Начало Българите по света Българка от Западните покрайнини към БНР: Пеете „Кой уши байрака“ на турски...

Българка от Западните покрайнини към БНР: Пеете „Кой уши байрака“ на турски език

Публикуваме коментара на Нена Василева – българка от Босилеград, Западните покрайнини. В социалната мрежа Василева изразява искреното си възмущение от акта на СЕМ, с който се дава лиценз за излъчване на програма на турски език по Българското национално радио. Българската изказва огорчение от решението и го определя като поредното, което разделя българите. Тя споделя и за мъките на сънародниците ни в Западните покрайнини и липсата на български медии там. Защо БНР не открие програма за сънародниците ни от историческите общности, на български език, а открива програма на турски в България?

Вижте коментара на Нена Василева:

СЕМ разреши на БНР да създаде турско радио „Кърджали”. Честито на печелившите! Господа, с решението си за пореден път успяхте да разделите българското общество и противопоставите българите и българските турци! Не че Ви е грижа за това население, решението Ви беше в подкрепа на една политическа партия, която се стреми да спечели дивиденти за предстоящите избори. 

Обръщам се към четиримата членове на СЕМ, които гласуваха „за” турско радио. Господа, знаете ли, че в Сърбия до 1 юли трябваше да се приватизират всички медии? Не се намери желаещ да купи БЪЛГАРСКОТО Радио в Босилеград и то ще бъде закрито! В Босилеград живее признато от сръбската държава малцинство, което ще остане без информиране на български език. Вие какво направихте за решаването на този проблем на българите в Сърбия? Въпросът е риторичен, а отговорът е нищо! Сигурна съм, че не сте и запознати с този проблем на българите, които не по собствено желание живеят на родна земя, но в чужда държава!

Не Ви интересуват българите в чужбина и техните проблеми, свързани с информирането им на български език. Вие сте се загрижили и заели да откривате турско радио в Кърджали, за да разделяте българското общество.

Господин Янкулов, директоре на Българското НАЦИОНАЛНО радио, БНР е национална медия, медия на българската НАЦИЯ! Задължението ѝ е да дава информация на обществото и за онези българи, които живеят извън границата на Родината.
Питам Ви защо проблемите на българите в Западните покрайнини не се отразяват от БНР? Защо усилията им за опазването на българската им народност, култура, език и традиции не намират място в програмите на БНР?

Докато нас, българите от Западните покрайнини, ни мачкат, асимилират и прогонват от бащините ни огнища – БНР мълчи! Не, БНР не мълчи – то пее „Кой уши байрака” на турски език!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари