Начало Блог Зам.-министър Петрова: Слагаме край на професията „не искам да работя”

Зам.-министър Петрова: Слагаме край на професията „не искам да работя”

Според Султанка Петрова кабинетът ще полага много усилия, за да задържи младите хора в България

Обвързването на социалните помощи със задължителна заетост слага край на професията „не искам да работя”. Това заяви в ефира на Новините на NOVA заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Тя отчете като изключително важен факта, че правителството вече обвърза образованието на децата с получаването на детски надбавки, те вече не се взимат от родители, които не пускат редовно синовете и дъщерите си на училище и детска градина.

Заместник-министър Петрова подчерта още, че властта ще продължава да работи за това минималната пенсия да бъде увеличена през 2018 г.

Голяма част от усилията ни са насочени към подпомагане на младите хора. Търсим различни стимули и механизми, чрез които да ги задържим в България, подчерта Петрова. И отбеляза, че разликата между нашата страна и останалите европейски държави е, че те приемат вече обучени и добре подготвени кадри, които ние губим.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари