, който наскоро остави стотици варненци без осигуровки за години наред. Дневният ред на обществото ни очевидно е цинично подменен. И вчерашният дебат не даде отговори на нито един въпрос – за икономиката, за здравеопазването, за демографското оцеляване на българите”.
Пълен текст

Агенция „БЛИЦ”: ВМРО: Ще има нови протести при увеличение на ток и вода

21 януари 2011
Новите такси, които се канят да въвеждат водните и електроразпределителните дружества, ще срещнат и този път обществен отпор, казаха от ВМРО.
През миналата година ВМРО поведе стотици български граждани пред централите на ЧЕЗ и Е.ОН, пред ДКЕВР, както и пред самото Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, припомниха от организацията.
Стигна се и до сблъсъци с полицията. Ако ДКЕВР продължава да се съгласява с безумните искания на монополистите, яйцата, които миналата година летяха към фасадите на дружествата и на институциите, този път ще бъдат камъни, казаха воеводите.
Пълен текст

Агенция „КРОСС”: ВМРО: Ще има протести при поскъпване на тока и водата

21 януари 2011
Новите такси, които се канят да въвеждат водните и електроразпределителните дружества, ще срещнат и този път обществен отпор, заканиха се от ВМРО. През миналата година партията поведе редица протести, стигна се и до сблъсъци с полицията.
„Ако ДКЕВР продължава да се съгласява с безумните искания на монополистите, яйцата, които миналата година летяха към фасадите на дружествата и на институциите, този път ще бъдат камъни“, заявиха от партията.
ВМРО започва разговори с потребителски организации, за да се противопостви на готвеното увеличение. Исканията на монополистите са необосновани и целят единствено спекулативна печалба.
Пълен текст

„Черно море” (Варна): ВМРО в готовност за протест срещу храм на „Свидетели на Йехова“

21 януари 2011
ВМРО имат пълна готовност да организират протест във варненския район „Младост“, ако религиозната организация „Свидетели на Йехова“ започне отново строителство на лекционна зала. Това заяви председателят на ВМРО – област Варна, Стефан Соколов в предаването „Кредит на доверие“ по тв „Черно море“. В края на м.г. ВАС отмени забраната за строителство на обекта.
Искам само да попитам, тъй като ползвахме зали под наем в града, с какво толкова нарушихме спокойствието на хората, каза Георги Димитров – представител на „Свидетели на Йехова“.
При нас постоянно идват да се оплакват хора за разбитите си семейства, за разводите. Защо ги развалихте, отсече пък Стефан Соколов. Той допълни, че е разговарял с домоуправителите на жилищните входове в близост до строежа и те са изразили готовност да протестират.
Няма да се уморя да се боря срещу тази секта, докато не бъде забранена, както и срещу други подобни. Защо ВМРО не се вдигна срещу някой протестантски или католически храм, каза още Стефан Соколов. – Защо аз постоянно трябва да се занимавам със „Свидетели на Йехова“, добави активистът на ВМРО. Хората идват и се оплакват. Хората имат проблем, смята той.
Религиозната организация „Свидетели на Йехова“ е законно регистрирана у нас. Членовете й във Варна наброяват 400, а в България 4000. От ВМРО припомниха, че според тях „Свидетелите“ са крайно опасни за обществото поради ред причини, сред които забраната за кръвопреливане и неясните начини за финансиране.
Пълен текст

Русе инфо: Десни общински съветници питат за приоритетите при разходване на общинския бюджет за 2011 година в Русе

21 януари 2011
Местните общински ръководства на десни партии в Русе организират обществено допитване за приоритети при разходване на общинския бюджет за 2011 година. /на снимката – пресконференцията днес/
Това съобщиха организаторите на допитването по време на пресконференция днес по обед. Това бяха Искрен Веселинов от ВМРО, Юлиян Гарелов от СДС и д-р Теодора Константинова от ДСБ. Гражданите ще могат да подават мненията си в шест новинарски интернет страници, сред които и RuseInfo, от понеделник. RuseInfo вече подготви анкетата, която ще бъде активирана в ранните часове на 24-и януари. Мненията ще бъдат обобщени и общинските съветници от тези партии ще ги внесат за обсъждане при приемане на общинския бюджет. „Това са нашите идеи; ако имате ваши, споделете ги и ще ги включим в „интернет-референдума”:
1. Увеличаване на средствата по програмата „Ин-витро” на общината.
2. Ремонт на художествената галерия.
3. Проектиране и изграждане на подземни и надземни паркинги.
4. Ремонт на детските ясли с бюджетни средства.
5. Проектиране и изграждане на велоалеи.
6. Приют и трапезария за социално слаби граждани.
7. Жилища за млади семейства.
8. Друго“
Тримата бяха категорични, че след като общината е загубила европарите за яслите и галерията, трябва да намери свои източници за финансирането на ремонта им, защото те са крайно наложителни. Програмата за подпомагане на бездетни двойки вече дава добри резултати, така че не бива само да говорим за демографската криза, а да направим и реални стъпки, заяви д-р Константинова. Паркирането пък е наболял проблем, а част от решението му е свързано със създаването на истински велоалеи, които да свържат кварталите и центъра, каза И. Веселинов.
Според Ю. Гарелов в момента Русе се е превърнал в голяма кална локва и основната причина за това е липсата на цялостна концепция. Той обвини управляващите в общината, че работят „на парче“ и конюнктурно, без визия за добро управление на общинската собственост. Гарелов настоя за пълна забрана по отношение строителството върху общински парцели в централната градска част, докато не се види върху кои от тях могат да се изградят паркинги.
При ограничената финансова рамка на бюджета някои от идеите могат да останат нефинансирани. Поради това съветниците смятат, че поне трябва да има проекти за реализация. Друга възможност са европейските програми и публично – частното партньорство.
Интернет допитването се случва за втори път. Преди 2 години към 3000 граждани участваха в такава инициатива. Тогава най – много гласове имаше за пробива до „Кауфланд 1“ с оглед осигуряване връзка между бул. „Липник“ и кв. „Родина“. Другият проект бе ремонтът на къщата – музей „Баба Тонка“. До момента за пробива има направен работен проект, а реализацията трябваше да започне през миналата година. Същото важеше и за музея.
Пълен текст

“Борба” (В. Търново): ВМРО събра търновци на мълчаливо бдение против „Свидетели на Йехова“

21 януари 2011
Едночасово протестно бдение против дейността на „Свидетели на Йехова” във Велико Търново организираха вчера ВМРО и Великотърновската митрополия. Бдението беше благословено лично от Великотърновския митрополит Григорий и на него присъстваха православни свещеници, общинските съветници от ВМРО Милен Михов и Николай Цонев, членове на организацията и много търновци.
Бдението беше заради обявеното публично сборище на „Свидетелите на Йехова”, които се събират в сграда в центъра на Велико Търново.
„Опасната секта налага поведение, несъвместимо с българските традиции, като отрича всички национални и религиозни празници, отрича уважението пред националните символи, знаме и химн, подтиква към разрушаване на семейството и семейните ценности. ВМРО припомня на обществеността, че представители на „Свидетели на Йехова” приканват деца да посетят техните сборища. Те причакват ученици извън сградите на училищата и по пътя за дома”, обясниха от ВМРО мотивите, поради които са се решили на този мълчалив протест. Членовете на организацията казаха още, че знаят за случаи, в които мисионери са предлагали своя сектантска литература на малолетни и непълнолетни, които са сами вкъщи, без родителски надзор.
„ВМРО намира тази секта за директна заплаха и провокация към националната сигурност на България и последователно се противопоставя на опитите й да провежда сборищата си във Варна, Добрич, Перник, София, Габрово и други български градове”, се казва още в разпространеното от ВМРО съобщение покана за участие в бдението.
Пълен текст

Последни Новини

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

ВМРО – Русе номинира Траян Тотев за водач на листата за парламентарните избори

На съвместно заседание между Общинското и Областното ръководство на ВМРО - Русе бяха обсъдени имената на кандидатите за народни представители в 19...

Джамбазки: Мораториум върху търговията с въглеродните емисии ще спре безумната „Зелена сделка“

Има просто решение за спиране на европейската „Зелена сделка“ и това е приемането на мораториум върху търговията с въглеродни емисии.

Контрера: С аферата „Живко Коцев“ Промяната стана мафията

Защо Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанасов още не са разпитани? Тази остра позиция във връзка с горещите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir