Начало По места Карлос Контрера: Има нужда от оптимизация на автобусния транспорт в столицата

Карлос Контрера: Има нужда от оптимизация на автобусния транспорт в столицата

Имаме нужда от нов оптимизиран модел в автобусния транспорт, който да изчислява нуждите на хората от дадени линии и с който да намалим интервалите в разписанието. Само така може да стимулираме и самите граждани да ползват градски транспорт.

Такава позиция изказа общинският съветник от ВМРО в СОС Карлос Контрера на заседание в четвъртък. Той коментира още, че нуждите на хората са все повече, появяват се цели нови квартали и затова се е наложило да бъде приет доклад за откриване на нова тролейбусна линия.

Контрера посъветва още да бъдат разработени няколко модела за намаляване на интервалите на движение, в зависимост от пътникопотока.

Съветникът констатира, че няма как да се изпълни желанието на Общината гражданите да ползват градски транспорт вместо личните си автомобили с настоящите интервали на движение от 20, 30, 40 минути. Затова и трябва да се увеличи броят автобуси.

Статистиката показва, че около 50% от пътникопотока в градския транспорт се вози на автобуси, затова и трябва да разполагаме с необходимите анализи и предвиждания, как ще развиваме автобусния транспорт, каза още Контрера.

Няма как с подходи от 90-те години да правиш градски транспорт през 2019 г., категоричен бе Контрера, затова той посъветва да се подходи по-амбициозно към развиването на линиите. Друг важен въпрос е този за довеждащия транспорт до метрото.

Много бавно се случват нещата, което е и основание за критики от страна на гражданите към местната власт. Затова е важно да се действа бързо и решително, посочи още общинският съветник Карлос Контрера.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“.

ВМРО с декларация в парламента по повод 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа

Тържествена декларация по повод 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България прозвуча от трибуната на Народното събрание. Декларацията...

Карлос Контрера: Новият Отечествен фронт в СОС е БСП, ДБ и Спаси София

В четвъртък – 24 септември 2020 г., по време на сесията на Столичния общински съвет новият Отечествен фронт – БСП, „Демократична България“...

Красимир Каракачанов: Северна Македония няма намерение да води искрен диалог с България

България няма да се противопостави, а ще каже, че не е дошло време за насрочване на дата за насрочване на първата междуправителствена...

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората Да има доброволна военна служба от 1...

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

Коментари