Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 4 август 2010

вижте новините за нас – 4 август 2010

Агенция „Фокус”: Следващата седмица ще правят замервания по Северното Черноморие заради проблема с чистотата на ефира

Агенция „КРОС”: Проверяват чистотата на ефира по Черноморието. КРС реагира светкавично на жалба от ВМРО

Актуално.ком: Правят замервания по Северното Черноморие – проблем с чистотата на ефира. Замерванията ще започнат още следващата седмица

BNews.bg: Тръгва проверка на радиоефира по морето

Дарикнюз (Варна): Ще замерват радиочестотите по Северното Черноморие

в. „Нова добруджанска трибуна”: Правят замервания по Северното Черноморие заради проблема с чистотата на ефира

в. „Твоят ден” (Варна, Добрич): Войводите вдигнаха на крак комисията по съобщенията

в. „Труд”: Роми от “Овча купел” към полицаи: Мерси за събуждането!


Агенция „Фокус”: Следващата седмица ще правят замервания по Северното Черноморие заради проблема с чистотата на ефира

Следващата седмица ще бъдат направени специализирани замервания по Северното Черноморие заради проблема с чистотата на ефира, съобщиха от ВМРО. Преди дни от ВМРО бе изпратена жалба до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), свързана с проблеми с чистотата на ефира на територията на страната ни. Проблемът е от години, но той става особено актуален в периода на летните отпуски, когато почиващите край морето българи могат да избират между много добре чуващи се чужди радиостанции и малко на брой, но с лошо качество български. Проблемът обхваща цялата черноморска ивица на страната ни, но смущенията на родните радиостанции от чужди предаватели са особено силни на север.
В жалбата до д-р Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията се казва: „През последните години сме свидетели на това как по северното черноморие, на територията на областите Варна и Добрич, в протежение до границата с Румъния, в обхват до около 50 км. навътре във вътрешността на страната, на честота 85 – 108 MHz местните радиопредавания биват изцяло и постоянно заглушавани. По друг начин не може да се обясни отслабването и изчезването им от обхват при разнородни радиоприемници. На тяхно място биват предавани, на същите тези честоти, множество чуждестранни радиопредавания, предимно на турски език, но също така и на румънски, и в определени случаи даже абхазки. В публичния регистър на лицата, имащи право да предават обществени предавания за тези честоти, ние не можахме да намерим регистриран КРС държавния орган с настояването за бързи действия. В жалбата е записано, че незабавна проверка трябва да установи допустимите честоти за излъчване на български радиостанции, както регионални, така и национални, както и биват ли те умишлено заглушавани от задгранични източници. Настоява се също от КРС да предложат възможните решения за отстраняване на проблемите.
В отговор на сигнала, от Комисията предприеха незабавни действия и в началото на следващата седмица контролни групи, съставени от специалисти на КРС и представители на ВМРО ще извършат специализирани замервания по Северното Черноморие.
04.08.2010
http://www.focus-news.net/?id=n1426837

Агенция „КРОС”: Проверяват чистотата на ефира по Черноморието. КРС реагира светкавично на жалба от ВМРО

ВМРО изпрати жалба до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за проблеми с чистотата на ефира на територията на страната ни. Проблемът е от години, но той става особено актуален в периода на летните отпуски, когато почиващите край морето българи могат да избират между много добре чуващи се чужди радиостанции и малко на брой, но с лошо качество български. Проблемът обхваща цялата черноморска ивица на страната ни, но смущенията на роднитерадиостанции от чужди предаватели са особено силни на север.
„През последните години сме свидетели на това как по северното Черноморие, на територията на областите Варна и Добрич, в протежение до границата с Румъния, в обхват до около 50 км. навътре във вътрешността на страната, на честота 85 – 108 MHz местните радиопредавания биват изцяло и постоянно заглушавани. По друг начин не може да се обясни отслабването и изчезването им от обхват при разнородни радиоприемници. На тяхно място биват предавани, на същите тези честоти, множество чуждестранни радиопредавания, предимно на турски език, но също така и на румънски, и в определени случаи даже абхазки. В публичния регистър на лицата, имащи право да предават обществени предавания за тези честоти, ние не можахме да намерим регистрирани с лиценз чуждестранни лица или радиостанции.“ Това се казва в жалбата до д-р Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията.
Освен че информира КРС за един важен проблем, ВМРО се обръща към държавния орган с настояването за бързи действия. В жалбата е записано, че незабавна проверка трябва да установи допустимите честоти за излъчване на български радиостанции, както регионални, така и национални, както и биват ли те умишлено заглушавани от задгранични източници. Настоява се също от КРС да предложат възможните решения за отстраняване на проблемите.
В отговор на сигнала, от Комисията предприеха незабавни действия и в началото на следващата седмица контролни групи, съставени от специалисти на КРС и представители на ВМРО, ще извършат специализирани замервания по Северното Черноморие.
04.08.2010
http://www.cross-bg.net/balgariya/88-novini-i-sabitiya/1146518-proveryavat-chistotata-na-efira-po-chernomorieto

Актуално.ком: Правят замервания по Северното Черноморие – проблем с чистотата на ефира. Замерванията ще започнат още следващата седмица

Следващата седмица ще бъдат направени специализирани замервания по Северното Черноморие заради проблема с чистотата на ефира, съобщиха от ВМРО, предаде „Фокус“.
Преди дни от ВМРО бе изпратена жалба до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), свързана с проблеми с чистотата на ефира на територията на страната ни.
Проблемът е от години, но той става особено актуален в периода на летните отпуски, когато почиващите край морето българи могат да избират между много добре чуващи се чужди радиостанции и малко на брой, но с лошо качество български. Проблемът обхваща цялата черноморска ивица на страната ни, но смущенията на родните радиостанции от чужди предаватели са особено силни на север.
В жалбата до д-р Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията се казва: „През последните години сме свидетели на това как по северното черноморие, на територията на областите Варна и Добрич, в протежение до границата с Румъния, в обхват до около 50 км. навътре във вътрешността на страната, на честота 85 – 108 MHz местните радиопредавания биват изцяло и постоянно заглушавани.
По друг начин не може да се обясни отслабването и изчезването им от обхват при разнородни радиоприемници. На тяхно място биват предавани, на същите тези честоти, множество чуждестранни радиопредавания, предимно на турски език, но също така и на румънски, и в определени случаи даже абхазки.
В публичния регистър на лицата, имащи право да предават обществени предавания за тези честоти, ние не можахме да намерим регистриран КРС държавния орган с настояването за бързи действия.
В жалбата е записано, че незабавна проверка трябва да установи допустимите честоти за излъчване на български радиостанции, както регионални, така и национални, както и биват ли те умишлено заглушавани от задгранични източници. Настоява се също от КРС да предложат възможните решения за отстраняване на проблемите.
В отговор на сигнала, от Комисията предприеха незабавни действия и в началото на следващата седмица контролни групи, съставени от специалисти на КРС и представители на ВМРО ще извършат специализирани замервания по Северното Черноморие
04.08.2010
http://society.actualno.com/news_309970.html

BNews.bg: Тръгва проверка на радиоефира по морето

КРС започва специализирани замервания по Северното Черноморие заради проблема с чистотата на ефира. Комисията беше сезирана преди дни от ВМРО.
Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) започва специализирани замервания по Северното Черноморие от следващата седмица заради проблема с чистотата на ефира.
КРС беше сезирана преди дни от ВМРО и се задейства незабавно.
„Проблемът е от години, но той става особено актуален в периода на летните отпуски, когато почиващите край морето българи могат да избират между много добре чуващи се чужди радиостанции и малко на брой, но с лошо качество български“, пишат в сигнала си воеводите. Те припомнят, че неудобството обхваща цялата черноморска ивица на страната ни, но смущенията са най-силни на север.
Хората на Каракачанов са изчислили, че на територията на областите Варна и Добрич в протежение до границата с Румъния в обхват до около 50 км. навътре във вътрешността на страната на честота 85 – 108 MHz местните радиопредавания са изцяло и постоянно заглушавани.
На тяхно място се хващат много чуждестранни радиопредавания.
Те са предимно на турски език, но има и такива на румънски, а в определени случаи даже абхазки
пишат от ВМРО. Воеводите са направили проверка в публичния регистър на лицата, които имат право да предават обществени предавания за тези честоти и сред тях не е имало регистрирани с лиценз чуждестранни лица или радиостанции.
В жалбата си до Комисията за регулиране на съобщенията
от ВМРО призовават и за незабавна проверка дали български радиостанции са умишлено заглушавани от задгранични източници.
Воеводите ще пратят свои хора към контролните групи на КРС, които започват замерваниеята.
04.08.2010
http://www.bnews.bg/article-13642

Дарикнюз (Варна): Ще замерват радиочестотите по Северното Черноморие

Контролни групи ще замерват честотите за излъчване на българските радиостанции по Северното Черноморие от следващата седмица, съобщават от пресцентъра на ВМРО. В състава на групите са включени специалисти от Комисията за регулиране на съобщенията и представители на ВМРО.
Действията са резултат от изпратената преди дни жалба от ВМРО до комисията. Тя разглежда проблемите с честотата на радиоефира на територията на страната.
„През последните години сме свидетели на това как по Северното Черноморие, на територията на областите Варна и Добрич, в протежение до границата с Румъния, в обхват до около 50 км. навътре във вътрешността на страната, на честота 85 – 108 MHz местните радиопредавания са изцяло и постоянно заглушавани. По друг начин не може да се обясни отслабването и изчезването им от обхват при разнородни радиоприемници. На тяхно място се предават, на същите тези честоти, множество чуждестранни радиопредавания, предимно на турски език, но също така и на румънски, и в определени случаи даже абхазки. В публичния регистър на лицата, имащи право да предават обществени предавания за тези честоти, ние не можахме да намерим регистрирани с лиценз чуждестранни лица или радиостанции.” Това се казва в жалбата до д-р Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията.
В жалбата е записано, че незабавна проверка трябва да установи допустимите честоти за излъчване на български радиостанции, както регионални, така и национални. Трябва да стане ясно и дали те умишлено се заглушават от задгранични източници. Настоява се от КРС да предложат възможните решения за отстраняване на проблемите.
04.08.2010
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=570584

в. „Нова добруджанска трибуна”: Правят замервания по Северното Черноморие заради проблема с чистотата на ефира

Следващата седмица ще бъдат направени специализирани замервания по Северното Черноморие заради проблема с чистотата на ефира, съобщиха от ВМРО. Преди дни от ВМРО бе изпратена жалба до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), свързана с проблеми с чистотата на ефира на територията на страната ни. Проблемът е от години, но той става особено актуален в периода на летните отпуски, когато почиващите край морето българи могат да избират между много добре чуващи се чужди радиостанции и малко на брой, но с лошо качество български.
Проблемът обхваща цялата черноморска ивица на страната ни, но смущенията на родните радиостанции от чужди предаватели са особено силни на север.
В жалбата до д-р Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията се казва: „През последните години сме свидетели на това как по северното черноморие, на територията на областите Варна и Добрич, в протежение до границата с Румъния, в обхват до около 50 км. навътре във вътрешността на страната, на честота 85 – 108 MHz местните радиопредавания биват изцяло и постоянно заглушавани. По друг начин не може да се обясни отслабването и изчезването им от обхват при разнородни радиоприемници. На тяхно място биват предавани, на същите тези честоти, множество чуждестранни радиопредавания, предимно на турски език, но също така и на румънски, и в определени случаи даже абхазки. В публичния регистър на лицата, имащи право да предават обществени предавания за тези честоти, ние не можахме да намерим регистриран КРС държавния орган с настояването за бързи действия. В жалбата е записано, че незабавна проверка трябва да установи допустимите честоти за излъчване на български радиостанции, както регионални, така и национални, както и биват ли те умишлено заглушавани от задгранични източници. Настоява се също от КРС да предложат възможните решения за отстраняване на проблемите.
В отговор на сигнала, от Комисията предприеха незабавни действия и в началото на следващата седмица контролни групи, съставени от специалисти на КРС и представители на ВМРО ще извършат специализирани замервания по Северното Черноморие.
04.08.2010
http://www.ndt1.com/article.php/20100804135517213

в. „Твоят ден” (Варна, Добрич): Войводите вдигнаха на крак комисията по съобщенията

ВМРО вдигна на крак държавната комисия за регулиране на съобщенията (КРС). Това стана, след като войводите изпратиха жалба до регулаторния орган за замърсяването на българския ефир от чужди радиостанции на територията на цялата страна и основно по Северното Черноморие и в Добруджа.
Проблемът с чистотата на ефира ни съществува от години, но той става особено актуален през летния сезон, когато почиващите край морето не могат да чуят българска станция. За сметка на това ефирът кънти от брилянтни честоти на турски и румънски радиа.
Проблемът обхваща цялата черноморска ивица на страната ни, но смущенията на родните радиостанции от чужди предаватели са особено силни на север.
„През последните години сме свидетели на това, как по Северното Черноморие, на територията на областите Варна и Добрич, в протежение до границата с Румъния, в обхват до около 50 км навътре във вътрешността на страната, на честота 85 -108 MHz местните радиопредавания биват изцяло и постоянно заглушавани“, пишат в жалбата си войводите. От КРС изпращат до дни специални контролни групи. В тях ще бъдат включени и представители на ВМРО. Ще бъдат извършени замервания по Северното Черноморие.
05.08.2010

В. „Труд”: Роми от “Овча купел” към полицаи: Мерси за събуждането!

“Мерси за събуждането. По едно кафе да пием?” Така ромите изпратиха вчера отряда от полицаи и служители на общината, който щурмува гетото, което обитават незаконно на столичната ул. “Обиколна” в жк “Овча купел”.
Към 6 ч сутринта униформени и общинари провериха документите на обитателите и им връчиха заповеди до 7 дни да премахнат колибите и да напуснат. Иначе гетото ще бъде съборено принудително.
Появата на полицията предизвика кучешки вой и гневни викове, който отекнаха по хълмовете и до отсрещните блокове.
“От 10 г. сме тука. Бутат ни, щото сме цигани”, гневяха се двадесетината роми, които бяха наизлезли от бараките. Повечето твърдяха, че са кореняци софиянци, но нямало къде да живеят. В разговора една жена призна, че всъщност е от Кюстендил.
Дошла в София да търси работа. Била метачка, но я уволнили. Мъжете от гетото заявиха, че общината нямала работа там, защото теренът бил частен, но не плащали наем. В гетото живеели 10-12 семейства. Родителите се кълняха, че пращат децата на училище в кв. “Факултета”.
Кметът на район “Овча купел” Пламен Йорданов контрира, че по-голяма част от гетото е на общински терен. Освен че живеели незаконно, ромите правели сметища, които общината почистила вече няколко пъти.
От общината си спомниха, че селището се появило по Нова година, а от април нараснало с 4-5 бараки. И вчера около количките бе осеяно с камари смърдящи отпадъци.
Повечето роми били от Медковец и Кюстендил. С неудоволствие те представяха личните си карти.
“Гласувахме за Бойко Борисов. Защо не се застъпи за ромите”, гневяха се жителите. Не разчитали, че премиерът ще им помогне, и затова щели да търсят помощ от лидера на “Евророма” Цветелин Кънчев.
Били готови да се махнат от терена, но ако получат жилища. Харесали си били казарми на трудови войски на ул. “Суходолска”.
“Ако ни бутнат, пак ще се върнем тук и ще строим”, заканиха се ромите.

Лидерът на “Евророма” Цветелин Кънчев: Подкрепяме общината

“Дори и земята, на която е гетото в “Овча купел”, да е частна и да са се разбрали със собствениците, ние сме против да остават там, защото тези хора нямат адресна регистрация.
Пришълци, които крадат, мърсят и правят гета, хвърлят петно върху традиционно живеещите в града. Затова всеки да си отива по родните места, щом не може да се впише в нормалната среда.”
Това е категоричната позиция на лидера на “Евророма” Цветелин Кънчев. Той обяви, че подкрепя действията на общината за премахване на незаконните гета.
“Дори ще получат нашето съдействие. Незаконно живеещите роми не могат да разчитат на нашата подкрепа. Против сме гетата, който изникнаха през последните 15 г.”, заключи той.

Гетото на бул. “Европа” още си стои

Все още няма никакво развитие по въпроса къде ще бъдат настанени ромите от фургонното гето на столичния бул. “Европа”. Това коментира вчера шефът на комисията по обществен ред към общинския съвет Ангел Джамбазки.
Според плановете живеещите във фургоните край пътя ще бъдат преместени в стари казарми извън територията на София. Междуведомствена комисия вече е огледала 4-5 поделения и е избрала подходящо място, но то се пази в тайна. За ремонта щели да са нужни над 2 млн. лв.
За да започне преместването обаче, е нужно правителството да деактува имота и да се реши кой ще финансира ремонта на сградите. 26 семейства (около 134 души) живеят в нечовешки условия вече 10 г. на бул. “Европа”.
05.08.2010
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=566951

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Политиката не е борба за постове, а за идеи

Може да си националист без да мразиш Европа, а да искаш да промениш Европа за добро, да се бориш вътре в Европа...

ВМРО: Правителството да спре тормоза върху собствениците на стари коли

Чиновническото бездушие е на път да доведе до истинска социална катастрофа „Имаш стара кола? Скоро ще ходиш пеша!“. Това...

ВМРО – Гоце Делчев отличи участниците в конкурса „Великият Гоце Делчев през моите очи“

По случай 121 години от гибелта на революционера Гоце Делчев местната организация на ВМРО в гр. Гоце Делчев организира конкурс за рисунка...

Контрера: Над 400 хил. лв. от джоба на българите ще отидат за „София прайд“, пък и ще блокират цяла София. До кога?

Вече се гаврят и с паметта на покойните, като го правят на Черешова задушница! Под „мъдрото“ управление на Васил...

ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата, включително министри, депутати и кметове

Ние от ВМРО винаги сме подкрепяли национално отговорната позиция, че българските мъже трябва да преминат през начална военна подготовка. Това казва в...

Прогнозата на Каракачанов след изборите: ДПС повече няма да стои в сянка

Как се стигна до настоящите изборни резултати? Гост по темата в „Челюсти“ по NOVA NEWS бе лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Контрера: Кабинет за наркомании притеснява столичани в центъра на София

Живущи в район „Сердика“ алармираха за сериозни проблеми със сигурността в района заради дейността на център за наркомании - частна фондация, създала...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir