Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 7 октомври 2010

вижте новините за нас – 7 октомври 2010

БТВ, „Тази сутрин“: Красимир Каракачанов за референдума срещу Турция в ЕС

Агенция „КРОСС“: Красимир Каракачанов: Ще протестираме, ако искането за референдум не стигне до зала

Нюз.бг: ВМРО упрекна Сидеров в пазарлъци за „Турция в ЕС”

Фрог Нюз: Кр. Кракачанов: Сидеров мъти в чуждо гнездо

BNews: ВМРО: Сидеров рекетира Борисов

Агенция „Фокус“: ВМРО: Опит за политически рекет е проявата на „Атака” в парламента

Днес.бг: ВМРО и Атака на нож

Дарик нюз Велико Търново: Депутатите да кажат становището си за еврочленство на Турция, настояват от ВМРО


БТВ, „Тази сутрин“: Красимир Каракачанов за референдума срещу Турция в ЕС

7 октомври 2010
Видео

Агенция „КРОСС“: Красимир Каракачанов: Ще протестираме, ако искането за референдум не стигне до зала

6 октомври 2010
До края на другата седмица по закон НС трябва да се произнесе ще прави ли референдум или не. Това заяви пред ТВ+ в предаването „Свободна зона“ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод внесената подписка от организацията с искане за провеждане на референдум „за“ или „против“ членството на Турция в ЕС. „Законът има императивна форма – в рамките на три месеца НС трябва да се произнесе. Цачева да прочете закона за референдумите, обяснението, че не могат да задължат служба ЕСГРАОН, да удостовери подписите е несериозно“, е мнението на Каракачанов. „Ако искането за референдум не стигне до парламентарната зала, има форми на граждански протест и ние ще ги използваме. Разбирам опасенията на ГЕРБ, че при подобен референдум резултатът ще е ясен. Ние искаме въпросът за членството на Турция в ЕС да бъде поставен на всенародно допитване“, каза лидерът на ВМРО. Ердоган се държа преди дни като турски султан при посещението си в България, коментира Каракачанов. „Първо ни благодари че се отнасяме добре с мюсюлманското малцинство, а знае че в България няма малцинства. Влезе в спора между двама кандидати за мюфтии и на практика каза, че той е човекът, който легитимира ислямския водач в България“, коментира Красимир Каракачанов.
Пълен текст

Нюз.бг: ВМРО упрекна Сидеров в пазарлъци за „Турция в ЕС”

7 октомври 2010
Красимир Каракачанов от ВМРО призова управляващите да вземат адекватно решение за провеждането на референдум по отношение на членството на Турция в Евросъюза.
В студиото на бТВ той припомни, че след няколко дни изтича законният срок, в който парламентът трябва да вземе решение относно неговото провеждане. По думите му това е първата възможност в България да се проведе първият легитимен референдум в новата история на страната.
Според Каракачанов, когато депутатите се съберат да гласуват това решение, от ВМРО ще призоват всички 340 000 души, които са се подписали в подписката, внесена вече в НС, да подкрепят своите искания пред сградата на НС.
Каракачанов коментира и вчерашната бурна реч на лидера на „Атака“ Волен Сидеров от парламентарната трибуна така: „Чух крайна реч по същество, но не чух Сидеров да поиска от правителството да се проведе референдум за членството на Турция в ЕС“.
Каракачанов допълни, че това е важно решение, което не трябва да се решава на тъмно или когато един или друг посланик натисне някой.
Председателят на ВМРО предположи, че вчерашните изказвания на Волен Сидеров са опит да се включи в темата, може би ревност, „защото той говореше за това по време на европейските избори“.
Ако аз бях с 20 депутати в парламента, със сигурност щях да поискам този въпрос да влезе в залата и да се гледа. Ако това не се случва, значи става дума за други пазарлъци, категоричен бе Каракачанов.
Той подчерта, че не знае какви са мотивите за действията на лидера на „Атака“. „Знам само, че не може та се прави така – ни в клин, ни в ръкав“, заяви Каракачанов и допълни, че това е поведение на извънпарламентарна партия или група за влияние.
Председателят на ВМРО подчерта, че са подели нова инициатива „Попитай депутата си“, при която депутатите от избирателните райони са поканени на среща с хората, които са се подписали в подписката. По думите му нито един от поканените депутати, включително и от „Атака“, не са се явили на срещата.
Дори самият Волен Сидеров липсва в нашата подписка. За какво говорим тогава, възмути се Каракачанов и допълни: „Нека не става като историята с кукувицата, която обича да снася в чуждо гнездо.“
Пълен текст

Фрог Нюз: Кр. Кракачанов: Сидеров мъти в чуждо гнездо

7 октомври 2010
Лидерът на Атака изпълнил ефектна ПР акция в парламента вчера. Защо не реагира преди 4 дни, когато Ердоган беше тук и се държа безобразно, попита лидерът на ВМРО.
Не знам какви са мотивите на Сидеров за вчерашната ефектна ПР акция, при която с черна тениска се обяви против членство на Турция в ЕС, обяви по БТВ лидерът на ВМРО Кр. Каракачанов. Може би г-жа Цачева е знаела предварително, защото не беше особено притеснена, добави той.
Ердоган се държа безобразно в България но това беше преди 4 дни, той благодари за турското малцинство, обяви, че ще възстановява турски паметници. Кои? Турската джамия ли?, попита Каракачанов и каза, че тогава Сидеров не реагирал.
Той напомни, че подписката на ВМРО за референдум против членството на Турция в ЕС не е подкрепена от Атака, а Сидеров мътел в чуждо гнездо. Това е първата възможност да се проведе легитимен референдум в историята на България, добави той.
Пълен текст

BNews: ВМРО: Сидеров рекетира Борисов

6 октомври 2010
ВМРО заподозря„Атака”, че се опитва да рекетира правителството
с изявата си срещу членството на Турция в ЕС по време на дебатите по вота на недоверие в парламента.
Волен Сидеров и депутатите му се появиха с тениски с надпис срещу еврочленството на Анкара и разкритикуваха премиера Бойко Борисов, че е дал подкрепа за съседите.
 „Политическо търгашество и опит за натиск върху правителството е демонстрацията на парламентаната група на „Атака”
днес в Народното събрание с тениски с надпис от кампанията на ВМРО „Не на Турция в ЕС””, обявиха в декларация воеводите.
Хората на Красимир Каракачанов припомнят и че в продължение на три месеца са събрали  близо 330 хиляди подписа в подкрепа на референдум срещу турското членство в ЕС. „Предлагаме на „Атака” вместо с тениски да подкрепят каузата с реални политически действия”, призоваха воеводите.
От ВМРО поискаха и националистите да убедят премиера да съдейства за референдума
и ясно да му заявят: Или референдум, или край на подкрепата за правителството!
Пълен текст

Агенция „Фокус“: ВМРО: Опит за политически рекет е проявата на „Атака” в парламента

06 октомври 2010
София. Политическо търгашество и опит за натиск върху правителството е демонстрацията на парламентарната група на „Атака” днес в Народното събрание с тениски с надпис от кампанията на ВМРО „Не на Турция в ЕС”. Това се посочва в позиция на ВМРО.
От партията питат къде беше Волен Сидеров преди два дни, когато турският министър-председател Ердоган беше на посещение в София. „Задаваме си въпроса дали днешната артистична проява не е продиктувана от елементарен опит за политически рекет по време на обсъждането на вота на недоверие към правителството. Припомняме, че ВМРО и ТВ „СКАТ” три месеца събираха подписи и близо 330 хиляди души подкрепиха искането за референдум срещу турското членство в ЕС. Предлагаме на „Атака” вместо с тениски да подкрепят каузата с реални политически действия. Само така тази партия може да докаже, че е искрена в своите ефектни политически жестове. Нека нейните народните представители убедят своите партньори от ГЕРБ първо да насрочат обсъждане на искането за референдум, както е по закон, и второ – да убедят управляващите да гласуват „за” провеждането на такъв референдум. И накрая, ясно да заявят на премира: Или референдум, или край на подкрепата за правителството”, се посочва още в позицията на ВМРО.
Пълен текст

Днес.бг: ВМРО и Атака на нож

6 октомври 2010
Задочен сблъсък между ВМРО и Атака се оформи в сряда след скандалното изказване на Волен Сидеров в парламента.
Политическо търгашество и опит за натиск върху правителството е демонстрацията на парламентарната група на „Атака” днес в Народното събрание с тениски с надпис от кампанията на ВМРО „Не на Турция в ЕС”, реагираха от партията на Красимир Каракачанов.
Питаме се къде беше Волен Сидеров преди два дни, когато турският министър-председател Ердоган беше на посещение в София. Задаваме си въпроса дали днешната артистична проява не е продиктувана от елементарен опит за политически рекет по време на обсъждането на вота на недоверие към правителството, коментират от ВМРО.
Войводите зоват хората на Сидеров „ясно да заявят на премиера: или референдум срещу турското членство в ЕС, или край на подкрепата за правителството“. 
Пълен текст

Дарик нюз Велико Търново: Депутатите да кажат становището си за еврочленство на Турция, настояват от ВМРО

6 октомври 2010
ВМРО организира среща с великотърновските депутати  в понеделник по повод искането за провеждане на референдум за членството на Турция в ЕС. По инициатива на ВМРО в цялата страна се проведе подписка за организиране на всенародно допитване, която бе подкрепена от 330 000 български граждани, от които 18 700 от великотърновска област.
Съгласно закона, Народното събрание трябва да насрочи разискване по въпроса до 14- ти октомври. Срещата във В. Търново е насрочена за 11 октомври от 15, 00 часа в ритуалната зала на Общината, съобщи областният лидер на ВМРО доц. Милен Михов.
Той информира още, че местната организация на партията е поискала с писмо становището на  депутатите от региона за свикването на референдум. Отговорил е само Емил Василев от РЗС, уточни Милен Михов. Партията на Яне Янев е и единствената до момента, която е потвърдила, че ще има свои представител на срещата в старата столица.
От ВМРО са поискали техни представители да имат право на изказвания по време на дебатите в парламента по повод искането за референдум. В същия ден пред сградата на Народното събрание ще има митинг в подкрепа на искането. В случай, че депутатите откажат да насрочат референдум, въпросът ще бъде отнесен до Европейския съд за правата на човека, каза Милен Михов.
Пълен текст

Дарик нюз Благоевград: Протест на Златарево за колите на българи в Македония

7 октомври 2010
Македонци с българско гражданство протестират днес на ГКПП – Златарево заради наредба на властите в западната ни съседка, според която от 1 октомври не могат да карат коли с чужда регистрация, ако не са платили мито. Протестиращите ще бъдат подкрепени от структурите на ВМРО в Благоевград и Петрич, съобщи лидерът Георги Васев.
Организатори на протестните действия са представители на сдруженията „Преображение“ и „Мост“. Митингът ще бъде проведен на българския граничен пункт с Македония при Златарево към 12.00 часа.
От централата на ВМРО в Пиринско съобщиха, че македонските власти са принуждавали гражданите с български и македонски паспорти да платят за регистрираните в България автомобили такси от 1000 до 3000 евро. Според представителите на сдруженията близо 50 000 души с двойно гражданство са купили коли от България и са ги регистрирали в местни общини.
Пълен текст

Последни Новини

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

ВМРО – Русе номинира Траян Тотев за водач на листата за парламентарните избори

На съвместно заседание между Общинското и Областното ръководство на ВМРО - Русе бяха обсъдени имената на кандидатите за народни представители в 19...

Джамбазки: Мораториум върху търговията с въглеродните емисии ще спре безумната „Зелена сделка“

Има просто решение за спиране на европейската „Зелена сделка“ и това е приемането на мораториум върху търговията с въглеродни емисии.

Контрера: С аферата „Живко Коцев“ Промяната стана мафията

Защо Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанасов още не са разпитани? Тази остра позиция във връзка с горещите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir