Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 4 октомври 2010

вижте новините за нас – 4 октомври 2010

„Сега”: Общинска полиция ще има най-рано догодина

„Сега”: Правителството да постави въпроса за компенсациите за България по силата на Ангорския договор

Нюз.бг: Защо идва Ердоган, пита ВМРО

„Актуално”: ВМРО иска среща с Борисов по Циганския въпрос

Агенция „Фокус”: Нашата фамилия е българска, още от преди да се роди Гоце, каза племенникът на Гоце Делчев

Агенция „КРОСС”: Красимир Каракачанов благодари на вътрешния министър за спасяването на ценен за България архив

„Банкеръ”: ВМРО иска среща с премира по Циганския въпрос

Нюз.бг: ВМРО учи Борисов как да се справи с циганите


„Сега”: Общинска полиция ще има най-рано догодина

4 октомври 2010
Общинската полиция в София се отлага за неопределено бъдеще заради липсата на пари. Преди време от „Московска“ 33 обещаха до края на годината да назначат първоначално 50 общински полицаи, като намалят наполовина командированите полицаи от МВР. В момента общината плаща на вътрешното ведомство 2.5 млн. лв. за 110 полицаи.
Предложенията за законови промени, които да позволят на общините да създават своя полиция, вече са изготвени от работната група, която бе сформирана от общината и МВР. „От тук нататък въпросът е откъде ще дойде финансирането – от държавата или от самите общини. Според мен общинската полиция трябва да е с делегиран бюджет като здравеопазването, иначе гражданите ще плащат два пъти за едно и също нещо“, обясни шефът на комисията по обществен ред и сигурност в общинския съвет Ангел Джамбазки. Според него обаче вариантът София да има общинска полиция в началото на следващата година е по-скоро оптимистичен, отколкото реалистичен.
Общинските полицаи ще отговарят за регулирането на трафика, неправилното паркиране, спазването на общинските наредби и охраната на масови събития. Те трябва да охраняват и подлезите. Заради финансови проблеми в момента общинската охранителна фирма „Егида“ не охранява подлезите в столицата. „Те ще бъдат включени в обходните маршрути на полицаите, а там, където има търговски обекти, подлезите се охраняват от частни фирми“, обясни зам.-кметът по сигурността Иван Сотиров. Той допълни, че в момента се изготвя оздравителен план за дружеството, като изключи варианта „Егида“ да бъде приватизирана.
Пълен текст

„Сега”: Правителството да постави въпроса за компенсациите за България по силата на Ангорския договор

4 октомври 2010
Правителството да постави въпроса за компенсациите за България по силата на Ангорския договор при днешното посещение на турския министър-председател Реджеп Ердоган, искат от ВМРО. Според партията българският премиер Бойко Борисов трябва да поиска безусловно възстановяване на собствеността на над 80 имота, принадлежащи на Българската екзархия, както и за предоставяне на компенсации за още 120 църковни имота, „присвоени от турските държавни и местни власти в годините след 1913 г.“. ВМРО настояват Борисов да изиска и „преустановяване на турската намеса във вътрешните работи на България чрез изборните фалшификации, извършвани от ДПС“.
Пълен текст

Нюз.бг: Защо идва Ердоган, пита ВМРО

3 юли 2010
ВМРО разпространиха до медиите своята позиция относно предстоящото посещение в България на турския министър-председател Реджеп Ердоган.
От движението посочват, че то се случва в момент, в който у нас предстои внасянето за разискване в Народното събрание на искане за национален референдум, който да определи позицията на България по турската кандидатура за членство в Европейския съюз.
Ние от ВМРО сме силно обезпокоени от възможността двамата министър-председатели да синхронизират „на тъмно“ позициите и действията си по този въпрос, посочват от ВМРО. От там допълват, че тревогата им е още по-сериозна заради продължаващите опити на председателката на НС Цецка Цачева да омаловажи подписите на близо 330 хиляди граждани.
След изказването си в тази посока преди дни Цачева отново призна неохотата, с която се занимава с този въпрос – задължение, предписано от Закона за прякото участие в държавната власт и местното самоуправление.
Загрижеността ни е продиктувана и от скорошните необмислени и непрофесионални изказвания на външния министър Николай Младенов в стил „Ние сме последните, които ще пречат на Турция“, обясняват от ВМРО. Според тях българското държавно ръководство следва да се поучи от опита на турските си колеги в допитванията към народа.
В тази връзка от движението припомнят, че съвсем наскоро Турция проведе безпрецедентен в своята история референдум за промяна в конституцията. На този фон оправданията на госпожа Цачева изглеждат меко казано неуместни, коментират войводите.
В заключение те заявяват, че посещението на Ердоган е и прекрасен момент българското правителство да постави пред правителството на Турция въпроса за изплащането на компенсациите по силата на Ангорския договор, както и да изиска преустановяване на турската намеса във вътрешните работи на България чрез изборните фалшификации, извършвани от ДПС.
Българският министър-председател следва да постави въпроса за безусловното възстановяване на собствеността на над 80 имота, принадлежащи на Българската екзархия, както и за предоставяне на компенсации за още 120 църковни имота, присвоени от турските държавни и местни власти в годините след 1913-а, настояват още от ВМРО.
Пълен текст

„Актуално”: ВМРО иска среща с Борисов по Циганския въпрос

1 октомври 2010
Официално писмо с искане за среща с премиера Бойко Борисов ще внесе ръководството на ВМРО в понеделник (4 октомври 2010 г.) в Министерски съвет. Желанието е свързано с изострящия се проблем, свързан с циганите в България.
ВМРО ще предложи неотложни и бързоизпълними мерки, които на първо време трябва да бъдат предприети от държавата. На министър-председателя ще бъде представен цялостен документ, чиято реализация ще помогне да се прекрати порочния модел на социални помощи и ширеща се неграмотност и нежелание на циганите да се впишат като пълноценни членове на българското общество.
Тези мерки трябва да залегнат в изготвянето и изпълнението на цялостна държавна политика по Циганския въпрос.
На 29 септември ВМРО внесе в представителството на Европейската комисия своите предложения за общоевропейска политика по вписването на несоциализираните цигански общности. Ние смятаме, че е крайно време българската държава да се ангажира отговорно с разрешаването на Циганския проблем.
Пълен текст

Агенция „Фокус”: Нашата фамилия е българска, още от преди да се роди Гоце, каза племенникът на Гоце Делчев

02 октомври 2010
София. Представители на ВМРО посетиха днес Милан Гоцев – племенник на известния войвода Гоце Делчев, в неговия дом и му връчиха поздравителен адрес по повод 104-тия му рожден ден, съобщиха от партията. Роден е през 1906 г. и е кръстен от майка си на нейния брат Милан, умрял 3 години по-рано, по време на Илинденско-Преображенското въстание.
Милан е впечатляваща личност и достоен наследник на своята знаменита фамилия. На седем годишна възраст (1913 г.) семейството му бяга от Кукуш и се установява в София. Ранният си живот там, той определя просто, но категорично като „живот на бежанци, трагедия скръбна и споделена от много други”. С четиримата си братя и с родителите си дълго време живее по училищата в София. Момчетата помагат за издръжката на семейството като продават вестници. Най-накрая успяват да се установят прилично, когато баща му намира стая на „река Сливница”. Майката му настоява децата й да се учат и всички следват и завършват Юридическия факултет в Софийския университет, освен най-малкият, който следват медицина, но трагично загива млад.
Майка му, Тина също поддържа здрава връзка със своята рода, особено със сестра си Руша, която се заселва в Горна Джумая (днешен Благоевград). Баба Руша, казва Милан Гоцев, е баш революционерката. Тя участва в освободителните войни и нейните синове последват примера й и също се занимават с революционна дейност.
След завършването си, Милан отива да посети своя роден Кукуш. „Голям ми беше копнежът да го видя”, каза той. За своя жалост намира града коренно променен. Кукуш е изпепелен, тъй като е чисто български град, родил много български революционери, град с „жестока съдба”.
Командирован е в Тутракан през 1940 г., където помага да се настанят бежанците, идващи от Румъния. Там среща бъдещата си съпруга Вера, която подпомага каузата като медицинска сестра. Като се връща в София, Милан отваря адвокатска кантора на ул. „Лавеле”, занимава се главно с граждански дела, а по-късно е и съдия. Близо 10 години е кмет в Самоков и Ковачевци (Софийска област).
Милан познава Гоце Делчев като „вуйко Гоце”. Говорейки за посещението си на гроба на Гоце Делчев (с. Баница, Серско) каза, че според него местенето на Гоце в Скопие е грешка и добавя за преиначаването на Гоце Делчев от македонистите: „Гоце е българин, ние сме си българи… още преди раждането на Гоце фамилията е била българска“. Места като гроба на Гоце, а и този на Иван Михайлов в Рим, той нарича „свети места”. Представителите на ВМРО му разказаха за скорошното посещение на гроба на Иван Михайлов в Рим, а и преди години на този на Гоце Делчев в Серско, той се радва „това е хубаво уважение, достойна почит за заслужили големи българи”.
Пълен текст

Агенция „КРОСС”: Красимир Каракачанов благодари на вътрешния министър за спасяването на ценен за България архив

1 октомври 2010
„Като председател на ВМРО – Българско национално движение изказвам своята лична благодарност и благодарността на членовете и симпатизантите на организацията, която носи отговорността на наследник на освободителното движение на македонските българи за проведената акция за спасяването на ценни за българската история архивни материали и вещи. С това свое действие българската държава защитава своя интерес, брани историческата истина и справедливост.
Господин Цветанов, позволете ми да благодаря на ръководените от Вас служби, отговорни за проведената акция. Във ВМРО искрено се надяваме българските институции да са безкомпромисни в опазването на историческото ни наследство. Пожелаваме ви успех в тази дейност“. Това се казва в писмото на председателя на ВМРО до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщиха от МВР.
Пълен текст

„Банкеръ”: ВМРО иска среща с премира по Циганския въпрос

1 октомври 2010
Официално писмо с искане за среща с премиера Бойко Борисов ще внесе ръководството на ВМРО в понеделник (4 октомври 2010 г.) в Министерски съвет. Желанието е свързано с изострящия се проблем, свързан с циганите в България.
ВМРО ще предложи неотложни и бързоизпълними мерки, които на първо време трябва да бъдат предприети от държавата. На министър-председателя ще бъде представен цялостен документ, чиято реализация ще помогне да се прекрати порочния модел на социални помощи и ширеща се неграмотност и нежелание на циганите да се впишат като пълноценни членове на българското общество. Тези мерки трябва да залегнат в изготвянето и изпълнението на цялостна държавна политика по Циганския въпрос, информират от партията.
На 29 септември ВМРО внесе в представителството на Европейската комисия своите предложения за общоевропейска политика по вписването на несоциализираните цигански общности. Ние смятаме, че е крайно време българската държава да се ангажира отговорно с разрешаването на Циганския проблем.
Пълен текст

Нюз.бг: ВМРО учи Борисов как да се справи с циганите

1 октомври 2010
ОТ ВМРО поискаха среща с премиера Бойко Борисов. Поводът, който изтъкват от там е „изострящият се проблем, свързан с циганите в България“.
В понеделник ръководството на партията ще внесе официално писмо с искане за среща с премиера в Министерски съвет.
ВМРО ще предложи неотложни и бързоизпълними мерки, които на първо време трябва да бъдат предприети от държавата.
На министър-председателя ще бъде представен цялостен документ, чиято реализация ще помогне да се прекрати порочният модел на социални помощи и ширеща се неграмотност и нежелание на циганите да се впишат като пълноценни членове на българското общество, посочват от ВМРО.
Тези мерки трябва да залегнат в изготвянето и изпълнението на цялостна държавна политика по Циганския въпрос.
Припомняме, на 29 септември ВМРО внесе в представителството на Европейската комисия своите предложения за общоевропейска политика по вписването на несоциализираните цигански общности.
Ние смятаме, че е крайно време българската държава да се ангажира отговорно с разрешаването на циганския проблем, посочват в заключение от ВМРО.
Пълен текст

Последни Новини

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

ВМРО – Русе номинира Траян Тотев за водач на листата за парламентарните избори

На съвместно заседание между Общинското и Областното ръководство на ВМРО - Русе бяха обсъдени имената на кандидатите за народни представители в 19...

Джамбазки: Мораториум върху търговията с въглеродните емисии ще спре безумната „Зелена сделка“

Има просто решение за спиране на европейската „Зелена сделка“ и това е приемането на мораториум върху търговията с въглеродни емисии.

Контрера: С аферата „Живко Коцев“ Промяната стана мафията

Защо Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанасов още не са разпитани? Тази остра позиция във връзка с горещите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir