Начало Блог Джамбазки: Геополитическа задача № 1 на България е приемането на Македония в...

Джамбазки: Геополитическа задача № 1 на България е приемането на Македония в ЕС

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки винаги е заемал ясна и категорична позиция по темата „Българският национален интерес и борбата с двойните стандарти в ЕС“. Политикът даде интервю пред главния редактор на „Витоша Нюз“ Милен Димитров. В него Джамбазки засегна всички актуални въпроси по темата за двойните стандарти при заплащането на труда, храните и услугите, посочи какви са проблемите, пред които е изправен българският транспортен бизнес, начерта и най-важните приоритети в геостратегически план на България.

– Г-н Джамбазки, не е ли прекалено йезуитско поведението на Европейската комисия по отношение на двойните стандарти?

– Повече от йезуитско е и повече от лицеремно и двулично, защото на думи ни казват едни хубави неща, а на практика правят обратното и засягат правата и законните интереси на милиони източноевропейци. Виждаме това двулично и лицемерно отношение в много сфери. В сферата на свободния пазар например се опитват да фалират източните фирми, а в сферата на храните също е страшно положението. Показват ясен двоен стандарт в качеството на храните. В сферата на политическите решения като Шенгенския въпрос. Все виждаме разминаване между говоренето и обещанията от една страна и реалните действия от друга. Това е проблем и то голям.

– Кои са лошите практики, които ви притесняват?

– Много са. Някои хора определено искат да откраднат българския бизнес. Както казах вече такива лоши практики са двойният стандарт в качеството на храните и политическото лицемерие по отношение на шенгенското пространство. Наши сънародници са третирани като трета ръка персонал, независимо от капацитета, експертизата и сферата си на реализация. Това трябва да бъде прекратено час по-скоро. Притеснява ме нежеланието на Франция и Холандия, както и донякъде на Германия, да се разделят със срамните си колониални навици и да се държат равнопоставено и уважително към всички държави в Европейския съюз.

– Твърдите, че западни фирми искат да отстранят от пазара наши транспортни компании с дългогодишни традиции и успехи в бранша…

– Да, абсолютно това е така. Опитват се да откраднат бизнес на 150 000 души. Опитват се да откраднат 2 милиарда лева от държавния бюджет. Тази сума влиза годишно в хазната от данъци и осигуровки от хората, които работят в транспорта. И вече само сметнете, макар че точни сметки трудно се правят, само покрай транспорта колко работа имат доставчици на гориво-смазочни материали, дистрибутори и продавачи на машини, камиони и ремаркета, хромисти, счетоводители, застрахователи… Огромен бизнес, без който рискуваме да останем.

– Имаме ли шанс да се преборим с по-богатите държави и да наложим своите изисквания?

– Имаме шанс, разбира се. Да, трудно е, но не трябва да отстъпваме от нашите законни претенции и права като граждани на ЕС. Трябва да имаме много по-активна дипломация и външна политика. Оттук нататък работа на транспортния министър и на премиера е да поставят този въпрос с транспорта колкото се може по-императивно и да спрат да вярват и да се съобразяват с лицемерни и лъжливи приказки. Лъжите не пълнят хладилника и не хранят хората.

– Определяте двойният стандарт в качеството на храните като „апартейд“. Не е ли прекалено силна тази дума?

– Не, дори напротив. Категорично върху нашия народ се извършва „хранителен апартейд“. Откъде накъде една и съща марка ще се продава с различно качество „тук“ и „там“? Откъде накъде? Тук да не би да живеят някакви хора второ и трето качество? Да не би да сме варвари или аборигени, които могат да ядат и да пият всичко, което им се подхвърли? Оставете газираните напитки и джънк фууд-а… Това или го купуваш, или не. Но по отношение на детските храни, а това са неизбежни разходи и грижи, е престъпление да си правиш гавра. Значи в едните, предназначени за Западна Европа, може да има истинско мляко,  а в другите – да слагат подсладители, химикали, сухо мляко… Все неща, които са вредни за всяко дете. Що за презрително отношение към хората от Източна Европа? Като не им излиза сметката на тези „почтени търговци“ ще си пускат стоката под друго име.

Нямат право да го рекламират като това, което не е, защото си купуваме това, което виждаме. Хората се информират през телевизора, виждат дадена реклама, отиват и си купуват. Да, ама това не е същото, не е истинският продукт. Вижте лицемерието… Те не могат да знаят, че продуктът, който им се пробутва за истински, е фалшив, защо не виждат едновременно двете стоки една до друга, а само така могат да се информират за различното съдържание. Нашето правителство също застана ли с ясна позиция по този въпрос. В лицето на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов имаме съмишленик. Направихме предложение до Европейската комисия и в момента се работи документално по регламент, който да забранява продажбата на стоки под едно и също име, а с различно качество. Мисля, че това е едно от нещата, които ще успеем да направим.

– Кога очаквате това предложение да бъде внесено официално?  

– Есента ще влезе със сигурност в залата за обсъждане.

– Определихте като геополитическа задача №1 на България приемането на Македония в ЕС. Защо смятате така?

– Убеден съм, че към това трябва да се стремим. Евентуално приемане на Македония би завършило българското национално обединение. Когато няма граници ще се възстанови една историческа справедливост. Ние след 1885 г. не успяхме да постигнем това, а беше изконен стремеж на дедите ни. До Съединението на Княжество България и Източна Румелия поне три поколения възрожденци и български революционери направиха невъзможното, възродиха от пепелта хилядолетната ни държавност. През 1885 г. успяхме да обявим Съединението и да преодолеем една от най-несправедливите клаузи на Берлинския конгрес. Остана ни довършване на националното обединение през Македония. Това не можа да се случи поради ред геополитически грешки и загубени войни. В резултат на тези поражения беше поставена телена мрежа на Деве баир.

Когато влезе Македония в ЕС, нашите братя българи там ще бъдат щастливи. Нашата теза по отношение на съседите е ясна и категорична: един народ – две държави. И това е историческата истина. Няма никакво съмнение в главите на хората, които малко от малко държат на истината. Да, разни пропагандисти, да, разни негодници, да, дори някои наши предатели, които се опитаха да създадат друга нация, успяха да всеят разделение. За съжаление имаха известен успех и ние не успяхме дори да ги накажем, те не си получиха заслуженото. Тези дори не се извиниха. От 1989 г. тези негодници продължават да ни учат на ум и разум. Но и това ще им го платим някога, защото такава сметка никога не остава неплатена. Македония в ЕС и премахването на границите между Дунав и Бяло и между Охрид и Черно море ще даде възможност на българския бизнес, на българската „снага“ и нация да се обедини. И това ще се случи много бързо, убеден съм.

– Нашите сънародници се интересуват кога най-сетне доходите им ще бъдат изравнени с европейските?

– Това е възможно, разбира се. Именно затова трябва да се преборим с двойния стандарт. Западна Европа се опитва да пречи на родния бизнес. Те ни казват следното нещо: „Ще има общ пазар, ама само в България.“ Тоест „Ние ще продаваме в България, но вие няма да продавате и да работите в рамките на ЕС.“ Това не може да стане. И ЕС ще се раздели драматично. През следващия мандат в Европейския парламент ще се води най-тежката и голяма битка. Разликата в стандартите не касае само България. Унгарците имат същия проблем, както и Полша и Румъния. Буквално обезлюдяват тези държави. А вие, както и всички наши сънародници знаят добре, че една територия никога не остава празна. Тя се завзема с меч и кръв или се купува с пари. Ние нямаме право да оставим нашата родина да остане без българи, да се обезбългари, няма да го допуснем. Да, тя няма как да остане без хора, но въпросът е какви ще бъдат те. В рамките на този ЕС ясно трябва да си кажем и поставим нашите национални задачи.

– Как ще коментирате думите на лидерката на БСП Корнелия Нинова от петък в парламента? Тя разкритикува премиера Бойко Борисов, че не бил информирал депутатите каква позиция ще заеме на срещата в Брюксел в края на юни по въпроса за мигрантите… „Ние не искаме да внасяме работна ръка чрез мигранти, а да върнем нашите емигранти“, каза още соцлидерът.

– Нинова лъже и спекулира. За пореден път го прави. Не се научи да спре с тази порочна практика. Позицията на нейната партия по време на тяхното управление беше точно обратната. Когато те бяха на власт създадоха това законодателство, което ни заля с нелегални мигранти, ако си спомняте. Трябваше да ги избутваме оттук, да ги пращаме някъде по света. Аз лично, както и колегите ми от ВМРО, не вярваме министър-председателят г-н Бойко Борисов да отстъпи от заеманата досега позиция дори на секунда и на йота, от това, което сме казали. В нашата политическа програма ясно стои: „Никаква сделка по отношение на приемането на мигранти“.

Гласувал съм в европарламента против квотната система на тяхното разпределение в отделните държави. Политиката на Ангела Меркел по отношение на мигрантите се провали. Говорим го вече от 3 г. И на нас разни негодници ни мътеха главите. Продължавам да го говоря, продължавам да го твърдя: Европа трябва да затвори своята външна граница. Тя, за наше съжаление, е зад Одрин. На Капитан Андреево трябва да се затвори европейската граница и да не се допускат на българска територия нелегални мигранти. Не може, няма как Меркел, заради провала в управлението си, да ни натресе обратно тези, които тя сама покани. Тя водеше една много лицемерна, една много двулична политика на двоен стандарт. Покани всички, за да ни прехвърли изнасилвачите, ненормалниците, престъпниците и тези, които не са достигнали до ниво на цивилизация. Е, това няма как да се получи. Няма да го допуснем, бъдете сигурни в това.

Чуха се преди време и подхвърлени предложения от родни „умници“, някои от тях дори политици, да се заселят с бежанци обезлюдени райони в България. Като пример бяха дадени селата около Странджа, Северозападна България и др. Какво мислите по този въпрос?

– Тояга, само здрава тояга за такива негодници, предложили подобно безумие. Това е самоубийство, политическо и национално. Не може да се случи. Недопустимо е.

Източник: „Витоша Нюз“

Последни Новини

Каракачанов от Будапеща: България има огромен принос в битката срещу джендър идеологията

С твърда позиция във властта ВМРО спря Истанбулската конвенция Защитата на децата и семейството, укрепването на националните държави и...

Карлос Контрера: ДПС е изначалното зло в българската политика

ДПС е партия по корпоративен принцип, там важи клиентелистския модел – даваш, за да получаваш. Това е изначалното зло в българската политика,...

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir