Начало Блог Веселинов: „Царят“ търси споразумение, защото правото не е на негова страна

Веселинов: „Царят“ търси споразумение, защото правото не е на негова страна

Независимият български съд системно постановява, че тези имоти са реституирани незаконно от семейството на Симеон Сакскобургготски, съответно от всички наследници на царете Фердинанд и Борис. Тези дела устойчиво се печелят с едни и същи мотиви и българската държава защитава своето право като владелец на тези имоти.

Това каза при участието си в предаването „Още от деня“ по БНТ народният представител Искрен Веселинов. Той е заместник-председател на ВМРО и заместник-председател на парламентарната група на Обединени патриоти в 43-ото Народно събрание.

По думите му е необяснимо „залитането на администрацията“след писмото на Сакскобургготски до премиера, председателя на Народното събрание и националния омбудсман с предложение за споразумение.

Защо искаше господин Сакскобургготски да се споразумее? Защото виждаше, че правото не е на негова страна. Не смятам обаче, че българската държава трябва да прави резки движения по отношение на собствеността на тези имоти, категоричен беше Веселинов.

Искането за отлагане на делата е ревизирано и в съда са депозирани нови писма с настояване делото да продължи, каза той.

Но според него въпросът е друг – при доказано право на държавата за част от имотите и за спечелено от държавата на първа инстанция за друга част, абсурдно е да се търсят похвати извън съдебната процедура, за да бъде обезвъзмезден бившият цар и неговото семейство.

Във ВМРО сме съгласни да се гледа закон за царските имоти единствено в контекста на това като бивш държавен глава да бъде уредено ползването на тези имоти от страна на Сакскобургготски.

Веселинов напомни , че имотите – с изключение на два от тях, са били реституирани по време, когато Симеон Сакскобургготски беше министър-председател, от администрация, която самият той е назначил. Според патриота това е неморално.

Друго напомняне от страна на Искрен Веселинов бе как Сакскобургготски след спечелването на изборите през 2001 г. е заявявал, че не иска нищо от страната.

Видео >>>

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Европейският подход по темата с членството на България в Шенген е политическа шизофрения

От една страна Европа иска да се пази границата, от друга страна се продължава с политиката на обвиняване на държавите, които имат...

Каракачанов: Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов са главните виновници за случая на македонската граница

Все още има български политици, които са под робството на собствените си страхове и комплекси за малоценност. Още са под робството да...

Групата на Европейските консерватори и реформисти ще проведе изнесено заседание в София

По време на събитието ще бъдат дискутирани актуални теми за Европа и региона Групата на Европейските консерватори и реформисти...

Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Евродепутатът подчерта, че е сезирал колегите си от ЕП за действията на Скопие Недопускането на българи в РСМ е...

ВМРО отбеляза 151 години от рождението на Гоце Делчев (ОБЗОР)

Структурите на ВМРО отбелязаха 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Ето къде и как: Благоевград

Искрен Веселинов: В Македония се зароди истерия, която целеше провокация

Жертва сме на медии в нашата съседка, които налагат антибългарска пропаганда, смята съпредседателят на ВМРО Ескалация на напрежението има....

Съветниците от ВМРО – Русе искат границите между България и Румъния да бъдат отворени за свободно движение на хора и стоки

Общинските съветници от групата на „Патриотите – ВМРО“ внесоха писмено предложение до ОбС - Русе за приемане на декларация в подкрепа Република...

Коментари