Начало Новини ВМРО: Само Сърбия да не дава акъл за военните по границата

ВМРО: Само Сърбия да не дава акъл за военните по границата

ВМРО излезе с остра позиция по повод изказванията на сръбския социален министър Александър Вулин срещу разполагането на военни по българо-македонската граница. Според ВМРО Сърбия няма право по такъв начин да се меси в българската политика. 

С официално писмо до президента Росен Плевнелиев, министър-председателя Бойко Борисов и министрите на външните работи и отбраната Даниел Митов и Николай Ненчев ВМРО иска и официален български отговор срещу изказванията на сръбския представител.

В писмото ВМРО определя подобно поведение от страна на официален сръбски представител за озадачаващо и неуместно.

Според ВМРО Сърбия най-малко има право да се изказва по подобни теми, след като продължава да поддържа сериозно военно присъствие, включително и своя мащабна база, в непосредствена близост до границата си с Македония.

Именно Сърбия е последната страна, от която България би следвало да приема съвети по отношение на връзките си с Македония. Опитът за сръбска намеса в тези теми от столетия завършва зле за всички.

В същото време самата Сърбия добре си спомня множеството конфликти на Балканите в последните десетилетия, предизвикани именно от неумелата военно-политическа дейност на Белград. Затова и подобни изказвания, като това на министър Вулин, не могат да бъдат окачествени като нещо различно от несполучлива шега, е становището на ВМРО.

Организацията припомня, че България е суверенна държава. Именно патриотите от години настояват за сериозен отпор срещу нелегалната имиграция, както и за изграждане на защитни съоръжения по границите.

Пълен текст на писмото:

ДО

ПРЕЗИДЕНТА

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ

                                  

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

БОЙКО БОРИСОВ

 

МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

ДАНИЕЛ МИТОВ

 

МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА

НИКОЛАЙ НЕНЧЕВ

 

Уважаеми господа,

Обръщаме се към Вас с настояване за бърза реакция срещу необоснованите критики от страна на сръбския министър по социалните въпроси Александър Вулин. Министърът си позволи да отправя напътствия към страната ни по отношение на бежанската криза и да се противопоставя публично на разполагането на военни части в близоста до границата на България с Македония.

Намираме подобно поведение от страна на официален сръбски представител за озадачаващо и неуместно. Затова изпращаме и към българската общественост свое становище, което, вярваме, ще намери място в медиите.  

Намираме за необходимо Вие също да излезете със съответната позиция. Смятаме, че изявленията на министър Вулин са неприятна намеса във вътрешните ни работи и не бива да бъдат оставяни без последствие от българска страна.

 

27.08.2015 г.                          С уважение: Юлиан Ангелов,

организационен секретар на

ПП „ВМРО – Българско национално движение“   

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

127 години ВМРО!

На 23 октомври 2020 г. се навършват 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО.

Богданов: От нас зависи дали ще има по-строги мерки срещу коронавируса

От нас зависи дали ще има по-строги мерки. Нека да няма отново КПП-та, призова народният представител За да няма...

Смолянските родолюбци отбелязаха празника на Смолян – 108 години Освобождение

Cлeд Бepлинcĸия ĸoнгpec oт 1878 г. Смолян и Cмoлянcĸият ĸpaй ocтaвa пoд тypcĸo влaдичecтвo, нo нe и бългapcĸият дyx нa poдoпчaнинa. Чyждoтo...

Необходими са по-радикални мерки за овладяване на Ковид-19, смята д-р Поповски

Ковид-19 пациент струва между 2000 и 3000 лева на болницата Kовид-19 данните за последното денонощие са: положителни са 16,8%...

Хранителни продукти от първа необходимост раздаде д-р Петрова

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Те...

Исторически момент за България – кирилицата е българска азбука

Исторически момент за България - кирилицата е българска азбука, поставила основата на славянската книжовност. Около тази формулировка се обединиха...

Нелегалната миграция ще доведе до халифат в Европа, предупреждава Джамбазки

Нелегалната миграция ще доведе до установяване на халифат в Европа. Вие, колеги от лявата част на залата, подкрепяте и продължавате да подкрепяте...

Коментари