Начало Народно събрание Патриотите се целят в два мандата в Търновоско

Патриотите се целят в два мандата в Търновоско

Два мандата от областта Велико Търново очакват да излъчат Обединените патриоти на предстоящите извънредни парламентарни избори.

Това стана ясно от думите на народния представител от Патриотичния фронт за района и заместник-председател на ВМРО доц. Милен Михов, който даде пресконференция в старата столица, за да отчете свършеното през отминалата година.

Във Великотърновска област Патриотите са получили 22 000 гласа на президентските избори и ако резултатите се повторят, могат да разчитат на двама депутата, заяви Михов.

Ние влизаме в тези избори с летящ старт след успешните президентски избори. В областта сме близо до ГЕРБ по резултат. В общините Свищов, Полски Тръмбеш и Златарица сме втори, надминавайки ГЕРБ, допълни той.

Според него по време на президентските избори е станало ясно, че има бързо сработване между ВМРО, АТАКА и НФСБ и затова няма никакво съмнение, че те ще се явят така и на предстоящите избори за Народно събрание. Той обясни, че още не е говорено как ще се разпредели листата в областта, но ще се използва добре познатата формула на ВМРО „Местни, свестни и известни”, допълни доц. Михов. Според него не е редно да се прави промяна в Избирателния кодекс преди изборите.

Милен Михов направи отчет и за дейността си в Народното събрание като заместник-председател на Комисията по образование и член на Комисията по отбрана. Той е вносител и съвносител на 34 законопроекта. Две от предложенията му са за конституционни промени. Внесъл е и 35 предложения за изменение и допълнение на отделни законопроекти между първо и второ четене. Михов е съавтор на 7 предложения за решения и на 3 декларации. От трибуната на Народното събрание е отправил 9 актуални питания към министри от кабинета.

В мандата си съм посетил многократно всички общини от областта. Правил съм срещи с избиратели, професионални гилдии, учители. В своята дейност трябва да кажа, че нямам наказания от председателя на Народното събрание. Не са ми правили забележки, не са ми обръщали внимание и не са ми отнемали думата в залата. Нямам неизвинени отсъствия, обяви още доц. Михов 

Част от законодателните инициативи на Михов са действащи закони. Сред тях е поправката към Стратегията за развитие на висшето образование, която вече е действаща и даде възможност за увеличение на квотата за обучение на етнически българи от чужбина в родните университети. Тя беше вдигната на 1000 души от 400. От тази законодателна инициатива са се възползвали 800 българи през последната година. Поправката даде възможност и на нашенците от общностите зад океана да бъдат приемани в български висши учебни заведения. 

Михов определи като добри и допълненията в Закона за насърчаване на научните изследвания. Отбеляза и поправки в Закона за предучилищното и училищното образование. Най-важната от тях е тази, която извежда на преден план съхраняването на българската национална идентичност като цел на предучилищното и училищното образование.

Въпреки противопоставянето на ДПС ние от ВМРО и ГЕРБ го приехме, защото трябва да се работи над съхраняването на българската национална идентичност, обясни Михов и допълни, че който и да е министър, трябва да изпълнява този закон.

Има и законодателни инициативи, които не са успели да минат в Народното събрание като предложението на Михов и Патриотичния фронт за връщане на наборната военна служба при мъжете и въвеждане на задължително военно обучение при учениците, навършили 16 години. Не е приета и промяна на Закона за развитие на академичния състав. 

Сред гордостите на Михов е предстоящата промяна в Закона за движение по пътищата, според която собствениците и ползвателите на ретро автомобили ще могат да ги регистрират. Това ще стане с промяна, в която ретро автомобилите ще бъдат наречени исторически и ще има специален режим за регистрацията им.

В България има много хора, които притежават такива автомобили, те ги поддържат, но не могат да ги регистрират. Това лишава хората от възможността да ги виждат по пътищата“, обясни Михов. Определението за исторически автомобил означава, че колата трябва да е на минимум 30 години, да бъде в състояние близо до фабричното производство, с работеща оригинална система и да се сертифицира по стандартите, обясни Михов. В България има между 200 и 300 колекционери на такива автомобили, повечето от които притежават поне по два такива. 

Народният представител коментира и политиката на Бойко Борисов. Г-н Борисов се сети, че трябва да се бори битовата престъпност и да се работи срещу циганската престъпност, заявявайки, че във всяко село ще има полицай. За съжаление две седмици преди края на неговото правителство. Въпреки че още преди две години поставяхме въпроса за битовата престъпност. Вероятно това ще бъде оценено като едно добро предизборно обещание на ГЕРБ и доказателство, че те са приели нашите идеи в края на мандата си, коментира той.

Предизборната кампания на практика започна и правителството на Борисов работи като предизборен щаб, заяви още Михов.

Според него Обединените патриоти ще бъдат най-малко трети в Народното събрание. Очевидно е, че без Обединените патриоти не може да се създаде стабилно правителство“, категоричен е той.

Към ВМРО в областта има голям интерес, отчете Ивайло Джилянов, координатор на ВМРО за областите Велико Търново, Габрово и Търговище. Предстои учредяване на младежка организация в Свищов, където цял 12-и клас е изявил желание да се включи в партията. В Лясковец също предстои учредяване на клуб на ВМРО. Такива клубове вече са учредени в Леденик и Килифарево, съобщи още Джилянов и обясни, че новите членове на партията са хора, които никога не са се занимавали с политика и не са членували в политически партии.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Карлос Контрера: ДБ са един политически фактор без ясна идеология и последователност в действията

Коментар от личната страница на столичния общински съветник от ВМРО Карлос Контрера за особеностите на градската десница Хлъзгавата позиция...

Каракачанов: Само ние тук си търсим легенди, за да бъдем различни

Когато в Европа има една истерия покрай коронавируса, това ще се отразява и върху българската икономика Ако правителството може...

За първи път след 22 годишно прекъсване курсанти положиха клетва във ВВВУ „Г. Бенковски – Долна Митрополия“

За първи път, след 22 годишно прекъсване, днес във Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия се състоя тържествен ритуал по...

Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с битовата престъпност

Последните години политиката на страната е насочена намаляване на битовата престъпност. И чисто статистически има такова намаление, каза пред БНТ депутатът от...

В Карлово деца участваха във военна игра в памет на войводата Петър Юруков

Военна игра в памет на Петър Юруков - карловски войвода и участник в Илинденско-Преображенското въстание, загинал за свободата на българите в Македония,...

Състоя се ежегодна среща на Националната женска организация на ВМРО

В събота в София се състоя ежегодна среща на Националната женска организация на ВМРО. Присъстваха председателите на женските организации...

Красимир Каракачанов: Безусловна капитулация на правителството няма да има

Красимир Каракачанов, вицепремиер по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното...

Коментари