Начало Новини ПФ: Още преди година и половина искахме отстраняване на Веселин Пенев

ПФ: Още преди година и половина искахме отстраняване на Веселин Пенев

Патриотичният фронт иска оставката на областния управител на София Веселин Пенев по повод скандала с т.нар. Царски конюшни, като постройката бе продадена на смешната цена от 90 лв. за квадратен метър. Финализирането на сделката е позволено от Веселин Пенев, номиниран от партията на Касим Дал, която е част от Реформаторския блок.

Патриотите бяха основната политическа сила, която още в началото на този мандат протестира срещу назначаването за областни управители на представители на Народна партия „Свобода и достойнство“ на Касим Дал.

Случилото се показва каква е вредата от етническите партии – те се превръщат в политически рекетьори и търгаши, които шантажират българското общество, защото имат зад гърба си подкрепата на Анкара. Така коментира ситуацията съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

ПФ настоява за незабавното отстраняване на Веселин Пенев и разваляне на сделката, като за пореден път обръща сериозно внимание върху кадровата политика и робуването на партийни квоти и кандидатури. Затова ПФ отказа да участва в политически сделки и да излъчва свои кадри. Времето показа, че позицията ни е била правилна, посочват Патриотите.

През ноември 2014 г. поискахме оставката на Веселин Пенев – назначен необмислено и прибързано с решение на коалицията ГЕРБ и РБ, без съгласуване с Патриотичния фронт. Ние остро реагирахме срещу назначаването на представители на етническа партия и поставихме категорично искане да бъде незабавно освободен, припомня другият съпредседател на ПФ Валери Симеонов.

Въпреки че проведохме консултации с Реформаторския блок в духа на добронамерени политически практики, вносителят на предложението Радан Кънев отказа да изтегли кандидатурата. Времето показа, че искането ни е било основателно и правилно и бихме желали да чуем официалната позиция на НПСД и основният кадровик на сегашното управление Радан Кънев – как ще оправдаят продажбата на златни имоти в център на София на безценица и как ще изтрият петното, лепнато върху РБ и косвено върху ГЕРБ, допълва Симеонов.

Патриотите припомнят, че са отправили искане към министър-председателя Бойко Борисов за отстраняване на Пенев, но той е отказал под претекст, че това е квота на РБ. Сега след като въпросната сделка излезе наяве и скандализира обществото, а от друга страна сериозно компрометира формацията управляващи и подкрепящи ги в лицето на ПФ, отново настояваме за незабавното отстраняване на областния управител на София и незабавно отмяна на сделката, допълват от НФСБ и ВМРО.

В допълнение Патриотите посочват, че партийният лидер на Веселин Пенев – Касим Дал, непрестанно парадира с присъствието си на партийни конгреси и митинги в обкръжението на Ердоган и афишира принадлежност към новия османизъм и ислямизма на днешна Анкара.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО почете 118-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в Кюстендил

Възстановка и залпове бяха кулминацията на програмата пред паметника на легендарния водач на войводите Тодор Александров По случай 118...

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Коментари