Начало Блог Заявката на ДПС за власт е наглост

Заявката на ДПС за власт е наглост

Автор: акад. Петър Иванов, Център за демографска политика

Лицето Лютви Местан е говорител на един човек със сериозни психични проблеми, установени от назначена от Софийския градски съд съдебно-медицинска експертиза, извършена от квалифициран геронтопсихиатър.

Въпросните установени проблеми и разстройства не позволяват на този човек даже едно обикновено явяване в съда като свидетел по дело. Човекът е Ахмед Исмаилов Ахмедов от с. Дръндар, по-известен като Ахмед Доган. Той е известен още и като агент Сава от комунистическата Държавна сигурност, известен е като фиктивен депутат в 7-8 Парламента, като раздавач на порции, като хидрогеоложки консултант с милионни хонорари, известен е като яхтен плейбой със сараи и съборено барбекю.

Човекът вече четвърт век е начело на неконституционната етническа партия ДПС, винаги по време на безкрайния мъчителен преход, управлявала България заедно със всякакви други антинародни в същността си крадливи партии и способствала в много висока степен българската нация да стане най-бедната, най-болната, най-нещастната, най-корумпираната и най-бързо намаляващата и изчезваща (умираща) нация в света.

Недоброто психично здраве на агент Сава може би е в основата на последното изявление на лицето-говорител Местан, който напоследък също е със смущаващи прояви (особени хистрионни публични изяви, претенциозен миманс, наратив с хапакси и странни речеви конструкции, неясна мисловна продукция с абсанси и др.), които според мен май приближават психично-здравния му статус до Догановия такъв.

Последното изявление на Местан-Доган при внасянето на документите на ДПС за регистрация в ЦИК за „нуждата от политическо спокойствие” (разбирай примирение, униние) на българското общество, която можело да бъде удовлетворена само и единствено чрез участието на ДПС и лично на Местан-Доган, на забавния неграмотник-богослов Данчо Ментата, вероятно пак на сивия кардинал Христо Бисеров, на оня депутат Хюсеин Хафъзов, който от парламентарната трибуна заяви, че щял да следва… Давутоглу (а не Аслан Дервишоглу, това е турското име на Васил Левски), и др. във властта, тъй като точно тези персони – етнически турци и кириякстефчовци – били, представете си, най-европейско ориентираните политически субекти в Република България. О, Боже!

Видимо застаряващият Местан-Доган витиевато говори, че турската етническа партия се била уморила от „самоцелна конфронтация”, че за реализирането на реформите трябвало „консолидирани усилия” и т.н., а в действителност провижда пак участие в изпълнителната власт на всички нива (даже с обещаните от генерала-лейтенант Бойко Методиев Борисов от с. Банкя 10 заместник министри-мюсюлмани, независимо, че член 1 на подписания още на 13 юли 1878 г. Берлински договор, чиито основни тези и идеи и сега продължават да управляват Балканите, постановява правителството на България задължително да бъде християнско), провижда пак раздаване на порции, пак овладяване от депесари на земеделския, хидрогеоложкия и екологичния сектор в сивата икономика и т.н.

Изявлението на Местан-Доган може да се приеме като сондаж за нова управляваща коалиция с име „Турско кафе” на ГЕРБ и ДПС (с дискретния си флирт напоследък тези две партии приличат на руския лесбо дует „Тату” с техния мегахит „Нас не догонят”, това е предизборното им лого).

Според мен, след изборите наесен Коалицията „Турско кафе” ще се постарае при наличния си опит да довърши (доокраде) България в един по-експресен срок.

Ако имаме предвид резултатите от предходните национални избори, на които при 35% гласували само 8% от тях гласуваха за ДПС, с други думи, само около 2,5% от всичките български избиратели, имащи право да гласуват, пожелаха да пратят ДПС-то в Брюксел да управлява Европа, а другите 97,5% от пълнолетните български граждани не са заявили по съответния конституционен начин доверие и предпочитания към тази етническа партия, ако имаме предвид още и поредицата от гафове на преялото с власт и разни други ползи ДПС, което даже и комунистите от БСП вече го мразят, то последното изявление на Местан-Доган изглежда твърде нагло и нахално. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари