Начало Европейски парламент В политиката трябва твърд характер, в живота - патриотизъм

В политиката трябва твърд характер, в живота – патриотизъм

Ангел Джамбазки е кандидат за български представител в Европейския парламент, втори в листата на коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС и Гергьовден“ с № 28 в интегралната бюлетина.

Той е на 35 години и е завършил „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и специализирал в Българско училище за политика. Джамбазки е заместник-председател на ВМРО от 2009 г. Към момента е втори мандат общински съветник от ВМРО в София.

– Г-н Джамбазки, защо млад юрист като Вас се е посветил на политиката?

 – Криворазбрано е, че политиката е мръсна игра, в която по-добре да не влизаш. Това е единственият начин да бъдеш фактор във вземането на решения, които да подобрят живота на българите. Политиката е инструментът, благодарение на който аз, като общински съветник, дадох гласност на редица проблеми на столичани, а не малка част от тях бяха и решени. Сигурно няма жител на София, който да не е разбрал за подписката на ВМРО за разваляне на грабителската концесия на „Софийска вода“. За съжаление, мнозинството на ГЕРБ в местната власт не посмя да се опълчи на монополиста, затова и не се състоя допитване. Ние от ВМРО през годините доказахме, че работим единствено в интерес на българите, че за нас властта не е самоцел, а начин за постигане на резултати.

От друга страна – в политиката трябва да участват предимно млади хора, необременени, които не са били част от ограбването на България, защото именно те днес са мотивирани да направят утрешния ден по-сигурен, в социален и икономически план.

– Кажете ни – защо изборите за Европейски парламент са важни за българите и за България?

– Вярно е, че Брюксел е далеч, но именно оттам започва решаването на проблемите на държавата ни. Затова е изключително важно кои представители ще изпратим в Европейския парламент. Българските евродепутати трябва да работят за осигуряване на средства за развитие на здравеопазването и образованието, за инфраструктура и селско стопанство, за справедливи доходи и пенсии. България заслужава и може да получи значително повече средства по европейски програми, с които да възродим икономиката си. Затова трябва нови хора да представят страната ни в Брюксел, които да защитават българския национален интерес. Тази цел си поставям и аз като кандидат за български представител в Европейския парламент. Защото българите заслужаваме повече.

– Смятате ли, че досегашните български евродепутати осъзнаха къде точно отиват и за какво са изпратени там?

– Разбира се, че не. Повечето отидоха на скъпоплатена екскурзия и в желанието си да се харесат и да бъдат някому удобни забравиха, че българският избирател ги е изпратил, за да работят за името и достойнството на България. Те не се представиха с градивни идеи, а по-скоро със скандали – помните, че наш евродепутат нападна свой колега заради етническия му произход, друг българин показа завидна некомпетентност при изслушването му за еврокомисар. Това е неприемливо, защото унижава страната ни. Българските представители трябва да показват единствено воля за защита на българската кауза, за отстояване правата на българите в родината, в Македония, в Сърбия, в Украйна и Молдова. Нашите членове на Европейския парламент трябва да показват характер, за да бъде уважавана България.

– Вие сте кандидат за български представител в Европейския парламент. Защо българите трябва да гласуват за Вас на 25 май?

– Аз и колегите ми от коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ си поставихме за цел елиминирането на етническата партия ДПС от ролята ѝ на балансьор в политиката на България. И ако българският избирател ни гласува доверие, ще инициираме предсрочни парламентарни избори.. Ако българите гласуват за мен с преференциален вот, ще вложа енергията си в отстояване интереса единствено на сънародниците ми – повече евросредства за развитие на българската икономика, равнопоставеност на България в Европейския съюз.  За мен формулата „Европа на две скорости“, в която западните държави се развиват за сметка на източните, е категорично незадоволителна. За никого не е тайна, че проблемът с невписаната циганска общност се отразява негативно върху социалната система, затова и ще използвам трибуната на Европарламента за формулиране на общоевропейско решение. Според мен българските евродепутати трябва категорично да се противопоставят и на членството на Турция в Европейския съюз.

– Когато човек се посвещава на политиката, лишава ли се от приоритети като роднини, приятели и семейство?

– Вярно е, че политиката значително ощетява личния живот, но всичко е въпрос на нагласа. Радвам се, че моите близки и приятели също изповядват идеалите на патриотизма и не ме укоряват за решението ми. Ежедневието си съм посветил на срещи с хората, изслушвам проблемите и предложенията им, за да мога да бъда техен посредник пред институциите. Малкото си свободно време прекарвам с приятелите си, най-често сред природата. За патриота зеленото е родолюбие, независимо дали изкачва планини, или чисти тревни площи. Ето защо съм категоричен, че българските политици трябва да защитят българската природа от унищожение, изсичане и бетониране.

* Интервюто е публикувано във в. „Шоу“, 30 април – 7 май 2014 г.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Коментари