Home Народно събрание Петрова: Защо не „Зайченцето бяло“, а песента за Райна княгиня?

Петрова: Защо не „Зайченцето бяло“, а песента за Райна княгиня?

14 от 18 народни представители от Патриотичния фронт бяха в парламентарна зала по време на извънредното заседание на 29 септември, на което не се събра кворум, на което трябваше да се гласуват промени в Закона за предучилищно и училищно образование.

За това информира депутатът от ВМРО и председател на Националната женска организация към партията д-р Султанка Петрова в ефира на ТВ 7.

Ние от ВМРО влязохме в този парламент със съвестта, че ще работим за българския избирател. Ние искаме да покажем едно ново политическо говорене, морал и отговорност към обществото, поясни тя.

Не е роля единствено на мнозинството да осигурява кворум, това е ангажимент на всички членове на Народното събрание. Ние сме избрани от българския народ, за да защитаваме неговите интереси. Ние сме законотворци, ако не сме в зала, няма как да можем да си свършим работата, категорична бе Петрова.

По повод скандала с песента за Райна Попгеоргиева, изпълнена на предизборно мероприятие на ДПС на турски език, Петрова попита защо след като турският изпълнител толкова много иска да пее български песни не е изпял „Зайченцето бяло“, а точно една от символните патриотични песни, на които българският народ поставя ръка на сърцето си и отдава чест на хората, загинали за Родината и освобождението ѝ.

Недопустимо е Райна Княгиня да бъде сравнявана с някоя си Райме и с любовни истории. Трябва да има малко морал в такива актове, възмути се  тя и припомни, че потомците на Райна Попгеоргиева са поискали от Лютви Местан да посети Панагюрище и лично да целуне и да се поклони пред знамето, извезано от българската героиня, за да покаже своето уважение към делото и паметта ѝ.

Петрова бе категорична, че трибуната на Народното събрание не трябва да се използва за предизборни декларации и да обслужва предизборни партийни интереси.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

МЕДИИТЕ ЗА ВМРО

Днес.БГ: ВМРО: Големите партии гледат на ИК като възможност за гласове Нюз.БГ:Джамбазки: Речта на Урсула фон дер Лайен е пълна с противоречия и полуистини БНТ: Каракачанов:...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места.

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Каракачанов към ЕП: Правите опити да наложите коминтерновски тези за „македонско малцинство“. Няма да го позволя!

В същото време оказвате системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система

Коментари