Начало Блог Ангелов: Обединени патриоти имат амбиция да са първа политическа сила

Ангелов: Обединени патриоти имат амбиция да са първа политическа сила

 „Обединени патриоти“ не се борим просто за някакво присъствие в политиката, а имаме амбицията да сме на първо място в политическия живот на България, за да наложим идеите, които смятаме за правилни за нашата държава и народ.

Това заяви организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в студиото на „Добро утро, българи“ по телевизия АЛФА.

Не само ГЕРБ и БСП са взаимствали от програмата на Патриотите, но и от партията на Марешки, каза Ангелов и обясни, че тази вълна я има още от кандидатпрезидентската кампания, когато всички участници в нея вкупом са се обявили за патриоти. Това по думите му е добре, защото от 20 и повече години и ВМРО, и АТАКА и НФСБ се борят всички в Българя да бъдат патриоти.

Успех за Патриотите е, че наложихме своите виждания и тези в програмите на другите политически партии, което значи, че сме работили в правилната посока, посочи той.

Като лицемерие обаче определи отношението на политическите опоненти, които доскоро са отричали идеите на Патриотите, а сега изведнъж ги припознават. Всички помним борбата на Обединени патриоти за минимална пенсия от 300 лв., а тогава ГЕРБ твърдеше, че няма такива средства и че ние ме били популисти. Сега те го предлагат, обясни Ангелов.

Доходите, грижа за решаването на демографската криза, което е проблем за националната сигурност на държавата, заплахата от Турция, прогонването на нелегалните имигранти от България и възпирането им – това ще са акценти от програмата на Обединени патриоти, стана ясно от думите на Ангелов. Това са неща, които Патриотите не само са предлагали, но и са показали начините, по които да се случат.

Друг акцент за Обединени патриоти е грижата за българския дребен и среден бизнес. Държавата трябва да защити българските производители – например въвеждане отново на български държавен стандарт. Това ще гарантира внасяне отвън само на качествени стоки и ще спомогне за възраждането на българското производство. Трябва да се премахне бюрокрацията и корупцията, каза Ангелов и е категоричен, че Обединени патриоти могат да предложат по-добри решения от другите политически формации.

ДПС беше политическия Франкенщайн, който дразнеше всички хора в България. Така Ангелов отчете пък успехът, че протурската партия е изтикана от властта, което бе обещано от Патриотичния фронт на миналите парламентарни избори.

С участие в изпълнителната власт Патриотите реално ще могат да работят за решаване на проблемите за българите. Това не е самоцел, а е шанс да направим изповядваните от нас идеи да залегнат в управлението на страната. Никога няма да участваме с ДПС или етнически партии в управление, категоричен е той. Ангелов допълни, че няма никакво съмнение, че в обединението около ДОСТ се вижда дългата ръка на Турция и нейния диктатор Ердоган.

По повод изказването на американски конгресмен за разделяне на Македония Юлиан Ангелов каза, че проблемите на Балканите са заложени в продължение на повече от столетие – това да има етнически малцинства в различни граници, заради което няма мир и спокойствие по нашите земи. 

Явно определени политици виждат решаването на този проблем с разделянето на държави по етнически принцип. Защото реално над век тук има напрежение, войни и конфликти, каза организационният секретар на ВМРО.

Конгресменът е прав, че трябва да се намери вариант за решаване на проблемите. Ние от ВМРО винаги сме настоявали българите в Македония да бъдат защитени. Техен е изборът дали чрез референдум да се присъединят към България, или да останат като отделна държава, но на база спазване на историческата истина, заяви той.

Ангелов информира, че преди седмици в Европарламента е предложено признаването на българите в Албания, битка, която национално отговорните политически сили в България водят от години. Българските организации от Албания са на позиция, че е редно да е признато българското малцинство там.

Според него е проблем, че само Патриотите се грижат за защитата на интересите на българските общности в други държави. Досегашните управляващи реално нямат позиция в тази посока. Затова и Юлиан Ангелов е на мнение, че влизането на Патриотите в изпълнителната власт ще е гаранция за защита на националните ни интереси в държави с български общности.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ДПС готви парламентарна хватка, за да има правителство

ДПС ще направи парламентарни хватки, за да има правителство. Всичко е договорено в Росенец. Депутатите от партията на Ахмед Доган ще излезнат...

Веселинов: ДПС ще управлява с ИТН независимо какво се говори за пред обществото

Липсата на Патриотите в парламента отваря широко вратите за връщане на ДПС в управлението. Всичко, което става в 46-ото Народно събрание е...

Глобалистите с картечница

Европа се разцепва на две под напора на културната война, която набира скорост Ние сме стожер на християнството на...

Контрера: 16 години след Тройната коалиция ще имаме Четворна коалиция, като общото между тях е участието на ДПС

Ликуй, народе! Статуквото падна! Партиите на протеста избраха председател на Народното събрание и трасираха пътя към нова управленска коалиция, която ще ни...

Искрен Веселинов: Желая успех на Слави, на сценаристите, на балета и на актьорската вечер

ИТН са в капана на Конституцията, смята заместник-председателят на ВМРО Започва работа 46-ото НС. Местата си ще заемат 112...

Сиди: Г-н Трифонов е космополит, докато ние си представяме скромна България на три морета

За резултата на коалиция „Български патриоти“, за възможните варианти за излизане от политическата криза, за липсата на представител на консервативното политическо пространство...

Красимир Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес! Това послание отпръви към лидера...

Коментари