Начало По места Джамбазки в Бургас: Не превръщайте Странджа в имигрантски център

Джамбазки в Бургас: Не превръщайте Странджа в имигрантски център

Кандидатпрезидентската ни двойка няма началници нито в Москва, нито в Анкара, нито в Брюксел, обяви той

Необходима е политика на отблъскване на нелегалната имиграция. Категорично не приемаме идея за голям бежански лагер в Странджа. Този тип центрове трябва да бъдат изградени на граничната бразда под контрола на българските служби и Министерството на отбраната, а не във вътрешността на страната.

Това заяви пред медии в Бургас евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, който проведе редица срещи в града. От думите му стана ясно, че много повече мигранти преминават границата в Югоизточната част на България.

Той призова да не повтаряме грешката с изтеглянето на Българската армия от Странджа, която обезлюди тази територия и остави циганите да превърнат бившите казармени райони в апокалиптични гледки.

Няма никаква причина тази територия да бъде превръщана в имигрантски център или бежански лагер. Това важи за всяко едно малко или голямо населено място в България. Няма да позволим хората да се превръщат в заложници на сбъркана политика, каза Джамбазки.

Лагер за нелегални мигранти, очевидно агресивни и проблемни, на метри от училища, университети и детски градини, както е в „Овча купел“ в София, е пълно безумие. Това беше тежка политическа грешка на българските власти, категоричен е евродепутатът.

Напълно възможно е нелегалните мигранти да пренасят зарази и паразити, отдавна забравени в Европа. Затова служителите на МВР, които отстъпват от смяна на границата, след като са имали контакт с чужденците, трябва задължително да преминават медицински прегледи, установяващи евентуалното наличие на заразни и всякакъв друг вид болести, каза още Джамбазки.

Той съобщи, че в една част от граничната бразда в района на Елхово има зони с радиосянка, с които не може да се извършва комуникация по безжичен начин. Затова е необходимо намирането на техническо решение, което да осигури непрекъсната връзка по цялата граница.

Друг сериозен проблем е този с екипировката на служителите. Те били принудени да купуват сами необходимото им оборудване. Джамбазки смята да попита вътрешния министър зимната екипировка колко струва и дали има разлика между обявените от МВР цени и тези в търговската мрежа.

Служителите ги вълнува да не ходят с униформите си отпреди 3 години, да не си купуват сами оръжие, боеприпаси и лични предпазни средства. Освен това мисля, че няма нищо по-нормално от това един човек, който влиза в контакт с лица от неизвестен произход, неимунизирани никога в живота си от нищо, да може да се защити и да бъде прегледан, преди да се върне у дома. Няма никакво съмнение, че тези хора, когато се върнат при семействата си, трябва да бъдат абсолютно здрави, заяви Ангел Джамбазки.

Заместник-председателят на ВМРО е удивен от факта, че за последните 3 години са похарчени около 30 млн. лева за командироването на полицаи на границата. Самите служители са споделили пред него, че за тези пари са можели да бъдат наети на работа още 1000 обучени техни колеги.

Ако наистина е така, въпросът е кой гений на финансовата мисъл е позволил това нещо да се случи. Защо за тези пари не е бил попълнен щатът и не са били наети граничари, коментира той.

Джамбазки смята, че за наблюдението на границата могат да се използват дронове – България е сред страните, които се е специализирала в производството на тези малки безпилотни управляеми апарати и това може да се използва в помощ на „Гранична полиция“.

Председателят на ВМРО – Бургас Георги Дракалиев сподели, че собствениците на квартири в Малко Търново му се оплакали, че от януари не са получавали пари за дадените под наем жилища на гранични полицаи.

Самите собственици плащат данъци, чистят, перат и какво ли не. И може ли да имаш договор и от януари да не си си получил парите, попита Дракалиев задочно ръководството на МВР.

Ангел Джамбазки коментира и темата с наближаващите избори за президент. Според него българските граждани заслужават смислен политически дебат. 

Президентските избори за съжаление ще бъдат под знака на бежанската вълна и променената външнополитическа ситуация, коментира той.

В тази политическа битка патриотите излизаме с обединени усилия. Кандидатпрезидентската ни двойка ще заложи на това, че няма началници нито в Москва, нито в Анкара, нито в Брюксел. Единственият началник на всеки един от нашите избраници е българският данъкоплатец и никой друг. Очакванията ни са добри, тъй като за пръв път има такова обединение в патриотичното пространство, каза Ангел Джамбазки.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари