Начало Европейски парламент Джамбазки сезира ЕС за турските претенции

Джамбазки сезира ЕС за турските претенции

Повод да направя това изказване е поредната провокация от страна на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Така започна обръщението си към евродепутатите в Европейския парламент Ангел Джамбазки в свое изказване.

Ердоган за втори път произнесе реч, в която предяви териториални претенции към държави, които са членове на Европейския съюз и НАТО. Това са Република България и Република Гърция, уточни евродепутатът. Той допълни, че турският президент поименно е споменал градовете Кърджали и Солун. Споменал е също, че не може да говори със сърцето си и да прави разлика между Одрин, Кърджали, Солун, Скопие и др.

Джамбазки е категоричен, че това е неприемливо. Това е териториална претенция, срещу което остро възразяваме, каза той.

По думите му Ердоган застрашава българската граница и с хилядите имигранти, които е възможно от Турция да влязат в България.

Заместник-председателят на ВМРО изрази учудване защо колегите му от други парламентарни групи в ЕП не осъждат преките териториални претенции. Той нарече Ердоган турски диктатор и за пореден път заяви позицията на Патриотите, че Турция няма място в Европейския съюз.

Преди ден в обръщение на живо от страницата си в социалната мрежа българският евродепутат остро и категорично осъди поредната турска провокация. (видео >>>)

Ангел Джамбазки е от най-големите критици в ЕП на водената от Турция политика. Той е на мнение, че под ръководството на Ердоган Турция все повече се ислямизира и отдалечава от Европа. Неоосманистката политика, която води тази държава, е заплаха за сигурността не само на Балканите, но и на Европа. Самият турски президент изнудва ЕС със споразумението за бежанците, припомня той.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари