Начало Видео ТВ Европа - Александър Сиди - 28.09.2017

ТВ Европа – Александър Сиди – 28.09.2017

Александър Сиди: ВМРО настоява за разрешаване на проблема с българското гражданство

Едно от нещата, които ние от ВМРО настояваме да се случат, участвайки в управлението, е проблемът с българското гражданство. В момента има да се изчистят и то не законодателни инициативи, а по-скоро чисто управленски решения и в министерство на правосъдието, и в президентската институция. В крайна сметка това е една голяма група от хора – българи, с българско самосъзнание, подали документи за българско гражданство. За съжаление поради различни бюрократични причини процесът се забавя.

Това коментира Александър Сиди, народен представител и член на изпълнителния комитет на ВМРО в предаването „Темите“ по телевизия „Европа“.

По темата за радикалния ислям в България, депутатът сподели, че най-добрият възможен вариант за решаване на този проблем е създаването на ислямски институт, който да бъде изцяло под контрола на българската държава и да се знае всъщност какво се преподава вътре. Защото никой не знае тези, които в момента преподават и проповядват ислям, точно кой ги е научил, на какво ги е научил и какво точно проповядват. В България има клетки на радикалния ислям, заяви категорично той.

Мохамеданското вероизповедание има достатъчно имоти и би могло да се самоиздържа. Но трябва да бъдат пресечени всякакви опити на външни фондации да финансират изграждането на джамии в България, допълни депутатът.

Има заплаха за териториалната цялост на България, предупреди народният представител и припомни, че от ВМРО неведнъж са излизали с позиция, че Турция е основна заплаха за мира и сигурността на Балканите, очевидно и за цяла Европа, защото кранчето на тези мигранти се държи от ръцете на новия султан на Турция Ердоган, който се превръща в основоположник на радикални ислямски течения.

Отношенията между България и Македония трябва да бъдат единствено и само братски. Договорът за добросъседство е исторически документ. Ако Македония спази уговорките, поставени в този договор, тя ще се ревизира, ще се ревизира нейната история, начинът, по който в Македония се говори за България. Това ще даде възможност за едни наистина топли отношения като между две най-близки държави на Балканите, държави, в които живее един народ, отбеляза депутатът.

Александър Сиди коментира и темата с признаването на българското малцинство в Албания, като бе категоричен, че сръбската пропаганда работи изключително активно в Албания с парите от Москва. През последните години наблюдаваме, че Сърбия и Русия са изключително близки по отношение на политиките си на Балканите. Има силен дипломатически натиск от страна на тези държави към Албания да признае македонско малцинство.

Това, което до момента направи българската държава в лицето на нашите евродепутати, е една резолюция към Албания, която да ги задължи да приемат закон за малцинствата, в който да признаят българското малцинство. И това е едно от необходимите условия за членство на Албания в Европейския съюз, посочи той.

Ако Албания не приеме решение за признаване на българско малцинство, каквото има исторически от векове на територията на днешна Албания, ние сме длъжни да натиснем в посока на това България да наложи вето към Албания за нейното членство в Европейския съюз, категоричен е Сиди.

Нашата цел и задача е Балканите най-сетне да бъдат омиротворени и да бъдат решени всички междуетнически проблеми вътре в държавите, отбеляза още той.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари