Начало Темите на ВМРО Медиите: Войводски вот на недоверие към ДКЕВР и монополите, ВМРО иска оставката...

Медиите: Войводски вот на недоверие към ДКЕВР и монополите, ВМРО иска оставката на Ангел Семерджиев

Обзор на медийните публикации за протеста на ВМРО срещу ценовия терор на монополистите, организиран на 3 февруари 2011 г. пред Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР)

BNews: Войводски вот на недоверие. ВМРО вдигна червен картон на монополите и ДКЕВР

Шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев бе освиркан, а опитите му да въдвори диалог, бяха заглушени от викове „оставка“ на около 200 войводи и симпатизанти на ВМРО, с възрожденски песни и с настояване за освобождаване на членовете на регулатора. Протестиращите се събраха пред ДКЕВР на бул. „Дондуков“. Хората протестираха срещу ценовия терор и неоправдано завишените сметки за ток, вода и парно, които носеха за доказателство със себе си. Само сметките за парно за декември са повишени на 100% спрямо ноември, което упорито отричат от Топлофикация.

Войводите отказаха да влязат в сградата за разговор със Семерджиев. Техни представители поставиха върху боклуджийска кофа един електромер в знак на протест и бяха категорични, че не вярват на монополистите:

„Не вярваме нито на агенцията, нито на правителството, защото политиката на държавата облагодетелства монополите“, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той изтъкна, че само от такса „електромер“, чието въвеждане е временно отложено, монополите ще спечелят 182 милиона лева, които ще бъдат извадени от джоба на българските потребители.

„Бихме се съгласили да дадем тези пари, ако отидат за здравеопазване, за образование, но не сме съгласни да ги даваме в джобовете на монополистите“, категоричен бе Каракачанов.
От ВМРО искат ДКЕВР да започне проверка по изпълнението на концесионните задължения на „Софийска вода“, защото, според войводите, по силата на договора, подписан 2000-та година, крайната цена на водата трябваше да е около 60-65 стотинки за кубик. Вместо това, тя доскоро беше 1,56 лева, а след решение на ДКЕВР от 1 февруари вече стана 1,68 лв. с ДДС. Това е почти трикратно повече от договореното, негодуват войводите.

ТВ „СКАТ”: Протест срещу високите цени на тока и водата

Видеоматериал

ББТ: ВМРО организира протест срещу ценовия терор и монопола

Протест срещу исканото увеличение на цените на тока и водата организираха ВМРО пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране. Хората,които въпреки минусувите температури, се събраха на столичния булевард „Дондуков“ бяха категорични, че по-високи цени от сегашните ще бъдат пагубни за много домакинства в страната ни. Протеста организиран от ВМРО мина под надслов „Стига,писна ни,това е подигравка“! Войводите обясниха, че според тях исканите увеличения са спекулативни и целят само печалба на дружествата. Почти всеки от хората,които въпреки ниските температури се бяха включили в протеста днес,разказваше как е получил или необяснимо висока сметка или пък се е сблъсквал с аварийте на някое от дружествата. Под викове „оставка и „мафия“ председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев  реши да слеше при протестиращите.Той обаче бе посрещнат доста враждебно. В крайна сметка протестиращите отказаха да се качат да преговарят със Семерджиев,защото по думите им няколко пъти са водили разговори с него и все са били лъгани.Войводите обаче са категорични,че няма да се откажат от протести.

ТВ „Европа”: ВМРО поиска оставката на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев

Симпатизанти на ВМРО се събраха пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на протест срещу политиката на регулатора. Според тях не е обосновано одобреното поскъпване на водата от 1 февруари, както и прогнозите за покачване на цената на тока, съобщава репортерът на телевизия „Европа“ Детелина Нинова.

„Първо е водата, после токът, парното, а получаваме сметки, които не можем дори да разберем. Агенцията вместо да защитава интересите на гражданите, защитава монополистите, затова сме тука”, каза председателят на ВМРО  Красимир Каракачанов.

Въпреки че председателят на регулаторния орган Ангел Семерджиев само преди дни категорично обяви, че тази година няма да има въвеждане на такси електромер и водомер, от ВМРО се съмняват, че това ще се случи.

Под скандирания „Оставка за Семерджиев”, председателят на комисията излезе пред протестиращите. Семерджиев покани представител на националистите за спокоен разговор в сградата на ДКЕВР, но срещна отказ.

Малко преди да си тръгнат, симпатизантите на ВМРО символично запалиха няколко сметки и се заканиха, че на следващия си протест ще употребят сила.

Всекиден.ком: Стотици протестираха против поскъпналите парно и вода

Повече от 400 души протестираха в София пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, въпреки мразовитото време, съобщиха от ВМРО. Хората казаха своето „Не” на увеличенията в цените на водата и парното и исканите увеличения в цените на тока. Предупредителният протест беше организиран от ВМРО – Българско национално движение пред сградата на ДКЕВР.

Протестиращите носеха плакати „Писна ни от ценовия терор”, „Прекратете концесията на „Софийска вода”, „Монополистите лъжат”, „ГЕРБ, ние плащаме, вие пилеете” и др. Най-честите възгласи бяха „оставка” и „мафия”. Протестиращите запалиха пред входа на комисията символични сметки за комунални услуги.

„Новинар”: „Войводи” атакуваха енергийната комисия

Около 200 членове и симпатизанти на ВМРО протестираха в четвъртък пред сградата на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране с викове „Оставка”, подсвирквания и възрожденски песни. Причина за недоволството на „войводите” са цените на комуналните услуги, които комисията определя.

Опитът на шефа на комисията Ангел Семерджиев да успокои протестиращите и да ги покани на разговори беше посрещнат с категоричен отказ. Привържениците на ВМРО оставиха върху боклукчийска кофа един електромер и показаха сметки за ток, вода и парно, които според тях са необосновани високи.

Нюз.бг: Войводи атакуваха енергийната комисия

С викове „Оставка“, освирквания и възрожденски песни около 200 членове и симпатизанти на ВМРО протестираха пред сградата на ДКЕВР срещу ценовия терор.

Председателят на комисията Ангел Семерджиев се опита да успокои протестиращите и отправи покана техни представители да заповядат на разговори. Последва категоричен отказ.

Протестиращите оставиха върху боклуджийска кофа един електромер и показаха много сметки за ток, вода и парно, които според тях са необосновани. „Не вярваме нито на агенцията, нито на правителството, защото политиката на държавата облагодетелства монополите“, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той изтъкна, че само от такса „електромер“, чието въвеждане е временно отложено, монополите ще спечелят 182 милиона лева, а те ще бъдат извадени от джоба на българските потребители.

Агенция „Фокус“: Стотици протестираха пред ДКЕВР срещу ценовия терор

Повече от 400 души протестираха в София пред сградата на ДКЕВР, въпреки мразовитото време, съобщиха от ВМРО. Хората казаха своето „Не” на увеличенията в цените на водата и парното и исканите увеличения в цените на тока. Предупредителният протест беше организиран от ВМРО – Българско национално движение пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Протестиращите носеха плакати „Писна ни от ценовия терор”, „Прекратете концесията на „Софийска вода”, „Монополистите лъжат”, „ГЕРБ, ние плащаме, вие пилеете” и др. Най-честите възгласи бяха „оставка” и „мафия”. Протестиращите запалиха пред входа на комисията символични сметки за комунални услуги.

Шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев излезе да покани протестиращите за преговори, но бе посрещнат с негодувание. Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов бе категоричен, че за никакви преговори повече не може да става дума. Семерджиев получи писмо с искания. Лидерът на ВМРО подчерта, че ДКЕВР се превръща в адвокат на монополистите.

Според ВМРО – Българско национално движение, увеличенията са спекулативни и ориентирани единствено към печалба на гърба на потребителите във времена на общо поскъпване на живота. Дружествата не са направили почти нищо, за да повишат качеството на услугата. В същото време държавата – в лицето на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) – подкрепя монополистите.

Протестът пред ДКЕВР срещу повишаването на цената на водата в София беше обещан преди седмици. Тогава ВМРО настоя ДКЕВР да не уважава исканията на „Софийска вода“ за повишаване на цените и да започне проверка по изпълнението на концесионните задължения от страна на дружеството. ВМРО обеща протест, в случай че проверката не се осъществи.

4 февруари 2011

Последни Новини

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

ВМРО – Русе номинира Траян Тотев за водач на листата за парламентарните избори

На съвместно заседание между Общинското и Областното ръководство на ВМРО - Русе бяха обсъдени имената на кандидатите за народни представители в 19...

Джамбазки: Мораториум върху търговията с въглеродните емисии ще спре безумната „Зелена сделка“

Има просто решение за спиране на европейската „Зелена сделка“ и това е приемането на мораториум върху търговията с въглеродни емисии.

Контрера: С аферата „Живко Коцев“ Промяната стана мафията

Защо Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанасов още не са разпитани? Тази остра позиция във връзка с горещите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir