Home Блог Стоян Божинов: Циганизацията вече не е само в гетата

Стоян Божинов: Циганизацията вече не е само в гетата

Затова ВМРО категорично ще защитава приемането на Концепцията на Каракачанов за маргинализираните общности

В първото си интервю като народен представител за предаването „Точка на кипене“ по НТ България 24 депутатът от ВМРО Стоян Божинов, който влезе на мястото на новия кмет на Сандански Атанас Стоянов, обясни позициите на партията по най-спорните актуални проблеми – циганизацията, зелената сделка на ЕС, доброволните отряди, старите водопроводи и идеята за новия ВИК холдинг, защо ВМРО подкрепя малките и средни предприятия срещу СЕТА. По повечето от тези въпроси ВМРО среща мълчаливата съпротива на ГЕРБ.

Относно Концепцията на Каракачанов, която е внесена в МС още през юли 2019 г., Божинов обясни, че части от нея се приемат като законодателни предложения на патриотите в парламента. Концепцията обаче трябва да бъде приета изцяло от кабинета, категоричен е депутатът, за да стане основополагащ документ.

Учудващо е, че нашите партньори от ГЕРБ не стигат до края с приемането на Концепцията, а трябва, защото циганизацията не е вече само в гетата, а излиза от там, обясни Стон Божинов.

Той сподели, че вече българите се чувстват дискриминирани от държавата, тъй като права се дават само на едно малцинство, което не се социализира, не работи, не учи.

Затова и от ВМРО са настоявали за обвързването на социалните плащания с образованието.

По отношение на доходите и увеличението на минималната пенсия до 250 лв. новият депутат посочи, че до приемането на това се е стигнало с цената на много жертви от страна на ВМРО. Той е категоричен, че патриотите ще продължават да отстояват воденето на политика в посока на повишаването на доходите на българите и заяви, че тяхна заветна цел е достигане на 300 лв. за минималната пенсия до края на мандата.

Стоян Божинов подчерта, че при гласуването на бюджета точно най-големите критици от БСП не са подкрепили предложението за увеличение на минималната пенсия на 250 лв.

Депутатът от ВМРО обясни и за предложението за закон за възрастните хора, което е внесено в парламента. То цели да бъдат определени плащания именно към пенсионерите с най-ниски доходи, за да достигнат те поне линията на бедност.

По отношение на предложението за доброволни отряди народният представител обясни, че то е залегнало в подписаното от ГЕРБ и Обединени патриоти споразумение за управление, затова и смята, че няма как да не бъде прието.

Той разкри пред водещата Светослава Рудолф какво се промени, какво не и защо в родния му Петрич и Благоевградска област след изборите. Според него всички институции – президентството, парламентът и правителството трябва да работят заедно.

Гледайте цялото интервю във видеото >>>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Чествания и филм за 100 години от убийството на Стоян Мълчанков

Град Гоце Делчев беше домакин на мероприятията по почитане на паметта на големия войвода на ВМРО Стоян Мълчанков. На лобното му място,...

100 г. от убийството на Стоян Мълчанков ще бъде отбелязано в Гоце Делчев

Утре, 19 септември 2020 г. (събота), от 11.00 ч. на лобното място на Стоян Мълчанков (местността Купена, Буково, до главния път за...

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Каракачанов към ЕП: Правите опити да наложите коминтерновски тези за „македонско малцинство“. Няма да го позволя!

В същото време оказвате системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система

Красимир Богданов, „В мрежата“ – 17.09.2020

Красимир Богданов, депутат от ВМРО, коментира окончателно приетите от парламента поправки в Изборния кодекс. Ще гарантират ли те честни избори? Може ли...

Коментари