Начало Блог Ангелов: Обединени патриоти имат амбиция да са първа политическа сила

Ангелов: Обединени патриоти имат амбиция да са първа политическа сила

 „Обединени патриоти“ не се борим просто за някакво присъствие в политиката, а имаме амбицията да сме на първо място в политическия живот на България, за да наложим идеите, които смятаме за правилни за нашата държава и народ.

Това заяви организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в студиото на „Добро утро, българи“ по телевизия АЛФА.

Не само ГЕРБ и БСП са взаимствали от програмата на Патриотите, но и от партията на Марешки, каза Ангелов и обясни, че тази вълна я има още от кандидатпрезидентската кампания, когато всички участници в нея вкупом са се обявили за патриоти. Това по думите му е добре, защото от 20 и повече години и ВМРО, и АТАКА и НФСБ се борят всички в Българя да бъдат патриоти.

Успех за Патриотите е, че наложихме своите виждания и тези в програмите на другите политически партии, което значи, че сме работили в правилната посока, посочи той.

Като лицемерие обаче определи отношението на политическите опоненти, които доскоро са отричали идеите на Патриотите, а сега изведнъж ги припознават. Всички помним борбата на Обединени патриоти за минимална пенсия от 300 лв., а тогава ГЕРБ твърдеше, че няма такива средства и че ние ме били популисти. Сега те го предлагат, обясни Ангелов.

Доходите, грижа за решаването на демографската криза, което е проблем за националната сигурност на държавата, заплахата от Турция, прогонването на нелегалните имигранти от България и възпирането им – това ще са акценти от програмата на Обединени патриоти, стана ясно от думите на Ангелов. Това са неща, които Патриотите не само са предлагали, но и са показали начините, по които да се случат.

Друг акцент за Обединени патриоти е грижата за българския дребен и среден бизнес. Държавата трябва да защити българските производители – например въвеждане отново на български държавен стандарт. Това ще гарантира внасяне отвън само на качествени стоки и ще спомогне за възраждането на българското производство. Трябва да се премахне бюрокрацията и корупцията, каза Ангелов и е категоричен, че Обединени патриоти могат да предложат по-добри решения от другите политически формации.

ДПС беше политическия Франкенщайн, който дразнеше всички хора в България. Така Ангелов отчете пък успехът, че протурската партия е изтикана от властта, което бе обещано от Патриотичния фронт на миналите парламентарни избори.

С участие в изпълнителната власт Патриотите реално ще могат да работят за решаване на проблемите за българите. Това не е самоцел, а е шанс да направим изповядваните от нас идеи да залегнат в управлението на страната. Никога няма да участваме с ДПС или етнически партии в управление, категоричен е той. Ангелов допълни, че няма никакво съмнение, че в обединението около ДОСТ се вижда дългата ръка на Турция и нейния диктатор Ердоган.

По повод изказването на американски конгресмен за разделяне на Македония Юлиан Ангелов каза, че проблемите на Балканите са заложени в продължение на повече от столетие – това да има етнически малцинства в различни граници, заради което няма мир и спокойствие по нашите земи. 

Явно определени политици виждат решаването на този проблем с разделянето на държави по етнически принцип. Защото реално над век тук има напрежение, войни и конфликти, каза организационният секретар на ВМРО.

Конгресменът е прав, че трябва да се намери вариант за решаване на проблемите. Ние от ВМРО винаги сме настоявали българите в Македония да бъдат защитени. Техен е изборът дали чрез референдум да се присъединят към България, или да останат като отделна държава, но на база спазване на историческата истина, заяви той.

Ангелов информира, че преди седмици в Европарламента е предложено признаването на българите в Албания, битка, която национално отговорните политически сили в България водят от години. Българските организации от Албания са на позиция, че е редно да е признато българското малцинство там.

Според него е проблем, че само Патриотите се грижат за защитата на интересите на българските общности в други държави. Досегашните управляващи реално нямат позиция в тази посока. Затова и Юлиан Ангелов е на мнение, че влизането на Патриотите в изпълнителната власт ще е гаранция за защита на националните ни интереси в държави с български общности.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Не вярвам загиналите в Кот д’Ивоар българи да са участвали в бойни действия

Не е новина, че български бивши военни обучават пилоти в няколко африкански държави, Кот д’Ивоар е една от държавите. Доколкото знам, те...

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Коментари