Начало Блог Доц. д-р Милен Михов: От догодина започва пилотна програма за военно обучение...

Доц. д-р Милен Михов: От догодина започва пилотна програма за военно обучение в училищата

Програмата няма да е само теория, а ще учи децата на военно-приложни спортове, обясни депутатът

Закона за хазарта

Мисля, че промените в закона за хазарта носят някаква справедливост. Не бих искал да влизам в обяснения дали се одържавява или не, защото тук става въпрос за регламент и дебатът е малко в страни. Но очевидно е, че имаме проблем при децата и младите – превръща се в начин на живот и част от битовата култура. В последните години имаше изследване, че е много висок делът на децата от Северозападна България, за които търкането на билетчета се превръща в ежедневие и е общоприето от всички, начин на поведение и път за социално развитие и забогатяване.

Това каза в предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа народният представител и заместник-председател на ВМРО доц. д-р Милен Михов.

Михов сподели, че относно обвинението и задържането на Васил Божков – приоритет имат органите на реда, прокуратурата, нашата съдебна система – ако тези тежки обвинения намерят доказателства, естествено българският съд трябва да издаде тежки присъди.

Неяснотите около лева и еврото

Трябва да кажем много категорично, че в Народното събрание се проведоха много делово и оперативно два председателски съвета, на които присъства и финансовият министър и управителят на БНБ. Всичко е облечено в законова норма чрез законодателното решение на Народното събрание. Курсът на лев – евро  е категорично защитим в прехода до присъединяването ни в еврозоната. Или България ще влезе в еврозоната при този курс, или няма да влезе. Така че българските граждани трябва да бъдат спокойни по отношение на своите финанси, категоричен бе доц. Михов.

СЕТА

Ние сме против ратифицирането на СЕТА – това  е позиция на Обединени патриоти, самата Европа е против това споразумение. СЕТА не е ратифицирана окончателно, мина на първо четене с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Надяваме се да не мине на второ четене в парламента. Този договор дава прекалено големи права на транснационални компании, включително и да налагат чрез съдебни решения своите желания върху българските институции. СЕТА не защитава българското производство и икономика. Нашата позиция е категорична. Тук се засяга и темата за националния суверенитет на страната ни, каза Михов.

Предмет Родинознание и военно обучение

Срещата с министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев не е инцидентна, защото темите, които обсъждахме, са част от нашата управленска програма. Обсъдихме идеята да бъде разработена една национална пилотна програма за военно и патриотично възпитание в българските училища, съвместно Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната, която да разшири съществуващото досега в 9 и 10 клас в час на класа време за военно обучение. Тази национална програма ще има за цел да научи децата на военно-приложни спортове. Няма да е само теория. Идеята ни е да има време за повече спорт, отколкото сега сухата материя. Децата ще придобият знания и умения при бедствия и аварии. Това е общата идея, върху която се обединихме с г-н Вълчев. От следващата учебна година, в рамките на две години, ще започне като пилотна програма, заяви депутатът.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари