Начало По места ВМРО - Варна: “БСП играе опозиция в Общинския съвет , тъй като...

ВМРО – Варна: “БСП играе опозиция в Общинския съвет , тъй като няма достъп до баницата”

Омерзени сме от поведението на БСП на последната сесия на Общинския съвет във Варна. Това заявиха координаторът на ВМРО за Шумен и Варна Стефан Соколов и секретарят на регионалната структура на Организацията Цончо Ганев.

“Това което се случи в зала Пленарна миналата седмица хвърли грозно петно върху ОбС – Варна. Сблъскаха се икономическите лобита на БСП и на ГЕРБ върху една от последните зелени площи в курорта “Златни пясъци”. Казвам грозно, защото докато града се управляваше от мнозинство с Борислав Гуцанов на чело, беше допуснато безразборно застрояване на “Златни пясъци”. Хиляди декари гора бяха изсечени, вместо да се търси облагородяване на курорта и това с благословията на БСП. Сега, когато ГЕРБ държат и ножа, и хляба благодарение на ДПС, БСП се държат като ощипани”, коментира Цончо Ганев.

По думите му изход от създалата се ситуация може да се намери единствено, когато се създаде регистър на зелените площи в общината. Това обаче все още не се е случило, тъй като тогава няма да могат да се вземат комисионни. “Просто трябва да се спази закона. Ние само това искаме. Още повече, че регистърът е задължелна част от Общия устройствен план”, каза в тази връзка той.

От ВМРО – Варна не спестиха критиките си и към новото мнозинство в местния парламент. “Не прави чест на ГЕРБ и на коалиционните им партньори, че продължават застрояването на Златни пясъци. Още повече, че там съществува и друг проблем. Собствениците на апартаменти в построените жилищни сгради в комплекса не могат да се регистрират там и съответно не могат да плащат данъците си в общината. Ние питаме, защо се позволяват строежите на апартаменти, след като не се дава възможност на живеещите там да се регистрират по постоянен адрес?”, риторично попита Ганев.

Ганев заяви, че през годините БСП е раздавала от общинската баница на всички партии в ОбС, за да не се надига глас и в момента острата им реакция като опозиция в местния парламент трябва да се разбира като следствие на това, че им е отрязан достъпа до тези средства. “В момента ДПС и ГЕРБ прибират всичко”, посочи той.

По думите му, признак за непоследователността на БСП  в Общинския съвет е факта, че след това паритята не се е протовопоставила на предложението да се отпуснат 3 млн. лв. за облагородяване на с. Каменар, които в действителност ще отидат за построяване на жилищни блокове.

16 март 2011

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“.

ВМРО с декларация в парламента по повод 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа

Тържествена декларация по повод 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България прозвуча от трибуната на Народното събрание. Декларацията...

Карлос Контрера: Новият Отечествен фронт в СОС е БСП, ДБ и Спаси София

В четвъртък – 24 септември 2020 г., по време на сесията на Столичния общински съвет новият Отечествен фронт – БСП, „Демократична България“...

Красимир Каракачанов: Северна Македония няма намерение да води искрен диалог с България

България няма да се противопостави, а ще каже, че не е дошло време за насрочване на дата за насрочване на първата междуправителствена...

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората Да има доброволна военна служба от 1...

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

Коментари