Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас 30.04-03.05.2010

вижте новините за нас 30.04-03.05.2010

БТВ: От ВМРО чакат стохилядния подпис срещу Турция в ЕС

ТВ Европа: 100 000 подписа събра ВМРО в подкрепа на идеята за референдум за еврочленството на Турция

ТВ СКАТ: Първите 100 000 подписа са събрани

„Сега”: Ангел Джамбазки: Паркингите на парламента и на някои от министерствата са незаконни

BNews: ВМРО събра 100 000 подписа срещу Турция в ЕС

Нюз.бг: ВМРО очаква 100-хилядния подпис срещу „Турция в ЕС”

BNews: РЗС подкрепи подписката за референдум на ВМРО

Агенция „Фокус”: Красимир Каракачанов: Целта на ВМРО е да събере 500 хил. подписа за референдум срещу членство на Турция в ЕС

Агенция „Фокус”: ВМРО ще даде награда за 100-хилядния подпис за референдум срещу членство на Турция в ЕС

Актуално.ком: Турският консул: Затънали сте в проблеми, а сте тръгнали да правите референдуми!

Нюз.бг: Подписка на ВМРО подразни турския консул в Пловдив

Днес.бг: Консулът на Турция в Пловдив изригна срещу ВМРО

Афера.бг: Възрожденски песни и камбанен звън огласиха Странджа!Поводът-референдум за или против Турция в ЕС

„Капитал”: Софийски стражари

Дарик Нюз Благоевград: Кметът Апостолов се подписа срещу членството на Турция в ЕС

Дарик Нюз Враца: Дамски клуб „Вратица“ помага на абитуриент

Дарик Нюз Русе: Велопоход тръгна от Русе до Гюргево


БТВ: От ВМРО чакат стохилядния подпис срещу Турция в ЕС

2 май 2010
Стохилядният подпис в подписката на ВМРО за референдум срещу членство на Турция в ЕС се очаква да бъде регистриран днес, съобщиха от ВМРО.
От партията организират пункт за събиране на подписи пред катедралния храм „Св. Ал. Невски“.
В 12.00 ч. председателят на партията Красимир Каракачанов ще връчи подарък – българското знаме на положилия подпис под номер 100 000.
Пълен текст:
http://www.btv.bg/news/bulgaria/bulgaria-eu/story/498456486-Ot_VMRO_chakat_stohilyadniya_podpis_sreshtu_Turtsiya_v_ES.html

ТВ Европа: 100 000 подписа събра ВМРО в подкрепа на идеята за референдум за еврочленството на Турция

2 май 2010
Навръх Гергьовден, в подписката на ВМРО по въпроса да има ли референдум против присъединяването на Турция към ЕС, се подписа 100 000-ят привърженик на идеята. Като награда Анита Стоянова получи подарък от председателя на партията – националния трибагреник.
„Считам, че е изключително важно да се питат хората.. Това е и тяхното желание явно…“ – смята Стоянова.
Идеята да има ли национално допитване по въпроса дали южните ни съседи трябва да се присъединят към ЕС беше официално стартирана с подписка на 18 април. Тогава Красимир Каракачанов, председател на ВМРО, се закани, че ще успее да събере 500 000 подписа – броят, който ще е достатъчен да се проведе референдум, без да се налага парламента да се произнася по въпроса. „Ако референдумът се осъществи, той ще е първият, реализиран в българската история досега…“ – подчерта Красимир Каракачанов.
До момента нито една политическа партия не е подкрепила официално подписката на ВМРО. Каракачанов обаче счита, че ако се съберат достатъчно подписи, това ще остане без значение.
Пълен текст:
http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/26318?page=7

ТВ СКАТ: Първите 100 000 подписа са събрани

2 май 2010
Първите 100 хиляди подписа срещу еврочленството на Турция са събрани. Организаторите се надяват, че подписката ще продължи при все същия голям интерес от страна на гражданите.
Пълен текст и видеоматериал:
http://www.skat.bg/news.php?action=0&newsID=8611

„Сега”: Ангел Джамбазки: Паркингите на парламента и на някои от министерствата са незаконни

Виетнамските общежития ще бъдат съборени, казва общинският съветник от ВМРО и шеф на комисията по обществен ред в общината Ангел Джамбазки
3 май 2010
– Г-н Джамбазки, участвахте в работната група, която изготви проект на наредба за дейността на общинска полиция. Как ще се реализира тази промяна и кой ще я финансира?
– Предвиждаме, както е практиката по света, методическото ръководство и техническата екипировка да се осъществи от МВР. Това ще си бъдат истински полицаи, само че ще имат надписи „Общинска полиция“. Въпросът за финансирането е най-важният за нас, защото от него зависи дали ще може да се реализира идеята във всички градове в България. Желанието на министерството е общинската полиция да бъде финансирана от съответния общински бюджет. Само че ние като съветници не сме съгласни с тази идея, защото така гражданите на София ще трябва да плащат два пъти за своята сигурност – веднъж през републиканския бюджет и веднъж – през бюджета на града. Затова предложихме дейностите по създаването и финансирането да бъдат мислени така, както се мислят дейностите в образованието – с делегиран бюджет. Да се направи сметка на колко човека се пада един униформен полицай. Например за София, според изчисленията на нашата дирекция, трябват 340-350 полицаи и би трябвало през държавния бюджет да се отпусне финансиране за тях.
– Какви дейности ще поверите на общинския полицай?
– Както всеки униформен полицай той ще отговаря за контрола върху движението. Ще следи и за спазване на общинските наредби. Когато се пращат инспекторите от Столичния инспекторат да проверяват търговци и сергии, с тях трябва да ходи униформен полицай. Сега, като отидат цивилни, събират много малка част от глобите, защото хората не се респектират.
Другото е общественият ред. Това са функциите на града. Той трябва да предложи на хората някакъв приемлив обществен ред. Това ще са и функциите на общинската полиция. Общо взето такава е и практиката в Европа – дейностите на охранителната полиция са градски, а тези, свързани с разследване, издирване, специализирани работи – на МВР.
– Какъв бюджет е необходим за столична общинска полиция, щом са необходими около 350 полицаи?
– По сегашния договор със Столична дирекция за 100 пренаети полицаи общината плаща около 3 млн. лв. на година. По наши сметки ще са необходими 10-15 млн. лв. Тук, разбира се, трябва да се предвиди техническо осигуряване, оборудване, коли.
– Преди време казахте, че общинските училища са като разградени дворове. Докъде стигна проектът за видеонаблюдение?
– Продължаваме да изграждаме пръстена от видеонаблюдение. Амбицията ни е всички училища, детски градини и социални домове да са опасани със системи, които да са свързани със Столична дирекция. Към момента училищата в осем района вече имат видеонаблюдение. В останалите се изгражда все още, защото няма достатъчно пари да се направи бързо и веднага.
– След Великден бутнахте поредното незаконно гето до метростанция „Обеля“. Колко такива гета останаха в София?
– Никой не може да каже. Продължаваме да ги гоним из града. Само като тръгнете по бул. „Сливница“ в посока към изхода на София, има десетки общински сгради, в които се настаняват приходящи роми от цялата страна. За съжаление ще се повтаря моделът от минали години. Ето сега в „Люлин“ – между два блока бяха почнали да си строят вигвам, ние ги разрушихме бързо, заедно с районната администрация, наложихме им актове, и те си тръгнаха. Това няма да им попречи да завият зад два блока и да започнат да строят там.
– Докога ще се гоните така?
– Докато българската държава и правителство не вземат нещата в ръце. Това е въпрос на сериозно обществено обсъждане, до голяма степен е и държавен въпрос. Нито един град в България, а и по света, не може да го реши сам.
– От години се говори и за Виетнамските общежития. Намерихте ли трайно решение за тях?
– Там също има няколко варианта. По единия работим, но мястото, на което предвиждаме да изселим хората оттам, още не е уточнено.
– Какво ще се случи с общежитията?
– Те ще бъдат премахнати, защото са опасни за всички. Те са с временен статут, отдавна им е изтекъл експлоатационният период и са незаконни. И са една от малките неприятни теми на общината, които продължават да стоят. Създават огромни притеснения за околните хора, които живеят там.
– Къде ще ги изселите все пак?
– По родните им места, там, откъдето са дошли. Никой не е длъжен да осигурява жилище на някого, който просто е решил да се пресели в един град. Ако може да си купи, наеме, работи – чудесно. Но не може да дойде и да каже – искам общинско жилище.
– В структурата на общината ще има нов пост – зам.-кмет по сигурността. По-сигурен град ли ще стане София с него?
– Да. Това, че дълго време е липсвал кмет с такива задължения, е минус за града. Освен наблюдението на общинската полиция и спазването на наредбите, има една много важна част от дейността на бъдещия зам.-кмет – подготовката на администрацията и хората за реакция при всякакви кризи. Няколкото примера, с които се сблъсквам в последните години, показват, че градът е неподготвен за адекватна реакция при голяма криза. Само вижте реакцията по взрива в „Челопечене“ и си представете какво ще се случи, ако не дай си Боже, стане истинско бедствие. Тук е необходима една много сериозна подготовка и обединяване на усилията на всички служби, които би трябвало да се занимават с тази дейност. В последните години те бяха много разкъсани – имаше служби на общинско подчинение, имаше министерство, по-известно като „министерство на гръмотевиците“. Трябва един много сериозен двустранен план – от една страна на администрацията, която трябва да знае точно какво кога да прави. И от втора – пропагандната и подготвителна дейност сред населението. Аз съм абсолютно убеден, че по-голямата част от софиянци нямат никаква представа какво трябва да правят при възникване на подобни кризи, къде трябва да ходят, къде – не. Къде биха намерили някаква помощ, къде са опасните зони на града. Така че е необходимо да има човек, който оперативно да ръководи тези дейности.
– Общинският съвет преди време реши да се изготви доклад с незаконните паркинги и заграждения в столицата. Във вашата комисия получихте доклад с няколко посолства, а в друга за пример бе даден паркингът на „Токуда“. Това ли са единствените незаконни паркинги в София?
– Този доклад го върнахме, защото беше несериозен. „Токуда“ е отделен случай – възложихме на кмета да нареди да бъдат премахнати бариерите там и да потърси обезщетение за това незаконно използване на публичната-общинска собственост. Институциите, които имат такива заграждения, са много, новият доклад вече е изготвен. Те ще бъдат премахнати. Например министерствата на икономиката и на правосъдието. Но има и много други публични и религиозни общности, които във времето са успели да сложат две-три санкции и една бариера и да ползват части от града за собствените си нужди. Паркингът на Народното събрание е много интересен случай – как се е появил там? Доколкото ми е известно, този паркинг не е създаден по законния ред. Част от площада около „Александър Невски“ е публично-общинска собственост, която НС е заградило и паркират колите на народните представители. Метрото е наблизо, да го ползват. Поетапно ще премахнем всички.
– И паркинга на парламента?
– Ами би трябвало.
Пълен текст:
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5763§ionid=5&id=0001301

BNews: ВМРО събра 100 000 подписа срещу Турция в ЕС

2 май 2010
ВМРО вече има около сто хиляди подписа под искането си за свикване на референдум „за“ и „против“ членството на Турция в Европейския съюз. До вчера парафите са били 93 000 и днес воеводите очакваха стохилядния.
„Целта ни е да съберем 500 000 подписа“, обясни лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той допълни, че в този слячай парламентът ще е длъжен да насрочи датата за референдум. Ако събраните подписи са 200 000, депутатите ще бъдат задължени да обсъдят въпроса и да решат дали да насрочат допитване до народа.
Пълен текст:
http://www.bnews.bg/article-9081

Нюз.бг: ВМРО очаква 100-хилядния подпис срещу „Турция в ЕС”

2 май 2010
Днес се очаква да бъде регистриран стохилядният подпис в подписката на ВМРО за референдум срещу членство на Турция в ЕС.
За целта ВМРО организира маса за подписи в центъра на София, пред катедрален храм „Св. Александър Невски“.
В 12.00 часа председателят на партията Красимир Каракачанов ще награди с българското знаме положилия подпис под номер 100 000.
Припомняме, преди дни турският консул в Пловдив Джунейт Явузджан окачестви като популизъм подписката на ВМРО за референдум против членството на Турция в ЕС.
От организацията изразиха мнение, че подобни коментари са неуместни и нагли и настояха министър Николай Младенов да поиска обяснения от Явузджан за политическата му активност на територията на България.
Пълен текст:
http://news.ibox.bg/news/id_920996629

BNews: РЗС подкрепи подписката за референдум на ВМРО

2 май 2010
Партията на Яне предлага в новата Конституция да бъдат заложени 100, а не 240 депутати, право на избирателите да отзовават народен представител от техния район и да се премахнат имунитетите на депутатите и магистратите. РЗС подкрепи подписката за референдум на ВМРО и обяви, че отговорът на България за членството на Турция в Европейския съюз трябва също да бъде даден от народа.
Пълен текст:
http://www.bnews.bg/article-9083

Агенция „Фокус”: Красимир Каракачанов: Целта на ВМРО е да събере 500 хил. подписа за референдум срещу членство на Турция в ЕС

2 май 2010
Целта на ВМРО е да събере 500 хил. подписа за провеждане на референдум срещу членство на Турция в ЕС. Ако в подписката за референдум срещу членство на Турция в ЕС се съберат 500 хил. подписа, парламентът е длъжен да насрочи дата за референдум. Това каза пред Агенция „Фокус” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. При събирането на 200 хил. подписа Народното събрание е длъжно да разисква и да реши дали да се проведе референдум. Според Закона за референдумите срокът, в който трябва да се представи подписката, е 3 месеца, посочи лидерът на ВМРО.
Каракачанов обясни, че са разкрити около 40 пункта за събиране на подписи за референдум срещу членство на Турция в ЕС. В София пунктовете са 5 или 6, като днес се разкрива нов пункт пред храм-паметник „Св. Александър Невски”.
До вчера подписите са били над 93 хил. броя и се очаква до обяд да бъде положен и стохилядния подпис. „Интерес към подписката има, след като ние за 14 дни събрахме 100 хил. подписа.”, каза лидерът на ВМРО. Той обясни, че интерес към подписката има от страна на млади хора до 25-26 години и от хора над 50 години. ВМРО започна събирането на подписи на 19 април и акцията трябва да приключи на 19 юли.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1388800

Агенция „Фокус”: ВМРО ще даде награда за 100-хилядния подпис за референдум срещу членство на Турция в ЕС

2 май 2010
Стохилядният подпис в подписката на ВМРО за референдум срещу членство на Турция в ЕС се очаква да бъде регистриран днес, съобщиха от партията. За целта ВМРО ще организира пункт за събиране на подписи в центъра на София, пред катедрален храм „Св. Александър Невски”. Там в 12.00 ч. председателят на ВМРО Красимир Каракачанов ще връчи подарък – национален трибагреник, на човека, положил подпис под номер 100 000.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1388731

Актуално.ком: Турският консул: Затънали сте в проблеми, а сте тръгнали да правите референдуми!

1 май 2010

От ВМРО изпратиха до Actualno.com своята позиция относно изказванията на турския консул Явузджан. Публикуваме позицията без съкращения.
Пълен текст:
http://society.actualno.com/news_296531.html

Нюз.бг: Подписка на ВМРО подразни турския консул в Пловдив

30 април 2010
Турският консул в Пловдив Джунейт Явузджан окачествил като популизъм подписката на ВМРО за референдум против членството на Турция в ЕС.
Посъветва ни да правим политика, с която да възстановим страната и да не се занимаваме с Турция.
Освен това смело отправя критики към нашата държава, заявявайки, че България има икономически и социални проблеми и не може да се адаптира към Европейския съюз, заявиха от ВМРО.
От организацията смятат, че подобни коментари са неуместни и нагли и настояват министър Николай Младенов да поиска обяснения от Явузджан за политическата му активност на територията на България.
Ако си позволим да говорим в стила на г-н Консула, и ние бихме дали някои съвети на Турция по отношение на нейните вътрешни проблеми, допълват от организацията.
Пълен текст:
http://news.ibox.bg/news/id_1578637550

Днес.бг: Консулът на Турция в Пловдив изригна срещу ВМРО

30 април 2010
Подписката на ВМРО-БНД за свикване на референдум против членството на Турция в ЕС е на път да спретне дипломатически скандал.
Острата реакция от действията на воеводите дойде от Генералния консул на република Турция в Пловдив Джунейт Явузджан.
Провокиран от подписката, която инициира партията против влизането на южната ни съседка в ЕС, консулът заяви, че ВМРО- БНД търси само събиране на гласове.
Той определи подписката като политически популизъм.
“Ние смятаме, че като граждани на България трябва да бъдем попитани дали желаем Турция да е част от Еврозоната. Тя е единствената мюсюлманска страна, всички в ЕС са християни.
Ако влизането на Турция стане факт, те ще дойдат в страната ни, ще има икономическа имиграция и ще ни стопят. Да не забравяме, че те са 70 милиона, ние сме 7”, заяви от своя страна областният координатор на воеводите в Пловдив Александър Сиди.
Подписката, която стартира преди 10 дни, е събрала до момента 3000 подгласници.
Пунктове ще бъдат разкрити във всички областни градове.
Идеята е да се предизвика референдум, чрез който да се наложи вето върху влизането на Турция в Еврозоната.
Пълен текст:
http://www.dnes.bg//stranata/2010/04/30/konsulyt-na-turciia-v-plovdiv-izrigna-sreshtu-vmro.90257

Афера.бг: Възрожденски песни и камбанен звън огласиха Странджа!Поводът-референдум за или против Турция в ЕС

1 май 2010
Похвален патриотизъм и национализъм завладя цяла Странджа.Десетки хиляди българи,мнозина, от които потомци на избити или изселили се сънародници от Одринска и Беломорска Тракия взеха изключително присърце организираната от ВМРО и СКАТ подписка за искане провеждане на обществено допитване за това дали Турция заслужава да стане част от европейското семейство или не.
За вдигане на населението се използват добре заучени и утвърдени от Априлското и Илинденско-Преображенското въстание начини като камбанен звън от църквите и възрожденски песни от латерни или високоговорители.Самия факт,че няма една джамия в този роден край на страната е достатъчно красноречиво да се предположи за масовостта и искането на странджанци.Процентът на положилите подписите си от ден на ден расте.Според местните,радващо е че се създават импровизирани инициативни комитети от доброволци които се нагърбват каузата да бъде доведена до успешен край и така те се явяват своебразни заместители на основните организатори от ВМРО и СКАТ които не навсякъде имат свои представители.Изключително активни са в малкотърновските и царевските села,но не им отстъпват и тези от созополска и приморска общини.“Как да не приемем присърце всичко това след като ако Турция взеле в Евросъюза то това автоматично означава за нас претопяване и пагубна икономическа зависимост.Да позволим това и да предадем нашите деди ли?“категорични странджанци.Родни трибагреници ще бъде сложени да се веят на историческия мемориал Петрова нива и по вишките на изоставените соц застави около границата които се виждат без усилия от турско око отвъд Резовска река.Няма как да се подмине активността и на село Козичено или по известно като Еркеч където легендата е достатъчно красноречива,че турски крак не е осъмвал през петвековното робство.Селото обаче е на север от Странджа във високите части на Източния Балкан.Според мнозина е похвален ентусиазма на свещениците по места които без да имат нареждане от Сливенска митрополия,са възлови двигатели да се съберат достатъчно подписи за спомогane свикването на референдум.С днешна дата в национален мащаб те надхвърлят 100 хиляди.
Пълен текст:
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=10961&Itemid=26

„Капитал”: Софийски стражари

30 април 2010
„Ние искаме униформената полиция (или още охранителната) да отиде в града и да изпълнява т.нар. стражарска функция. Полиция, която ти виждаш, знаеш къде е, можеш да я намериш“, твърди зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, един от авторите на наредбата за новата структура в качеството си на председател на комисията по обществен ред и сигурност в София.
„Кметът ще може да си организира по-добре града. Когато си на избираема длъжност и знаеш, че интересите на хората са ти важни, когато някой дойде и ти се оплаче от гето или незаконни постройки, ако имаш на свое подчинение полицаи, ще решиш проблема по-бързо“, обяснява Джамбазки.
Пълен текст:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2010/04/30/894914_sofiiski_strajari/

Дарик Нюз Благоевград: Кметът Апостолов се подписа срещу членството на Турция в ЕС

1 май 2010
ВМРО откри в Симитли кампания по събиране на подписка срещу членството на Турция в Европейския съюз. Представители на родолюбивата организация, водени от лидера в Благоевградско Георги Васев и воеводата Иван Стоянов, лично поясниха пред жителите в общината, че подписката е за свикване на референдум, за да може българският народ да даде свободно вота си – „за“ или „против“ приемането на Турция в ЕС.
Кметът на Симитли Апостол Апостолов бе сред първите разписали се в подписката под надслов „Фес в ЕС – Никога!“ Към този момент Апостолов и кметът на Банско Александър Краваров, който е и областен председател на ВМРО в Пиринско, са дали своя глас за допускане на обществено допитване по този въпрос, съобщи Георги Васев.
„В Банско кампанията върви много успешно, там тя стартира на 29 април. Хиляди са подписалите се в Сандански, Петрич и Гоце Делчев. В Благоевград до днес, в подписката са участвали над 4500 души“, заяви председателят на ВМРО Васев.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=522154

Дарик Нюз Враца: Дамски клуб „Вратица“ помага на абитуриент

2 май 2010
Благотворителна инициатива в помощ на абитуриент от Дом „Асен Златаров“ организират дамите от клуб „Вратица“ към ВМРО-Враца. На 4 май, пред читалище „Развитие“, те ще направят кулинарна изложба на домашно приготвени сладкиши, а събраните средства ще дарят.
„Ще помогнем на момчето да си купи дрехи, с които да отиде на бал“, обясни председателят на клуба Мариела Лилова.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=522242

Дарик Нюз Русе: Велопоход тръгна от Русе до Гюргево

2 май 2010
ВМРО-Русе организира велопоход от Русе до Гюргево.  Инициативата е посветена на 134-та годишнина от Априлското въстание. Сборният пункт е пред Пантеона. Крайната точка е паметната плоча в Гюргево, където е заседавал Гюргевският революционен комитет, част от Българския революционен централен комитет, и където е взето решението за обявяване на въстанието през 1876 г. Там участниците ще поднесат цветя и ще почетат паметта на героите, дали живота си за свободата на България.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=522258

Последни Новини

ВМРО регистрира пълна листа с 16 кандидати в РИК – Велико Търново

На Гергьовден ВМРО – Велико Търново, регистрира листа с 16 имена на кандидати за народни представители в 50-то Народно събрание от Търново,...

ВМРО регистрира листата си във Враца за участие в парламентарните избори на 9 юни

ВМРО регистрира листата си във Враца за участие в парламентарните избори на 9 юни. Водач е зам.-председателят на ВМРО Красимир Богданов.

Памет за Гоце! 121 години от гибелта на българския национален герой

На 4 май се навършват 121 години от гибелта на Апостола на македонските българи Гоце Делчев. Георги (Гоце) Николов...

Контрера е водач в 23 и 24 МИР в София, Каракачанов оглавява Благоевград и Плевен, Джамбазки поема евролистата и 25 МИР

ВМРО регистрира листите за Европейските избори и за участието си на извънредните парламентарни избори в София. адв. Ангел...

Мария Балъкчиева повежда листата на ВМРО в Сливен

Бизнес дамата Мария Балъкчиева повежда листата на ВМРО – БНД в Сливен, научи Sliveninfo. Тя ще бъде и част от листата за...

ВМРО – Варна регистрира листата си за вота

ВМРО – Варна се регистрира в РИК за участие в изборите за народни представители на 9-ти юни. Вотът е две в едно...

Красимир Червилов води листата на ВМРО в Стара Загора

Днес в Районната избирателна комисия – Стара Загора ПП „ВМРО – Българско национално движение“ регистрира листата си с кандидати за народни представители...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir