Начало Избори 2017 Доц. Милен Михов: Пенсиите и доходите трябва да бъдат достойни

Доц. Милен Михов: Пенсиите и доходите трябва да бъдат достойни

Доцент Милен Михов, водач на листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” за 4 МИР – Велико Търново, се срещна със симпатизанти в пенсионерски клуб „Златна есен” в Стражица. Той бе придружаван от кандидат-депутатите Йордан Грозданов и Кирил Кирилов, съответно с номера 7 и 4 в листата на Обединените патриоти за Велико Търново. Те бяха посрещнати с народна музика и тъпан от мъжката фолклорна група в града.

Доц. Милен Михов посочи приоритетите в управленската програма, сред които са увеличение на пенсиите и заплатите, изграждане на оградата по границата с Турция и справедлива социална програма.

Ние не отстъпихме от искането си за увеличаване на пенсиите, дори когато това бе поставено като условие за влизане в правителството. Смятаме, че финансовите възможности на страната позволяват актуализиране на пенсиите на всички пенсионери и вдигане на минималната пенсия до прага на бедността, който за тази година вече е 314 лв., подчерта доц. Михов.

В деня, в който от ГЕРБ отказаха да приемат нашите условия, правителството взе решение за изхарчването на над 2 млрд. лева, припомни той. По думите му 1 милиард са използвани за санирането, а другият – за АЕЦ „Белене“.

Тогава ни обвиняваха, че сме популисти, че не знаем какво искаме или по-точно, че настояваме за нещо, което не може да бъде изпълнено. Днес виждаме програмите на ГЕРБ и БСП – те на практика повтарят това, което ние искахме. И днес говорят за повишаване на пенсиите. Днес те говорят и за връщането на наборната военна служба. Всичките тези неща, които ние ги предлагахме през изминалите 2 години, отстояваме ги, но не бяха приети, сега изведнъж са част от техните кампании. Неслучайно г-н Каракачанов и г-н Симеонов казаха, че са ги преписали наготово от „Обединените патриоти“, коментира пред множеството в пенсионерския клуб в Стражица доц. Михов.

Според него това е една от причините за пореден път да сме на предсрочни парламентарни избори. Доц. Михов побърза да допълни, че днес тенденциозно ни убеждават, че пред нас стоят два избора – ГЕРБ и БСП.

Така се водят дебатите по медиите, така социолозите ни изнасят проучванията и нагласите, че ще се гласува. И двете партии искат да имат възможността, да говорят от името на всички. Според нас мачът се играе от два отбора, но двата отбора не са ГЕРБ и БСП, защото те са от едната страна, заяви още Михов.

Той не вижда как опонентите им ще се променят, но остава отворен за преговори с всички партии и коалиции, с изключение на ДПС и ДОСТ, при сформирането на бъдещия кабинет.

Водачът на листата на Обединените патриоти за 4 МИР – Велико Търново изтъкна и трите най-важни точки, върху които се основава тяхната програма – достойни доходи, справедливост и сигурност за всички граждани на страната.

Кандидат-депутатът Йордан Грозданов, който в листата е под номер 7, сподели пред присъстващите симпатизанти, че съжалява за многото изтекли ценни и квалифицирани кадри от България в Европа и света. Той подчерта, че днес България повече от всякога се нуждае от млади и образовани хора. Според него, ако трудът на тези хора е достойно заплатен, те са могли да останат в родината си. Грозданов посочи, че управляващите имат и други задачи, освен да режат лентички и да се изказват пред медиите, а след тях пътят да пропада.

В края на срещата кандидат-депутатите отговориха на всички въпроси от симпатизантите и дадоха обещание, че ще се стараят по два пъти в годината да дават пряк отчет за свършеното пред тях на подобни сбирки. Доц. Милен Михов продължи подетата кампания от преди дни и подари книгата на Боян Петров „Първите седем” на читалището в Стражица. Кандидат-депутатите бяха изпратени от присъстващите с народна музика и тъпан, докато мъжката фолклорна група изпълняваше патриотични песни.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари