Начало Блог Искрен Веселинов: За съжаление от ГЕРБ все още не ни чуват за...

Искрен Веселинов: За съжаление от ГЕРБ все още не ни чуват за постоянно действащ Икономически съвет

Удовлетворени сме от решението депутатите да не взимат заплата, а тя да отива като дарение директно за борба с COVID-19. То беше постигнато в резултат на много консултации с всички парламентарни групи.

Това коментира за Сутрешен блок по БНТ народният представител Искрен Веселинов. Той е съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО.

Според него с този акт депутатите изразяват съпричастност, българският парламент е показал как се действа в условия на тежка ситуация.

За съжаление не сме послушани от по-големия партньор в управляващата коалиция – ГЕРБ, Икономическият съвет да стане постоянно действащ орган. Идеята е мерките, които се предлагат, да бъдат максимално подкрепени в обществото. Този съвет трябва да продължи да работи докато икономическата ситуация в страната се стабилизира, обясни Искрен Веселинов.

Идеята на Патриотите от ВМРО е Националният икономически съвет към Министерски съвет да стане постоянно работещ орган, като към него с право на глас се включват освен настоящите членове и по един експерт от парламентарно представените партии, а също и водещите икономисти и финансисти. Към неговите функции следва да се добави: да разработва и предлага на Министерски съвет мерки за възстановяване на икономиката след настоящата криза; да събира информация за забавените инвестиционни проекти в страната, причините за тяхното забавяне и изготвяне на предложения за нормативни и законодателни мерки за по-бързото им реализиране в България, като се анализира всеки проект; да се възложи да събира информация от банките кои кредитополучатели ще са най-затруднени да обслужват кредитите си и до каква степен.

Народният представител обясни в ефира на БНТ, че има добри стъпки като безлихвени кредити за малкия бизнес, каквото идея от ВМРО лансираха първи, но има още много незащитени в икономическо отношение хора.

Парите на държавата не трябва да се харчат безогледно. Мерките трябва да са адекватни и в посока да не се срине икономиката и да не останат стотици хиляди българи без доходи, заяви Веселинов.

Той изрази надежда президентът да не наложи вето на промените в закона за извънредното положение.

Искрен Веселинов използва ефира, за да честити празника на българските медици.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Коментари