Начало Народно събрание Петрова: Защо не „Зайченцето бяло“, а песента за Райна княгиня?

Петрова: Защо не „Зайченцето бяло“, а песента за Райна княгиня?

14 от 18 народни представители от Патриотичния фронт бяха в парламентарна зала по време на извънредното заседание на 29 септември, на което не се събра кворум, на което трябваше да се гласуват промени в Закона за предучилищно и училищно образование.

За това информира депутатът от ВМРО и председател на Националната женска организация към партията д-р Султанка Петрова в ефира на ТВ 7.

Ние от ВМРО влязохме в този парламент със съвестта, че ще работим за българския избирател. Ние искаме да покажем едно ново политическо говорене, морал и отговорност към обществото, поясни тя.

Не е роля единствено на мнозинството да осигурява кворум, това е ангажимент на всички членове на Народното събрание. Ние сме избрани от българския народ, за да защитаваме неговите интереси. Ние сме законотворци, ако не сме в зала, няма как да можем да си свършим работата, категорична бе Петрова.

По повод скандала с песента за Райна Попгеоргиева, изпълнена на предизборно мероприятие на ДПС на турски език, Петрова попита защо след като турският изпълнител толкова много иска да пее български песни не е изпял „Зайченцето бяло“, а точно една от символните патриотични песни, на които българският народ поставя ръка на сърцето си и отдава чест на хората, загинали за Родината и освобождението ѝ.

Недопустимо е Райна Княгиня да бъде сравнявана с някоя си Райме и с любовни истории. Трябва да има малко морал в такива актове, възмути се  тя и припомни, че потомците на Райна Попгеоргиева са поискали от Лютви Местан да посети Панагюрище и лично да целуне и да се поклони пред знамето, извезано от българската героиня, за да покаже своето уважение към делото и паметта ѝ.

Петрова бе категорична, че трибуната на Народното събрание не трябва да се използва за предизборни декларации и да обслужва предизборни партийни интереси.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Висока оценка за „Балканска стена 2020“

Тактическото учение се провежда на учебен полигон „Корен“ Висока оценка на подготовката и способностите на участниците в учение „Балканска...

Коментари