Начало Блог ВМРО от години следва политиката си относно имигрантите

ВМРО от години следва политиката си относно имигрантите

Във връзка с провелия се преди дни протест пред бежанския център в столичния квартал „Овча купел“, организиран от ВМРО, НФСБ и „Атака“, Ангел Джамбазки бе поканен в сутрешния блок на Нова телевизия, за да аргументира нуждата от подобна акция.

Тъй като темата на разговора бе „Яхнаха ли политиците недоволството срещу бежанците“, заместник-председателят на ВМРО и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки уточни, че още през септември 2013 г. е внесъл питане до кмета на София в качеството си на общински съветник. Оттогава насам ВМРО има 138 становища, декларации, позиции, предложения за закриването на центровете в „Овча купел”, „Военна рампа” и „Враждебна”, което показва, че протестът не е свързан с изборите.

Той припомни на водещите на сутрешния блок, че само в архива на Нова телевизия има десетки негови коментари като общински съветник и като български представител в Европейския парламент по темата.

Според него не е нормално подобен център да се намира между детска градина, университет и училище.

Другото грешно внушение е, че от ВМРО организираме протеста, ще идем на него и после ще си тръгнем. Адресната ми регистрация е в кв. „Овча купел“, като живея на две преки от бежанския център, допълни Джамбазки.

Запитан защо протестът е пред бежанския център, а не пред отговорните органи, Джамбазки припомни, че през януари 2016 г. общинските съветници в столицата от „Патриоти за София – ВМРО и „Атака“ осъществяват своя пореден институционален протест – внесено е в Столичния общински свет искане засилване на полицейското присъствие и затваряне на центъра.

ВМРО има последователна позиция по темата, категоричен е Джамбазки.

Тежка политическа грешка е разкриването на центрове, в които живеят нелегални имигранти, в населените места. Пример за правилно решение е Австрия – има три пункта, разположени на граничната бразда, а това е държава-образец за демокрация и спазване на човешките права, обяви евродепутатът.

На национално ниво е нужно лагерите да бъдат изнесени до границата, да бъде завършено преградното съоръжение. На европейско ниво задължение на българското правителство е да иска нова политика на отблъскване на нелегалните имигранти и по отношение на даване на бежански статути, заяви Джамбазки.

Той припомни, че по предложение на депутатите от Патриотичния фронт започна изграждането на защитно гранично съоръжение, армията бе изпратена на границата, бе увеличен бюджетът за сигурност.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари