Начало Народно събрание Петрова: Защо не „Зайченцето бяло“, а песента за Райна княгиня?

Петрова: Защо не „Зайченцето бяло“, а песента за Райна княгиня?

14 от 18 народни представители от Патриотичния фронт бяха в парламентарна зала по време на извънредното заседание на 29 септември, на което не се събра кворум, на което трябваше да се гласуват промени в Закона за предучилищно и училищно образование.

За това информира депутатът от ВМРО и председател на Националната женска организация към партията д-р Султанка Петрова в ефира на ТВ 7.

Ние от ВМРО влязохме в този парламент със съвестта, че ще работим за българския избирател. Ние искаме да покажем едно ново политическо говорене, морал и отговорност към обществото, поясни тя.

Не е роля единствено на мнозинството да осигурява кворум, това е ангажимент на всички членове на Народното събрание. Ние сме избрани от българския народ, за да защитаваме неговите интереси. Ние сме законотворци, ако не сме в зала, няма как да можем да си свършим работата, категорична бе Петрова.

По повод скандала с песента за Райна Попгеоргиева, изпълнена на предизборно мероприятие на ДПС на турски език, Петрова попита защо след като турският изпълнител толкова много иска да пее български песни не е изпял „Зайченцето бяло“, а точно една от символните патриотични песни, на които българският народ поставя ръка на сърцето си и отдава чест на хората, загинали за Родината и освобождението ѝ.

Недопустимо е Райна Княгиня да бъде сравнявана с някоя си Райме и с любовни истории. Трябва да има малко морал в такива актове, възмути се  тя и припомни, че потомците на Райна Попгеоргиева са поискали от Лютви Местан да посети Панагюрище и лично да целуне и да се поклони пред знамето, извезано от българската героиня, за да покаже своето уважение към делото и паметта ѝ.

Петрова бе категорична, че трибуната на Народното събрание не трябва да се използва за предизборни декларации и да обслужва предизборни партийни интереси.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари