Начало Блог Д-р Калин Поповски: ВМРО ще закупи ложа на „Герена“, за да помогне...

Д-р Калин Поповски: ВМРО ще закупи ложа на „Герена“, за да помогне на футболен клуб „Левски“

В предаването „Точка на кипене“ по Телевизия „България 24″ депутатът от ВМРО д-р Калин Поповски, който е член на новата парламентарна комисия за разследване на публичните средства, дадени в корона-кризата, отговаря на въпросите на водещата Светослава Рудолф:

 – Какви точно финансови средства ще проследи тази комисия и защо е нужна тя, след като вече съществуват други бюджетни и контролни комисии в парламента?

– Необходимо бе да покажем на опозицията, че нямаме нищо против да се контролират разходите от публичния ресурс. Но най-важно да е видно и за обществото как се харчат тези пари. Това беше идеята да се съгласим да има такава парламентарна комисия – съставена е от десет народни представители, по двама от всяка парламентарна група. Комисията ще следи за евросредствата, които се разрешиха по линия на ЕС от програмите, които не са усвоени – и да бъдат насочени за преодоляване на кризата. Отделно здравната каса гласува 85% от лимитите на болниците да бъдат изплащани в извънредното положение. МЗ имаше и трети вариант на финансиране на болниците – от дарения – където постъпиха много средства, включително депутатските заплати, както и на министрите и на политическите кабинети. Така че постъпленията са от няколко места, а разходите трябва да са за преодоляване на корона кризата, включително и за някои от социалните мерки.

– Защо я оглавява депутатът от ДПС Йордан Цонев, чиято бизнес репутация е съмнителна?

– Председателското място бе за опозицията, но от ГЕРБ не искаха да е БСП и затова представител на ДПС я оглави – Йордан Цонев, който има опит с финансите.

– Реална ли е възможността ДПС да влезе в управлението?

– Те неведнъж са показвали, че са готови да влезнат в управлението. Не е изненада и нещо ново. Това е политическа игра.

– Ако много от лидерите на ВМРО са от „Левски“, какво ще направят в подкрепа на клуба?

– Т.нар. джиросване на акциите на клуба е невалидно, акциите са си все още в екипа на Васил Божков и Георги Попов. Наско Сираков е един от легендите на „Левски“ и заслужава да ги получи. Тити Папазов е все пак от друг спорт. Смятам, че акциите трябва да се джиросат на някоя от легендите – която да е и обединителна фигура, и да се търси нов подход, търсене на спонсори и финансиране. Като излезе отборът от кризата, то всеки един привърженик би могъл да помогне, като си закупи акции с малък номинал.

Ние от ВМРО искаме да си закупим една ложа за година напред, като така – макар и малко – да помогнем на футболния отбор „Левски“. Сумата е от порядъка на 30 хиляди лв. И така ще имаме ВМРО-вска ложа на „Герена“.

Предполагам, че скоро първенствата ще започнат, дори и без публика.

– Няма ли опасност от втори пик на заразата с Ковид-19, след като пада карантината и се отварят границите в ЕС?

– Ние в България не усетихме онзи удар от заразата, който усетиха други държави – с хиляди жертви. У нас тревожен е високият процент на заразени от медицинския персонал.

Медицинската наука до сега не е дала разумно обяснение как ние се заразихме в пъти по-малко то Западна Европа, възможно е да се дължи и на гените.

Относно нов пик – никой не може да предвиди, това е нов вирус. Но ако все пак има – най-вероятно няма да е по-рано от есенните месеци.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари