Начало Зеленото е родолюбие ВМРО с призив за доброволци

ВМРО с призив за доброволци

Родината има нужда от своите синове и дъщери! Каквото и да говорят безотговорните политикани, управляващи страната, всеки един човек горе е жизненоважен за спасяването на гората!

Това бяха първите коментари на младежите от ВМРО, след като слязоха от горящото Бистришко бранище на Витоша. Те се включиха като доброволци при гасенето на пожара в планинската местност до София. Кадри от мястото на пожара може да видите тук.

„Горе е ад! Това е бедствие!“, бяха думите на заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки при гасенето.

След като огънят започна да обхваща гората над село Бистрица, ВМРО призова всеки, който има възможност, да се включи в доброволческите отряди. Една от каузите за членовете и симпатизантите на ВМРО е българската природа. Под мотото „Зеленото е родолюбие“ те организират различни мероприятия както за опознаване, така и за защита на природните богатства на България.

След много усилия доброволните формирования за защита на населението при бедствия и кризи към Столична община най-сетне са факт. Те бяха предложени преди време от Ангел Джамбазки.

Всеки физически и психически здрав български гражданин, който отговаря на определени условия, може да се запише доброволец и да получи съответното обучение, обясни Джамбазки след последното голямо земетресение в София.

Няма значение дали става дума за природно бедствие или умишлено създадена опасна ситуация всеки, който се чувства способен да защити както гражданите, така и природата, трябва да се включи в доброволческите формирования към Столична община.

ВМРО.бг предоставя улеснен достъп до набора документи, необходими за кандидатстване за доброволец. Преди да ги подадете се уверете, че отговаряте на посочените изисквания към доброволците:

Трябва да сте навършили 18 години, независимо от трудовото или служебното правоотношение

Трябва да сте физически и психически здрави

Трябва да несте осъждани за умишлени престъпления от общ характер

Трябва да имате умения за работа в екип

Трябва да сте способни да поемат отговорност

Необходимите документи за кандидатстване са:

Заявление за членство в доброволно формирование и декларация за кандидатстване в доброволно формирование. Обявата с подробности за кандидатстване може да намерите тук.

6 юли 2012

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Добра новина за българчетата в Гора

Добра новина за българчетата в Гора. Завърши обновяването на компютърния кабинет и санитарните възли в общинското училище в с. Шищевец, Кукаска Гора,...

Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Днес в Народното събрание депутати от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ влязоха в остър спор с депутатите от БСП. Социалистите за...

Нова структура на ВМРО в р-н „Приморски“ във Варна

На 29 октомври 2020 г. бе учредена нова местна организация на ВМРО в район „Приморски“, град Варна. Пожелавам успех...

Искрен Веселинов: ВМРО има две основни идеи за края на „вечния длъжник“

Едната е за абсолютната давност, законопроектът е минал на първо четене, обясни депутатът При вечния длъжник винаги има предпоставки...

Александър Сиди: Да спрем кредиторите да гонят хората безкрайно

Кредиторите скачат, защото от тяхна гледна точка е най-логично при дадени едни пари, които не са върнати, да преследват своя интерес.

Патриотично видео за Деня на будителите от дамите във ВМРО

Патриотично видео – поздравление по повод Деня на народните будители – 1 ноември, публикуваха дамите от ВМРО. Членовете на...

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Коментари