Начало Блог Каракачанов: Самолетът не е трабант, който можеш да паркираш навсякъде

Каракачанов: Самолетът не е трабант, който можеш да паркираш навсякъде

Не съм казвал, че президентът Румен Радев лъже за цената на самолетите, казах, че не знам от къде излезе тази информация за цена от 3  милиарда и половина. Защото аз знам какви са офертите –  2 милиарда и 200 млн. лева  за F – 16.

Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Ние ще се опитаме да намалим тази цена, като това няма да е за сметка на качеството на самолетите, подчерта той.

Не сме се чували с президента Радев от събота насам, каза той. Нямам проблеми с Радев, но в събота в поредното тържество на армията, той отново отправи критики, посочи Каракачанов.

13, 16 ракети са изключително малко в жизнения цикъл на един самолет. Опитвали сме се да намерим финансов баланс. Ракети ще се купуват постоянно. Част от боеприпасите също сме минимизирали, обясни той.

Когато закупиш един самолет, трябва да инвестираш и в инфраструктура, а тя е скъпа. Самолетът не е трабант, който можеш да паркираш навсякъде. Хангарите са различни видове, каза Каракачанов.

Той е категоричен, че ремонтът на СУ-25 е наложителен, тъй като в момента имаме едва 4 летящи самолета като до края на годината ще останат 3, а през юли 2020 година трябва да бъдат приземени и тези 3.

За скандала около това кой ще ремонтира самолетите и дали изобщо трябва да се ремонтират, и опитите за провал на сделката, Каракачанов заяви, че е внесъл три доклада в Министерски съвет и всички министри са одобрили предложенията му.

Поканихме и двата завода от Русия и Беларус, тъй като само те имат лиценз за гаранционен ремонт, руският не даде оферта, а всички министри подкрепиха договора с беларуския, обясни процедурата вицепремиерът.

Дали някой западен партньор е издърпал нечие ухо не знам, но започна едно увъртане. При сключен договор настояваха да искаме разрешение от всички държави в ЕС, но така започват да текат неустойки, а самолетите да кацат по земята. Проблемът беше създаден от глупост или неразбиране, коментира Каракачанов.

82,5 млн. сме превели за ремонта на СУ-25 за договора с Минск, за да няма неустойки и да може да се ремонтират самолетите.

Без образование голяма част от циганското население не може да си намери работа, Като не си намира работа, започва да краде, каза Каракачанов, коментирайки концепцията за спирането на циганизацията, която е внесена за разглеждане от Министерски съвет. Част от идеите на документа са да се спират помощи, когато децата не ходят на училище, да се губи правото за социални придобивки при отказ от преквалификация и започване на работа, да се премахнат незаконните гета, да се прекрати престъпната практика деца да раждат деца, да се полага обществено полезен труд.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Коментари