Начало Турция разбулена Забулват училищата в светска Турция

Забулват училищата в светска Турция

Официално светската държава Турция, оглавена от отявления неоосманист и доскорошен министър-председател Реджеп Тайип Ердоган, е кандидат за член на Европейския съюз и кандидат за всички привилегии и задължения, съпътстващи това присъединяване.

Същата тази държава, претендираща за съпричастност към демократичния облик на Европейския съюз, за пореден път доказа своята ориентация. Правителството възобнови правото на забулване на момичета в средни държавни образователни институции. Неотдавна бе предложено и да се забрани на жените да се смеят на публични места, за да не провокират нечисти мисли у мъжете. И двете фрапиращи нововъведения бяха обявени от вицепремиерът Бюлент Арънч.

Западният свят отхвърля и заклеймява публичното забулване по една причина – това ограничава правата на жените в свят на равнопоставеност на половете. Ярък пример е решението на френския съд да забрани със закон носенето на бурка, никаб и хиджаб – религиозни покривала на лице и тяло на жените в ислямския свят. Според френските законотворци няма как да бъде доказано дали жената по свое желание крие части от тялото си или е принуждавана от своя баща или съпруг.

Законоизменението, направено от турското правителство връща държавата във времената преди Мустафа Кемал Ататюр, повел Турция към светския начин на живот и държавно управление.

Ердоган, доближаващ се все повече до образа на султан от време на Османската империя, трябва да бъде разглеждан като предизвикателство пред Европейския съюз, в това число и пред България. Неговата маниакалност по възраждане на османизма трябва бъде парирана, не за друго, а защото е обърнал фанатичен поглед към Европа.

ВМРО бе първата партия, която повдигна въпроса за еврочленството на Турция. Заедно с телевизия СКАТ инициира подписка за провеждане на референдум, чрез който да се реши официалната българска позиция – за или против. Правителството на Бойко Борисов и лично председателят на Народното събрание Цецка Цачева пренебрегнаха волята на 330 000 български граждани и референдум не последва. „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, явяващ се на парламентарните избори с № 24 в интегралната бюлетина, ще бъде ревностен пазител на правата на българите що се касае до допитвания до обществото за важни национални и местни теми. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари