Начало Блог Светът и ислямистите

Светът и ислямистите

Глобализацията, технологизирането, дигитализацията, уважението към различните религии и култури, интеграцията са онези западни идеали, които никога няма да намерят място в регионите, подвластни на един единствен закон. Шериатът.

Правата на жените са също имагинерно понятие в ислямисткия свят. Въпросът е не защо един фанатизиран прочит на исляма обезценява живота, а защо демократичният, западният, модерният свят затваря очи пред трагедията на милиони жени.

Примерите – обрязване на жени в Ирак, превръщането им в сексуални робини, както и забрана на женския смях на публични места в Турция, са най-вероятно непонятни за западната модерна жена, бореща се на наравно с мъжете за професионално развитие.

Градът е Мосул, годината 2014. Вторият по големина град в Ирак е „прочистен“ от християни, а жените са „осъдени“ на генитално обрязване. Над 4 милиона млади момичета и жени ще бъдат осакатени за цял живот. Това е геноцидът на 21 век. Засега обхванал само източния свят, но прицелил се и в Запада.

Последва и „нареждане“ от страна на Ислямска държава (бивша Ислямска държава в Ирак и Леванта) жените в намиращия се под тяхна власт Мосул да покриват напълно лицата си, в противен случай ги чакат сурови наказания.

Ислямска държава (ИД) е организацията, избиваща християнското население в Ирак, унищожаваща храмове, извършваща грабежи и изнасилвания. Организацията, която завладя с автомати и Корана една автономна държава под носа на международните наблюдатели и пазители на световния мир.

Бойците на ИД настъпиха и в северна Сирия. Там са открити и офиси за набиране на съпруги за „сексуален джихад“ – неомъжени жени се изпращат на ислямистите-сунити за сексуална подкрепа на свещената война.

Припомняме, че ИДИЛ бе прекръстена просто на Ислямска държава и е предвождана от самообявилия се за халиф Абу Бакр ал Багдади. Същият обяви, че ще бъде създаден ислямски халифат във всяка европейска страна, а неговите войни ще се разполагат с имуществото и животите на европейците.

Успоредно с това вицепремиерът на Турция, чакаща членство в Европейския съюз, Бюлент Арънч е поискал да бъде забранено на жените да се смеят на публични места с цел опазване моралните устои в уж светската държава. Този пример за ислямските традиции, култура и разбиране е достатъчен повод за остро международно осъждане и санкциониране на неоосманиста Ердоган.

Ако досега някой е смятал, че радикалните ислямисти не са заплаха за западния и прогресивен свят, то е време да се подготви теоретично що е това халифат и има ли почва в Европа. Уви, има. Има и изградени мрежи, чакащи деня, в който Европа ще се изправи срещу Абу Бакр ал Багдади. Този ден няма да бъде хубав за европейците-християни.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари