Home Блог ВМРО от години следва политиката си относно имигрантите

ВМРО от години следва политиката си относно имигрантите

Във връзка с провелия се преди дни протест пред бежанския център в столичния квартал „Овча купел“, организиран от ВМРО, НФСБ и „Атака“, Ангел Джамбазки бе поканен в сутрешния блок на Нова телевизия, за да аргументира нуждата от подобна акция.

Тъй като темата на разговора бе „Яхнаха ли политиците недоволството срещу бежанците“, заместник-председателят на ВМРО и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки уточни, че още през септември 2013 г. е внесъл питане до кмета на София в качеството си на общински съветник. Оттогава насам ВМРО има 138 становища, декларации, позиции, предложения за закриването на центровете в „Овча купел”, „Военна рампа” и „Враждебна”, което показва, че протестът не е свързан с изборите.

Той припомни на водещите на сутрешния блок, че само в архива на Нова телевизия има десетки негови коментари като общински съветник и като български представител в Европейския парламент по темата.

Според него не е нормално подобен център да се намира между детска градина, университет и училище.

Другото грешно внушение е, че от ВМРО организираме протеста, ще идем на него и после ще си тръгнем. Адресната ми регистрация е в кв. „Овча купел“, като живея на две преки от бежанския център, допълни Джамбазки.

Запитан защо протестът е пред бежанския център, а не пред отговорните органи, Джамбазки припомни, че през януари 2016 г. общинските съветници в столицата от „Патриоти за София – ВМРО и „Атака“ осъществяват своя пореден институционален протест – внесено е в Столичния общински свет искане засилване на полицейското присъствие и затваряне на центъра.

ВМРО има последователна позиция по темата, категоричен е Джамбазки.

Тежка политическа грешка е разкриването на центрове, в които живеят нелегални имигранти, в населените места. Пример за правилно решение е Австрия – има три пункта, разположени на граничната бразда, а това е държава-образец за демокрация и спазване на човешките права, обяви евродепутатът.

На национално ниво е нужно лагерите да бъдат изнесени до границата, да бъде завършено преградното съоръжение. На европейско ниво задължение на българското правителство е да иска нова политика на отблъскване на нелегалните имигранти и по отношение на даване на бежански статути, заяви Джамбазки.

Той припомни, че по предложение на депутатите от Патриотичния фронт започна изграждането на защитно гранично съоръжение, армията бе изпратена на границата, бе увеличен бюджетът за сигурност.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места.

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Каракачанов към ЕП: Правите опити да наложите коминтерновски тези за „македонско малцинство“. Няма да го позволя!

В същото време оказвате системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система

Джамбазки: Речта на Фон дер Лайен за състоянието на ЕС е разочароваща

В дневния ред на тазседмичната пленарна сесия на Европейския парламент освен дългоочакваната реч на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен...

Коментари